Croazieră pe râul Douro în Porto: bilete, tarife, orare

Vizitați Portugalia: iată mini-ghidul nostru pentru a face o croazieră pe Douro, în Porto!

The Douro este un râu care izvorăște în Spania, la o altitudine de 2.160 de metri, în Pac Natural Sierra de CebolleraSierra de Cebollera se află în Castilla y León, la câțiva kilometri de Logroño. Acesta șerpuiește printre munții înalți din Sierra de Urbión în lanțul muntos iberic, curge într-un canal îngust pe o lungime de 612 kilometri prin Mesetaînainte de a traversa granița dintre Spania și Portugalia într-o regiune accidentată de pereți înalți de granit din Parcul Natural al Arribes del Duero.

Complet portughez pe o lungime de 206 kilometri de la est la vest, devine navigabil între Porto și Vila Nova de Gaia unde se varsă în Oceanul Atlantic, la prova Europei. Valea Douro, mărginită de podgorii de renume mondial și inclusă pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 14 decembrie 2001, a jucat un rol important în dezvoltarea economică a regiunii încă din secolul al XVIII-lea.

Râul, înainte de crearea căilor ferate și a drumurilor de cărăușie, a asigurat, datorită barcos rabelos – ambarcațiunile tipice cu fundul plat și pânze înalte, concepute pentru a trece prin râuri rapide – transportul de mărfuri, inclusiv fructe și vin de Porto. Doriți să faceți o croazieră pe râul Douro, în Porto? Ar fi păcat să vizitați Porto pe apă și vin fără să treceți prin Valea Douro.

Deci, vreți să navigați pe Douro? Iată toate informațiile de care aveți nevoie pentru a naviga pe Douro în Porto!

Istoria râului Douro în Porto

Douro Înainte de apariția locomotivei cu aburi și a automobilelor, Douro a fost principala cale de comunicare a comercianților cu regiunea Porto. Orașul Porto, cu 214.349 de locuitori în 2014, este construit în jurul râului și trăiește în jurul comerțului cu suculentul aperitiv Porto. O croazieră pe râul Douro în Porto vă permite să explorați orașul pe râu – podurile sale, pivnițele de vin de Porto din Vila Nova de Gaia – și podgoriile de renume mondial. Douro, în Porto, este inseparabil de istoria vinului în Portugalia. Vinul de Porto, consumat fără moderație încă de pe vremea romanilor, are una dintre cele mai vechi denumiri din lume (1756).

Mai mult, elixirul a fost deja folosit ca etalon de măsură în elaborarea primelor teorii economice privind comerțul internațional, teoria avantajului comparativ între Anglia și Portugalia, de către economistul britanic din școala clasică, David Ricardo (1772-1823). Trebuie spus că vinul de Porto a devenit celebru atunci când Colbert În 1667, Colbert a decis să taxeze importurile englezești. În schimb, Anglia a boicotat vinul de Bordeaux și a găsit un mic înlocuitor în Portugalia: vin roșu, la care s-a adăugat coniac pentru a rezista în timpul călătoriei spre Londra: s-a născut vinul de Porto.

În regiunea Douro se cultivă aproape o sută de specii de struguri, iar 80% dintre proprietăți nu depășesc un hectar. Valea Douro trece prin podgorii terasate, meticulos sculptate în stânci de șisturi însorite, cunoscute sub numele de patamares. O croazieră pe râul Douro, în Porto, vă va permite să explorați fauna și flora locală – eucalipți și sălcii umezite de apele verzi ale râului – și peisajele somptuoase dintre Pinhão și Porto: o escapadă unică, care se naște în apele liniștite care îi purtau pe coloniștii portughezi care se întorceau acasă după ce exploraseră Lumea Nouă a Braziliei, între istorie, arhitectură, tradiția băuturii și strălucirea papilelor gustative

Ce să vezi și ce să faci pe Douro în Porto?

Douro Nu a durat mult până când filoxera din secolul al XIX-lea a distrus această comoară turistică de la marginea Europei. Există două moduri de a face o croazieră pe Douro în Porto: o mini-croazieră de mai puțin de o oră și o croazieră de o zi întreagă.

Desigur, vă recomandăm croaziera de o zi, dacă aveți timp și buget. La debarcader, veți avea prima priveliște magnifică a cartierului Ribeira și a faimosului Podul Dom-LuísPodul a fost construit de un elev al lui Gustave Eiffel între 1881 și 1886. Bucurați-vă de o priveliște frumoasă a primelor podgorii de vin în timp ce luați micul dejun în barcă.

Călătoria pe râu continuă spre Porto Antigo, orașul Régua sau spre Ferradosa sau Pinhão în funcție de opțiunile alese, de timp și de buget. În timp ce navigați spre interior, veți vedea magnificele culturi terasate – patamares – Acestea sunt terase fără ziduri de sprijin, separate de maluri înalte de pământ, asemănătoare cu izopoleții de la altitudini mari, care au fost construite de viticultorii pentru a reface viile afectate de filoxeră. Acestea sunt terase fără ziduri de sprijin, separate de terasamente înalte de pământ, asemănătoare cu izotopii de mare altitudine.

O croazieră pe Douro în Porto vă permite să urmați traseul istoric al “Rabelo”, barjele tradiționale portugheze ale negustorilor de vin de odinioară, să vedeți numeroasele baraje ale râului și cele șase poduri din Porto. De-a lungul râului, admirați satele portugheze tipice: Lamego Ferradosa, Pinhão, Régua. Nu ratați vizitarea pivnițelor în care este învechit vinul de Porto și Vila Nova de Gaia, la intrare sau la ieșire.

Douro Aeroportul Francisco Sá Carneiro din Porto este aeroportul internațional din Porto, unde veți ateriza pentru a vizita orașul Porto, la 11 kilometri nord de centrul orașului. Metroul, autobuzul și autobuzul de transfer rapid vă duc în centrul orașului Porto în jumătate de oră sau 45 de minute. Alternativ, puteți lua închiriere de mașini la aeroport pentru o mai mare libertate de mișcare. Apoi, pentru parcare, nu ezitați să citiți articolul nostru “Parcare ieftină în Porto: unde să parcați în Porto”!

Din centrul orașului Porto, căutați Cheiul Ribeira – Cais da Ribeira – pentru a găsi accesul la Douro și debarcaderele pentru o croazieră pe Douro. În special, veți da peste locul de unde pleacă bărcile pentru croaziera celor șase poduri. Plecările se pot face și de pe partea cealaltă, de la cheiul Vila Nova de Gaia.

Rețineți că întoarcerea la Porto se face cu trenul, din gara Régua.

Orar și prețuri pentru o croazieră pe râul Douro în Porto

Douro TARIFE

Pentru a face o croazieră pe Douro în Porto, pentru o navigație de 50 de minute, se plătesc 15 euro pentru majoritatea furnizorilor privați.

Există și alte opțiuni de croazieră pe Douro:

  • Croazieră Pinhão – Tua – Pinhão : 20 €
  • Croazieră de o zi între 65 și 88 de euro, în funcție de zi și de perioadă
  • Tur de croazieră de 3 zile mai mult de 400 EUR
  • 6 zile de croazieră mai mult de 1.000 de euro
  • Copii până la 3 ani gratuit
  • Copii de la 4 la 12 ani 50% reducere

SCHEDULE

Există o plecare pe oră, dar orele de întâlnire și de tren variază în funcție de ofertele, zilele și pachetele alese.

Iată un exemplu de program de croazieră de o zi: întâlnire la ora 8.00 la cheiul Ribeira, sosire la Régua la ora 14.45.
Întoarcere cu trenul de la Régua la ora 16:48. Sosire în stația Sao Bento de Porto la ora 18:50.

E bine de știut

  • Croaziera nu este întotdeauna comentată
  • Nu uitați să vă rezervați locul în avans, deoarece bărcile se pot umple foarte repede.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro