Croazieră pe canalul Amsterdam: bilete, tarife, orare

Călătoriti în Olanda, aveți de gând să vizitați Amsterdam? Îndreptați-vă spre o croazieră pe canal, una dintre minunile capitalei.

Este Veneția din nordul Țărilor de Jos. Canalele din Amsterdam, simboluri ale orașului și ale bogățiilor sale, fac parte din călătorie la fel de mult ca și din viața de zi cu zi a localnicilor. Martori ai unei istorii, chipuri ale unei moșteniri, ele oferă o adevărată plimbare culturală în timp. Explorarea orașului într-o croazieră promite, așadar, descoperirea Amsterdamului dintr-un unghi diferit și bucuria de a vă bucura de un patrimoniu de sine stătător.

Care este, așadar, istoria canalelor cărora Amsterdamul le datorează porecla de Veneția Nordului? Cum le descoperi și, mai ales, cum te bucuri de această experiență unică? Aflați tot ce trebuie să știți despre o croazieră pe canal în Amsterdam.

Istoria canalelor din Amsterdam

Se crede că este aproape străvechi, și totuși. Contrar credinței populare, Amsterdam este unul dintre cele mai tinere orașe din Europa. Acesta a fost creat în Evul Mediu dintr-un nou dig (baraj în limba olandeză) pe Amstel: o locație geografică care a proiectat foarte repede orașul în epoca de aur olandeză.

Încetul cu încetul, Amsterdam a devenit un important port de escală pentru comerț (în special cu Indiile de Est și de Vest) și un loc în care mulți imigranți și refugiați din întreaga lume, cum ar fi cei din Inchiziția catolică, au venit să caute o anumită libertate. Pentru a găzdui aceste sosiri, pentru a apăra orașul, dar și pentru a permite acostarea navelor, fluidizarea traficului maritim și drenarea terenurilor, orașul a început construcția de canale alimentate de apele Amstelului. A fost un proces îndelungat care a durat mai mult de un secol (secolele XVI-XVII) și a dat naștere faimosului inel de canale din Amsterdam, cu 100 de kilometri de canale și peste 1.200 de poduri!

Ca niște cercetași, aceste canale urmează calea soarelui, luminând în mod natural toate casele de pe ele. Prinsengracht (canalul Prince), Keizersgracht (Canalul Împăratului), Herengracht (Lords Canal) și Singel desenează cele patru canale principale ale centurii și sunt conectate prin canale secundare la fel de fermecătoare, cum ar fi Brouwersgracht sau Leliegracht. Din punct de vedere stilistic, barocul și neoclasicul se întâlnesc cu Renașterea și Art Nouveau: o imagine splendidă a unui traseu neobișnuit care, în 2010, canalele Amsterdamului au fost incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, în special datorită monumentelor care le înconjoară, cum ar fi casa Annei Frank.

Astăzi, canalele din Amsterdam sunt o mărturie a celor mai frumoase caracteristici ale orașului. De la poduri, la micile străzi perpendiculare și magazinele lor tipice, acestea invită călătorii să exploreze istoria Veneției Nordului în timpul unei croaziere sau al unei plimbări cu bicicleta.

Ce să vezi și ce să faci pe canalele din Amsterdam?

Există mai multe moduri de a vizita canalele din Amsterdam. Nu lipsesc podurile pe care să le descoperiți de-a lungul drumului și nici monumentele, casele și alte comori de patrimoniu de-a lungul sau în jurul diferitelor rute.

O plimbare pe sau de-a lungul canalelor promite o experiență completă de descoperire, de la istoria la cultura orașului. Pentru a vă oferi câteva indicații, iată care sunt cele mai populare canale pentru o croazieră pe canale în Amsterdam: acestea pot fi folosite ca rute, etape sau pasaje.

Canalul Singel

Acesta este unul dintre primele canale care trebuie descoperite din centrul orașului. Atunci când a fost construit în Evul Mediu, a fost construit în Canalul Singel a fost ales pentru a desemna șanțul orașului; un apărător, pe scurt, care se întinde de la râul Ij până la Amstel și este traversat de cel mai vechi pod din Amsterdam, Torensluis. Trecând prin Canalul Singel, veți descoperi Piața de flori a orașului, renumit pentru lalelele sale.

Canalul Herengracht

Imediat după canalul Singel, Pe Herengracht, sau Canalul Lorzilor, se află unele dintre cele mai frumoase reședințe din oraș. Burghezia din acea vreme locuia de-a lungul canalului. Astăzi, priveliștea este de-a dreptul uluitoare: fațadele sunt splendide și îmbrăcate cu vile private care îi dau farmecul. Pe scurt, o descoperire arhitecturală, care rămâne una dintre preferatele călătorilor. De-a lungul apei, podurile Leidsestraat și Vijzelstraat iar Grădina Botanică promite să se adauge la aceste frumoase descoperiri.

Canal Keizersgracht

Cel mai impunător dintre toate canalele din punct de vedere al lățimii (31 de metri), canalul Keizersgracht sau Canalul Împăratului aduce un omagiu lui Maximilian al Austriei. Aici sunt concentrate casele, care inițial nu au fost concepute pentru a fi accesibile cu barca! Tot aici au fost înființate depozitele orașului în 1620, faimoasele depozite Greenland, care au fost transformate acum în apartamente de lux.

Rode Hoed (pălăria roșie), sediul central al Amnesty International, sediul central al Homomonument (monument dedicat homosexualilor care au murit în lagărele de concentrare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial), monumentul Hotel Dylan sau Casa Marseille (primul muzeu din țară dedicat exclusiv fotografiei) merită, de asemenea, vizitate în timpul croazierei.

Dacă vizitați Amsterdam în timpul iernii, rețineți că canalul Keizersgracht poate fi închis în caz de îngheț. Când gheața este suficient de groasă, localnicii schimbă bărcile cu patinele de gheață! Cu această ocazie se organizează “Cursa Împăratului”, pe care ar trebui să o vedeți și să o faceți dacă vremea o permite.

Canalul Prinsengracht

La fel ca și Canalul Împăratului, care aduce un omagiu unei figuri istorice, Canalul Prinsengracht poartă numele lui William I, Prinț de Orange. Este cel mai lung canal din oraș, începând de la Unicorn Lock și mergând până la Amstel. Localnicii se bucură de navigație și vâslit aici, dar există o mulțime de lucruri de văzut și de făcut pentru vizitatori! L’Unicorn Lock (faimoasa ecluză care proteja orașul de mare), lacul Casa lui Anne Franck , cafenea Papeneiland (una dintre cele mai vechi cafenele din Amsterdam), cea mai îngustă casă din oraș, cea mai veche cafenea din Amsterdam. Muzeul Barjeicafeneaua de Fles (apreciată pentru berea sa), Orphelinat Wallonien… Nu mai rămâne nimic de făcut decât !

Locuri de interes de-a lungul canalelor din Amsterdam

Accesați

Datorită aspectului său de neratat și de neratat, croazierele pe canalele din Amsterdam sunt legionare în oraș. Deci, nu veți avea probleme în a găsi o barcă. De-a lungul stație centrală Damrak și Rokin sau pe Stadhouderskade sunt principalele puncte de plecare pentru zecile de companii care își împart piața. Per total, locația depinde de compania pe care o alegeți pentru a naviga pe canalele din Amsterdam.

Pentru a ajunge la aceste puncte de plecare, puteți (în funcție de locul în care vă aflați) să folosiți transportul public (autobuz, metrou, tramvai) sau să luați o bicicletă, cel mai popular (și cel mai plăcut) mijloc de transport din oraș!

Diferitele croaziere

După cum am menționat mai sus, există multe moduri de a descoperi canalele din Amsterdam și bogățiile care le înconjoară. Deși ciclismul și plimbările pe jos pot fi o opțiune suplimentară pentru a vizita zona de la un capăt la altul, croaziera rămâne cea mai ușoară și mai plăcută modalitate de a descoperi canalele din Amsterdam.

  • În timp ce majoritatea companiilor oferă o simplă cursă cu audioguide incluse în bilet, alții sunt specializați în croaziere cu cină sau croaziere cocktail Un serviciu în plus, dar, bineînțeles, la un preț mai mare.
  • Iubitorii de gastronomie se vor putea bucura de o degustare vin și brânză sau chiar clătite la bordul unor ambarcațiuni specializate care vă oferă posibilitatea de a descoperi cultura culinară a orașului în timpul unei croaziere istorice.
  • Pentru a vă bucura de împrejurimile canalelor în timpul călătoriei dumneavoastră, puteți alege și ” Barcă Hop-On Hop-Off ” Barca Hop-On Hop-Off, dotată și ea cu ghiduri audio, face 8 opriri: alternativa perfectă pentru a vă bucura de principalele muzee și locuri de interes (puteți cumpăra bilete pentru opririle dorite odată ce vă aflați la bord).

După cum vedeți, tipul de croazieră pe care îl alegeți depinde în primul rând de dorințele dumneavoastră și de ceea ce căutați în materie de experiență.

Orarul și prețurile croazierelor pe Canalul Amsterdam

Orarul și prețurile croazierelor pe Canalul Amsterdam SCHEDULE

În medie, navetele sau șalupele pentru o croazieră pleacă la următoarele ore la fiecare 20/30 de minute pentru o plimbare de la 1h la 1h30. Orarul poate varia, desigur, în funcție de compania pe care o alegeți și, de asemenea, de sezonul în care călătoriți. Din acest motiv, vă sfătuim să vă informați direct la compania pe care ați ales-o și să consultați informațiile relevante pentru croaziera dumneavoastră online sau la fața locului.

TARIFE

Prețul unei singure croaziere pe canalele din Amsterdam variază. între 10 și 15 euro. Biletul include, de asemenea, următoarele audioguide disponibil în limbile engleză, olandeză, franceză, germană, spaniolă, italiană, portugheză, poloneză, rusă, chineză, japoneză, thailandeză, turcă, indoneziană, coreeană, hindi, ebraică și arabă

Rețineți că, odată cu ” I Amsterdam City Card ” Cu acest abonament puteți utiliza toate mijloacele de transport în comun din oraș timp de 24 de ore. Cu acest abonament, veți primi, de asemenea, o croazieră gratuită pe un bateau-mouche de la una dintre următoarele companii Canal, Gray Line sau Olanda Internațional.

E BINE SĂ ȘTIȚI

– Acordați prioritate după-amiaza târziu sau seara devreme pentru a evita aglomerația.
– În timpul verii, optați pentru o barcă la acoperiș solar pentru a evita căldura.
– Dacă doriți să-l încercați, puteți închiriază-ți propria barcă pentru a naviga pe canalele din Amsterdam (pentru bărcile mici nu este necesar un permis de navigație).

Lasă un comentariu