Cele mai neobișnuite 33 de muzee din lume

Muzeele sunt uneori evitate și vizitate din pură formalitate, dar muzeele neobișnuite atrag întotdeauna curioșii!

Vă simțiți aventuros și căutați originalitatea? Mergeți și descoperiți muzee neobișnuite din întreaga lume!

Europa, Asia, Americi… Printre cele mai originale și mai neobișnuite muzee de pe planetă se numără unele dedicate drogurilor, sexului, medicinei, crimei… – care sunt adesea cele mai interesante!

1. Muzeul de Medicină (SUA, Philadelphia)

Muzeu neobișnuit, Muzeul de Medicină

Credit foto: Muzeul de Medicină – Flickr – istolethetv

Muzeul de Medicină din Philadelphia, în Statele Unite, vă propune să descoperiți tumori, siamezi thailandezi din secolul al XIX-lea sau chiar felii de creier ale celebrului geniu Einstein… Delicios, dar incitant!

Vezi site-ul oficial

2. Muzeul morții (SUA, Los Angeles)

La Muzeul Morții din Los Angeles, veți găsi scene de crimă cu un aer de thriller sângeros, bisturie ascuțite, schițe de criminali, totul este acolo!

Vezi site-ul oficial

3. Muzeul Prostituției (Olanda, Amsterdam)

Aceste două muzee sunt situate în inima cartierului roșu din Amsterdam. Dacă doriți să descoperiți lumea sado-masochismului și a sexului, trebuie să le vizitați… sunt printre cele mai vizitate muzee din Olanda!

4. Muzeul Mumiei (Mexic, Guanajuato)

La Muzeul Mumiei din Mexic, puteți găsi tot felul de mumii: mumii în putrefacție și corpuri de bebeluși înfășurați vă așteaptă în vitrină!

Vezi site-ul oficial

5. Muzeul Vodcăi (Polonia, Varșovia)

Polonia se poate lăuda acum cu un muzeu dedicat în totalitate celebrei băuturi fermentate din cartofi! Situat într-o fostă distilerie din Varșovia, Muzeul Vodkă își propune să reducă la tăcere stereotipurile poloneze.

6. Muzeul Medieval al Torturii (Amsterdam, Olanda)

Muzeul Torturii este situat în inima Amsterdamului, fiind un muzeu cu o atmosferă întunecată și teatrală. Bine ați venit la torționarii din Evul Mediu, imaginați-vă în mâinile lor experte și vicioase!

7. Muzeul Pantofilor (Franța, Romans-sur-Isère)

Descoperiți Romans-sur-Isère, capitala încălțămintei de lux, și colecțiile sale magnifice, șic și pline de culoare, la Musée de la Chaussure. O vizită care combină istoria și know-how-ul.

Vezi site-ul oficial

8. Muzeul Parazitului (Tokyo, Japonia)

Muzeu neobișnuit: Muzeul de paraziți din Tokyo

Credit foto: Flickr – Jim Fischer

La Muzeul Parazitului din Tokyo puteți vedea microorganismele care ne înconjoară, ne colonizează și ne “parazitează” (ca să spunem așa) de-a lungul vieții…

Vezi site-ul oficial

9. Muzeul Pinball (Ungaria, Budapesta)

Vă mai amintiți de mașinile de pinball, acele aparate infernale în care mingea ajungea mereu între buturi? Veniți să admirați peste o sută de aparate de pinball în acest muzeu din Budapesta și, mai ales, veniți să vă jucați!

Vezi site-ul oficial

10. The Dog Collar Museum (Marea Britanie, Maidstone)

Iubitori de animale, bună ziua! Dacă sunteți în căutare de inspirație pentru zgarda animalului dvs. de companie, nu vă faceți griji, acest muzeu și-a propus să colecționeze multe astfel de obiecte! Aceasta reunește mai mult de 4 secole de colecție.

11. Muzeul Leprei (Norvegia, Bergen)

Expus în Spitalul Sfântul Gheorghe, Muzeul Norvegian al Leprei se ocupă astfel de nefericita epidemie de lepră care a afectat orașul Bergen până în 1946.

Vezi site-ul oficial

12. Muzeul Relațiilor Rupte (Croația, Zagreb)

Aceasta este o expoziție de obiecte care au avut toate o semnificație profundă pentru proprietarii lor… Citiți relatări emoționante (și uneori naive) despre relații umane și suferințe. Inițial itinerantă, expoziția de relații rupte s-a stabilit în cele din urmă la Zagreb, în Croația.

Vezi site-ul oficial

13. Muzeul de transfuzie și donare de sânge (Muzeu virtual)

Un muzeu neobișnuit: muzeul virtual al transfuziei de sânge și al donării de sânge

Credit foto: Pixabay – rdelarosa0

Știați că primele transfuzii de sânge au avut loc în secolul al XVII-lea? Descoperiți această descoperire incredibilă în muzeul virtual al transfuziei de sânge și al donării de sânge.

Vezi site-ul oficial

14. Muzeul Opiumului (Thailanda, Sop Ruak)

Thailanda și-a bazat economia ani de zile pe comerțul cu opiu. Sop Ruak, cunoscut și sub numele de “Triunghiul de aur”, a fost un centru al comerțului cu opiu în Thailanda. Descoperiți acest muzeu foarte neobișnuit care aduce un omagiu acestei substanțe ilicite și descoperiți fumătorii de opiu în reverie.

15. Muzeul bolilor de piele (Franța, Paris)

Muzeu neobișnuit: Muzeul bolilor de piele Paris

Credit foto: Wikimedia – Lamiot

Spitalul Saint-Louis din Paris deține o colecție uriașă de mulaje de ceară pentru boli de piele (veruci, urticarie, pustule etc.). Aflați mai multe despre dermatologie prin mulaje de leziuni cutanate, ca în secolul al XIX-lea. Acest muzeu din Paris este foarte impresionant!

Vezi site-ul oficial

16. Muzeul părului (Turcia, Avanos)

Muzeu neobișnuit, Muzeul părului

Credit foto: Musée des Cheveux Site-ul oficial Muzeul părului

Faceți cunoștință cu Galip în Turcia, olar și colecționar de șuvițe de păr în Capadocia, într-o casă de troglodiți pe deasupra! Veți găsi o colecție de 16.000 de șuvițe de păr atârnate de pereți și de tavan.

Vezi site-ul oficial

17. Muzeul prezervativelor (Thailanda, Bangkok)

În timp ce vă aflați în Bangkok, luați câteva lecții de latex! Muzeul Latexului este un mic muzeu de știință care prezintă toate informațiile utile despre latex. Thailanda a fost una dintre primele țări care a recunoscut problema SIDA, așa că acest muzeu este o modalitate excelentă de a răspândi vestea către publicul larg.

18. Muzeul falusului (Islanda, Reykjavík)

Veniți să descoperiți o colecție uimitoare la Muzeul Falusului din Reykjavík. Sute de penisuri de mamifere în borcane transparente, cine poate bate asta? Acesta este singurul muzeu din lume dedicat studiului falusurilor mamiferelor.

Vezi site-ul oficial

19. Muzeul hașișului, canabisului și cânepei (Olanda, Amsterdam)

Muzeu neobișnuit, Muzeul Canabisului

Credit foto: Musée du Canabis – WikiMedia – Didier le Ger

Amsterdam este cu siguranță locul perfect pentru vizite neobișnuite! Cunoscută pentru cafenelele sale aburite de fumul petardelor care circulă de la un client la altul, ce poate fi mai firesc decât să găsești acest muzeu al hașișului, canabisului și cânepei în capitala olandeză?

20. Muzeul Voodoo (SUA, New Orleans)

Atmosferă bayou garantat, descoperiți poporul Cajun și voodoo, ridicat la rang de religie! Situat în cartierul francez din New Orleans, Muzeul Voodoo vă cufundă într-o istorie specială, strâns legată de cea a statului Louisiana.

Vezi site-ul oficial

21. Muzeul de canalizare (Franța, Paris)

Porniți într-o aventură în subteranele capitalei franceze… Un circuit sigur, promit! 500 de metri în subsolul Parisului care vă permite să urmăriți istoria canalizării.

Vezi site-ul oficial

22. Muzeul de țesături și costume (Italia, Veneția)

Situat în Palatul Mocenigo din secolul al XIII-lea din Veneția, veți avea ocazia să vedeți costume de epocă, precum și sticlă de Murano și dantelă de Burano. De asemenea, puteți simți diferite parfumuri!

Vezi site-ul oficial

23. Muzeul de Anatomie (Montpellier, Franța)

Muzeul de anatomie se află în sudul Franței, la Montpellier. Muzeul se află în incinta școlii de medicină din oraș și este bogat în 5.600 de piese anatomice!

Vezi site-ul oficial

24. Muzeul fanilor (Londra, Greenwich)

Situat într-o clădire frumoasă din Greenwich, Londra, Fan Museum este primul muzeu din lume dedicat expunerii evantaielor. Veniți să descoperiți istoria evantaiului, acest obiect obișnuit, dar fascinant!

Vezi site-ul oficial

25. The Museum of Bad Art (Statele Unite ale Americii, Massachusetts, Somerville)

Muzeul de Artă Rutieră din Massachusetts, sau MOBA, cum este cunoscut, este o colecție de 600 de opere de artă cu un stil aparte! Mergeți și descoperiți unele dintre cele mai fermecătoare și comice opere ratate, care nu pot fi apreciate în altă parte.

Vezi site-ul oficial

26. Muzeul Umbrelelor și Muzeul Foarfecelor și Sabiei (China, Hangzhou)

Titlul spune totul! Dacă vizitați China, s-ar putea să aveți ocazia să ratați aceste muzee originale, cine știe? De asemenea, vă veți afla în apropierea unui muzeu al fanilor. Toate cele trei muzee se află în apropiere.

27. Muzeul de hârtie pictată (Franța, Alsacia, Rixheim)

Muzeul tapetului este situat în Rixheim, în Alsacia, unde industria tapetului este prezentă din 1797. Veți avea de ales între două colecții, “bestiarul peretelui” și “imagini de fundal ale viitorului”…

Vezi site-ul oficial

28. Muzeul toaletei (India, New Delhi)

Deschis în anii 1970 de către un medic indian care a luptat pentru salubritate publică în această mare țară, muzeul toaletelor a fost deschis cu un scop educativ. O incongruență totală, toaleta a reușit să aibă propriul său muzeu.

29. Muzeul de artă fosforescentă (Olanda, Amsterdam)

Descoperiți o lume cu totul aparte, distractivă, nouă, o experiență care depășește simplul consum de artă de dragul artei: acesta este muzeul artei fosforescente. Nu ratați lumea fluorescentă cu culorile sale catifelate, demne de cele mai apetisante cocktailuri exotice, în timpul vizitei dumneavoastră la Amsterdam.

Vezi site-ul oficial

30. The Salt and Pepper Shaker Museum (Statele Unite ale Americii, Tennessee, Gatlinburg)

Muzeul Salt and Pepper Shaker este o adresă kitsch de neratat din Tennessee. Veți fi surprins de numărul de modele pentru aceste obiecte de “veselă”.

Vezi site-ul oficial

31. Muzeul tăiețeilor instant (Japonia, Osaka)

Muzeu neobișnuit: Muzeul Ramen din Japonia

Credit foto: Flickr – Chee.fong

Mândri de cultura lor și de faimoșii tăiței gătiți în apă fierbinte într-un vas de plastic, japonezii au creat acest muzeu în imaginea uneia dintre particularitățile lor culinare.

Vezi site-ul oficial

32. Muzeul cârnaților cu curry (Germania, Berlin)

Descoperiți muzeul cârnaților cu curry din Berlin, cunoscuți și sub numele de “Currywurst”, o specialitate germană. În funcție de biletul pe care îl cumpărați, puteți alege între “currywurst în ceașcă” sau “snackticket” cu 3 currywursts diferiți.

Vezi site-ul oficial

33. Muzeul cartofilor prăjiți (Belgia, Bruges)

Mândrie națională, chipsurile au acum un muzeu special dedicat lor! Cartofii belgieni sunt foarte buni! Descoperiți acest muzeu în cea mai veche clădire din Bruges.

Vezi site-ul oficial

TravelMax.ro