Cele mai mari 20 de orașe din lume

Cu aproape 8 miliarde de locuitori, oamenii au creat metropole din ce în ce mai mari! Descoperă cele mai mari 20 de orașe din lume!

În prezent, pe planeta Pământ trăiesc aproape 8 miliarde de oameni. Sunt reprezentate toate originile sociale, etnice, rasiale și chiar culturale. O astfel de amestecare a dus la formarea unei noi lumi în care orașele sunt de mărimea unor mici state.

1. Delta Râului Perlelor (Hong Kong)

Hong Kong Hong Kong este o municipalitate cu statut special în China. Neasimilată Republicii Populare Chineze, nefiind cu adevărat autonomă, această municipalitate găzduiește cel mai mare megalopolis din lume din punct de vedere al populației, Delta Râului Perlelor. Cu o populație estimată la 65.701.102 locuitori, zona urbană se întinde pe o suprafață de 1.105 km².

Râul Pearl River, care acționează și ca o graniță naturală, este una dintre principalele atracții ale orașului.

2. Tokyo (Japonia)

Tokyo Tokyo este capitala Japoniei, cel mai populat oraș japonez și al doilea oraș ca mărime din lume. Cu o populație estimată la 42.796.714 locuitori și o suprafață de 13.572 km².

Printre principalele atracții ale orașului se numără Skytree Towers, templul Senso-ji și piața Tsukiji.

3. Jakarta (Indonezia)

Jakarta

Capitala Indoneziei și al doilea oraș ca mărime din Asia, Jakarta este al treilea oraș ca mărime din lume, cu o populație estimată la 31.689.592 de locuitori și o suprafață de 664 km².

Două locuri mitice sunt cele mai vizitate din țară, Parcul cu curiozități despre Indonezia și Moscheea Istiqlal.

4. Delhi (India)

Delhi Al doilea oraș ca mărime din India din punct de vedere administrativ, Delhi este al patrulea oraș ca mărime din lume, cu o populație metropolitană totală de 26.454.086 de locuitori. Are o suprafață totală estimată la 1.084 km².

Moscheea Jama Masjid și mormântul lui Humayun sunt două dintre sutele de atracții populare printre turiști.

5. Seoul (Coreea de Sud)

Seoul

Seoul este capitala Coreei de Sud, al cincilea oraș ca mărime din Asia și al cincilea oraș ca mărime din lume. Are o populație estimată la 25.525.184 de locuitori și o suprafață de 695 km².

În plus, trei repere sunt prioritare pentru turiștii care vizitează acest oraș cosmopolit și multicultural: Palatul istoric Gyeongbokgung, Satul Bukchon Hanok și parcul acvatic Lotte World.

6. Cairo, Egipt

Cairo Cairo este cel mai mare oraș din Africa. Al șaselea oraș ca mărime din lume, cu o populație de 24.439.785 de locuitori și o suprafață de 3.085 km², capitala Egiptului are mii de locuri de interes.

Printre acestea se numără Piramidele din Giza, Muzeul Egiptean din Cairo, Kahn al-Khalili și Cetatea Saladin.

7. Mumbai/Bombay (India)

Mumbai

Cu o istorie bogată și, de multe ori în trecut, decor pentru filme și seriale fantastice, Mumbai este al doilea oraș ca mărime din India și al șaptelea ca mărime din lume. Are o populație de 24.337.933 de locuitori, repartizați pe o suprafață de 603 km².

Printre atracțiile de top ale orașului se numără Gateway to India, Peșterile Elephanta și Gara Chhatrapati Shivaji.

8. Shanghai (China)

Shanghai Shanghai este cel mai mare oraș din Republica Populară Chineză. Cu o populație estimată la 24.256.800 de locuitori și o suprafață de 6.340 km².

Două locuri de interes atrag cei mai mulți turiști în fiecare an. Acestea sunt Perla Orientală, vizibilă din golful cu același nume, și Grădina Yuyuan.

9. Manila (Filipine)

Manila Capitala Filipinelor este al nouălea oraș ca mărime din lume, cu o populație totală de 24.197.302 locuitori și o suprafață urbană totală de 1.474 km².

Patru locuri de interes sunt vizitate de milioane de oameni în fiecare an. Acestea sunt Parcul Rizal, Fort Santiago, Parcul Oceanului Manila și Biserica Sfântul Augustin din Manila.

10. New York (SUA)

New York New York este cel mai mare oraș american și, de asemenea, cel mai mare oraș din America. Cu o populație de 23.876.155 de locuitori repartizați pe o suprafață urbană de 783 km², orașul american are sute de mii de locuri de interes. Unul dintre ele este emblematica Statuie a Libertății sau Time Square.

Oraș cosmopolit și la fel de multicultural, New York este uneori numit capitala lumii, deoarece este locul unde se poate absorbi tot ceea ce are de oferit omenirea.

11. Lagos (Nigeria)

Lagos

Credit foto: Wikipedia – OpenUpEd

Lagos este simbolul boom-ului economic din Nigeria, țară din Africa de Vest. Cu o populație de 22.829.561 de locuitori pe o suprafață de 1.000 km², Lagos este cel mai mare oraș nigerian și al doilea oraș african ca mărime, după Cairo. Al unsprezecelea oraș ca mărime din lume, Lagos este totuși unul dintre cele mai inegale orașe.

Orașul este împânzit de diverse locuri de interes. Printre acestea se numără Rezervația Lekki, Insula Victoria și Galeria de Artă Nike.

12. Beijing (în China)

Beijing

Al treilea oraș ca mărime din China, capitala Republicii Populare Chineze și al doisprezecelea oraș ca mărime din lume, Beijing este un oraș al superlativelor și al exceselor. Clădiri care rivalizează cu norii în măreție și drumuri la fel de largi ca pistele de aterizare pentru rachete și golfuri XXL alcătuiesc farmecul unuia dintre cele mai bogate orașe de pe pământ.

Printre locurile de interes se numără Palatul Orașului Interzis sau Palatul de Vară, Templul Cerului și Zidul Chinezesc, care provine de aici.

13. São Paulo (Brazilia)

São Paulo

Brazilia este cea mai mare țară din America de Sud, cu o suprafață estimată la 8.515.767 km². Țara este renumită pentru carnavalul de vară, pentru performanțele sale sportive și, mai ales, pentru monumentala Statuie a lui Hristos Răscumpărătorul. De asemenea, aici se află al treisprezecelea oraș ca mărime din lume, São Paulo.

Această metropolă gigantică are 21.090.791 de locuitori.

14. Mexico City, Mexic

Mexico City Mexicul este una dintre cele mai periculoase țări din lume, dar, în mod paradoxal, una dintre cele mai vizitate de pe Pământ. Capitala sa este al paisprezecelea oraș ca mărime din lume, cu o populație estimată la 20.879.830 de persoane care trăiesc pe o suprafață de 1.485 km².

Mai multe locuri de interes reprezintă cea mai mare parte a turiștilor care se înghesuie în fiecare an în această țară din America Centrală. Printre acestea se numără Parcul Chapultepec, Bazilica Doamnei Noastre din Guadalupe, Muzeul Național de Antropologie, Centrul Istoric al Ciudad de Mexico și Palacio de Bellas Artes.

15. Osaka-Kyoto-Kobe (Japonia)

Kyoto Zona urbană care cuprinde municipalitățile Osaka, Kyoto și Kobe din Japonia este al cincisprezecelea oraș ca mărime din lume. Se numește Osaka-Kyoto-Kobe și găzduiește 19.777.590 de locuitori care ocupă o suprafață uriașă de 1.600 km².

În acest oraș se află sute de locuri de interes care ar trebui vizitate cel puțin o dată în viață.

16. Bangkok (Thailanda)

Bangkok

Capitala Thailandei, Bangkok, este una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Este mai ieftin să stai aici câteva zile decât în orașe precum Beijing sau Dhaka. Orașul găzduiește 18.927.786 de persoane, răspândite pe o suprafață urbană de 1.568 km².

Templul Emerald Buddha, piața Chatuchak, Palatul Regal din Bangkok sau centrul comercial MBK se numără printre locurile de interes din acest oraș asiatic.

17. Los Angeles (SUA)

Los Angeles Orașul Îngerilor este al doilea cel mai mare oraș american și al șaptesprezecelea ca mărime din lume. Cu o populație estimată la 18.788.800 de locuitori și o suprafață de 1.302 km², este, fără îndoială, unul dintre cele mai sacre orașe din Statele Unite.

Există multe locuri de interes, iar altele noi apar în fiecare zi. Printre acestea se numără Universal Studios Hollywood, Hollywood Hill și Walk of Fame.

18. Dhaka (Bangladesh)

Dhaka

Capitala Bangladeshului este renumită pentru monumentele sale istorice, dintre care unele sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Cu 18.615.648 de locuitori, este, de asemenea, al optsprezecelea oraș ca mărime din lume. Dhaka ocupă o suprafață urbană de 302 km².

Printre locurile de interes se numără Palatul Ahsan Manzil, Fortul Lalbagh, Templul hindus Dhakeshwari și chiar clădirea Parlamentului, care are o arhitectură unică.

19. Calcutta (India)

Calcutta Orașul Calcutta este al treilea ca mărime din India și al 19-lea ca mărime din lume. Cu o populație estimată la 16.681.589 de locuitori și o suprafață de 205 km².

Trei atracții sunt mândria orașului. Printre acestea se numără Victoria Memorial, Podul Howrah și Muzeul Indian.

20. Karachi (Pakistan)

Karachi

Credit foto: Wikipedia – Greg

Cunoscut mai ales pentru evenimentele istorice grave, orașul pakistanez Karachi este al douăzecilea oraș ca mărime din lume. Este, de asemenea, cel mai populat oraș din Pakistan, cu o populație estimată la 16.625.813 locuitori pe o suprafață urbană de 3.527 km².

Printre locurile de interes se numără Mausoleul Mazar-e-Quaid, Muzeul de Istorie Culturală și Grădinile Palatului Mohatta, Clifton Beach și Insula Churna (unde toamna se organizează scufundări).

TravelMax.ro