Cele mai mari 15 stadioane din lume

În multe țări există acum cel puțin un stadion în fiecare oraș. Cu toate acestea, dacă la un moment dat aceste stadioane au servit în principal ca arene în care echipele își exprimau potențialul sportiv, în zilele noastre totul se rezumă la excese, grandoare și mai presus de toate măreție.

Iată un scurt rezumat al celor mai mari 15 stadioane din lume!

1. Stadionul First May

Construit în Pyongyang, Stadionul May Day din Pyongyang, capitala Coreei de Nord, este folosit în principal ca teren de paradă pentru armata acestei țări asiatice. Cu o capacitate de 150.000 de locuri, acesta este cel mai mare stadion din lume.

2. Stadionul Salt Lake

Stadionul Salt Lake este destinat exclusiv găzduirii meciurilor de fotbal ale orașului în care este situat, Kolkata, în statul Bengalul de Vest, India. Cu o capacitate de 120.000 de spectatori, acesta este al doilea cel mai mare stadion din lume.

3. Stadionul Michigan

Situat în statul Michigan, în Statele Unite ale Americii, așa cum sugerează și numele său, stadionul Michigan este destinat exclusiv utilizării sportive. Acesta găzduiește meciurile de fotbal american ale orașului Ann Arbor.

Este un stadion mitic care a marcat istoria sportului american. Stadionul poate găzdui până la 109.901 persoane.

4. Stadionul Beaver

Stadionul Beaver

Credit foto: Flickr – drocpsu

Un alt stadion american, Beaver Stadium, este, de asemenea, casa echipei locale de fotbal american. Situat în orașul Parcul Universității Stadionul Beaver are o capacitate de 107.282 de locuri.

5. Stadionul Azteca

Construit în capitala mexicană, Mexico City, stadionul Azteca este folosit de unul dintre cluburile de fotbal din Mexico City ca stadion principal. Este capabil să găzduiască 105.064 de spectatori simultan.

6. Stadionul Neyland

Orașul Knoxville din Tennessee, SUA, este cunoscută ca fiind casa uneia dintre cele mai puternice și mai de succes echipe de fotbal american din SUA.

Stadionul său se ridică la înălțimea reputației echipei. La fiecare meci pot participa aproximativ 102.459 de spectatori. Este al șaselea cel mai mare stadion din lume.

7. Ohio Stadium

Ohio Stadium

Credit foto: Flickr – Fotograf

Un alt stadion care găzduiește meciuri de fotbal american, Ohio Stadium este arena de casă a echipei locale de Columbus. Din punct de vedere al capacității (102 329 de locuri), acesta este al șaptelea ca mărime din lume.

8. Stadionul Bryant-Denny

Stadionul Bryant-Denny

Credit foto: Flickr – tujabro_99

Situat în orașul american Tuscalussa Stadionul Bryant-Denny găzduiește, de asemenea, meciuri de fotbal american pentru echipa gazdă. Are o capacitate de 101.821 de locuri.

9. Stadionul Național Bukit Jalil

Stadionul Național Bukit Jalil este cel mai mare din Malaezia și din Asia de Sud-Est. Situat în Kuala Lumpur, găzduiește meciuri de fotbal ale echipei naționale a Malaeziei, precum și ale echipei orașului omonim. Are o capacitate de 100.200 de locuri.

10. Stadionul Texas Memorial

Stadionul Texas Memorial Stadium este situat în orașul texan Texas. Austin. Cu o capacitate de 100.119 locuri, acesta este stadionul de casă al echipei NFL din Austin.

Recenta sa renovare în valoare de 175 de milioane de dolari SUA i-a dat un nou suflu de viață.

11. Melbourne Cricket Ground

Dacă Franța are ca sport preferat rugby-ul, Statele Unite au fotbalul american, Australia idolatrizează cricketul. În Melbourne, Melbourne Cricket Ground este locul unde se desfășoară meciurile dintre echipele locale de cricket și de fotbal. Are o capacitate de 100.000 de locuri.

12. Camp Nou

Camp Nou

Este greu să vorbești despre cele mai mari 15 stadioane din lume fără să menționezi casa fotbalului european, Camp Nou. Situat în Barcelona, acest stadion emblematic este deținut de clubul spaniol Barcelona FC. Stadionul mitic este sursa a o mie și una de legende, iar Barça este rege aici, cu doar câteva incidente sportive nefericite.

Camp Nou nu este doar o arenă sportivă, ci și un mastodont capabil să găzduiască până la 99.354 de persoane. Este al doisprezecelea stadion ca mărime din lume.

13. Stadionul FNB

Africa este în centrul atenției, datorită stadionului FNB din Johannesburg. Este mai mult sau mai puțin cel mai mare stadion de pe continentul african, cu un număr impresionant de 94.700 de spectatori la fiecare meci de fotbal al echipei locale.

În câteva luni sunt planificate lucrări de renovare pentru a mări această capacitate. Prin urmare, nu este exclus ca FNB Stadium să urce câteva locuri în acest clasament.

14. Memorial Coliseum

Memorial Coliseum din California este al șaptelea cel mai mare stadion din Statele Unite și al paisprezecelea ca mărime din lume. Acest stadion multifuncțional găzduiește meciuri de fotbal, de fotbal și chiar de baseball, dar este și un teren de paradă pentru sărbătorile locale și naționale.

Are o capacitate de 93.607 locuri și se află în inima orașului Los Angeles, City of Angels.

15. Eden Gardens

India este, alături de Australia, una dintre puținele națiuni din lume care joacă cricket. Orașul Calcutta are chiar și un stadion dedicat exclusiv acestui sport, Eden Gardens. Stadionul găzduiește aproximativ 93.000 de persoane la fiecare meci jucat de echipa locală sau națională.

Lasă un comentariu