Cele mai mari 10 piețe din Europa

De la Varșovia la Praga, trecând prin Paris, descoperiți cu acest clasament care sunt cele mai mari 10 piețe din Europa!

Marile piețe ale Europei au fost scena a nenumărate evenimente istorice de-a lungul timpului.

Vă invităm să vedeți împreună cu noi cele mai mari 10 piețe din Europa!

1. Piața Paradei – Varșovia

Cu o suprafață de 240.000 m², hotelul Place du Défilé este cea mai mare dintre marile piețe europene. Această piață mare este delimitată la nord de strada Crucea Sacră, la sud de bulevardul Ierusalim, la est de strada Mareșal și la vest de Palatul Culturii și Științei, construit în același timp cu acesta în anii 1950 în Varșovia.

Piața Paradei a fost unul dintre cele mai importante locuri din Polonia în perioada comunistă. După căderea comunismului, a fost transformată într-o piață în aer liber, unde fermierii locali își expun produsele proaspete în fiecare dimineață.

2. Place des Quinconces – Bordeaux

Place des Quinconces

Credit foto: Wikimedia

A doua cea mai mare piață din Europa, cu o suprafață estimată la 126.000 m², piața Place des Quinconces se află în Bordeaux. Construită în 1820 pe locul castelului Trompette, această piață mare a fost folosită în trecut pentru a reprima rebeliunile din oraș.

Istoria sa modernă este marcată cel mai bine de instalarea șinelor de tramvai în 2003. După aceea, Plaza de los Quinconques a devenit unul dintre cele mai importante noduri de transport din cel de-al nouălea oraș ca mărime din țară. Cu toate acestea, mai pot fi admirate diverse sculpturi. Monumentul Girondinilor este unul dintre ele.

3. Piesa lui Parker – Cambridge

Un punct de reper al regalității britanice, a Piesa lui Parker este a treia cea mai mare piață din Europa, cu o suprafață de 100.000 m².

Situată în orașul Cambridge, piața este locul în care au fost votate primele reguli ale fotbalului. De asemenea, este cunoscut ca fiind locul încoronării reginei Victoria, una dintre figurile emblematice ale Imperiului Britanic, în 1838.

4. Piața Unirii – București

The Piața Unirii (sau Piața Unificării) este a patra cea mai mare piață din Europa, cu o suprafață estimată la 97.000 de metri pătrați. Construită la începutul anilor 1900, Piața Unirii din București este situată în inima orașului, unde se întâlnesc sectoarele 1, 2, 3 și 4 ale capitalei românești.

În mare parte decorată cu monumente de toate felurile, piața este potrivită pentru plimbări și excursii în familie. Mai ales vara. De asemenea, găzduiește una dintre cele mai importante stații de metrou din București, Piața Unirii.

5. Piața Valea Pajiștilor – Padova

Italia este o țară plină de comori moștenite din trecutul său îndelungat de imperiu roman. Una dintre relicvele acelei epoci este a cincea cea mai mare piață din Europa, Piazza del Preo della Valle.

Cu o suprafață de aproape 9 hectare, în Place du Pré de la Vallée este situat în Padova și are o configurație unică.

Are o insulă centrală eliptică numită Insula Memmia, cu o suprafață totală de 20.000 de metri pătrați. Un canal înconjoară malurile Insulei Memmia, care sunt prevăzute cu statui și monumente arhitecturale. Restul de 70.000 m² este format din parcuri și zone de odihnă de toate tipurile, unde se amestecă verdeața și statuile.

6. Parcul Sfântul Ștefan – Dublin

St Stephen's Green

Credit foto: Flickr – dronepicr

Creat în 1663, muzeul Parcul Sfântul Ștefan este a șasea cea mai mare piață din Europa. Are o suprafață estimată la 89.000 m², ceea ce o face cea mai mare piață din Dublin și din Irlanda. Situată în inima capitalei irlandeze, piața este formată în principal din parcuri și căi navigabile artificiale.

Aici pot fi admirate diverse monumente, inclusiv monumentul comemorativ al foametei din 1967 și fântâna St Stephen’s Green. Cu toate acestea, arcul Rifle Arch de la intrarea în parc este cel care atrage atenția aproape tuturor turiștilor care se aventurează acolo. Acest lucru se datorează probabil asemănării sale cu Arcul de Triumf din Paris.

7. Place de la Concorde – Paris

place de la concorde

Credit foto: Wikimedia – MOSSOT

A doua piață ca mărime din Franța și a șaptea ca mărime din Europa, piața Place de la Concorde este un monument cu o suprafață de 86.400 de metri pătrați, plin de istorie.

Fondată în 1763, această piață mare este situată în arondismentul 8 din capitala franceză, Paris. Diferite monumente reprezintă locuri de interes din parc care ar trebui vizitate și contemplate. Printre acestea se numără obeliscul din Place de la Concorde, statuia de la Strasbourg, Fântâna râurilor sau Fântâna mărilor de Jacques Hittorff, pentru a numi doar câteva.

Piața este renumită mai ales pentru că a fost locul unde au fost ghilotinate personalități istorice celebre, printre care Ludovic al XVI-lea la 21 ianuarie 1793, Maria Antoaneta de Austria la 16 octombrie 1793 și fizicianul Antoine Lavoisier la 8 mai 1794.

8. Esplanada – Corfu

Situat în orașul Corfu, Grecia, Esplanada este a opta cea mai mare piață din Europa, cu o suprafață estimată la 84.000 m². Este un centru important al culturii elene și este situat între Fortul Vechi, la est, și orașul vechi, la vest.

O destinație turistică populară, această piață mare este formată din parcuri și terenuri de cricket.

9. Piața Charles – Praga

Republica Cehă este una dintre cele mai încărcate de istorie țări europene. Una dintre relicvele acestei istorii nu este alta decât cea a Piața Charles care a fost construit în 1348 la Praga. Piața de 80.500 de metri pătrați a fost comandată de împăratul Carol al IV-lea pentru a extinde suprafața capitalei cehe. Inițial, proiectul a fost numit Orașul Nou din Praga, iar după moartea lui Carol al IV-lea a fost numit Piața Carol în onoarea inițiatorului său.

Piața mare este încărcată de istorie și conține mai multe locuri de interes, printre care Noua Primărie, Biserica Sfântul Ignațiu, Biserica Sfântul Ioan de Nepomuk și clădirea magnifică a Universității de Tehnologie din Praga.

Piața Charles a devenit, de altfel, un centru de transport public odată cu instalarea stației de metrou Karlovo.

10. Piața Muzeului – Amsterdam

Museumplein

Credit foto: Flickr – Marie Thérèse Hébert

Inițial, o fabrică de lumânări, a Piața Muzeului este al zecelea cel mai mare pătrat din Europa, cu o suprafață estimată la 79.000 m². Particularitatea acestei piețe este tocmai faptul că are o densitate mare de muzee.

De-a lungul anilor, aici au fost construite diverse locuri de interes, printre care Consulatul General al SUA, Muzeul Stedelijk și Muzeul Van Gogh. Cu toate acestea, cel mai atractiv loc din această piață mare este, fără îndoială, Muzeul Diamantelor.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro