Cele mai mari 10 aeroporturi din lume

Având în vedere că numărul de pasageri crește în fiecare an, aeroporturile se extind rapid. Iată care sunt cele mai mari 10 aeroporturi din lume.

Cu prețuri din ce în ce mai atractive, călătoria cu avionul devine un mijloc de transport mai accesibil. Aeroporturile au urmat și ele această tendință, facilitând călătoriile și economisind mult timp pentru pasageri. De fapt, unele dintre ele sunt chiar adevărate orașe… în interiorul orașului. Magazinele de lux și duty-free, centrele comerciale, restaurantele, hotelurile… toate oferă servicii din ce în ce mai avansate, în care călătorii pot găsi ceea ce doresc, când doresc.

Dar care sunt cele mai mari aeroporturi din lume? Răspunsul aici, cu acest clasament al celor mai mari 10 aeroporturi din lume!

1. Aeroportul Internațional Atlanta H.-Jackson din Georgia (SUA)

Unii oameni cred în mod eronat că Aeroportul Internațional JFK din New York este cel mai mare din Statele Unite. Poate că este cel mai emblematic și mai cunoscut la nivel internațional, dar Aeroportul Atlanta H. Jackson este cel care deține recordul american și chiar mondial. Este cel mai mare aeroport din lume, având peste 100 de milioane de pasageri care intră și ies din Statele Unite în fiecare an.

Cu toate acestea, nu este cel mai mare aeroport din lume din punct de vedere al suprafeței. Acest titlu revine Aeroportului Internațional Regele Fahd și Arabiei Saudite. Cu o suprafață de 78.000 de hectare, este cel mai mare aeroport din lume.

2. Aeroportul Internațional Beijing Capital (China)

Aeroportul Internațional Beijing

Credit foto: Flickr – David Baron

Al doilea cel mai mare aeroport din lume din punct de vedere al numărului de pasageri este nimeni altul decât Aeroportul Beijing Capital din China. În fiecare an, primește aproape 96 de milioane de pasageri din și spre China.

Cu toate acestea, din punct de vedere al mărimii, este al doilea după Aeroportul Internațional Denver din Statele Unite, care, cu o suprafață de aproape 14.000 de hectare, este al doilea ca mărime.

3. Aeroportul Internațional Dubai (Emiratele Arabe Unite)

Aflat pe locul al treilea în acest clasament al celor mai mari 10 aeroporturi din lume, aeroportul din Dubai gestionează anual un număr impresionant de 89 de milioane de pasageri.

Din nou, este doar al treilea aeroport ca mărime în ceea ce privește numărul de pasageri. În ceea ce privește suprafața, trebuie să parcurgeți mii de kilometri pentru a găsi Aeroportul Internațional Dallas/Forth Worth din SUA, care, cu o suprafață de 7.800 de hectare, este al treilea ca mărime din lume.

4. Aeroportul Internațional Tokyo-Haneda (Japonia)

În Tokyo se află al patrulea cel mai mare aeroport din lume din punct de vedere al fluxului de pasageri. Acest lucru se datorează faptului că nu mai puțin de 86 de milioane de călători trec prin el în fiecare an.

Cu toate acestea, al patrulea cel mai mare aeroport din lume este Aeroportul Internațional Shanghai-Pudong din China, cu o suprafață de 3.350 de hectare, aproape cât un sat.

5. Aeroportul Internațional Los Angeles (SUA)

Los Angeles

Credit foto: Flickr – Thomas Hawk

Aeroportul Internațional din Los Angeles este al doilea cel mai mare aeroport din Statele Unite ale Americii, cu aproape 85 de milioane de pasageri pe an.

Cu toate acestea, se situează mult în urmă atunci când vine vorba de compararea dimensiunii infrastructurii, deoarece Aeroportul Internațional Paris-Charles-de-Gaulle, cu o suprafață de 3.200 de hectare, se află pe locul cinci.

6. Aeroportul Internațional Chicago O’Hare (SUA)

Chicago găzduiește al șaselea aeroport ca mărime din lume în ceea ce privește fluxul de pasageri, cu peste 80 de milioane de călători anual.

Cu toate acestea, este detronat de pe locul șase atunci când vine vorba de compararea dimensiunii clădirii. Aeroportul Internațional Adolfo-Suárez din Madrid-Barajas, Spania, ocupă locul al șaselea, cu o suprafață de 3.050 de hectare.

7. Aeroportul internațional Heathrow din Londra (Marea Britanie)

Heathrow

Credit foto: Flickr – A.Davey

Marea Britanie este un tărâm al imigrației și al turismului. Prin urmare, este logic ca Regatul Majestății Sale să găzduiască cel de-al șaptelea aeroport ca mărime din lume. Londra Heathrow. Acesta primește o medie de 79 de milioane de pasageri în fiecare an.

Cu toate acestea, din punct de vedere al mărimii, Aeroportul Internațional Bangkok-Suvarnabhumi din Thailanda este al șaptelea cel mai mare aeroport din lume, cu o suprafață de 2.800 de hectare.

8. Aeroportul Internațional Hong Kong (China)

Cu un flux anual de pasageri de aproape 73 de milioane, Aeroportul Internațional Hong Kong din China este al optulea ca mărime din lume.

Cu toate acestea, din punct de vedere al mărimii, Aeroportul Internațional Chicago O’Hare din Statele Unite se află pe locul al optulea.

9. Shanghai – Aeroportul Internațional Pudong (China)

Shanghai - Pudong

Credit foto: Flickr – sharkhats

Aeroportul Shanghai – Pudong captează un flux de aproape 73 de milioane de persoane în fiecare an. Acesta este al nouălea aeroport ca mărime din lume.

Cu toate acestea, nu își păstrează titlul atunci când vine vorba de o comparație privind suprafața. Aeroportul din Cairo, Egipt, cu o suprafață de 2.550 de hectare, este al nouălea cel mai mare aeroport din lume.

10. Aeroportul Internațional Paris-Charles de Gaulle (Franța)

Deși este al cincilea cel mai mare aeroport din lume, cu 3 200 de hectare, Aeroportul Internațional Paris-Charles de Gaulle se află doar pe locul zece în ceea ce privește fluxul de pasageri. Acesta primește doar 70 de milioane de pasageri pe an.

Cu toate acestea, este cel mai mare aeroport din Franța și chiar din Europa. Pe locul al doilea se află aeroportul spaniol Adolfo-Suárez din Madrid-Barajas.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro