Cele mai frumoase trasee de ciclism din Europa

Doriți să explorați continentul european într-un mod diferit? Iată o selecție a celor mai frumoase trasee din Europa pe care le puteți parcurge cu bicicleta.

Europa este un continent splendid, care oferă o mare varietate de peisaje și locuri unice. În secolul XXI, există nenumărate modalități de a o descoperi, atât pentru călătorii începători, cât și pentru cei experimentați. Printre acestea, bicicleta este o alternativă eficientă la transportul motorizat, fie că este vorba de transportul terestru, maritim sau aerian. Curată, ieftină, flexibilă și mai ales plăcută, are multe atuuri pentru a convinge călătorii! Într-adevăr, bicicleta le oferă un sentiment unic de libertate și le permite să traverseze orașele și zonele rurale în voie. Iubitori sau nu ai ciclismului, mulți oameni folosesc acest mijloc de transport pentru a străbate Europa cu părul în vânt.

De ce să nu-l încercați data viitoare când doriți să mergeți la mare? Generation Voyage a selectat unele dintre cele mai frumoase trasee de ciclism din Europa pentru a vă ajuta să faceți acest lucru.

Franța

Drumurile din Luberon (Vaucluse)

Lungimea traseului : 236 km
Puncte de interes : Stânci de ocru, sate cocoțate, podgorii din Côtes du Lubéron, piața din Apt, satul Gordes

Masivul Luberon este situat în sud-estul Franței. Este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase trasee de ciclism din Europa! Își datorează faima frumuseții peisajelor sale și cochetăriei satelor sale tipic provensale, pe care le menționăm pentru că este foarte recomandat să le parcurgeți cu bicicleta. Drumurile șerpuiesc prin garighete, câmpuri de lavandă, dealuri, păduri sudice și văi adânci. De-a lungul drumului, puteți admira splendide castele de epocă, dar și puncte de interes istoric, cum ar fi bory. Aceste mici locuințe din calcar adăposteau ciobanii în timpul transhumanței. Terenul nu este neapărat impresionant, dar este recomandabil să fiți bine pregătiți, deoarece unele secțiuni sunt destul de abrupte!

Regiunea lacurilor (Jura)

Lacul Vouglans - Jura

Credit foto: Shutterstock / Radu Răzvan

Lungimea traseului: 135 km
Puncte de interes : Barajul Vouglans, lacul Coiselet, cascadele Hérisson, muzeul jucăriilor din Moirans-en-Montagne

Acest traseu circular, în inima Jura, este unul dintre cele mai frumoase trasee de ciclism din Europa. De fapt, vă permite să descoperiți opt lacuri splendide, de unde și numele său. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a înota în timpul sezonului estival. Veți porni din stațiunea Clairvaux-les-Lacs și din siturile sale paleolitice preistorice, care sunt clasate în Patrimoniul Mondial UNESCO. Apoi va trebui să pedalați până la splendidul lac Vouglans înainte de a ajunge la Cernon. Vă veți bucura de o priveliște magnifică a lacului înainte de a începe coborârea spre lacul Coiselet.

Pregătiți-vă să urcați dealul Montcusel pentru a ajunge la situl gallo-roman Villards-d’Héria înainte de Moirans-en-Montagne, Maisod și Pont-de-Poitte. Din apele cristaline ale lacului Chalain, veți ajunge la Clairvaux-les-Lacs prin Bonlieu. Dacă vă aflați în zonă, nu uitați să descoperiți Cascades du Hérisson, o bijuterie a patrimoniului natural local.

Spania

Transandalus

Lac și munți în Sierra Nevada

Credit foto: Shutterstock / Tom Grundy

Lungimea traseului: 2.500 km
Puncte de interes : Almeria, Parcul Natural Cabo de Gata-Níjar, Cordoba, Granada, Strâmtoarea Gibraltar, Sevilla, Sierra Nevada

Vizitați Spania și doriți să vă satisfaceți pasiunea pentru ciclismul montan? Este momentul perfect pentru a face acest lucru: se oferă un itinerar excepțional și trebuie să aveți o bicicletă de munte. Transandalus are 2.500 de kilometri de poteci semnalizate, drumuri pustii și priveliști care îți taie respirația. Acestea îi vor încânta pe iubitorii de natură în timp ce călătoresc prin cele opt provincii ale regiunii! Acest traseu circular poate fi parcurs integral sau parțial. V

Puteți evita drumurile clasice și puteți merge pe cărările de transhumanță, unde puteți întâlni turme de vite. Apoi opriți-vă în frumoasele orașe care au făcut faimoasă Andaluzia de-a lungul secolelor. Aceste orașe sunt pline de locuri turistice frumoase și fascinante.

Via de la Plata

Panorama din Merida

Credit foto: Shutterstock / DouglasDepies

Lungimea traseului: 900 km
Puncte de interes : Podul din Orense, Plaza Mayor din Salamanca, Giralda din Sevilla, vestigiile romane din Merida

Via de la Plata este un fel de traseu alternativ la pelerinajul spre Santiago de Compostela. Acesta traversează patru regiuni spaniole: Andaluzia, Extremadura, Castilla y León și Asturias. Dacă este unul dintre cele mai frumoase trasee de ciclism din Europa, acest lucru se datorează varietății de peisaje pe care le traversează. Traseul urmează un vechi drum roman vechi de aproape 2.000 de ani, construit pentru a simplifica schimbul de materiale prețioase. De fapt, Via de la Plata înseamnă “drumul de argint”! Veți avea ocazia să descoperiți splendorile moștenirii hispanice și diverse atracții turistice.

Traseul, care este apreciat de autoritățile spaniole, este frecventat de mulți pasionați de ciclism pe tot parcursul anului. Puteți să vă plimbați prin zona rurală din Salamanca, să descoperiți Sierra de Béjar și multe alte locuri fascinante. Așadar, urcați-vă pe bicicletă, acest traseu splendid vă așteaptă!

Regatul Unit

C2C

Golful St Bee

Credit foto: Shutterstock / BerndBrueggemann

Lungimea traseului: 225 km
Puncte de interes : St Bees Bay, Cleator Moor, Lacurile de Nord, North Pennines

Acest traseu destul de scurt poate fi parcurs într-o singură zi! Cu toate acestea, va trebui să aveți o condiție fizică excelentă. C2C (Coast to Coast) se desfășoară de la Whitehaven la Tynemouth, de pe coasta de vest până pe coasta de est a Angliei. Este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase trasee de ciclism din Europa. Este una dintre cele mai bine întreținute rute de biciclete de pe insulă, trecând prin frumoase pajiști verzi. Este folosit de mulți oameni care vizitează Anglia datorită ușurinței sale (fără dealuri, fără dificultăți). Ciclismul este una dintre cele mai bune modalități de a vă deplasa în această țară pitorească.

Cel mai bine este să pedalați de la vest la est: vânturile vor fi favorabile, deoarece vânturile de est sunt rare în această parte a Europei. Al doilea sfat este să mergeți în timpul sezonului de vară, când este mai puțin probabil să aveți parte de ploi abundente.

Norvegia

Traseul Canalului

Canalul Telemark

Credit foto: Shutterstock / freeskyline

Lungimea traseului: 225 km
Puncte de interes : Barca Henrik Hibsen, Dalen, ecluzele istorice ale canalului, centrul Ulefoss

Traseul Canalului este un splendid traseu norvegian de ciclism care traversează partea de sud a țării. Traseul merge de la Porsgrunn la Stavanger prin Skien și parțial de-a lungul canalului Telemark. Canalul Telemark a fost numit a opta minune a lumii atunci când a fost inaugurat în urmă cu mai bine de un secol. Trebuie spus că peisajele traversate te lasă visător. Muntoase, sălbatice și conservate în mod ideal, acestea sunt pur și simplu uluitoare în această națiune nordică.

Norvegia este una dintre cele mai curate țări din lume, iar mersul pe bicicletă este o adevărată instituție aici. Este ușor de înțeles de ce pistele de biciclete sunt atât de bine întreținute și pavajul atât de bun. Un avantaj suplimentar este faptul că traseul Canalului este un traseu destul de scurt, cu puține dificultăți. Așadar, există o mulțime de motive pentru a pedala cu plăcere de-a lungul uimitorului traseu Canal Route, singur sau cu familia.

Croația

Eurovelo 8

Sibenik

Credit foto: Shutterstock / SergeyIT

Lungimea traseului: 400 km
Puncte de interes Sibenik, stațiunea balneară Zadar, centrul istoric al orașului Split, plajele de pe coastă.

De ce să nu vizitați Croația folosind doar două picioare și o bicicletă? Croația are unul dintre cele mai frumoase trasee de ciclism din Europa, Eurovelo 8! Traseul are o lungime de aproape 400 de kilometri și vă duce de la Rijeka la Split. În medie, este nevoie de șase zile pentru a traversa insulele Krk, Rab și pitoreasca peninsulă Pag. Prin urmare, traseul este potrivit pentru cicliștii sau sportivii experimentați, deoarece există diferențe semnificative de altitudine. Cei mai mulți dintre ei vor dori, de asemenea, să profite de vremea excepțională a verii, care este însoțită în mod necesar de o căldură susținută. Priveliștile sunt numeroase și fiecare dintre ele este mai interesantă decât cealaltă.

Pe lângă orașul Zadar de la Marea Adriatică, merită vizitat și satul magnific Jablanac. Înainte de a face o baie pe țărmul insulei Brac, una dintre splendorile locale!

Italia/Austria

San Candido/Lienz

Traseu în Dolomiți

Credit foto: Shutterstock / gorillaimages

Lungimea traseului: 45 km
Puncte de interes : 3 Zinnen Dolomiții Zinnen, malurile Dravei, telecabina Lienzer-Bergbahnen, grădina zoologică Wildpark Assling

În cele din urmă, iată preferatul nostru, cu siguranță unul dintre cele mai frumoase trasee de ciclism din Europa. Acțiunea are loc la granița dintre Austria și Italia, în Tirolul de Sud, regiunea italiană care se învecinează cu Austria. Traseul dintre San Candido (Italia) și Lienz (Austria) poate fi scurt (aproximativ 50 de kilometri), dar este totuși o necesitate. Și nu degeaba! Traseul trece prin păduri, pajiști verzi și cabane alpine tipice. Această magnifică pistă de ciclism este o ocazie excelentă pentru o excursie în familie. Nu vă faceți griji, deși traseul șerpuiește printre munți și pădurile de larice, este totuși ușor.

Beneficii suplimentare Se întinde de-a lungul unui râu frumos, Drava, și a unei linii de cale ferată cu trenuri frecvente. Dacă nu aveți chef să continuați, puteți urca pe ea pentru a termina călătoria. Destul de tare, nu-i așa?

Lasă un comentariu

TravelMax.ro