Cele mai frumoase drumeții de făcut în Nepal

Ce iubitor de drumeții nu a visat niciodată să meargă pe pantele munților nepalezi? Plănuiți să faceți o drumeție în Nepal? Urmați ghidul!

Situat între cei doi giganți asiatici, China și India, Nepalul este cel mai mare oraș din lume.eldorado pentru pasionații de drumeții. Nepalul este o țară fără ieșire la mare, cu lanțul muntos Himalaya și are opt vârfuri de peste opt mii de metri, inclusiv Muntele Everest. Țara este împărțită în trei zone geografice principale: regiunea umedă Terrai, zona de munte mijlociu și valea Kathmandu și zona montană înaltă din nordul Nepalului. Ce mai aștepți să faci o drumeție în Nepal?

O viață întreagă nu va fi de ajuns pentru a încerca toate oportunitățile de drumeție pe care Nepalul le are de oferit. Cele mai faimoase și mai tehnice drumeții sunt, desigur, în nordul țării. De la traseul Gokyo până la tabăra de bază a Everestului, trecând prin circuitul Annapurna sau Langtang, veți găsi traseul care să vă satisfacă așteptările. Într-adevăr, există drumeții care durează cinci zile sau, pentru cei mai aventuroși, drumeții care pot depăși douăzeci de zile! Nu vă faceți griji, există o mulțime de drumeții intermediare! În fine, pentru cei cărora le place să facă drumeții și schimburi, să știți că drumeția în Nepal este și o aventură umană și culturală, care nu vă va lăsa indiferenți.

Regiunea Everest

Trekker fericit de mers pe jos în munți, libertate și fericire, realizare în munți. Himalaya, Drumeție în tabăra de bază a Everestului, Nepal

Credit foto: Shutterstock / Olga Danylenko

Tabăra de bază a Everestului

Distanța : 130 km
Durata: douăsprezece și șaisprezece zile
Dificultate: moderat spre ridicat
Cel mai bun moment pentru a merge : Din octombrie până în decembrie și din februarie până în mai.
Puncte de interes: Pe urmele lui Edmund Hillary și Sherpa Tensing Norgay!

Mai mult decât o simplă drumeție în Nepal, Everest Base Camp este un mit. Nu este neapărat cea mai frumoasă drumeție, dar este, fără îndoială, cea mai faimoasă și cea care atrage mulți drumeți. Pentru a vedea lumea de sus, există mai multe opțiuni: pe traseul tradițional, pe ruta Gokyo Ri și Cho Lasau de către Pasul Renjope Cho La și Kongma La.

Drumeția Gokyo

Durata: douăsprezece și cincisprezece zile
Dificultate: dificil
Cel mai bun moment pentru a merge : Din octombrie până în decembrie și din februarie până în mai.
Puncte de interes: Priveliștea Everestului și lacurile de smarald intens.

Dacă doriți să vă bucurați de atracțiile din regiunea Everest, fără inconvenientele aglomerației, traseul Gokyo este cel mai potrivit. Vă veți bucura de frumusețea peisajelor, veți avea vedere spre lacurile sacre din Gokyo, veți trece prin satele tradiționale Sherpa și veți încheia urcând pe muntele Gokyo. Gokyo RiVârful se află la peste 5.300 m. Rețineți că acest traseu nu este o buclă. Cu toate acestea, priveliștea este destul de diferită atunci când te întorci înapoi.

Drumeția celor trei trecători

Distanța: 130 km
Durata: douăzeci de zile
Dificultate: mare
Cel mai bun moment pentru a merge : Din octombrie până în decembrie și din martie până în mai.
Puncte de interes: Frumusețea lacurilor din Valea Gokyo și mândria de a fi ajuns pe vârful de trei cinci mii de metri.

Această drumeție este cunoscută ca fiind deosebit de dificilă. Veți adăuga trei vârfuri de peste 5.000 m la lista dumneavoastră de realizări: Vârful Gokyo Ripe Kala Pattar și Chukkung Ri. Deoarece veți sta mai multe zile la peste 5.000 de metri, asigurați-vă că aveți timp să vă aclimatizați.

Regiunea Annapurna

Un bărbat, între ușa satului nepalez din valea de pe circuitul Annapurna Trek

Credit foto: Shutterstock / Moroz Nataliya

Circuitul Annapurna

Distanța: 160-230 km
Durata: între douăsprezece și optsprezece zile
Dificultate : moderat spre dificil
Cel mai bun moment pentru a merge: Octombrie și noiembrie, martie și aprilie
Puncte de interes: Marea varietate de peisaje traversate și aspectul turistic.

Credeți că drumeția Everest Base Camp este cea mai frumoasă, datorită peisajelor în care se desfășoară? Gândiți-vă din nou. Dacă ar trebui să alegeți o singură drumeție de făcut în Nepal, aceasta ar fi Circuitul Annapurna. Frumusețea și varietatea peisajelor sunt impresionante. În plus, este o drumeție care nu este doar sportivă, ci și de o mare bogăție culturală. În sfârșit, această drumeție are avantajul de a fi o buclă, ceea ce creează un efect de surpriză permanent.

Sanctuarul Annapurna

Distanța: 112 km
Durata: zece zile
Dificultate: moderat
Cel mai bun moment pentru a merge : Din octombrie până în mai
Puncte de interes: Priveliștea de la altar.

În ciuda lungimii sale, care poate părea descurajantă pentru drumeții începători, Sanctuarul Annapurna este una dintre cele mai lungi drumeții din Nepal accesibile publicului larg. Într-adevăr, cu condiția să se respecte etapele de aclimatizare la altitudine, să se limiteze încărcătura și să nu vă grăbiți, drumeția este de un nivel mediu. Cireașa de pe tort: peisajele sunt superbe! Treceți prin păduri elegante de rododendroni și sate izolate și încântătoare înainte de a ajunge la tabăra de bază Annapurna.

Ghorepani Poon Hill Trekking

Distanța: 40 km
Durata: cinci sau șase zile
Dificultate: ușor până la moderat
Cel mai bun moment pentru a merge: în primăvară
Puncte de interes: Răsăritul de soare!

Dacă nu aveți timp sau nu îndrăzniți să porniți într-o drumeție de mai multe zile, să știți că nu lungimea drumeției face frumusețea acesteia. Contemplați peisaje de culturi în terase, descoperiți cum trăiesc locuitorii satelor pierdute din vale, lăsați-vă fermecați de pădurile de rododendroni și nu ratați răsăritul de nedescris al soarelui peste lanțurile Annapurna.

Regiunea Mustang

Regiunea Mustang

Credit foto: Shutterstock / Vladimir Zhoga

Distanța: 185 km
Durata: zece zile
Dificultate: moderat
Cel mai bun moment pentru a merge : Din mai până în octombrie
Puncte de interes: Sentimentul de a fi la capătul lumii, unicitatea locului.

Bine ați venit în altă lume! Drumeția în Mustang vă va face să descoperiți peisaje aspre și uscate, unde albul zăpezilor veșnice contrastează cu ocrul terenurilor lunare. Cu toate acestea, aparenta ostilitate nu diminuează autenticitatea locului și a oamenilor pe care îi întâlnești pe drum. Veți trece prin satele tibetane vechi, care nu și-au pierdut tradițiile și ospitalitatea. Drumeția în Nepal este o oportunitate extraordinară care te schimbă pentru totdeauna.

Nepalul de Vest

Panorama muntelui Dhaulagiri - Nepal

Credit foto: Shutterstock / Zzvet

Distanța: 90 km
Durata: șaisprezece zile
Dificultate:avansat
Cel mai bun moment pentru a merge : Riscul regulat de avalanșe înseamnă că trebuie să verificați periodic condițiile meteorologice.
Puncte de interes: Priveliștea asupra masivului Dhaulagiri și varietatea peisajelor.

Turul de la Dhaulagiri este de luat în considerare doar dacă sunteți un drumeț experimentat. Într-adevăr, unele pasaje necesită utilizarea crampoanelor. Cu toate acestea, nu vă lăsați impresionați de dificultate, deoarece această drumeție este una dintre cele mai importante dintr-o vacanță de trekking în Nepal, mai ales datorită diversității peisajelor traversate.

Estul Nepalului

Kanchenjunga Nepal

Credit foto: Shutterstock / debruprocks

Distanța: 180 km
Durata: optsprezece până la douăzeci și una de zile
Dificultate: dificil
Cel mai bun moment pentru a merge : Octombrie și noiembrie, martie-mai
Puncte de interes: Peisajele care îți taie respirația.

The Kanchenjunga este al treilea cel mai înalt vârf din lume. Pentru a ajunge la tabăra de bază, este preferabil să fiți însoțit de un hamal și să aveți un minim de experiență pentru a face față pantelor abrupte și crestelor care oferă o priveliște uluitoare asupra munților din jur. Să ajungi în vârful lumii merită. Drumeția este lungă și obositoare, dar are meritul de a nu suferi de prea mult trafic.

Langtang și Masnalu

Langtang trek nepal

Credit foto: Shutterstock / Niti Thanomsri

Drumeția în Langtang

Distanța: 120 km
Durata: unsprezece sau douăsprezece zile zile zile
Dificultate: moderat
Cel mai bun moment pentru a merge : Din octombrie până în mai
Puncte de interes: Ghețari și sate nepaleze

Drumul de la Langtang Langtang este popular printre drumeții, deoarece este ușor accesibil din Kathmandu. Este deosebit de exotic datorită caracterului său sălbatic. Cu toate acestea, puteți descoperi mici și fermecătoare sate nepaleze Tamang. Drumeția este, de asemenea, populară pentru ghețarii săi.

Turul Manaslu

Distanța : 180 km
Durata: șaisprezece până la optsprezece zile
Dificultate: moderat
Cel mai bun moment pentru a merge : de la jumătatea lunii martie până în mai și din octombrie până la jumătatea lunii decembrie
Puncte de interes: Diversitate, atât din punct de vedere estetic, cât și cultural.

Cel de-al optulea summit mondial, cel Manaslu Manaslu este mai puțin cunoscut decât alte opt mii de metri și totuși oferă un loc minunat pentru a merge pe jos. Turul Manaslu este la fel de faimos ca și cel al AnnapurnaAnnapurna este o destinație foarte populară, dar popularitatea sa este încă moderată. Veți aprecia frumusețea peisajelor, numeroasele sate hinduse sau tibetane, precum și mănăstirile budiste.

Alte drumeții nepaleze

Ganesh Himal, Nepal

Credit foto: Shutterstock / Ritam – Dmitrii Melgunov

O carte întreagă nu ar fi suficientă pentru a prezenta toate drumețiile nepaleze, ale căror atracții nu mai sunt în discuție. Cu toate acestea, dacă ați experimentat deja drumețiile prezentate mai sus, puteți încerca traseul Naar Phu, cel al Kopra, sau drumeția de la Thame sau Ganesh Himal.

Indiferent de drumeția pe care o alegeți, asigurați-vă că aveți timp să vă aclimatizați, pentru a evita răul acut de munte. De obicei, cel mai bine este să solicitați sfatul unui ghid care vă va sfătui și vă va însoți pe parcursul drumeției. Deși nu este întotdeauna necesar, utilizarea serviciilor unui sherpa poate reduce oboseala și vă permite să vă bucurați pe deplin de frumusețea peisajului.

Poți simți chemarea munților? Vino și fă una dintre cele mai frumoase drumeții din Nepal !

Lasă un comentariu

TravelMax.ro