Cele mai frumoase 9 sate din Grand Est

Regiunea este un leagăn istoric și este plină de cătune excepționale. Nimic nu se compară cu explorarea celor mai frumoase sate din Grand Est pentru a descoperi regiunea!

În 2016, regiunile administrative franceze au fost modificate. Astfel, Marele Est s-a născut din fuziunea Alsaciei, Loarei și Champagne-Ardenne. Se învecinează cu Burgundia Franche-Comté, la sud, și cu Hauts-de-France, la nord. La est, se învecinează cu bazinul parizian Ile-de-France. Adevărat nucleu al economiei europene, acest teritoriu găzduiește o multitudine de sate frumoase și este, de asemenea, megalopolisul central al continentului, Strasbourg. Cu toate acestea, trecutul său excepțional împărtășește Grand Estul din punct de vedere cultural. Între tradițiile latine și germanice, este un loc extraordinar de descoperire.

Cu toate acestea, regiunea nu se caracterizează doar prin bogatul său patrimoniu istoric și cultural. Într-adevăr, este situat între magnificul Jura și impunătorii munți Vosges. Prin urmare, oferă vizitatorilor săi un cadru natural foarte neobișnuit. Udată de numeroase râuri, regiunea se caracterizează, de asemenea, printr-o climă deosebit de blândă. Prin urmare, teritoriul său rural este la fel de atractiv pe cât de dinamice sunt orașele sale. Am selectat cele mai frumoase sate din Grand Est pentru vizita dumneavoastră în regiune!

1. Riquewihr

Cele mai frumoase sate din Grand Est: Riquewihr

Credit foto : Shutterstock – leoks

Situat în inima rutei vinului din Alsacia, satul Riquewihr este un cătun liniștit. Străzile sale tradiționale pietruite sunt puse în valoare de case înalte cu pereți cu colț de lemn. Puteți explora cartierele sale fascinante printre numeroasele magazine ale viticultorilor și meșteșugarilor. Într-un cadru încântător, vă veți simți ca și cum v-ați fi întors în timp.

Pasionații de istorie pot vizita chiar și fabulosul turn medieval Dolder. La intrarea în acest sat din Grand Est, a fost folosită ca poziție de observare, dar și ca poziție de apărare. Muzeul care a fost construit în interior vă va permite să urmăriți istoria satului de-a lungul secolelor.

2. Rodemack

Cele mai frumoase sate din Grand Est : Rodemack

Credit foto: Flickr – Fred

Acest sat din Grand Est este unul dintre cele mai frumoase din Franța. În departamentul Moselle, Rodemack este o destinație obligatorie pentru iubitorii de cultură. Uneori i se spune “micul Carcassonne din Lorena”, datorită zidurilor care îl înconjoară. Cu o lungime de peste șapte sute de metri, fortificațiile vă invită să descoperiți trecutul excepțional al orașului.

Cu toate acestea, dacă acestea din urmă datează din secolul al XIII-lea, castelul care domină cetatea a fost construit în secolul al XI-lea. O fortăreață inexpugnabilă a Lorzilor din Rodemack, din fericire, a reușit să reziste în timp. Dacă vizitați comuna, nu veți putea rata turnurile sale magnifice și turnul său tradițional. Lasă-te tentat de explorarea acestor locuri marcate de diferite epoci extraordinare.

3. Eguisheim

Cele mai frumoase sate din Grand Est : Eguisheim

Credit foto : Shutterstock – Boris Stroujko

Considerat unul dintre cele mai frumoase sate din Grand Est, Eguisheim și-a păstrat arhitectura tipică. Cu casele sale colorate, cu pereți din lemn și străzile pietruite, veți cădea rapid sub farmecul său. Mereu plină de flori, străzile sale vă vor cufunda în inima tradițiilor locale. Puteți chiar profita de ocazie pentru a vă opri la un restaurant de specialitate. Într-un cadru cât se poate de bucolic, nu veți putea rezista să nu vă plimbați ore întregi prin oraș.

Iubitorii de natură pot fi seduși și de dealurile fabuloase care o înconjoară. Între podgorii și păduri încântătoare, nu puteți decât să apreciați patrimoniul natural al regiunii. De asemenea, în timp ce vă plimbați în mijlocul cadrului său excepțional, veți putea admira și mai bine cele Trei Castele. Protectori ai orașului încă din secolul al XI-lea, ei veghează și astăzi asupra acestui splendid cătun.

4. Hunawihr

Cele mai frumoase sate din Grand Est : Hunawihr

Credit foto: Shutterstock – Pawel Kazmierczak

Situat în inima rutei vinului, acest sat din Grand Est atrage sute de vizitatori în fiecare an. Aici se află o biserică fortificată care datează din secolul al XIV-lea. Prin urmare, este o destinație obligatorie pentru pasionații de istorie și cultură. Cu toate acestea, nu trecutul extraordinar al zonei face ca această comună să fie atât de unică.

Într-adevăr, este o oprire inevitabilă pentru iubitorii de vin și gastronomie. Acesta este situat în mijlocul unui cadru natural excepțional. Între podgorii și domenii istorice, vă va cufunda în inima tradițiilor locale. Puteți nu numai să admirați peisajele sale încântătoare, ci și să gustați specialitățile regionale. Între Riquewihr și Ribeauvillé, acest sat din Grand Est vă va fermeca rapid!

5. Kayserberg

Cele mai frumoase sate din Grand Est : Kayserberg

Credit foto: Shutterstock – Sergey Dzyuba

În inima Alsaciei, acest sat din Grand Est are una dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun din regiune. În fiecare an, în timpul sărbătorilor de sfârșit de an, acesta primește numeroși călători. Dar Kayserberg nu este renumit doar pentru piața sa. Orașul este de fapt considerat un loc de vizitat în regiune. Acesta este situat în mijlocul unor podgorii magnifice și într-un cadru natural unic.

În plus, casele sale cu pereți din lemn invită călătorii să traverseze secolele pentru a înțelege mai bine istoria sa. Centrul său istoric vă va seduce, de asemenea, cu monumentele sale medievale. Dar cei care sunt curioși să descopere ar trebui să se îndrepte mai degrabă spre castelul imperial al acestui sat din Grand Est. Acum în ruine, clădirea are încă un turn impresionant. Urcând pe scări, puteți admira panorama splendidă a orașului și a podgoriilor sale.

6. Saint-Quirin

Saint-Quirin

Credit foto: Flickr – Guy Buchmann

În munții Vosgi, comuna Saint-Quirin a fost creată în antichitate. Acest sat din Grand Est se află într-un peisaj excepțional. Între dealuri verzi și munți impunători, pare să fi existat dintotdeauna. Cadrul său încântător a dat naștere la multe legende regionale. Una dintre ele este cea a fântânii miraculoase care ar putea alina toate relele.

Cu toate acestea, acest sat din Grand Est se caracterizează, de asemenea, prin excepționalele sale vestigii ale trecutului. Într-adevăr, vă invită să descoperiți fabulosul său pridvor medieval, precum și biserica cu clopotnițele sale cu trei bulbi. Pe lângă tradițiile sale meșteșugărești, orașul are un patrimoniu istoric și cultural extraordinar.

7. Essoyes

Essoyes

Credit foto: Shutterstock – Novinit

Acest sat din Grand Est va fi mai popular printre artiști. Într-adevăr, este casa celebrului pictor Auguste Renoir și un muzeu în onoarea sa. În inima regiunii Champagne-Ardenne, puteți descoperi magia operelor sale. Vizitându-i atelierul, puteți urmări istoria picturilor sale. Dar numai plimbându-vă pe străzile somptuoase ale orașului veți putea înțelege inspirațiile sale.

Acest sat din Grand Est vă plonjează în mijlocul peisajelor care au animat pasiunea artistului. Într-un cadru încântător, vă puteți plimba de-a lungul râului Ource, care a dat naștere la La Yole sau La Grenouillère. Cufundați-vă în inima impresionismului explorând cartierele magnifice din Essoyes și lăsați-vă fermecați de atmosfera sa atipică.

8. Mussy-sur-Seine

Mussy-sur-Seine

Credit foto: Flickr – Over Doz

În departamentul Aube, această comună este unul dintre cele mai frumoase sate din Grand Est, deoarece găzduiește vestigii istorice impresionante. Chiar și astăzi, orașul păstrează încă mărturii magnifice ale diferitelor sale perioade importante. Urmând străzile sale pitorești până la Sena, puteți descoperi monumentele sale fabuloase. Între turnul său renascentist de pe bulevard și biserica medievală Collegiate, veți avea impresia că ați călătorit de-a lungul timpului.

Cu toate acestea, istoria sa a suferit și ea chinurile secolului XX. Într-adevăr, Muzeul său al Rezistenței vă va invita să înțelegeți mai bine celebrul atac al maquisului Montcalm. Dar pentru o vizită neobișnuită, vă sfătuim să explorați cadrul excepțional al Collégiale Saint-Pierre. Într-unul dintre cele mai deosebite decoruri, puteți afla mai multe despre istoria orașului.

9. Sainte-Ménehould

Sainte-Ménehould

Credit foto: Wikipedia – Vincent van Zeijst

Epicurienii vor aprecia în mod deosebit acest sat pitoresc din Grand Est. Este, de fapt, locul de naștere al Dom Pérignon inventatorul șampaniei. Încă din secolul al XVII-lea, a fost o necesitate pentru iubitorii acestui alcool fabulos. Călătorii pot descoperi magnificul său Muzeu de Artă și Istorie, care îi urmărește trecutul neobișnuit.

Dar pentru a vă bucura de cele mai bune vinuri din regiune, trebuie să mergeți la unul dintre restaurantele sale excelente. Între specialități tradiționale și inovație, bucătarii locali vă vor stimula cu ușurință papilele gustative. Nu există un mod mai bun de a descoperi această regiune cu o mie de secrete!

TravelMax.ro