Cele mai frumoase 9 locuri de vizitat în Paraguay

Plănuiți să vizitați Paraguay? Iată care sunt cele mai frumoase 9 locuri pe care nu trebuie să le ratați pentru a vă bucura pe deplin de această țară fermecătoare!

O țară “mică”, situată între trei giganți, Brazilia, Argentina și Chile, Paraguayul este adesea uitat de turiști. De fapt, spre deosebire de vecinii săi, nu găzduiește niciun trebuie să vedeți și nu ocupă un loc important în imaginația călătorilor. Cu toate acestea, țara are un caracter unic. Liber de infrastructuri turistice, este o destinație preferată de iubitorii de autenticitate. Să vizitezi Paraguay înseamnă să te îndepărtezi de marile agenții de turism și de autobuzele aglomerate și să ai încredere în locuitorii săi. Și aș putea să vă spun de la bun început: veți avea parte de o primire de excepție!

Lasă-te purtat de farmecul discret și de modul de viață blând care planează asupra ținuturilor paraguayene. Dar care sunt locurile pe care nu trebuie să le ratați în timpul șederii dumneavoastră? Iată care sunt cele mai frumoase nouă locuri din Paraguay.

1. Asunción

Carlota Palmerola, Asuncion, Paraguay

Credit foto: Shutterstock – Julio Ricco

Asunción, capitala Paraguayului, este supranumită Mama tuturor orașelor. A fost fondat în 1537, ceea ce îl face unul dintre cele mai vechi orașe coloniale din America de Sud. Din această perioadă, a păstrat un patrimoniu arhitectural care merită vizitat. În 1811, orașul s-a eliberat de sub jugul Spaniei și și-a câștigat în sfârșit independența. Cu toate acestea, restul istoriei țării este marcat de ani lungi de dictatură, care abia acum se apropie de sfârșit. Plimbându-vă prin Asunción, veți descoperi monumente istorice care marchează istoria Paraguayului: Casa Independenței, Panteonul Național al Eroilor sau Palatul Lopez.

Orașul are o atmosferă liniștită și caldă. Profitați de ocazia de a descoperi cultura paraguayană! Nu ratați Museo del Barro, un muzeu de artă populară indigenă. În cele din urmă, pierdeți-vă în labirintul piețelor sale multicolore și gustați din bucătăria locală.

2. Jesus del Tavarangue

Ruine în Jesus del Tavarangue, Paraguay

Credit foto: Shutterstock – Matyas Rehak

Istoria Paraguayului este marcată de un episod fără egal în restul lumii. Între 1609 și 1763, misiunea iezuiților a instituit un stat teocratic pe acest teritoriu. Această provincie neobișnuită i-a declarat pe nativii americani “la fel de liberi ca și spaniolii”. Cu condiția, bineînțeles, ca ei să se supună Bisericii… Societatea s-a organizat în jurul reduceremici sate structurate de iezuiți. La început, guaranizii au reușit să își păstreze propria structură familială. Dar, încetul cu încetul, iezuiții le-au impus un mod de viață creștin. Cu toate acestea, această “utopie” oferea condiții de viață excepționale pentru acea vreme. Toți locuitorii erau educați și alfabetizați, serviciile publice erau deschise tuturor, ziua de lucru dura 6 ore, timpul liber era dedicat artelor etc.

Pe drumul spre Jesus del Taravangue, veți avea ocazia să observați rămășițele unui reducere Iezuit. Situl este format dintr-o biserică, o mănăstire, case, ateliere și o grădină de legume.

3. Parcul Național Ybycuí

Cascada Ybycuí, Paraguay

Credit foto: Shutterstock – Emilia PP

Aveți chef de o escapadă? Parcul Național Ybycuí este cel mai vizitat parc din Paraguay. Într-adevăr, este cel mai ușor de accesat. În plus, în cadrul guardaparques Paznicii parcului vă vor putea îndruma în timpul vizitei. Cu o suprafață de peste 5.000 de hectare, parcul oferă peisaje extraordinare. Pe măsură ce veți explora, veți întâlni o biodiversitate unică în lume. Parcul este acoperit de orhidee frumoase și de o mare varietate de arbori. Dar veți avea ocazia să vă întâlniți și cu maimuțe, armadillo sau coatis.

Odată ajuns acolo, vizitați cascadele emblematice: el salto Mina y el salto Guarani. Își toarnă apa cristalină într-un cadru tropical plin de viață. Pe drum, puteți admira fluturatul imensilor fluturi multicolori care locuiesc în Ybycuí. Pe scurt, o vizită în parc este o necesitate în timpul șederii tale în Paraguay!

4. Laguna Blanca

Laguna Blanca, Paraguay

Credit foto: Flickr – Abriles_

Laguna Blanca este unul dintre cele mai frumoase locuri din Paraguay. Un lac vast și limpede, înconjurat de dune de nisip alb, are un farmec incontestabil care atrage vizitatorii. Este un loc ideal pentru cei care doresc să se relaxeze și să se bucure de activități acvatice, cum ar fi scufundări sau caiac-canoe. Dar peisajul său blând adăpostește, de asemenea, o bogăție rară de floră și faună. Într-adevăr, Laguna Blanca este situată la intersecția a trei biotopuri. Iubitorii de natură vor fi încântați! În special, situl este cunoscut ca fiind o Mecca pentru observarea păsărilor. În zonă trăiesc peste 280 de specii de păsări. Ia-ți binoclul și pornește să le descoperi!

5. Encarnación

Carnaval în Encarnación, Paraguay

Credit foto: Shutterstock – Matyas Rehak

Cunoscută ca Perla Sudului, Encarnación este cunoscută și ca fiind capitala carnavalului. Și pe bună dreptate, în fiecare an, în ianuarie, februarie sau martie, orașul se îmbracă în haine de sărbătoare! Este o destinație de neratat în Paraguay. Străzile prind viață, iar paradele se succed în fiecare weekend. Este un spectacol uimitor pentru vizitatori, mulți dintre ei venind să vadă cel mai mare carnaval din Paraguay.

Dar Encarnación își etalează întregul potențial și vara. Malurile râului sunt amenajate pentru scăldat și o atmosferă nebună pune stăpânire pe oraș după lăsarea întunericului. Această atmosferă festivă și de vară este ideală pentru a întâlni paraguayeni! Pe scurt, aceasta este o destinație strălucitoare care nu trebuie ratată în timpul sejurului dumneavoastră.

6. La Santísima Trinidad de Paraná

Ruinele lui Isus, Trinidad de Parana

Credit foto: Shutterstock – Lukasz Kurbiel

Trinidad de Paraná este cea de-a doua relicvă iezuită care trebuie vizitată în Paraguay. La fel ca și vecinul său, Jesus del Tavarangue, este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Ambele site-uri sunt printre cele mai puțin vizitate de pe listă! Bucurați-vă de ele! Mai ales că ruinele de la reducere Trinidad este deosebit de bine conservată. Numărul redus de vizitatori contribuie la magia locului. Este foarte probabil să vă găsiți singur în fața pietrelor vechi. În cel mai rău caz, câteva păsări vă vor însoți. Un cadru ideal pentru a vă bucura de atmosfera istorică a locului… O istorie care a fost decisivă în destinul Paraguayului.

7. Gran Chaco

Păcurar din Chaco, Paraguay

Credit foto: Shutterstock – maloff

Cu o tentă de mister, Gran Chaco este un teritoriu sălbatic din America de Sud care ocupă partea de vest a Paraguayului. Semnificația elocventă a numelui său, în quechua “teritoriul de vânătoare”, este un vis pentru cei mai aventuroși călători. Dacă iubiți natura și singurătatea, acesta este locul potrivit.

Cu toate acestea, vizitarea Gran Chaco nu este un proiect care să fie pregătit cu ușurință. Dacă doriți să porniți în această aventură, este recomandabil să angajați un ghid. Acest teritoriu deșertic cunoaște episoade de căldură sufocantă, care poate atinge 50 de grade Celsius! Singurele creaturi care îți vor ieși în cale vor proveni din fauna excepțională care locuiește în zonă. Din păcate, aceste păsări, mamifere și alte reptile sunt acum amenințate de dezvoltarea creșterii animalelor pe aceste terenuri.

8. Barajul Itaipu

Barajul Itaipu la granița dintre Brazilia și Paraguay

Credit foto: Shutterstock – Mykola Gomeniuk

Adiacent la granița cu Brazilia, barajul Itaipu este cea mai mare și mai productivă centrală electrică din lume. Această structură titanică are o lungime de nu mai puțin de 7 kilometri! Aici se produce 90% din energia electrică din Paraguay și 25% din energia electrică din Brazilia. Dar de ce să mergem să vedem un baraj? Pur și simplu pentru că priveliștea este uluitoare. Cu o înălțime de 65 de etaje, Itaipu domină peisajul. Își desfășoară gigantismul cu o aură de putere impresionantă. Dacă doriți să mergeți acolo, există un tur “special” care vă permite să intrați în interiorul barajului. Iar dacă intenționați să rămâneți seara, de la ora 20:00 este programat un spectacol de lumini.

9. Saltos del Monday

Cascada Iguazu la granița dintre Brazilia și Paraguay

Credit foto: Shutterstock – R.M. Nunes

Într-un cadru tropical, nu departe de Ciudad del Este, râul Monday cade brusc la o înălțime de 45 de metri. Se formează un triptic de cascade bubuitoare. Această priveliște spectaculoasă vă va face cu siguranță să vă întoarceți stomacul pe dos. Cu toate acestea, puțini vizitatori vin să vadă Saltos del Monday. Să fie din cauza numărului mic de turiști din Paraguay? Sau se datorează prezenței în apropiere a celebrelor cascade braziliene Iguazú? În orice caz, acest lucru sporește statutul său de comoară ascunsă. Dacă stați la țară, cereți unui taxi să vă ducă acolo pentru a vedea acest patrimoniu natural incredibil.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro