Cele mai frumoase 8 sate din Ile-de-France

Île-de-France este o regiune frumoasă și unică. Vino să explorezi cele 8 sate frumoase din Ile-de-France.

Île-de-France este unul dintre principalele leagăne culturale ale Franței. Datorită locației sale, este una dintre cele mai vizitate zone din Franța. În afară de Paris, regiunea este plină de orașe cu un bogat patrimoniu cultural și istoric. În special, este leagănul arhitecturii gotice și al multor forme de artă. În trecut, a fost, de asemenea, scena a numeroase conflicte religioase și teritoriale. Vizitatorii care explorează zona rurală sunt adesea surprinși de bogăția extraordinară a acesteia. Doriți să aflați mai multe? Haideți să descoperim cele mai frumoase sate din Ile-de-France!

1. Chevreuse

Chevreuse

Credit foto: Shutterstock – Delpixel

În inima văii cu același nume, Chevreuse este un sat frumos din regiunea Île-de-France. Acesta este situat în Yvelines. Cu orașul său istoric, orașul este o destinație obligatorie pentru iubitorii de cultură. Cu toate acestea, nu doar patrimoniul cultural îi conferă farmecul acestui oraș. Acesta se află în mijlocul unui adevărat cadru verde, între pajiști înfloritoare și păduri sălbatice. Este un refugiu liniștit pentru călători și, în mod firesc, vă invită să vă plimbați.

Pentru iubitorii de literatură, acest sat din regiunea Île-de-France nu este, fără îndoială, un nume nesemnificativ. A fost, de fapt, una dintre preferatele poetului Jean Racine. Artistul a frecventat celebra Maison des Bannières și cabaretul du Lys. Pe urmele lui, veți descoperi străduțele fabuloase ale orașului. Puteți să vă plimbați prin aceste locuri emblematice și, poate, să vă lăsați inspirați de atmosfera lor.

2. Moret-sur-Loing

Moret-sur-Loing

Fotografie: Shutterstock -Kiev.Victor

Situat în Seine-et-Marne, acest sat din regiunea Île-de-France este unul dintre cele mai frumoase din Franța. Își datorează acest titlu farmecului său excepțional și naturii înconjurătoare. Acesta se află pe malul râului Loing, la câțiva kilometri de capitală. În Evul Mediu, fortificațiile sale au fost concepute pentru a încetini atacurile burgunzilor. În prezent, din această perioadă emblematică au rămas doar câteva vestigii. Cu toate acestea, vizitatorii pot admira încă turnul medieval, o parte din bastioane și fabuloasa biserică Notre-Dame.

Dar acest sat din Île-de-France nu este puternic doar prin bogata sa moștenire istorică. Străzile sale pietruite și casele vechi îi conferă un farmec incontestabil. În timp ce vă plimbați pe străzile sale înflorite și atipice, veți fi amețit de frumusețea locului. Și nu veți fi singurul care va fi sedus de decorul său încântător. De când pictorul impresionist Alfred Sisley a descoperit acest oraș uimitor, se pare că este unul dintre preferatele multor artiști.

3. Provins

vizitați provins

Credit foto : Shutterstock – Juriaan Wossink

Pentru pasionații de istorie, acest sat din regiunea Île-de-France este o oprire obligatorie. Orașul său medieval este inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Vizitatorii pot admira splendidele sale bastioane din secolul al XI-lea, înainte de a intra în impunătoarea sa cetate medievală. Apoi își pot continua plimbarea prin faimoasa Grange aux Dîmes, sau prin pasajele subterane ale orașului.

Dar cel mai emblematic monument al acestui sat din Île-de-France este Tour César. Dacă faceți o oprire în Provins, nu puteți rata arhitectura superbă. Fostă fortăreață din secolul al XII-lea, cadrul său magnific a fost reconstruit în timpul Renașterii. Cu toate acestea, structura sa păstrează tot farmecul perioadei medievale. Înainte de a ajunge în vârful turnului, puteți descoperi Camera de gardă și Camera guvernatorului. Pe măsură ce vă plimbați, puteți urmări istoria acestui oraș surprinzător!

4. Barbizon

Barbizon

Credit foto: Shutterstock – Pack-Shot

Întrucât Orașul Luminilor a fost mult timp un paradis pentru artiști, este evident că bazinul parizian i-a inspirat pe cei mai mulți dintre ei. Acest mic sat din regiunea Ile-de-France este, prin urmare, o oprire obligatorie pentru pictori. La câțiva pași de faimoasa pădure Fontainebleau, satul se află la marginea vestică a pădurii. La începutul secolului al XIX-lea, casele sale magnifice și natura neatinsă au deschis calea pentru numeroase lucrări. Se spune că aici s-a născut preimpresionismul.

În timp ce vă plimbați pe străzile frumoase și pietruite ale acestui sat din Île-de-France, veți fi atras de atmosfera sa unică. Și admirând clădirile sale vechi, veți înțelege de ce artiștii iubesc acest sat. Într-un cadru natural și înflorit, vă puteți plimba până la faimosul han Ganne. Astăzi, această clădire prezintă principalele tablouri pe care pictorii le-au creat în timpul descoperirii Barbizonului.

5. La Roche-Guyon

La Roche-Guyon sate din Île-de-France

Credit foto: Shutterstock – Pack-Shot

În Val-d’Oise, La Roche-Guyon vă invită să traversați secolele. Într-adevăr, acest sat fabulos din Île-de-France este caracterizat de un bogat patrimoniu istoric. Castelul mitic al comunei este sprijinit de o stâncă de cretă impunătoare. După cum îi spune și numele, comuna este ca și cum ar fi înghețată în stâncă. În prezent, cetatea păstrează doar turnul medieval și clădirea, care a fost restaurată în timpul Renașterii.

Cu toate acestea, vizitatorii acestui sat din Île-de-France nu sunt la capătul surprizelor. Vechea temniță medievală are un pasaj secret care duce la clădirea mai recentă. Pe parcursul a aproape o sută de metri de tunel atipic, veți avea impresia că călătoriți de-a lungul timpului. Când ieșiți la suprafață, puteți admira rămășițele din epoca următoare. Sală de recepție, camere luxoase și grădini franțuzești. Acest castel în stil renascentist vă va lăsa apoi să-i descoperiți cele o mie și unu de secrete!

6. L’Isle-Adam

  L'Isle-Adam sate din Île-de-France

Credit foto : Shutterstock – Pack-Shot

Pe malul stâng al râului Oise, acest sat din regiunea Île-de-France promite puțină relaxare. Cu farmecul său incontestabil, a fost mult timp stațiunea de vacanță a multor familii nobile franceze. În prezent, este refugiul multor locuitori ai capitalei și al multor artiști. Într-adevăr, acesta constituie un adevărat cadru verde și relaxant pentru vizitatorii săi.

În afară de casele vechi din acest sat din Île-de-France, este mai degrabă cadrul său natural încântător care îl face atât de excepțional. Acesta se întinde de-a lungul malurilor râului și are trei insulițe fermecătoare în inima albiei sale. De-a lungul apei, flora sa verde vă invită să vă plimbați și să vă relaxați. În timp ce vă plimbați de-a lungul malurilor sale, puteți ajunge chiar și la faimosul Etang des Trois Sources pentru o mică baie. Într-un cadru demn de un tablou, puteți profita din plin de natura înconjurătoare.

7. Milly-la-Forêt

Satele Milly-la-Forêt din Île-de-France

Credit foto : Shutterstock – jb.photos

La fel ca și comunele din jur, acest sat din Île-de-France este așezat în inima unor văi verzi. În departamentul Essonne, Milly-la-Forêt este o oprire esențială pentru călători. În secolul al XIX-lea, a fost renumit pentru cultivarea plantelor medicinale. Astăzi, Conservatorul Național de Plante din oraș păstrează tradițiile. Cei care sunt interesați de fitoterapie și de descoperiri vor fi încântați de acest oraș surprinzător.

Dar acest sat din Ile-de-France este cunoscut mai ales pentru că a găzduit artiști celebri. În timp ce vă plimbați pe străzile sale înguste, puteți vizita, de exemplu, moara lui Claude François. Construită în secolul al XVII-lea, clădirea a fost locul de odihnă al cântărețului. Dar dacă preferați literatura, orașul vă rezervă alte surprize. În centrul satului, puteți vizita casa poetului Jean-Cocteau. Aici vă puteți cufunda în inima surprinzătoarei sale lumi baroce și mitologice…

8. Saint-Loup-de-Naud

Satele Saint-Loup-de-Naud din Île-de-France

Credit foto: Flickr -Harvey Teikel

Situat în Seine-et-Marne, acest sat din regiunea Île-de-France este o destinație obligatorie pentru iubitorii de literatură. Aici se află castelul renascentist în care scriitoarea Violet Trefusis și-a scris majoritatea operelor. Se spune că i-ar fi fost oferit ca un cadou de despărțire de către contesa Polignac, o patroană muzicală din secolul al XX-lea. În prezent, a fost, desigur, restaurată, dar arhitectura sa atipică rămâne fascinantă.

Cu toate acestea, vizitatorii acestui sat din Île-de-France nu vor fi seduși doar de casele sale excepționale. În timp ce se plimbă prin sat, vor descoperi și biserica impresionantă a localității. Vechi de o mie de ani, acesta domină Saint-Loup-de-Naud cu structura sa romanică. Ca și cum ar fi încremenit în timp, vă invită să retrăiți istoria orașului și a regiunii.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro