Cele mai frumoase 8 locuri de vizitat în Muntenegru

Mergeți în Muntenegru? Iată o listă cu cele mai frumoase locuri de vizitat din Muntenegru, pe care trebuie neapărat să le includeți în călătoria dumneavoastră!

Independent din 2006, Muntenegru este un stat membru al Uniunii Europene. destinație la modă. Această mică țară balcanică are multe de oferit: mare, munți, peisaje splendide, drumeții. Înainte de a porni în aventură, Generation Voyage a adunat cele mai frumoase opt locuri de vizitat în Muntenegru!

Au fost făcute alegeri voluntare. De exemplu, enumerarea tuturor parcurilor naționale nu a fost utilă și unele au fost omise. Obiectivul este de a vă face să vă doriți să descoperiți Muntenegru pentru a vizita cele mai frumoase locuri. Apoi, depinde de tine să pleci într-o aventură!

1. Kotor

Orașul istoric Perast în golful Kotor în timpul verii, la apusul soarelui

Credit foto: Shutterstock / Givaga

Patrimoniul mondial UNESCO, Kotor este una dintre bijuteriile Muntenegrului. Orașul este situat la capătul sudic al strâmtorii Kotor, un adevărat aber în stil norvegian. Principala atracție a orașului Kotor este orașul său vechi sau Stari Grad, care nu se deosebește de Dubrovnik. Un adevărat labirint de străzi pietruite, cu clădiri vechi și biserici pe care nu le poți admira decât cu picioarele. Luați-vă timp pentru o masă sau pentru o simplă cafea într-una dintre numeroasele piețe din orașul vechi.

În Kotor vă puteți plimba de-a lungul portului pentru a lua aer curat. Pentru cei mai atletici, puteți urca cele 1530 de trepte spre cetate din orașul vechi. Priveliștea asupra orașului și a aberației este fabuloasă. Dacă cetatea pare foarte departe, există un loc după aproximativ 50 de pași. Accesul este contra cost în timpul verii, dar este gratuit în restul anului.

2. Herceg Novi

Biserica Sfântul Arhanghel Mihail, Hegceg Novi, Muntenegru

Credit foto: Shutterstock / Saiko3p

Acest oraș este un adevărat favorit al Generation Voyage. Situat la o aruncătură de băț de Croația, Herceg Novi compensează lipsa de interes a orașului său nou cu un oraș vechi magnific. Arhitectura este diferită de cea din Kotor și te lași repede purtat de clădirile, terasele și bisericile sale. Nu ezitați să vizitați cetatea de la malul măriicare oferă o priveliște uluitoare asupra celeilalte părți a Strâmtorii Kotor. Nu este de mirare că mulți expatriați au ales Herceg Novi ca bază!

În timpul unei scurte pauze, bucurați-vă de o kuvana kafa cu terase. Pentru o lungă perioadă de timp parte a Imperiului Otoman, Muntenegru a păstrat unele tradiții turcești. Cafeaua turcească este una dintre cele mai importante. Herceg Novi este un oraș destul de local, așa că aveți mai multe șanse să încercați decât în Kotor.

3. Mănăstirea Ostrog

Mănăstirea Ostrog, Muntenegru, Europa.

Fotografie: Shutterstock / Kiev.Victor

Acesta este cel mai vizitat monument din Muntenegru și este ușor de înțeles de ce. Situată pe un versant de munte, accesibilă pe un drum înfricoșător, mănăstirea răsplătește efortul. Construită în secolul al XVII-lea, aspectul actual al mănăstirii datează din anii 1920, după ce a fost reconstruită în urma unui incendiu. Aici puteți admira o clădire care se joacă cu muntele, fresce frumoase și, tot aici, o priveliște care vă taie respirația. Ca de obicei, vă veți simți mai confortabil să o vizitați în afara celor două luni de vară.

4. Lacul Skadar

Canionul râului Rijeka Crnojevica, lângă coasta lacului Skadar. Muntenegru

Credit foto: Shutterstock / Mirelle

La sosirea cu avionul în Podgorica, acesta este corpul de apă observat înainte de aterizare. Frontiera dintre Muntenegru și Albania, Lacul Skadar oferă peisaje din alte părți. Pentru a o admira, accesați VirpazarAcesta este punctul de plecare pentru croazierele scurte. Croaziera de două ore vă permite să explorați fiecare colț al acestui frumos lac natural. Poți chiar să înoți în ea!

Cei care au închiriat o mașină pot merge la punctul de belvedere Pavlona Strana pentru cea mai frumoasă priveliște a lacului. Este, de asemenea, cel mai faimos punct de belvedere din Muntenegru.

5. Parcul Național Durmitor

Vedere aeriană a Lacului Negru din Parcul Național Durmitor. Muntenegru.

Credit foto: Shutterstock / Aleksei Kazachok

Muntenegru este plin de parcuri naționale, ca cel de la Lacul Skadar. A trebuit să alegem unul dintre ei în acest scurt articol, cel mai cunoscut dintre ei. Clasificat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Durmitor este un masiv muntos situat în nord-estul Muntenegrului. Parcul național este potrivit atât pentru vizitatorii de vară, cât și pentru cei de iarnă. Într-adevăr, puteți la fel de bine drumeții vara și schiuri iarna!

Centrul turistic al Durmitor este situat în orașul Žabljak. În timpul verii, nu ezitați să explorați lacurile glaciare din parc. Există optsprezece dintre ele, dintre care cel mai cunoscut este Lacul Negru. Durmitor este o călătorie în interiorul unei călătorii. Puteți petrece mai multe zile aici și puteți campa la fața locului. Iubitorii de munte vor fi fermecați de aceste peisaje magice!

6. Petrovac

PETROVAC, MUNTENEGRU

Credit foto: Shutterstock / Olena Z

În loc de Budva, cel mai turistic oraș din Muntenegru, cel mai bine este să vă îndreptați spre un oraș din apropiere. Petrovac este încă un oraș autentic, liniștit și cu peisaje frumoase. O priveliște splendidă a mării în depărtare și a munților din spatele dumneavoastră.

În Petrovac vă puteți relaxa, puteți lua cina sau bea ceva de-a lungul portului. Bineînțeles, plaja este, de asemenea, o activitate populară! În cele din urmă, trebuie să știți că puteți lua o barcă pentru a ajunge la Budva și în zona înconjurătoare. Cea mai frumoasă priveliște este, fără îndoială, cea de pe ruinele vechiului castel, care se află chiar în partea de vest a orașului.

7. Kolašin

Parc național în Kolašin, Muntenegru.

Credit foto: Shutterstock / Katya Scekic

Schi? Hai să vorbim despre asta! Pasionații sporturilor de iarnă nu trebuie uitați cu o destinație la începutul anului. Într-adevăr, Kolašin nu este foarte interesant vara. Cu toate acestea, în timpul iernii, este Locul în Muntenegru! Amatorii se vor distra de minune și vor putea gusta din pulberea Balcanilor. Stațiunea este situată la 10 minute de oraș și la aproximativ 1700 de metri deasupra nivelului mării.

De acord, este o stațiune mică. Dar este foarte potrivit pentru schiori, deoarece veți găsi toate tipurile de pârtii și teleschiuri. De asemenea, prețurile sunt imbatabile în comparație cu ceea ce găsim în Franța sau în împrejurimi. Ianuarie, februarie și martie sunt cele mai bune luni pentru a sta în Kolašin.

8. Împrejurimile orașului Sveti Stefan

Villa Milocer, Sveti Stefan, Muntenegru

Credit foto: Shutterstock / Volodymyr Martyniuk

Nu, nu vă cerem să stați pe această insulă de lux ca Novak Djokovic și compania! Iar acest paragraf nu este destinat celor care vizitează Muntenegru în timpul verii. Într-adevăr, în sezonul foarte mare, plajele și împrejurimile sunt privatizate și ziua se plătește 100 €! Cu toate acestea, în afara lunilor de vară, privatizarea încetează. Apoi vă puteți plimba de-a lungul celor mai frumoase plaje din Muntenegru și puteți înota, dacă vremea este de partea dumneavoastră.

Plimbarea recomandată este între Sveti Stefan și satul Pržno (se pronunță “perjno”). O oră bună, fără să te grăbești. Te vei simți purtat de aceste peisaje splendide, de frumusețea insulei Sveti Stefan și de Vila Milocer. De asemenea, se recomandă să serviți o cafea sau o masă la restaurantul de vizavi de Sveti Stefan. În mod surprinzător, prețurile sunt foarte rezonabile, în ciuda luxului care îl înconjoară.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro