Cele mai frumoase 8 locuri de vizitat din Ecuador

Iată care sunt cele mai frumoase locuri din acest tărâm al comorilor, între cultură, natură și aventură.

Ecuadorul este un tărâm al contrastelor. Mai puțin cunoscută de turiști decât țările vecine, precum Peru sau Columbia, are multe minuni de explorat. Tăiată în două de Munții Anzi, țara are ecosisteme foarte diferite, la care locuitorii au trebuit să se adapteze. De la coasta Pacificului și insulele Galapagos până la pădurea tropicală amazoniană și vârfurile de peste 6.000 de metri înălțime, Ecuadorul va impresiona cu siguranță călătorul. Descoperiți această mică țară din America de Sud, cu tradiții adânc înrădăcinate, și lăsați-vă uimit de peisajele sale uluitoare.

1. Quito

Bazilica din Quito

Credit foto: Shutterstock – Jess Kraft

Capitala se află la o altitudine de 2800 de metri și este principala poartă de intrare în țară. Poziția sa centrală îl face o bază bună pentru vizitarea Ecuadorului, dar și pentru aclimatizarea la altitudine. Există două districte distincte în care se concentrează vizitatorii.

Centrul istoric, clasificat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1978, concentrează majoritatea obiectivelor de interes turistic. Piața Independenței este inima orașului, unde se află și catedrala, Palatul Guvernului și Palatul Arhiepiscopiei. Este foarte plăcut să te plimbi prin Quito, cu arhitectura sa colonială și clădirile sale colorate. Construit într-o vale, acesta se învecinează treptat cu dealurile din jur, care oferă numeroase priveliști ale orașului.

Pentru turiștii care caută ceva de făcut în Ecuador pentru a petrece, noul Quito oferă o mare varietate de baruri, restaurante și viață de noapte.

2. Otavalo și piața sa

Piața Otavalo

Credit foto: Shutterstock – Fotos593

Orașul Otavalo este destinația perfectă pentru a te amesteca cu localnicii și pentru a lua acasă suveniruri din vizita ta în Ecuador. O piață uriașă are loc în fiecare zi pe Plaza de Ponchos. După cum sugerează și numele, aici veți găsi poncho-uri, dar și tot felul de textile și obiecte de artizanat local. Deși piața zilnică este destinată în principal turiștilor, localnicii converg sâmbăta în Otavalo pentru a se întâlni. Străzile sunt pline de tarabe de toate felurile. În partea de vest a orașului se află piața de alimente, de unde puteți cumpăra ingrediente și, de asemenea, puteți gusta din bucătăria ecuadoriană în mici restaurante improvizate. De ce nu încercați cuyspecialitatea ecuadoriană prin excelență care este… cobaiul la proțap! Mai la vest se află o piață de animale impresionantă.

Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Ecuador în așteptarea zilei de sâmbătă, există o mulțime de lucruri de făcut în zona Otavalo. Puteți descoperi laguna Cuicocha, Lago San Pablo, cascada Peguche și chiar urca pe Fuya Fuya, la o altitudine de peste 4000 de metri.

3. Laguna Quilotoa

Laguna de Quilotoa

Credit foto: Shutterstock – JEAN-FRANCOIS Manuel

Această drumeție are reputația de a fi una dintre cele mai frumoase când vizitați Ecuadorul, fiind în același timp accesibilă pentru cei care fac plimbări ocazionale.

Mai întâi, va trebui să mergeți în satul Quilotoa, situat în vârful vulcanului cu același nume. Laguna este, de fapt, un lac de crater. Dacă nu vreți să mergeți prea mult pe jos, există un punct de belvedere accesibil în 20 de minute de mers pe jos, care oferă o priveliște uluitoare de pe marginea craterului. Cei mai curajoși pot alege să coboare în lac pentru o excursie cu caiacul. Dacă sunteți în căutarea unei drumeții de dificultate medie în Ecuador, puteți alege între drumeții de o zi din Quilotoa sau o buclă de 3 zile. Puteți explora micile sate andine pentru a vedea cum s-au adaptat indienii la mediul înconjurător. Atenție însă, laguna Quilotoa se află la o altitudine de 3800 de metri. Este o idee bună să vă aclimatizați puțin înainte de a porni la drumeție, petrecând câteva zile în Quito, de exemplu.

4. Baños

Pailon Del Diablo, Ecuador

Credit foto: Shutterstock – Ammit Jack

În spaniolă, Băi înseamnă “băi”. Construit pe pantele vulcanului Tungurahua, orașul beneficiază de activitatea geotermală a regiunii. Vă puteți scălda în apă la peste 40 de grade și vă puteți bucura de beneficiile termale din piscine. Dar Baños are mult mai multe de oferit atunci când vizitați Ecuadorul. Acesta este situat la poarta unei văi care se întinde până la marginea pădurii amazoniene.

Puteți face o excursie de o zi în junglă, descoperind comunități indigene și urcând la bordul unei pirogi. Din Baños, veți urma drumul cascadei spre Puyo. Există două opțiuni: o excursie cu autobuzul sau o plimbare cu bicicleta de munte și o navetă înapoi. Veți descoperi zona urmărind râul pentru a admira cascade de diferite mărimi până la impresionantul Pailon del Diablo. Pe drum, puteți face o plimbare cu tiroliana peste vale. Într-adevăr, Baños este, de asemenea, capitala sporturilor extreme din Ecuador, și puteți practica rafting, bungee jumping, escaladă… Ceva de găsit dacă sunteți în căutarea unei doze bune de adrenalină în Ecuador.

5. Cuenca

Catedrala Immaculatei Concepții, Cuenca

Credit foto: Shutterstock – Mark Pitt Images

Cuenca este al treilea oraș ca mărime din țară, iar stilul său arhitectural și oamenii săi prietenoși îl fac un loc minunat de cazare. Clădirile coloniale îi dau un aer european, iar cele aproximativ 50 de biserici sunt o adevărată sărbătoare pentru ochi. Orașul Cuenca este situat la o altitudine de 2.500 de metri și se bucură de o climă plăcută pe tot parcursul anului. Casele colorate se întind de-a lungul străzilor pietruite din centrul istoric.

Există multe lucruri de făcut dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Ecuador. Un muzeu trasează istoria civilizațiilor pre-Ecuadoriane, cu adevărate capete micșorate. În spatele muzeului veți găsi ruinele unui vechi oraș incaș. Pe înălțimile orașului, Parcul Natural Las Cajas oferă un peisaj excepțional și găzduiește lame. Bine deservit de linii de autobuz, oferă oportunități excelente pentru drumeții de o zi. În cele din urmă, Cuenca este orașul original al Panama, pălăria de paie țesută. Puteți aduce înapoi un suvenir atemporal din orașul în care a fost creat.

6. Cuyabeno

Vedere aeriană a pădurii amazoniene din Cuyabeno

Credit foto: Shutterstock – Guadalupe Polito

Rezervația Cuyabeno este cel mai bun mod de a experimenta pădurea amazoniană dacă vizitați Ecuadorul. Acoperind o suprafață de peste 6.000 de kilometri pătrați, rezervația oferă o perspectivă deosebită asupra ecosistemului amazonian.

Va trebui să ajungeți la Lago Agrio și apoi să luați o piroga pentru a vă deplasa. Rezervația este situată într-o zonă umedă, iar hotelurile nu sunt accesibile pe uscat. Vă sfătuim să rezervați o excursie all-inclusive la o cabană din inima parcului, pentru a profita la maximum de șederea dumneavoastră. Ghidul dumneavoastră vă va arăta plantele și animalele, în special caimani, maimuțe, șerpi și insecte. Veți putea întâlni reptilele pe râu, atât ziua, cât și noaptea. În majoritatea excursiilor sunt incluse și plimbări în junglă. Veți descoperi comunitățile indigene care continuă să trăiască în pădure. Femeile cer întotdeauna ajutor la gătit, iar șamanul (vindecătorul) satului va fi fericit să vă examineze. Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Ecuador pentru a experimenta natura, experiența Cubayeno este o necesitate.

7. Insulele Galapagos

Lei de mare în Galapagos

Credit foto: Shutterstock – Steve Allen

La aproximativ 1.000 de kilometri în largul coastei Ecuadorului se află un arhipelag îndepărtat, dar de renume mondial. Insulele Galapagos sunt renumite pentru viața lor sălbatică excepțională, cu specii endemice care nu există nicăieri altundeva. Insulele Galapagos au fost studiate îndelung de Charles Darwin, care a scris despre ele în cartea sa “Originea speciilor”. Cele mai remarcabile animale sunt leii de mare, broaștele țestoase gigantice, boobies cu picioare albastre și o mare varietate de iguane de mare și de uscat și păsări. Galapagos poate fi vizitat cu barca, de preferat în croaziere de mai multe zile, pentru a vă aventura pe insulele mai îndepărtate și mai sălbatice. Dar este de asemenea posibil să stați la hotel și să faceți o excursie de o zi.

În orice caz, veți fi uimiți de biodiversitatea incomparabilă a acestui parc natural. A fost primul sit natural care a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 1978.

8. Mitad del Mundo

Mitad del Mundo (Mijlocul lumii), Ecuador

Credit foto: Shutterstock – Fotos593

The Mitad del Mundo, literalmente “jumătate de lume”, este locul unde se materializează linia ecuatorială. Situat la câțiva kilometri de Quito, un monument aduce un omagiu primei misiuni geodezice franceze. Scopul acestei expediții a fost acela de a valida teoriile științifice ale vremii. O expoziție explică diferențele dintre cele două emisfere. Numeroase experimente amuzante sunt folosite pentru a ilustra principiile științifice. Mitad del Mundo este o activitate interesantă, ușor accesibilă din Quito, dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Ecuador.

TravelMax.ro