Cele mai frumoase 8 lacuri din Jura

Vreți să faceți o baie într-unul dintre locurile magnifice de apă din “pădurea de munte”? Iată selecția noastră cu cele mai frumoase lacuri din Jura!

Pe lângă peisajele muntoase ale regiunii, un alt element esențial al frumuseții Jura este reprezentat de lacurile sale. Deopotrivă sălbatice și ascunse vederii, ele fascinează prin claritatea și adâncimea misterioasă a apei lor. Abundența lacurilor din zonă poate fi urmărită încă din vremurile preistorice. La fel de vechi ca și munții Jura, au fost create prin topirea gheții.

Astăzi, aceste corpuri de apă au propria lor identitate. Aventurându-vă pe țărmurile fiecăruia dintre ele, aveți ocazia să vă relaxați în aer liber, să înotați, să vă plimbați sau să mergeți pe jos sau cu bicicleta de munte în jurul lor. Într-adevăr, aceste lacuri îi atrag atât pe cei care se bucură să le privească, cât și pe cei care preferă să înoate în ele. Pentru a vă ajuta în expediția dumneavoastră nautică, consultați mai jos clasamentul nostru cu cele mai frumoase 8 lacuri din Jura!

1. Lacul din Saint-Point

Lacul Saint-Point

Credit foto: Shutterstock – Roel Meijer

Cu o suprafață de 398 de hectare, Lacul Saint-Point este al treilea lac natural ca mărime din Franța. Considerată “Riviera din Jura”, pe malurile sale se află numeroase hoteluri, vile și restaurante.

O potecă plăcută înconjoară lacul și oferă posibilitatea de a se plimba în jurul acestuia. Este nevoie de aproximativ 5h timp de mers pe jos pentru un traseu ușor de 18 km. Apa sa albastră curcubeu este, de asemenea, perfectă pentru înot sau navigație!

2. Cele patru lacuri din Jura

Cele mai frumoase lacuri din Jura: Patru lacuri din Jura

Credit foto: Shutterstock – Robin Verhoef

În jurul Frasnois, între Lons-le-Saunier și Les Rousses, patru lacuri preistorice formează astăzi un paradis pentru iubitorii de natură și sport.

Narlay

Clasificat ca “sit Natura 2000”, lacul Narlay are o adâncime de 40 m. Plin de legende, acest loc este recomandat în special pentru a vă reîncărca bateriile, pentru a admira peisajul sau pentru a face o plimbare pe jos sau cu bicicleta de munte. Apele sale sunt periculoase. Prin urmare, înotul și navigația sunt interzise.

Ilay

Cu apele sale turcoaz și stâncile din fundal, Ilay este unul dintre cele mai frumoase lacuri din Jura. Într-adevăr, aceasta demonstrează bogăția topografică a teritoriului francez. Mai este numit și “Lac de la Motte”, deoarece în centrul său se află o insulă sau o motă. Bazinul este alimentat în principal de lacul Grand Maclu, care este conectat printr-un canal natural de aproximativ 200 m.

Marele Maclu

Delimitat de pajiști și turbării, Marele Maclu este un lac glaciar aflat la o altitudine de aproape 800 m. Acest sit de 21 de hectare este proprietate privată, deoarece este folosit pentru alimentarea cu apă potabilă a comunei Chaux-des-Crotenay. Dar în jurul lacului se pot face drumeții și ciclism montan.

Le Petit Maclu

Separat de fratele său mai mare printr-o centură de vegetație, Petit Maclu este un lac conservat, clasificat ca “sit Natura 2000”. Într-adevăr, este un mediu ecologic deosebit de bogat și divers. Înotul este interzis, dar puteți admira nuferii, stufărișurile, stufărișurile, stufărișurile și sălciile care trăiesc în lac.

3. Lacul Vouglans

Cele mai frumoase lacuri din Jura : Lacul Vouglans

Credit foto: Shutterstock – Radu Răzvan

Din Pont-de-Poitte, lacul Vouglans și apa sa verde smarald este unul dintre cele mai frumoase lacuri din Jura. Este, de asemenea, un loc ideal pentru activități de sporturi nautice.

Înot, pescuit, bărci cu pedale sau canoe, acest lac de baraj este un punct de întâlnire esențial pentru șederea dumneavoastră în Jura. Puteți înota pe plajele din Mercantine, Bellecin sau Surchauffant. Pentru o vizită detaliată a bazinului, faceți o croazieră cu ghid pe Louisiane.

În cele din urmă, Vouglans poate fi explorat pe jos sau cu bicicleta de munte, cu o buclă de 6 până la 13 km în jurul bazinului.

4. Lacul Chalain

Cele mai frumoase lacuri din Jura : Lacul Chalain

Credit foto: Shutterstock – Jef Wodniack

Chalain este cel mai mare lac din Jura. Cu apele sale turcoaz, moștenirea sa istorică și plajele sale, are o mie de atuuri pe care le puteți descoperi în timpul șederii dumneavoastră.

Pe marginea lacului, sub nivelul apei se găsesc rămășițele conservate ale unor case pe piloni. Pentru cei care doresc să înoate, mergeți la plajele La Pergola sau Doucier sau la Parc Aquatique des Lagons, situat pe Domaine.

5. Clairvaux-les-Lacs

Clairvaux-les-Lacs

Credit foto: Shutterstock – Jef Wodniack

Clairvaux-les-Lacs este o stațiune turistică superbă, situată în inima regiunii lacurilor și cascadelor din Jura. Datorită celor două lacuri și a mediului înconjurător, există multe opțiuni pentru activități în aer liber.

Cele două lacuri sunt legate între ele de calea navigabilă La Raillette. Populare printre înotători și pescari în timpul verii, apele sale sunt, de asemenea, ideale pentru sporturi nautice, cum ar fi navigația și bărcile cu pedale.

6. Lacul Bonlieu

Lacul Bonlieu

Credit foto: Shutterstock – midgardson

Cu o lungime de peste 700 de metri, Bonlieu se adresează în special iubitorilor de plimbări prin pădure pe malul apei.

De la belvedere La Ronde, admirați splendoarea lacului și plimbați-vă de-a lungul copacilor cu culori aprinse în timpul toamnei. Dacă ești norocos, s-ar putea să vezi spiritul cavalerului lacului.

7. Lacul din Les Rousses

Lacul Rousses

Credit foto: Shutterstock – PhotoGranary

În golul din Val de l’Orbe, Lac des Rousses se ridică la o altitudine de 1.059 m. Acesta face parte din rețeaua hidrografică a Rinului, un caz special pentru un lac franc-comtois.

Bazinul său are o faună bogată în păstrăv fario, știucă, biban și caras. La baza lacului se află o zonă de picnic cu mese, un teren de petanque și terase cu iarbă.

8. Lacul Abbey

Lacul Abbey

Credit foto: Shutterstock – Guenaelle Chapuis

În comuna Grande-Rivière, lacul Abbaye își datorează numele abației dependente de Saint-Claude, construită pe malurile sale.

Lacul este proprietate privată, dar oferă o plajă pentru înot în timpul verii. De la Belvédère du Moulin, un traseu de drumeție vă permite să explorați situl pe jos sau cu bicicleta de munte.

După ce veți termina acest ghid, veți avea în cap o imagine completă a frumuseții Jura!

TravelMax.ro