Cele mai frumoase 26 de locuri de vizitat în Italia

Doriți să mergeți în țara “Dolce Vita”? Descoperiți cele mai frumoase 26 de locuri de vizitat în Italia. Fie că sunteți în căutarea unor locuri turistice sau a unor locuri mici și intime, un lucru este sigur: există ceva pentru toată lumea!

Vă întrebați ce să faceți în Italia? Acesta este locul! Fie că sunteți pasionați de istorie, iubitori de natură sau gurmanzi, Italia vă va atrage cu siguranță. O țară magnifică din sudul Europei, un tărâm al contrastelor și al schimbărilor absolute de peisaj, vă oferă o alegere infinită: monumente maiestuoase, muzee bogate și variate, peisaje autentice și, mai presus de toate, un mod de viață unic!

Și dacă încă te întrebi ce să faci în Italia, am alcătuit o listă cu cele mai frumoase 25 de locuri de vizitat în Italia, o țară situată la doar câteva ore de Franța. Porniți într-o călătorie în peninsula pe care vă va face plăcere să o descoperiți și să o explorați. Haideți!

1. Roma, Lazio

Roma

Credit foto: Pixabay – Skeeze

Deși foarte turistică, este totuși imposibil să ignori minunile Romei dacă vizitezi Italia! În Orașul Etern, epocile pot fi explorate în timp ce vă plimbați. După o escapadă antică în Colosseum și printre ruinele Forumului, veți fi impresionați de frumusețea monumentelor renascentiste din Piața Capitoliului, opera lui Michelangelo, dar și în inima Vaticanului și de imensitatea Bazilicii Sfântul Petru, unde au fost înmormântați toți papii de la martiriul lui Petru, unul dintre discipolii lui Iisus Hristos, considerat de creștini primul papă.

2. Lanțul Dolomiților, nordul Italiei

Clasificați ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Dolomiții oferă un set magnific de stânci și vârfuri care se ridică maiestuos spre cer. Excursioniștii vor fi încântați de acest mic paradis, unul dintre cele mai frumoase obiective naturale de făcut în Italia!

3. Veneția, Veneto

Veneția

Credit foto: Pixabay – Gellinger

De asemenea, nu trebuie ratat, veți cădea, fără îndoială, sub vraja Serenissimei și a labirintului său de canale străjuite de palate magnifice care vi se vor dezvălui în timpul unei plimbări cu gondola pe urmele marelui seducător Casanova!

4. Cinque Terre, Liguria

Descoperiți Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola și Riomaggiore, 5 sate mici și colorate cocoțate pe stânci, fiecare mai frumos decât celălalt. Datorită proximității lor, este foarte ușor să le vizitați pe jos, pe un mic traseu de drumeție care le leagă între ele, sau cu trenul sau cu barca, pentru o priveliște uluitoare.

5. Florența, Toscana

Florence

Credit foto: Pixabay

Un adevărat muzeu în aer liber, acesta este orașul renascentist pe care trebuie să-l vizitați în Italia. Santa Maria Novella, Piazza del Duomo, Santa Maria del Fiore, dar și orașul artiștilor Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli… Iubitorii de istorie a artei își vor găsi fericirea aici! Restul Toscanei merită, de asemenea, o vizită dacă veniți în Italia.

6. Stromboli, Sicilia

stromboli

Credit foto: Pixabay – Camux

În Marea Tireniană, pe insula Stromboli se află cel mai activ vulcan din Europa. Escaladarea acestuia este o experiență memorabilă, cu peisaje incredibile între uscat și mare.

7. Cortina d’Ampezzo, Veneto

Pe lângă faptul că este una dintre cele mai importante stațiuni de schi din lume, este și una dintre cele mai frumoase. Vă veți bucura de o priveliște excepțională a vârfurilor dolomitei din acest oraș alpin drăguț, situat la 1210 m deasupra nivelului mării.

8. Sestri Levante, Liguria

Plimbați-vă de-a lungul străzii principale și admirați frumusețea caselor sale în culori pastelate, în timp ce priviți bărcile de pescuit care plutesc în derivă pe ape. Sestri Levante are două plaje frumoase: Golful Tăcerii și Golful Poveștilor.

9. Lecce, Puglia

Mult mai puțin cunoscut decât vecinii săi, orașul Lecce merită o vizită! Situat în Puglia, la sud de călcâiul cizmei, la Marea Ionică și cu fața spre Albania, veți cădea sub farmecul acestui oraș cu influențe baroce.

10. Toscana

Toscana-Italia

Credit foto: Pixabay -Kolibri5

Este ușor și recomandabil să vă plimbați cu mașina prin Toscana de-a lungul dealurilor și satelor cocoțate, cum ar fi San Gimignano, Siena, Volterra. Pregătiți-vă pentru descoperiri gastronomice incredibile, trecând cu mașina prin provincia Grosseto sau prin regiunea Chianti și vinurile sale de neuitat.

11. Milano, Lombardia

Milan

Credit foto: Pixabay – Inanimalis

Este imposibil să vizitezi Italia fără să vizitezi capitala modei și a designului, Milano, care va încânta pasionații de modă datorită numeroaselor sale buticuri de lux. Dar veți fi plăcut surprinși și de diversitatea cartierelor și de multitudinea de muzee și locuri de vizitat, cum ar fi miticul teatru La Scala!

12. Parcul Natural Gargano, Puglia

Parcul Natural-Gargano

Credit foto: Pixabay – Jack78

Cel mai mare parc natural din Italia, Gargano, care își datorează numele peninsulei calcaroase, este situat în regiunea Puglia și este alcătuit din peșteri, cavități și frumoase pârâuri sălbatice.

13. Burano, Veneto

Situată în nordul lagunei Veneția, insula Burano este la fel de renumită pentru dantela sa, precum și pentru casele frumoase și colorate care se înșiră de-a lungul canalelor.

14. Lacul Resia, Trentino-Alto Adige

lac-venosta

Credit foto: Pixabay – pmanarolla

Unic în felul său datorită unui turn clopot romanic care iese din apele sale (în urma construcției unui baraj care a înghițit satul în 1950), magnificul lac Resia este situat într-unul dintre cele mai frumoase și mai liniștite locuri din Trentino Alto Adige, în apropierea granițelor cu Elveția și Austria.

15. San Fruttuoso și Cristos din Abis, Liguria

După o drumeție care vă va duce la un golf frumos care adăpostește Abația San Fruttuoso, puneți-vă masca, înotătoarele și butelia de scufundare și explorați acest loc mitic de mare adâncime unde se odihnește Hristosul Abisului, o statuie ridicată și apoi scufundată sub apă în memoria celor care și-au dedicat viața mării.

16. Grădina din Ninfa, Lazio

Un mic paradis pe Pământ, încă foarte puțin apreciat, descoperiți ruinele pitorești ale orașului medieval Ninfa, ascuns în mijlocul unei vegetații extraordinare, la 60 km sud de Roma.

17. Puglia

regiune-puglia

Credit foto: Flickr – loutrivoile

Tocul cizmei, în sud-estul extrem al Italiei, Puglia are sute de kilometri de plaje care rivalizează în frumusețe, dar și magnificii Trulli, aceste case troglodite tipice regiunii, făcute din piatră, cu formă conică și acoperiș ascuțit, o schimbare de peisaj garantată!

18. Rimini, pe coasta Adriaticii

rimini-cote-adriatique

Credit foto: Pixabay – Marcowakko

În ultimii ani, coasta Adriaticii a devenit o destinație la modă în Italia. Aici, Rimini este stațiunea balneară prin excelență, ideală pentru o vacanță în familie.

19. Lacul Como, Lombardia

lac-veniți

Credit foto: Pixabay – Travelspot

Peisajele, liniștea și căldura vă vor marca șederea dacă vă decideți să faceți o escală la Lacul Como, atât de drag lui Stendhal sau muzicianului Franz Liszt. Zilele vă vor fi punctate de plimbări cu barca pe lac sau de plimbări prin plantațiile de măslini, suficient pentru a vă impregna de sufletul italian și a trăi Dolce Vita.

20. Parcul din Bomarzo, Lazio

parc-bomarzo

Credit foto: Pixabay – Alefolsom

Acest parc din nordul Romei, cunoscut sub numele de “pădurea sacră”, găzduiește câteva opere de artă unice! Cea mai cunoscută: Casa Înclinată, care sfidează toate regulile de perspectivă!

21. Sardinia

sardinia

Credit foto: Pixabay – Simon

Renumită pentru nenumăratele sale plaje de nisip și trasee de drumeție, Sardinia este una dintre destinațiile obligatorii din Italia, cu aproape 2.000 km de coastă.

22. Lacul Maggiore, Lombardia

lac-major

Credit foto: Pixabay – Jaworski

Ideal pentru a te lăsa în voia sorții, Lacul Maggiore are un farmec incomparabil, cu insulițele sale, castelele și grădinile sale exotice.

23. Napoli, Campania

naples

Credit foto: Pixabay

Capitală a regiunii Campania, orașul partenopean, departe de reputația proastă care i-a fost atinsă multă vreme, se dezvăluie ca unul dintre cele mai frumoase orașe din Mediterana. Veți fi încântați de primirea, de farmecul și de vivacitatea străzilor și a locuitorilor săi.

24. Siturile din Herculaneum și Pompei, Campania

regiunea pompei

Credit foto: Pixabay – Graham-H

Rămășițele orașelor romane antice Pompei și Herculaneum, îngropate de erupția Vezuviului din anul 79 d.Hr., vă vor oferi ocazia de a retrăi atmosfera vieții de zi cu zi din Roma antică. Un lucru incredibil și de neratat de făcut în Italia!

25. Sicilia

În această bucată de paradis mediteranean, o insulă arabo-normandă, bucurați-vă de o scurtă plimbare de-a lungul coastei, de un moment de lenevire pe plajă, unde o vizită la muzee devine un moment magic pe care vă faceți timp să îl apreciați.

26. Lacul Garda, Italia de Nord

Situat între Alpi și câmpia Padana, Lacul Garda este cel mai mare lac italian și unul dintre principalele locuri turistice de vizitat în regiunea nordică a Italiei. Numeroasele sale sate, dintre care cel mai faimos este Sirmione, sunt de obicei alese ca destinații de vară de mulți turiști italieni și străini.

Un comentariu la „Cele mai frumoase 26 de locuri de vizitat în Italia”

  1. Foarte interesant articolul cu aceste locuri din italia, de cateva dintre ele nici nu stiam… le-am notat pentru urmatoarele mele vacante 🙂 E foarte frumoasa Italia si o vizitez de cate ori am ocazia… multumesc!

    Răspunde

Lasă un comentariu

TravelMax.ro