Cele mai frumoase 26 de grădini din Europa

Descoperiți selecția noastră cu cele mai frumoase grădini din Europa! Cadre excepționale pentru a vă bucura de frumusețea naturii noastre!

Treziți-vă simțurile plimbându-vă prin cele mai frumoase grădini din Europa. Bucurați-vă de locuri magnifice, renumite în întreaga lume pentru estetica lor. Plimbați-vă prin cele mai frumoase parcuri, respirați parfumul florilor din grădinile peisagistice, admirați mărimea copacilor. Oferă-ți un moment în afara timpului într-o mică escapadă verde!

Olanda

1- Grădinile Keukenhof

grădinile de la keukenhof

Credit foto: Shutterstock / Anton_Ivanov

Dacă vă plac florile, veți fi impresionați de Parcul Florilor Keukenhof. Primăvara, peste 7 milioane de bulbi de lalele se deschid pentru a fi admirate de vizitatori. Există și alte minuni de descoperit, cum ar fi colecțiile horticole din diferitele pavilioane ale grădinii. Nu ratați această excursie obligatorie la una dintre cele mai frumoase grădini din Europa, la doar o jumătate de oră de Amsterdam!

Adresă: Stationsweg 166a, 2161AM, Lisse

2- Castelul Arcen

chateau arcen garden europa în olanda

Credit foto: Shutterstock / Brita Seifert

La granița dintre Germania și Olanda, Castelul Arcen ascunde un parc floral incredibil de bogat. Nu mai puțin de 32 de hectare de grădini înconjoară castelul din secolul al XVII-lea. Turul vă duce la grădina mare de trandafiri, la regatul umbrelor și la o grădină de munte cu stânci și cascade. O adevărată curiozitate, a Casa Verde prezintă cel mai vechi smochin din Țările de Jos. Grădinile asiatice conțin câmpuri de orez în miniatură.

Adresa: Kasteeltuinen Arcen, Lingsforterweg 26, 5944 BE Arcen, Limburg / Olanda

3- Palatul Het Loo

Peisajele din parcul Het Loo au fost proiectate de un renumit grădinar francez, Claude Desgots, nepotul lui André Le Nôtre. În partea din spate a palatului se află o primă grădină formală, urmată de o altă grădină, tot în stilul original al secolului al XVII-lea. În cele din urmă, terenul reședinței este alcătuit din păduri magnifice.

Adresa: Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn, Țările de Jos

Regatul Unit

4- Palatul Blenheim

palatul blenheim

Credit foto: Shutterstock / Fulcanelli

Vă plac grădinile din secolul al XVIII-lea? O să vă placă Palatul Blenheim! Cele 810 hectare de spațiu verde au fost proiectate de unul dintre cei mai mari peisagiști și grădinari din Anglia, celebrul Lancelot Capability Brown. Pe lângă o magnifică grădină englezească, există o grădină formală cu o terasă cu apă, o grădină de trandafiri, o grădină italiană, un arboret și o cascadă mare care se varsă într-un lac.

Adresa : Woodstock – Oxfordshire OX201PX – UK

5- Grădinile regale din Kew

kew gardens londra

Credit foto: Shutterstock / SSkay

La Grădina Botanică Regală din Kew pot fi descoperite peste 30.000 de specii de plante. Acest complex de grădini și sere din vestul Londrei se întinde pe 121 de hectare. Suficient pentru a crește toate cele 7 milioane de exemplare! Situl a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO din 2003 și găzduiește un centru de cercetare. Ca fapt divers, acest palat a fost ales de regina Elisabeta a II-a pentru a-și sărbători cea de-a 80-a aniversare.

Adresă: Kew Gardens, Richmond, Surrey TW9 3AB, UK

6- Stourhead Estate

stourhead londra londra grădină europa

Credit foto: Shutterstock / anetta zalewska

Situat în apropierea unui lac, Stourhead Estate este un loc fermecător de plimbare. Grădinile sale sunt tipice stilului englezesc din secolul al XVIII-lea. Puteți să le descoperiți mergând pe cărări mărginite de copaci centenari. Știați că proprietatea a fost prezentată în filmul Mândrie și prejudecatădin romanul lui Jane Austen? Fără îndoială că sunteți încă aici, într-una dintre cele mai frumoase grădini din Europa!

7- Proiectul Eden

seră tropicală proiect eden proiect grădini din cornwall grădini în europa

Credit foto: Shutterstock /
De Francesco Carucci

Proiectul Eden este un complex ecoturistic interesant, situat în Cornwall. Aceasta este formată din două sere, una care reproduce climatul tropical umed, iar cealaltă climatul cald și uscat al Mediteranei. Peste un milion de plante cresc în aceste ecozone (biome).

Adresă: Bodelva, Par PL24 2SG, UK

Franța

8- Palatul Versailles

Dacă vă plac grădinile, este imposibil să vizitați Château de Versailles fără să includeți o vizită la imensele sale terenuri în aer liber. Proiectată de celebrul grădinar André Le Nôtre, este una dintre cele mai frumoase grădini franceze din Europa. Mai mult de 800 de hectare de estetică vă așteaptă! Pe lângă grădinile franceze magnifice, cu statuile și iazurile lor, puteți admira Marele Canal, Orangeria și marele parc al Micului Trianon și al Marelui Trianon.

Adresa: Place d’Armes, 78000 Versailles

9- Vila Ephrussi de Rothschild

grădini ethrussi vila rothschild frumos

Credit foto: Shutterstock / Kaisn

Vila Ephrussi de Rothschild are grădini de o asemenea frumusețe încât atrage vizitatori din întreaga lume. Proiectate și construite între 1905 și 1912, cele nouă grădini oferă stiluri diferite, de la Italia la Japonia. Copaci rari, chiparoși, o grădină de trandafiri și nuferi încântă simțurile olfactive. Mai mult, vila are vedere spre portul Villefranche-sur-mer, ceea ce îi oferă o priveliște uluitoare asupra Coastei de Azur.

Adresă : 1, avenue Ephrussi de Rothschild, 06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat

10- Grădina lui Monet

grădinile lui monet giverny lac și pasarela wisteria

Credit foto: Shutterstock / Oleg Bakhirev

Celebrul pictor impresionist Claude Monet a ales o proprietate în Giverny pentru a picta în aer liber până la moartea sa, în 1926. Astăzi, puteți vizita acest loc incredibil, care se numără printre cele mai frumoase grădini din Europa. Puteți admira un clos normand înconjurat de flori colorate: narcise, lalele, bujori, bujori, iriși, narcise, maci și trandafiri. Acest peisaj romantic se regăsește în multe dintre lucrările sale majore.

Adresa : 84 Rue Claude Monet, 27620 Giverny

Italia

11- Villa La Foce

Valea Orcia, în apropiere de Florența, a devenit prosperă în mare parte datorită unui cuplu: Antonio Origo și soția sa anglo-americană Iris. Vila și grădina lor splendidă sunt acum deschise pentru vizitatori. Zona în aer liber este formată din alei de promenadă mărginite de chirpici, pajiști cu flori, peluze, fântâni și iazuri. Câmpurile de trandafiri, cireșii și lavanda încântă simțurile și contribuie la transformarea acestor grădini în cele mai importante din Italia.

Adresa: località La Foce, 52043 Castiglion Fiorentino AR, Italia

12- Villa d’Este

villa este în italia fântână grădini

Credit foto: Shutterstock / Marco Rubino

Villa d’Este și grădinile sale se află la 30 km de Roma. Ca dovadă a frumuseții și importanței lor, aceste capodopere arhitecturale au fost incluse în patrimoniul mondial UNESCO încă din 2002. Aici, arta grădinii italiene este onorată. Pentru a savura toată poezia și ingeniozitatea locului, opriți-vă la fântâni! Sistemul lor hidraulic funcționează pe principiul unic al vaselor comunicante.

Adresa: Piazza Trento, 5, 00019 Tivoli RM, Italia

13- Isola Bella

isola bella principalele grădini de lac de vizitat în europa

Credit foto: Shuttertsock / leoks

Grădinile de la Isola Bella sunt situate pe una dintre insulele Borromean din Lacul Maggiore. Cadrul este deja încântător, plantele și florile sunt la fel de încântătoare! Grădina italiană de inspirație barocă dezvăluie terase frumoase, statui, obeliscuri, scări și balustrade de piatră. Păunii albi care se plimbă prin împrejurimi dau și mai mult farmec locului. Isola Bella este o escapadă romantică prin excelență!

Adresa: Insulele Borromean

14- Grădina Boboli

Grădinile Boboli din Florența

Credit foto: Shutterstock / gillmar

Situat în spatele Palazzo Pitti, acest parc este un loc ideal pentru o escapadă în natură în mijlocul centrului istoric al Florenței. Plimbându-vă prin cele 45 de hectare ale sale, veți întâlni statui, fântâni, lacuri, grote și sculpturi.

Adresa: Piazza de’ Pitti, 1, 50125 Firenze FI, Italia

Spania

15- Generalife

generalife gardens alhambra grenada grenada spania

Credit foto: Shutterstock / Jose Ignacio Soto

În Granada, chiar lângă Palatul Alhambra, se află grădinile arabe din Generalife. Aceasta este o livadă andaluză, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Exuberant, îți trezește toate simțurile pe măsură ce avansezi prin acest cadru excepțional de rafinat. Lumina, bătaia apei, culorile, aromele, toate contribuie la a te face să te simți ca în mijlocul Grădinii Edenului.

Adresa : 18009 Granada

16- La Concepción

grădină concepcion malaga spania

Credit foto: Shutterstock / klublu

Domeniul Concepción este un parc tropical și subtropical de 23 de hectare. Înfloresc peste 25.000 de plante din întreaga lume, inclusiv 90 de specii de palmieri. Grădina a fost fondată de marchizul de Casa Loing în 1855. Fântânile și cascadele contribuie la atmosfera romantică a locului.

Adresa: Camino del Jardín Botánico, 3 29014 Málaga

17- Grădinile Alcazar

grădini alcazar seville portocali

Credit foto: Shutterstock / nito

Grădinile Alcazarului din Sevilla formează unul dintre marile ansambluri ale curții spaniole. Influențele arabe, renascentiste și moderne se îmbină. Vegetația este luxuriantă și verde, cu numeroși portocali și palmieri. O adevărată oază de liniște, este locul perfect pentru odihnă. Priveliștea grădinilor de la iazul Mercury Pond este fantastică.

Adresa: Patio de Banderas, s/n, 41004 Sevilla, Spania

Germania

18- Grădina Botanică din Berlin

Grădinile botanice din Berlin Sere

Credit foto: Shutterstock / ArtMediaFactory

Acest parc mare este un refugiu de pace, unde diferite grădini sunt amenajate în jurul unui lac și al pădurilor. Speciile care cresc aici provin din întreaga lume: America de Nord, Japonia, China, Alpii, Grecia și Spania. De asemenea, serele permit florei din țările calde să înflorească, fie că este vorba de cele tropicale sau deșertice.

Adresă: Königin-Luise-Straße 6-8, 14195 Berlin, Germania

19- Insula Mainau

grădini de flori din insula Mainau

Credit foto: Shutterstock / Bildagentur Zoonar GmbH

Cel poreclit Insula Florilor este un adevărat paradis pe Lacul Constanța. Grădinile sunt luxuriante și sunt reînnoite de trei ori pe an. De asemenea, situl are un arboret cu cedri de Liban, arțari, fagi, smochini… Suficient pentru a încânta iubitorii de natură!

Adresa : 78465 Mainau

20- Dessau-Wörlitz

dessau râul worlitz cu pod în arc de cerc

Credit foto: Shutterstock / Inspired By Maps

Șapte parcuri și grădini mărginesc rezervația biosferei de-a lungul râului Elba. Regatul grădinilor din Dessau-Wörlitz a intrat în patrimoniul mondial UNESCO în anul 2000. Grădini englezești, un castel, pășuni, râuri și lacuri cu temple alcătuiesc ansamblul. Acesta combină perfect frumusețea naturală și cea arhitecturală.

Adresă: Alter Wall 99, 06786 Oranienbaum-Wörlitz, Germania

Portugalia

21- Terra Nostra

terra nostra acores în portugal

Credit foto: Shutterstock / mharzl

Acest refugiu liniștit găzduiește o grădină frumoasă și liniștitoare, cu lacuri, alei, flori și copaci exotici. Pasionații de botanică exotică vor fi încântați de speciile plantate la Terra Nostra. O piscină geotermală este disponibilă pentru a vă reîncărca bateriile în timpul șederii pe insula São Miguel.

Adresă: Rua Padre José Jacinto, Furnas, Azore

22- Palatul Montserrat

palatul montserrat portugal

Credit foto: Shutterstock / MIPImages

Situat în Sintra, acest palat oferă vizitatorilor o grădină în stil englezesc cu influențe tropicale. În jurul cascadelor și al piscinelor cresc palmieri, arbuști, păsări de paradis, bambus și ferigi arboricole. Palatul Monserrate merită, de asemenea, să fie văzut pentru arhitectura sa neo-maură.

Adresa: 2710-405 Sintra, Portugalia

Irlanda

23- Kylemore Abbey

kylemore abbey ireland lake

Credit foto: Shutterstock / Romrodphoto

În regiunea Connemara, cu munți și păduri ca fundal, merită vizitată Kylemore Abbey! Particularitatea locului este că prezintă grădini murale și victoriene. Vă puteți plimba pe aleile mănăstirii pentru a descoperi florile, serele, livada și grădina de legume.

Adresă: Kylemore Abbey, Pollacappul, Connemara, Co Galway, Irlanda

24- Grădinile Mount Usher

mount usher gardens irlanda

Credit foto: Shuttertsock / Osher Avzirov

Această grădină romantică are aproape 4.000 de specii. Printre acestea, vă veți bucura să observați plante exotice din întreaga lume. Întregul ansamblu este situat într-o pădure de 8 hectare, punctată de cascade, plante exotice și zone frumos împădurite.

Adresa: Ashford, Co Wicklow, Irlanda

Republica Cehă

25- Palatul Kromeriz

palatul kromeritz

Credit foto: Shutterstock / 54115341

Dacă doriți să vedeți unul dintre cele mai frumoase exemple de artă peisagistică europeană, mergeți la Palatul Kromeriz. Stilul renascentist italian se îmbină minunat cu barocul francez. Grădina castelului de 64 de hectare se integrează într-un cadru natural, cu 200 de specii de copaci, iazuri și alte elemente de apă.

Adresa: Sněmovní nám. 1, 767 01 Kroměříž, Republica Cehă

26- Palatul Wallenstein

palatul wallenstein praga

Credit foto: Shutterstock / Sergey Kelin

Grădina Wallenstein este situată în palatul în stil baroc cu același nume din Praga. Stilul renascentist conferă romantismul locului. Fântânile adaugă o notă de calm și seninătate.

Adresă: Valdštejnské náměstí 17/4, Praha 1 – Malá Strana 118 01

TravelMax.ro