Cele mai frumoase 25 de locuri de vizitat în Noua Zeelandă

Sunteți în căutarea unei destinații cu peisaje naturale variate și uluitoare? Nu ezitați și vizitați Noua Zeelandă, “țara norului alb și lung”!

Pentru mulți, Noua Zeelandă este casa celei mai bune echipe de rugby din lume, echipa de All Blacksdar este de fapt mult mai mult decât atât! Considerată pământul poporului Maori, această țară din Oceania, pierdută în mijlocul Oceanului Pacific, are o populație de aproape 4,9 milioane de locuitori și atrage în fiecare an tot mai mulți iubitori de natură.

Noua Zeelandă, sau Aotearoa în limba Māori, este împărțită în două insule principale. Insula de Nord, mai populată, găzduiește păduri subtropicale, dealuri verzi, vulcani și capitala țării, Wellington. În timp ce Insula de Sud, mai sălbatică, este caracterizată de lanțuri muntoase nesfârșite și spații deschise.

Vă întrebați ce să faceți în Noua Zeelandă? Am selectat pentru tine cele mai frumoase 25 de locuri de vizitat în țara kiwi și a oilor!

1. Northland

Există nenumărate comori naturale ascunse în cea mai însorită regiune a țării, situată, așa cum îi spune și numele, în nordul îndepărtat a Noii Zeelande: Piscinele naturale din satul de coastă Matapouri, pădurea deasă din Waipoua și a kauris-urilor sale gigantice (copaci endemici din Noua Zeelandă), plaja de 88 de kilometri din Ninety Mile Beach Miticul Cape Reinga, la capătul Insulei de Nord, sau Golful Insulelor.

2. Golful Insulelor

Ar fi păcat să vizitezi Noua Zeelandă, și mai ales regiunea Northland, fără să treci prin frumosul oraș numit Golful Insulelor. Ce să vezi și să faci în acest golf paradisiac cu 144 de insule? Apă turcoaz, golfulețe de nisip și șansa de a înota cu delfinii.

3. Peninsula Coromandel

Situat la mai puțin de două ore de mers cu mașina de Auckland, hotelul Peninsula Coromandel este o destinație preferată de neozeelandezi (supranumiți kiwi), și pe bună dreptate! Intrarea spectaculoasă din Golful Cathedral Cove Izvoarele termale naturale de la Hot Water Beach și peisajele de la Pinnacles din Valea Kauaeranga, printre altele, sunt, cu siguranță, o destinație de neratat în Noua Zeelandă!

4. Tongariro

Ce să faci în Noua Zeelandă Vizitați site-ul Parcul Național Tongariro un loc de mare importanță culturală și spirituală pentru poporul Maori și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO! Pe măsură ce parcurgeți cei 19,4 km ai popularului Tongariro Alpine Crossing, veți avea în fața ochilor peisajul spectaculos al celor trei vulcani și al lacurilor lor de smarald.

5. Wellington

Wellington, Noua Zeelandă

Mult mai puțin populată decât Auckland, Wellington nu se compară cu marele oraș. Situată pe un golf și sprijinită de dealuri în sudul Insulei de Nord, capitala plină de culoare este cunoscută pentru arta și cultura sa și pentru calitatea ridicată a vieții.

Aici se află Muzeul Național al Noii Zeelande, faimosul Te Papa Tongarewa.

6. Rotorua

Rotorua, Noua Zeelandă

Orașul Rotorua, construită pe un platou vulcanic, este renumită pentru activitatea sa geotermală și izvoarele sale termale, pentru cultura Maori și pentru fascinanta pădure Redwoods, un loc de joacă pentru toți pasionații de sport.în aer liber.

Este, de asemenea, un punct de plecare pentru Hobbiton este faimoasa locație de filmare a filmului “Stăpânul inelelor” și, prin urmare, este o destinație obligatorie pentru toți fanii trilogiei.

7. Muntele Taranaki

Muntele Taranaki, Noua Zeelandă

Credit foto: Flickr – Dave Young

Ce să faci în Noua Zeelandă? Îndreptați-vă spre coasta de vest, în inima Parcului Național Egmont, pentru a admira sau a încerca să escaladați acest vulcan maiestuos care se ridică la o altitudine de 2518 metri. Forma sa perfect conică este adesea comparată cu Muntele Fuji din Japonia.

8. Plajele din Auckland

Deși foarte atractivă, Auckland Cel mai mare oraș al Noii Zeelande nu atrage toți vizitatorii, dar numeroasele plaje din jurul său o fac! Frumusețea sălbatică a plajelor din Piha Muriwai, Karekare sau Bethells.

9. Golful Plenty

Mount Maunganui, Noua Zeelandă

Credit foto: Flickr – gérard

Dacă aveți ocazia să vizitați Noua Zeelandă, nu ezitați să treceți pe la acest regiune unde fructele și legumele, cum ar fi kiwi și avocado, cresc din abundență. Puteți lua înălțime mergând la Mount Maunganui, situat la câțiva kilometri de orașul Tauranga.

10. Peșterile Waitomo

Ce să faci în Noua Zeelandă pentru o experiență unică? Vizităm Peșterile Waitomo pentru a asista la un spectacol natural incredibil și magic, cel al miilor de viermi luminoșisau viermi luminoși, care strălucesc în întuneric în aceste peșteri impresionante.

11. Abel Tasman

Abel Tasman, Noua Zeelandă

Credit foto: Louise Voyage

Se îndreaptă spre Insula de Sud și spre Parcul Național Abel Tasman numit după exploratorul olandez care a descoperit țara în 1642. Această plimbare de 60 de kilometri de-a lungul coastei frumoase a parcului este una dintre cele nouă Great Walks de făcut în Noua Zeelandă.

12. Muntele Cook

Cum poți vizita Noua Zeelandă fără să vezi Muntele Cook sau Aōraki în Māori, cel mai înalt punct al său (3.724 metri)? Timpul pare să se oprească în timp ce norii dezvăluie vârfurile înzăpezite ale giganților de stâncă și gheață din acest Parc Național din patrimoniul UNESCO.

13. Lacul Wanaka

Lacul Wanaka, Noua Zeelandă

Credit foto: Flickr – junaidrao

Cum să te împotrivești acestui lucru cu faimosul său copac și cu magnificii munți din Parcul Național Mount Aspiring ca fundal? Împrejurimile lacului oferă câteva drumeții foarte frumoase, cum ar fi Roys Peak, a cărui priveliște excepțională de la final te va face să uiți de urcușul dificil!

14. Fiordland

Inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, clădirea Parcul Național Fiordland este de departe unul dintre cele mai spectaculoase locuri de vizitat din Noua Zeelandă. Să fie oare ceața din pădurea tropicală, nenumăratele cascade sau fiordul Milford Sound, sculptat de ghețari, ceea ce face ca acest loc îndepărtat să fie atât de magic? Vă lăsăm să judecați singuri…

15. Lacul Tekapo și Lacul Pukaki

Ce să faci în Noua Zeelandă pentru a admira priveliștile? Contemplați albastrul unic al lacurilor Pukaki și Tekapo înainte de a încheia ziua la Observatorul Universității Mount John pentru o panoramă uluitoare a unuia dintre cele mai frumoase ceruri înstelate din lume. Pur și simplu uimitor!

16. Peninsula Banks

Peninsula Banks, nu departe de Christchurch, este rezultatul erupției a doi vulcani acum dispăruți. Conducând pe drumurile sinuoase ale acestei peninsule, acoperite de dealuri verzi ocupate de oi, veți ajunge în frumosul sat francez Akaroa.

17. Peninsula Kaikoura

Kaikoura, sau Paradisul animalelor marine, este un loc unic, unde munții se întâlnesc cu marea, care nu trebuie ratat dacă intenționați să vizitați Noua Zeelandă. Este un loc de vizitat dacă plănuiți o vizită în Noua Zeelandă, unde puteți vedea fauna marină a țării și vă puteți minuna de peisajele sale incredibile.

18. Clătite Rocks

Stânci de clătite, Punakaiki, Noua Zeelandă

Credit foto: Flickr – StarCitizen

Plănuiți să vizitați Noua Zeelandă într-o călătorie cu mașina? Planificați o oprire în Punakaiki în Parcul Național Paparoa, pentru a vedea stâncile Pancake Rocks! Dar ce sunt acestea? Stâncile Pancakes Rocks sunt straturi de rocă îngrămădite ca niște clătite cu vedere la mare. O altă creație frumoasă a naturii!

19. Queenstown

Queenstown, situat pe malul lacului Wakatipu, la poalele munților Remarkables, este o destinație obligatorie pentru toți aventurierii, cei care caută senzații tari și pasionații de sporturi de iarnă. Dacă vă întrebați ce să faceți în Noua Zeelandă, puteți adăuga această destinație pe lista dumneavoastră.

Cât timp vă aflați în zonă, opriți-vă în vechiul sat minier aurifer Arrowtown, înainte de a lua drumul fermecător spre Glenorchy!

20. Trecerea lui Arthur

Trecătoarea lui Arthur, Noua Zeelandă

Credit foto: Flickr – Mic

În drum spre Trecerea lui Arthur Acest parc național de 100.000 de hectare din Alpii de Sud din Noua Zeelandă! Dacă doriți să vizitați Noua Zeelandă pentru a explora natura și pentru a respira aer curat, ați ajuns cu siguranță la locul potrivit.

Pe drum, nu ratați Castle Hill unde blocuri imense de calcar sunt ridicate peste dealuri.

21. Lacuri Nelson

Nelson Lakes, Noua Zeelandă Schimbare de peisaj în Parcul Național Nelson Lakes este renumit pentru cele două lacuri glaciare mari și frumoase, Rotoiti și Rotoroa. Aceasta este o destinație principală atunci când căutați ceva de făcut în Noua Zeelandă.

22. Ghețarii Fox și Franz Josef

Ghețarii Vulpea și Franz Josef sunt, de asemenea, două locuri frumoase de vizitat în Noua Zeelandă. Aflați în inima Parcului Național Westland, acești ghețari spectaculoși și peșterile lor de gheață albastră sunt o priveliște uluitoare.

23. Catlins

Regiunea de Catlins, în extremitatea sudică a Noii Zeelande, are un peisaj rural, împădurit și plaje de pe care pot fi văzute multe specii marine, cum ar fi pinguinii.

24. Bolovanii Moeraki

Să vizitezi Noua Zeelandă înseamnă să experimentezi natura în cea mai bună formă! Aceste roci sferice, ca și cum ar fi fost aruncate pe plajă, pot măsura până la trei metri și cântări câteva tone. Moeraki Boulders continuă să fascineze vizitatorii care se aventurează în această parte a țării!

25. Sunetele Marlborough

Situată în cea mai mare regiune viticolă a țării, localitatea Marlborough Sounds sunt o serie de insule ondulate și golfulețe izolate, pustii și uluitoare. Acestea sunt accesibile din Picton, care este portul de legătură între cele două insule neozeelandeze din Insula de Sud. În acest cadru uimitor se află și Queen Charlotte Walk.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro