Cele mai frumoase 25 de locuri de vizitat în Africa de Sud

Atrași de Africa de Sud, una dintre cele mai frumoase țări de pe continentul african? Noi vă înțelegem! Iată care sunt cele mai frumoase 25 de locuri de descoperit!

Africa de Sud este o țară cu o istorie zbuciumată de Apartheid din acest trecut colonial, uneori violent, această națiune, considerată cea mai dezvoltată de pe continentul african, are încă câteva cicatrici dureroase.

Dar nu se poate reduce acest ținut fantastic la neajunsurile sale istorice: astăzi, țara este una dintre cele mai turistice din lume, atrăgând zeci de mii de studenți, iar un număr mare de vizitatori vin să admire acest teritoriu splendid.

Deci, ce să faci în Africa de Sud? Am alcătuit o listă cu lucrurile noastre preferate de făcut în țara Springboks: să mergem!

1. Capul Bunei Speranțe, Western Cape

Nu este, contrar unei legende tenace, cel mai sudic punct al Africii, dar acest loc mitic rămâne un punct de reper ales de navigatori și aventurieri din întreaga lume și, mai ales, o rezervație naturală comună de babuini, struți și broaște țestoase: un must-see atunci când căutați ce să faceți în Africa de Sud!

2. Parcul Național Kruger, Mpumalanga

The Parcul Național Kruger Parcul Național Kruger este unul dintre cele mai mari din Africa și se pretează foarte bine la un safari foto în speranța de a vedea cei cinci mari: leul, elefantul, bivolul, leopardul și rinocerul. Aceasta este o activitate minunată și foarte recomandată atunci când vizitați Africa de Sud.

3. Hermanus, Western Cape

Hermanus este un loc în care turiști din întreaga lume vin să vadă numeroase specii de balene. În acest mic sat de pe malul mării, multe companii oferă tururi cu barca rapidă pentru a vedea aceste animale maiestuoase, dar și fragile.

Zona este populară și pentru plajele și golfurile sale frumoase.

4. Canionul râului Blyde, Mpumalanga

Nimic mai puțin decât… al treilea cel mai mare canion din lume! Poate fi explorat urmând traseele de drumeție, dar cel mai bun mod este să angajezi un ghid local, care le va oferi norocoșilor care vizitează Africa de Sud o priveliște unică a Trei Rondavels sau Pilgrim’s Rest, un fost oraș minier.

5. Madikwe, Nord-Vest

Madikwe este o rezervație privată de vânătoare, mai aproape de Johannesburg decât Parcul Kruger, și este posibil să dormi în reședințe de lux, unde maimuțele și alte animale din tufișuri vin să-i salute pe oaspeții de peste noapte!

6. Drakensberg , Kwazulu-Natal

Acești munți sunt considerați Alpii africani: aceste pajiști verzi punctate de munți albi gigantici amintesc într-adevăr de Savoia, chiar în mijlocul Africii de Sud!

Locul este ideal pentru drumeții, ideal atunci când vizitați Africa de Sud!

7. Grădina Botanică Națională Kirstenbosch, Western Cape

Grădina Botanică Națională Kirstenbosch

Credit foto: Flickr – serena_tang

Kirstenbosch este una dintre cele mai frumoase grădini botanice din lume: numeroase specii horticole locale se aliniază pe aleile sale înflorite, unde este recomandabil, pentru a aprecia seninătatea momentului, să vă odihniți la umbra unei păduri perfect întreținute.

O plimbare bucolică, care nu trebuie ratată atunci când căutați ceva de făcut în Africa de Sud!

8. Wild Coast, Eastern Cape

Coasta sălbatică” se întinde de la Durban până la orașul Port Elizabeth și are o lungime de 300 de kilometri; se întinde de-a lungul Oceanului Indian și este de neconceput să vizitezi Africa de Sud fără să treci pe lângă stâncile din apele sale învolburate.

Dealurile frumoase de pe partea de uscat sunt presărate cu colibe tradiționale ale locuitorilor Xhosa – poporul originar al locului.

9. Garden Road, Western Cape/Eastern Cape

“Garden Route” este de fapt o continuare a Coastei Sălbatice, deoarece începe în Port Elizabeth și se termină în Cape Town.

Garden Route, care are o lungime de peste 200 de kilometri, urmărește și ea splendida coastă sudică a Africii de Sud și reprezintă o atracție turistică majoră a țării, cu condiția să închiriezi o mașină la sosire: atenție, în Africa de Sud se conduce pe dreapta!

10. Muntele Table, Western Cape

Munți de masă

Credit foto: Unsplash – Kevin Healy

Muntele Table este unul dintre simbolurile țării: datorită înălțimii sale de 1.085 de metri și a celor 360 de milioane de ani, este considerat unul dintre cei mai vechi munți din lume.

Din Cape Town, se poate ajunge la el cu telecabina, dar cei mai curajoși vizitatori ai Africii de Sud pot urca pe vârf cu bicicleta de munte sau pe jos!

11. Parcul Național Pilanesberg, nord-vest

Parcul Național Pilanesberg

Credit foto: Unsplash – delfi de la Rua

Unii îl consideră cel mai frumos parc din Africa; este adevărat că locul oferă întinderi grandioase și o proximitate unică față de animalele care îl populează.

Acesta găzduiește Lacul Mankwe amplasat într-un cerc de munte: o priveliște impresionantă atunci când sunteți în căutarea a ceva de făcut în Africa de Sud.

12. Knysna, Western Cape

Knysna

Knysna – celebră în rândul francezilor de la Cupa Mondială de Fotbal din 2010 – este de fapt un mic teritoriu compus dintr-o lagună mlăștinoasă, unde păsările migratoare vin să se odihnească, și stânci teribile care constituie un punct de vedere unic asupra Oceanului Indian!

13. Regiunea Vineyard, Western Cape

Stellenbosch Da! Nu deținem monopolul asupra recoltei: în Africa de Sud, podgorii celebre se întind pe mii de hectare în aceste văi uimitoare din Western Cape.

Puteți degusta produsele locale, vizita Stellenbosch sau Franschhoek puteți vizita celebrele orașe viticole sau pur și simplu vă puteți bucura de o plimbare relaxantă prin podgorii.

14. Rezervația de vânătoare Hluhluwe-Umfolozi, KwaZulu-Natal

Hluhluwe-Umfolozi

Credit foto: Unsplash – Luca Zanon

Ce să faci în Africa de Sud când vrei să vezi rinoceri, albi sau negri? Mergeți în acest parc național superb, situat în inima regatului Zulu și considerat de mulți ca fiind unul dintre cele mai frumoase parcuri sălbatice din Africa de Sud.

15. Montagu, Western Cape

Montagu

Montagu este un loc cu totul special: casele sale albe, situate chiar lângă un celebru drum turistic, merită vizitate la fel de mult ca și izvoarele termale naturale ale satului, care sunt accesibile de la un hotel, dar de care vă puteți bucura cel mai bine iarna.

În timpul verii ar fi prea cald pentru cei care vizitează Africa de Sud!

16. iSimangaliso Wetland Park, KwaZulu-Natal

Acest parc de peste 275.000 de hectare este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO: se întinde pe întreaga coastă deasupra orașului Durban și cuprinde crocodili și hipopotami care se scaldă într-un cadru natural perfect conservat.

17. Gansbaai, Western Cape

Acesta se află la Gansbaai, un mic sat la două ore de mers cu mașina de Cape Town, este locul unde trebuie să mergeți pentru senzații tari: aici vă puteți scufunda într-o cușcă în mijlocul rechinilor albi!

Cei mai îndrăzneți știu acum ce au de făcut în Africa de Sud.

18. Maputaland, KwaZulu-Natal

Maputaland este o frumoasă regiune tropicală care se întinde pe aproape un milion de kilometri pătrați; atunci când cauți ceva de făcut în Africa de Sud și vrei să nu te grăbești să explorezi țara, vii aici pentru a face drumeții în jurul lacurilor din Kosi Bay sau pentru a te scufunda în larg.

19. Gaură în perete, East Cape

Gaură în perete

Credit foto: Flickr – jbdodane

Acesta este un pic ca Etretat din Africa de Sud: o curiozitate geologică unică, constând într-o gaură într-un perete – numele nu va păcăli pe nimeni – de șisturi. Acest zid legendar este situat foarte aproape de Cafea Bay și este un simbol al țării.

Există multe locuri de picnic unde vă puteți odihni și savura o masă în liniște și pace!

20. Parcul Național Golden Gate Highland, Statul Liber

Acest parc național este situat în inima statului Free State, o regiune din apropiere de Lesotho, în apropiere de Maluti. Motivul pentru care îl menționăm este că peisajele sale deșertice și muntoase se înverzesc în timpul sezonului de primăvară, care este, fără îndoială, cel mai bun moment pentru a admira locul!

21. Oudtshoorn, Western Cape

Acest nume de nepronunțat este o Mecca pentru creșterea struților: aici veți găsi numeroase ferme împrăștiate pe dealuri, la care se poate ajunge conducând pe drumuri frumoase cu vedere spre văi.

Dacă ești fascinat de acest animal și vrei să afli mai multe despre el, dă-i drumul!

22. Wilderness, Western Cape

Această mică stațiune de pe litoral, cunoscută pentru plajele sale magnifice, este relativ neatinsă de turismul de masă: aici puteți înota, dar puteți face și drumeții minunate.

23. Coffee Bay, Eastern Cape

Cafea Bay este un loc faimos pentru surf în mijlocul Coastei Sălbatice; foarte sălbatic, acest mic sat pare pierdut în mijlocul sălbăticiei, cu puține magazine și buticuri.

Așa că va trebui să vă faceți cumpărăturile înainte dacă vreți să vă faceți un picnic!

24. Rezervația naturală De Hoop, Western Cape

Această microrezervație are nu mai puțin de șapte ecosisteme diferite! Dacă tot vreți să știți ce să faceți în Africa de Sud, există câteva plimbări minunate cu bicicleta pe trasee și puteți vedea antilope și zebre fără să le speriați cu motoarele mașinilor.

Un popas liniștit în inima Overberg-ului!

25. Cederberg, Western Cape

Cederberg

Credit foto: Unsplash – Philippe Verheyden

Cedeberg este un lanț muntos al cărui cel mai înalt vârf are peste 2000 de metri. Este străbătut de un frumos drum de munte, iar noi vă recomandăm să îl vizitați primăvara pentru a profita de sezonul florilor, iar traseul nu este prea aglomerat!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro