Cele mai frumoase 25 de locuri de vizitat din Canada

Doriți să petreceți o vacanță de vis într-o țară cu o natură sălbatică și conservată? Descoperiți Canada cu selecția noastră de 25 de locuri turistice!

Este dificil să alegi ce să faci în Canada, deoarece există atât de multe puncte de interes! Această splendidă țară nord-americană vă va încânta cu peisajele sale grandioase, celebre în întreaga lume, dar și cu bunătatea legendară a locuitorilor săi și cu bogăția faunei și florei sale.

Dacă v-ați decis să lăsați smartphone-ul în urmă pentru a vizita Canada și a descoperi nenumăratele sale spații deschise maiestuoase, minuni arhitecturale sau animale impresionante și pentru a aprecia natura canadiană la adevărata ei valoare, am decis să vă prezentăm preferatele noastre și principalele activități de făcut în afara traseelor bătute – în afara marilor orașe din scurt – în ceea ce se dovedește a fi una dintre cele mai frumoase țări din lume. Gata de plecare? Să mergem!

1. Percé Rock, Quebec

Percé Rock, Quebec

Credit foto: Flickr – Dennis Jarvis

Unul dintre cele mai importante locuri de vizitat din Canada: în Peninsula Gaspé, la Percé Rock este un arc natural de excepție cu o înălțime de aproape o sută de metri, vechi de peste 350 de milioane de ani. Bucurați-vă repede de ea: se estimează că această minune va dispărea în 400 de ani!

2. Moraine Lake, Alberta

Moraine Lake, Canada The Lacul Moraine Lacul Moraine este un corp de apă de origine glaciară situat în Valea Ten Peaks, la o altitudine de aproximativ 1885 de metri. Lacul își trage numele de la morene – resturi stâncoase depuse în timpul topirii zăpezii – de la ghețarul Wenkchemna. Recomandăm o vizită în acest loc uimitor tuturor vizitatorilor care trec prin provincie și se întreabă ce să facă în Canada!

3. Emerald Lake, British Columbia

Emerald Lake, Canada

Credit foto: Flickr – Clive

Acest splendid lac își trage numele de la culoarea sa verde caracteristică; înconjurat de un lanț muntos, este situat în Parcul Național Yoho este cea mai mare fântână din parc, cu o floră și o faună splendide, care nu pot fi găsite nicăieri altundeva!

4. Tofino, British Columbia

Tofino, Canada Ce să faci în Canada când vrei să ai parte de o experiență atipică? Tofino este natura în stare brută: atât de mult încât acest loc magic a fost recunoscut ca rezervație a biosferei de către UNESCO. Pentru a vedea balene și păsări rare sau pentru a face surf, trebuie doar să urmați drumul care traversează Insula Vancouver.

5. Parcul Provincial Wells Gray, British Columbia

Parcul Provincial Wells Gray, Canada

Credit foto: Flickr – wolf4max

Wells Gray este un parc național cu o suprafață de 5.000 de kilometri pătrați, situat în lanțul muntos Cariboo, unde puteți campa și puteți vedea specii de păsări magnifice și câteva mamifere magnifice, precum și înota sub cascade uriașe!

6. Cascada Montmorency, Quebec

Cascada Montmorency, Canada

Credit foto: Flickr – Dany_M

Cascada Montmorency este o cascadă situată la gura de vărsare a râului cu același nume, în apropiere de orașul Quebec, al cărui simbol este. Este o atracție turistică în Canada: este cu 30 de metri mai înaltă decât Cascada Niagara, iar un pod suspendat peste cascadă permite celor mai îndrăzneți să-și testeze rezistența la vertij! În timpul iernii, este înghețat și se pretează la escaladarea pe gheață.

7. Insula Prince Edward

Insula Prince Edward, Canada

Cunoscut pentru plajele sale de nisip roșu și pentru specialitățile sale gastronomice, cum ar fi crustaceele. Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Canada, veniți să vizitați această mică insulă specială!

8. Munții Valin, Quebec

The Monts Valin este un masiv muntos de-a lungul țărmului nordic al fluviului Saint-Laurent, cu o duzină de vârfuri de mărime medie: profitați de acest lucru pentru a face drumeții, deoarece există numeroase trasee în zonă!

9. Centrul istoric, Quebec City

Quebec City, Canada

Credit foto: Flickr – Wilfredorrh

Orașul Quebec este o provincie, dar și un oraș, și nu în ultimul rând: Vechiul Quebec este o succesiune de monumente istorice și puncte de interes cultural, cum ar fi numeroasele muzee. Clădirile sunt superb restaurate și merită o vizită.

10. Berg Lake, British Columbia

Ce să faci în Canada dacă iubești natura? Mergeți și descoperiți acest lac lângă râul Robson l acul este alimentat de ghețarul Berg și are o apă turcoaz cristalină, cu aisberguri chiar și vara! În plus, există numeroase poteci pietonale care duc la diferitele puncte de vedere ale sitului.

11. Insula Spirit, Alberta

Insula Spiritului Spirit Island este o insulă mică în mijlocul lacului Maligne din Parcul Național Jasper, la care se poate ajunge cu barca, oferind vizitatorilor o bulă de calm și seninătate, cu vedere la Munții Stâncoși.

12. Whistler Blackcomb, British Columbia

Whistler este renumit în întreaga lume de la Jocurile Olimpice de la Vancouver din 2010: situată în apropierea orașului, această stațiune de schi ultramodernă îi va încânta pe pasionații de schi, dar și pe drumeții și bicicliști în timpul sezonului estival.

13. Parcul Național Jasper, Alberta

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Canada: în inima Munților Stâncoși, acesta arie naturală protejată este casa unor animale sălbatice excepționale – urși, elani, elani – precum și a unei flore unice și perfect conservate. Ideal atunci când doriți să vă reîncărcați bateriile în mijlocul naturii și să vă bucurați de nopți liniștite sub stele.

14. Muntele Swan Lake, Quebec

Situat în municipiul Charlevoix, acest munte înalt Muntele înalt de aproape 1.000 de metri domină valea Rivière du Gouffre și oferă pasionaților de drumeții care se întreabă ce să facă în Canada priveliști somptuoase ale acestei frumoase regiuni.

15. Lacul Louise, Alberta

The Lacul Louise este cunoscut pentru apele sale turcoaz, pe care le datorează rocilor concasate rezultate din măcinarea sedimentară a diferiților ghețari care îl înconjoară. Se varsă în râul Bow și oferă spații ample de campare și acces ușor la orașul Banff.

16. Cascada Niagara, Ontario

Cascada Niagara, Canada Trebuia să vă povestim despre asta: “Cascada Niagara – Cele trei cascade, dispuse în formă de potcoavă, își varsă energia monumentală între Canada și Statele Unite: sunt cele mai puternice cascade din America de Nord! O excursie cu barca la Cascade este o modalitate populară de a te apropia de această structură naturală maiestuoasă; o experiență incredibilă și revigorantă, care nu trebuie ratată dacă ești încă în căutarea a ceva de făcut în Canada.

17. Mount Carleton, New Brunswick

Mount Carleton, Canada

Credit foto: Flickr -ronaldlevesque

Acest munte din New Brunswick are o înălțime de peste 800 de metri și a fost numit după un guvernator din New Brunswick. În inima Parcului Provincial Mount Carleton, la vârf se poate ajunge pe traseul marcat de 10 kilometri.

18. Lac-du-Cerf, Quebec

Lac-du-Cerf, Quebec, Canada

Credit foto : Flickr – P199

În Laurențiu – o regiune turistică situată la mai puțin de 250 km de Montreal – această regiune mică este un loc preferat de orășenii care vin să se bucure de calmul și seninătatea locului. Locul perfect de vizitat în Canada atunci când vrei să părăsești civilizația pentru câteva zile!

19. Cold Lake, Alberta-Saskatchewan

La granița care separă cele două provincii Alberta și Saskatchewan, Lacul Rece își trage numele de la apa sa înghețată, atât iarna, cât și vara, unde apa rece ar putea descuraja turiștii să viziteze acest loc unic din Canada, dar reflectă peisajul frumos care poate fi văzut pe tot parcursul anului.

20. Grădinile Butchart, British Columbia

Grădinile Butchart sunt o colecție de grădini de expoziții florale din Brentwood Bay, pe insula Vancouver. Este una dintre principalele atracții turistice ale provinciei și este vizitată de peste un milion de persoane în fiecare an. Pentru oricine caută ceva de făcut în Canada, faceți o excursie pentru a vedea plantele frumoase de pe aceste alei parfumate!

21. Ghețarul Athabasca, Alberta

Ghețarul Athabasca, Canada

Credit foto: Flickr – JD Hascup

Aceasta ghețar este unul dintre cei șase mari ghețari din câmpul de gheață Columbia din Munții Stâncoși canadieni. Este posibil să mergeți să o admirați, ținând cont de faptul că s-a retras aproape 1,5 km și a pierdut aproape jumătate din volum din cauza încălzirii globale.

22. Parcul Național Banff, Alberta

Banff este un parc național creat la sfârșitul secolului al XIX-lea: este cel mai vechi din țară. A fost declarată Patrimoniu Mondial UNESCO în 1985 și găzduiește multe locuri frumoase și animale rare și uimitoare. Dacă nu știi ce să faci în Canada, pune-ți bocancii de drumeție și descoperă-le!

23. Fiordul Saguenay, Quebec

Acest fiord este unic în America: aici se află Râul Saguenay și o faună care include somoni, balene beluga, urși negri și tot felul de broaște endemice! Este posibil chiar să întâlnești balene, multe dintre ele venind aici pe tot parcursul anului.

24. Yellowknife, Teritoriile de Nord-Vest

O activitate splendidă, poate una dintre cele mai frumoase din viața ta: între septembrie și martie, echipat cu o haină groasă, mergi la vânătoare de aurore boreale în acest oraș situat pe Marele Lac Slave, la doar 500 de kilometri de Cercul Polar.

25. Turnul CN, Ontario

Turnul CN, Toronto, Ontario

Credit foto: Flickr – Thomas Hawk

Una dintre cele mai înalte cinci clădiri construite de mâna omului, clădirea Turnul CN domină orașul Toronto de la cei 553 de metri ai săi: se poate urca pe el și chiar mânca acolo, pentru a beneficia, într-o zi senină, de o panoramă unică asupra regiunii!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro