Cele mai frumoase 20 de sate din Franța

Franța este plină de minuni, așa că de ce să nu plecați într-o excursie pentru a descoperi aceste sate care fac faima țării! Iată 20 dintre cele mai frumoase sate din Franța.

Să pleci departe este minunat, dar știai că există mici colțuri de paradis aproape de casă? Descoperiți Franța și cele mai frumoase sate ale sale.

Pentru un weekend sau o vacanță prelungită, acest clasament al celor mai frumoase 20 de sate din Franța vă va permite să alegeți unde să mergeți pentru un sejur unic, într-un loc unic.

1. Domme, Dordogne

Village France 1, Domme

Credit foto: Flickr – Black East Photography

Cocoțat pe o stâncă vertiginoasă, Domme este unul dintre cele mai frumoase sate din Franța, cu o priveliște excepțională asupra văii Dordogne. Amplasarea sa în Périgord Noir și armonia clădirilor sale fac din acest vechi bastiment medieval un sat foarte popular pentru călători.

2. Gordes, Vaucluse

Village France 2, Gordes

Credit foto: Flickr – LaurPhil

În inima Mont du Vaucluse și a Parcului Natural Luberon se află micul sat Gordes. Gordes nu este doar unul dintre cele mai frumoase sate din Franța pentru frumusețea sa, ci și pentru istoria sa, pentru bogăția sa arhitecturală și patrimonială.

3. Saint-Guilhem-le-Désert, Hérault

Saint-Guilhem-Le-Désert (în apropiere de Montpellier) este un sat ca nimeni altul. Abația sa, o adevărată bijuterie a artei romanice din Languedoc, este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pe străzile sale pitorești se găsesc mici magazine ale artizanilor locali.

Citește și: 12 lucruri pe care nu trebuie să le ratezi în Montpellier

4. Gerberoy, Picardie

Amestecul de lemn și cărămidă creează o atmosferă fermecătoare, care îi va încânta pe mulți. Această zonă de plimbare unică se transformă, începând din primăvară, într-o adevărată grădină de trandafiri, cu trandafiri cățărători magnifici. De la ruinele vechii fortărețe până la străzile vechi pietruite, Gerberoy vă va arăta o parte din istorie prin numeroasele sale pietre.

5. Conques, Aveyron

Village France 5, Conques

Credit foto: Flickr – René Craps

Un popas pe drumul pelerinilor spre Santiago de Compostela, Conques este o adevărată bijuterie arhitecturală și istorică. Considerat de mult timp un important sanctuar de relicve, acest sat, printre cele mai frumoase din Franța, este cunoscut pentru biserica sa de abație. Un loc emblematic al religiei catolice, Conques este un sat de explorat.

6. Olargues, Herault

Village France 6, Olargues

Credit foto: Flickr – Sophie

Olargues este un amestec perfect de epoci diferite, de la vechiul turn al castelului medieval până la biserica sa. Cunoscut pentru podul său de jos, emblematic prin numele său, Le Pont du Diable, Olargues are toate atuurile pentru a atrage numeroși vizitatori.

7. Rocamadour, Lot

Lotul este un departament plin de frumusețe, iar Rocamadour este o dovadă. Acest sat de pe faleză nu este doar un sat, ci un oraș religios. Acesta găzduiește numeroase monumente religioase accesibile prin Grand Escalier.

Citește și: Vizitați Rocamadour, orașul care strălucește pe valea Alzou

8. Eguisheim, Alsacia

Village France 8, Eguisheim

Credit foto: Flickr – lwtt93

Cu Eguisheim, Alsacia ne arată din nou că are multe comori. Acest sat nu este doar unul dintre cele mai frumoase sate din Franța, ci și unul dintre cele mai înflorite. Este, de asemenea, leagănul podgoriei alsaciene, este situat pe dealurile blânde pe care sunt plantate multe viță de vie. Acest mic sat va fi pe placul epicurienilor și al iubitorilor de pietre frumoase.

9. Sainte-Enimie, Lozère

Village France 9, Saint Enimie

Credit foto: WikiMedia – Tobi 87

Doar pentru că Lozere este departamentul cel mai puțin populat din Franța nu înseamnă că nu are câteva minuni reale, iar Sainte-Enimie este o dovadă în acest sens. Acest oraș medieval își trage numele de la o legendă care spune că izvorul Burle, aflat la poalele sale, a vindecat-o de lepră pe prințesa Enimie. Acest loc emblematic din Gorges du Tarn este foarte apreciat de călători pentru frumusețea și calmul său.

10. Beuvron-en-Auge, Calvados

Village France 10, Beuvron En Auge

Credit foto: Flickr – Bob Hall

Fost ducat deținut de familia d’Harcourt, din care au rămas doar ruine, Beuvron-en-Auge este un sat care și-a pus amprenta asupra istoriei. Diferitele sale conace istorice atrag mulți vizitatori datorită frumuseții lor. O plimbare prin Beuvron-en-Auge este un adevărat moment de plăcere și liniște.

11. Les Baux-de-Provence, Bouches-du-Rhône

Village France 11, Baux de Provence

Credit foto: Flickr – Gillag

În inima Parcului Natural Alpilles se află Les Baux-de-Provence, un sat mic, aproape magic, într-un cadru minunat. Acest sat este o destinație obligatorie pentru artiști, meșteșugari și alți producători. Drept dovadă, “Carrières de Lumières”, o adevărată imersiune în operele de artă ale diferiților artiști.

12. Piana, Corsica

Insula Frumuseții nu își poartă numele întâmplător, iar Piana este unul dintre vârfurile sale de lance. Situat în apropiere de situl pârâurilor de granit roz, clasat în Patrimoniul Mondial UNESCO, acest sat este așezat într-un cadru paradisiac. Casele sale albe dispuse în arc de cerc de-a lungul coastei îi conferă un farmec unic.

Citește și: 10 locuri pe care trebuie să le vizitezi neapărat în Corsica

13. Collonges-la-Rouge, Corrèze

Supranumit Orașul celor douăzeci și cinci de turnuri, acest sat nu este inclus întâmplător în lista celor mai frumoase sate din Franța. Originalitatea culorii sale roșii provine din piatra folosită, gresie roșie. Collonges-La-Rouge are multe povești de spus prin clădirile sale.

14. Saint-Cirq-Lapopie, Lot

Village France 14, Saint Cirq Lapopie

Credit foto: WikiMedia – Citevia

De pe vârful stâncii sale, Saint-Cirq-Lapopie domină un meandru al Lotului. Acest sat medieval are nu mai puțin de 13 monumente istorice, ceea ce îl face unul dintre cele mai importante locuri de vizitat din valea Lotului. Biserica sa este una dintre emblemele orașului, deoarece domină întregul sat.

15. Salers, Cantal

Village France 15, Salers

Credit foto: WikiMedia – Catifea

Pe înălțimile Parcului Natural Regional al Vulcanilor din Auvergne se află un mic sat numit Salers. Datând din secolul al XVI-lea, clădirile construite din piatră vulcanică îi conferă un farmec foarte auster. Cu toate acestea, atunci când satul este îmbrăcat în alb în sezonul de iarnă, contrastul dintre piatra neagră și zăpadă îl face să pară desprins dintr-o carte de povești.

16. Rousillon, Vaucluse

În inima celui mai mare zăcământ de ocru din lume, Roussillon este un foc de artificii de culoare și lumină. De-a lungul secolelor, acest sat a dezvoltat un know-how ca nicăieri altundeva. Este un loc magic, plin de culori pe care le puteți descoperi pe străzile și casele sale.

17. Najac, Aveyron

Village France 17, Najac

Credit foto: Flickr – jmt-29

Supravegheat de o cetate, satul Najac se află pe o creastă stâncoasă deasupra văii Aveyron. Dacă ajungeți în cel mai înalt punct al turnului, veți putea admira o priveliște unică. Numeroase monumente fac din Najac unul dintre cele mai frumoase sate din Franța.

18. Locronan, Finistère

Satul Locronan are un patrimoniu cultural important și se distinge prin arhitectura sa. Biserica Sfântului Ronan, episcopul irlandez care a dat numele satului, este o minune care a supraviețuit în timp. Casele sale de granit datând din perioada Renașterii îi conferă un farmec foarte autentic.

19. Barfleur, Manche

Cea mai mică comună din departamentul La Manche, care se numără printre cele mai frumoase sate din Franța, a fost port încă din Evul Mediu. Acest loc a supraviețuit în timp și este unul dintre satele care au fost eliberate de americani în iunie 1944. Este un sat care trebuie descoperit pentru farmecul clădirilor sale vechi din granit și pentru istoria sa.

20. Nuc, Burgundia

Uneori oraș medieval, alteori oraș viticol, Noyers știe să dea o imagine foarte variată a ceea ce oferă. De la hoteluri aristocratice la case de viticultori și capele vechi, acest mic sat este un loc în care timpul a stat în loc. Adesea aleasă pentru filmări, o plimbare prin Noyers vă va arunca într-o lume magică și minunată.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro