Cele mai frumoase 20 de locuri de vizitat în Vietnam

Doriți să vizitați Vietnamul? Haideți să mergem la Dragonul Asiei și la cele mai frumoase destinații ale sale, care vor face din călătoria dumneavoastră una memorabilă!

Vietnamul este o destinație de călătorie care a câștigat în popularitate în ultimii ani, un total de 15,5 milioane de turiști străini vizitând această faimoasă țară asiatică în 2018.

Nu e de mirare, cu o suprafață de 331.690 de kilometri pătrați, plină de locuri frumoase care vă vor transporta într-o lume de vis. Fie că este vorba de câmpurile de orez, templele sau plajele sale, peisajele sale sunt uluitoare, pe lângă faptul că orașele sale amestecă arhitectura prezentului și a trecutului.

Dacă vă gândiți să vizitați Vietnamul și nu știți de unde să începeți, iată câteva idei pentru a profita la maximum de sejurul dumneavoastră, indiferent dacă vă aflați în nordul, sudul sau centrul țării!

1. Hanoi

Vizitarea orașului Hanoi în Vietnam

Capitala Vietnamului, Hanoi, este o destinație de neratat! Îmbinând peisaje moderne cu altele care par a fi din altă epocă, Hanoi este unul dintre cele mai turistice orașe din țară. Puteți vedea relicve din diferite epoci, începând cu cartierele vechi, dar și vizitarea Templului Literaturii, a închisorii Hoa Lo sau a Muzeului de Etnologie din Vietnam.

2. De-a lungul golfului

Golful Along, Vietnam

Credit foto: Shutterstock / De la Simon Dannhauer

De-a lungul golfului, cunoscut sub numele de Vịnh Hạ Long în vietnameză, este o atracție turistică de neratat situată în nordul Vietnamului. Situat între Hạ Long și Parcul Național Cát Bà Acest golf se întinde pe o suprafață de 1.500 km² și are un total de 1.969 de insule, a căror bogată floră și faună îl fac să fie inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și una dintre cele șapte noi minuni ale naturii.

3. Peștera Phong Nha

Peștera Phong Nha, Vietnam

Credit foto: Shutterstock / De la Dmytro Gilitukha

The Peștera Phong Nha este situat în Parcul Național Phong Nha-Kẻ Bàng, un alt sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, la cinci sute de kilometri sud de Hanoi.

Peștera este accesibilă doar cu barca și puteți vizita un kilometru de formațiuni stâncoase, atât stalactite, cât și stalagmite care căptușesc pereții uriași ai acestor tuneluri cavernoase, ceea ce face ca priveliștea din fața ochilor să vă taie răsuflarea.

4. Podul râului Dragon

Podul râului Dragon, Vietnam

Credit foto: Shutterstock / De Tang Trung Kien

The Podul râului Dragon cunoscut și sub numele de Podul Dragonului sau Cầu RồngPodul Cầu Rồng, este situat în Đà Nẵng și are vedere spre râul Han. Este un pod cu arc suspendat al cărui design reprezintă un dragon gigantic de aur.

Cel mai bun moment pentru a vedea acest pod este seara, când jocul de lumini pare să dea viață dragonului. Dacă este posibil, cel mai bine este să mergeți sâmbătă seara, deoarece capul dragonului scuipă adesea foc seara.

5. Hue, vechea capitală imperială

Palatul Imperial, Hue, Vietnam Hue este un oraș situat pe coasta centrală a Vietnamului. Deși acum este capitala provinciei Thừa Thiên, orașul Hue a fost capitala imperială a țării între 1802 și 1945, iar dacă sunteți în căutarea unor locuri interesante de vizitat în Vietnam, atunci aceasta este o destinație excelentă.

Cele mai interesante locuri de vizitat în Hue sunt vechiul oraș imperial, Đại Nội Nội în limba vietnameză, precum și Poarta Midi, numită și Ngo MônAcesta era un loc important la acea vreme, deoarece aici împăratul își lua toate deciziile.

6. Podul de Aur

Podul de Aur, Vietnam

Credit foto: Shutterstock / De Hien Phung Thu

Podul de Aur, numit Cầu Vàng din Vietnam, este un pod de o sută cincizeci de metri lungime, situat pe dealul verde din Bà Nà în centrul țării.

Este situat la o altitudine de 1400 de metri și este susținut de două mâini gigantice din beton, adesea denumite mâinile lui Dumnezeu. De pe pod vă puteți bucura de priveliștea panoramică pe care v-o oferă altitudinea, dar puteți admira și vegetația sălbatică a dealurilor din jur.

7. Câmpurile de orez din Sa Pa

Câmpul de orez din Sa Pa, Vietnam

Credit foto: Shutterstock / De la Sirisak_baokaew

Situate în nordul extrem al Vietnamului, terasele de orez din Sa Pa sunt demne de un peisaj de carte poștală. Terasele de orez se întind pe mai mulți kilometri de-a lungul versanților munților și sunt colorate în galben și verde pe tot parcursul anului.

Aici se organizează numeroase drumeții și este posibil să aveți ocazia să întâlniți populația Hmong și alte minorități etnice care trăiesc aici.

8. Delta Mekong

Delta Mekong, Vietnam The Delta Mekong pe care vietnamezii o numesc đồng bằng sông Cửu LongRâul Lung, care se întinde de-a lungul sudului țării, este unul dintre cele mai mari și mai extinse delte din lume.

Este posibil să o vizitați pe cont propriu sau prin intermediul unor excursii organizate, dar este nevoie în medie de patru-cinci zile. Vă puteți bucura de o varietate de peisaje, de la cele mai mari orașe ale țării și faimoasele lor piețe plutitoare, cum ar fi Cần thơ, spre locuri mai sălbatice, pline de vegetație.

9. Cascadele Đray Nur și Đray Sáp

Cascada Đray Nur, Vietnam

Credit foto: Shutterstock / De Nemo67

Situată la douăzeci și cinci de kilometri de Buôn Ma Thuôt, în provincia Đắk Lắk, în munții centrali, cascada de Đray Nur și cascada de Đray Sáp sunt două locuri pe care nu trebuie să le ratați dacă vizitați centrul Vietnamului.

Vă puteți bucura de o priveliște incredibilă a cascadelor și de sunetul relaxant al cascadelor, puteți vizita peștera lungă de trei kilometri și vă puteți plimba prin vegetația din jur.

10. Insula Phú Quốc

Insula Phú Quốc, Vietnam Dacă sunteți în căutarea unui loc paradisiac pentru a vă relaxa și a vă bucura de flora și fauna vietnameză, atunci insula Phú Quốc este un loc pe care trebuie neapărat să-l vizitați!

Se află în largul coastei Cambodgiei, în sud-vestul Vietnamului, iar mai mult de jumătate din suprafața sa formează Parcul Național Phú Quốc. Veți găsi aici toate tipurile de teren, de la munți, la păduri tropicale și plaje cu nisip alb, și există o gamă largă de activități din care puteți alege, de la drumeții organizate la diverse piețe locale.

11. Tunelurile din Củ Chi

Tunelurile Cu Chi, Vietnam

Credit foto: Shutterstock / De daphnusia

Situată la aproximativ cincizeci de kilometri nord-vest de Ho Chi Minh City, localitatea Củ Tuneluri Chi sunt o rețea de galerii și camere de război lungă de aproximativ 250 de kilometri, care a fost folosită în numeroase ocazii, în special în timpul războiului din Vietnam.

Tunelurile sunt acum deschise publicului și pot fi vizitate în orice moment cu ajutorul numeroaselor tururi ghidate disponibile zilnic.

12. Nha Trang

Plajă în Nha Trang, Vietnam Nha Trang este un oraș balnear faimos din Vietnam, ideal pentru cei care doresc să se bucure de apele azurii și de bancurile lungi de nisip alb din regiune.

Nha Trang este situat pe coasta sudică a Vietnamului și, pe lângă relaxarea pe plaje, vă puteți bucura de o varietate de activități în natura înconjurătoare, cum ar fi drumeții sau explorarea insulei Hòn Mun și a recifurilor de corali din apropierea stațiunii.

13. Vũng Tàu

Vũng Tàu, Vietnam

Credit foto: Shutterstock / De Hang Dinh

Vũng Tàu este un oraș-port situat la est de Ho Chi Minh City. Este o fostă colonie franceză care atrage mulți turiști în zilele noastre datorită plajelor sale paradisiace, cum ar fi Plaja Pineapple Beach sau Front Beach.

Dar plajele nu sunt singurele locuri turistice. Puteți vizita multe muzee, inclusiv faimosul Upside Down House Puteți să vă plimbați prin părțile vechi ale orașului și să admirați statuia lui Hristos Regele de pe înălțimile Vũng Tàu.

14. Hang Múa

Ninh Bình, Vietnam

Hang Múa este un munte situat în Ninh Bình este cunoscut pentru priveliștea sa uluitoare, dar și pentru peștera cu același nume.

Urcând cele patru sute cincizeci de trepte de un alb imaculat de-a lungul versantului muntelui, veți ajunge într-o locație cu o vedere panoramică asupra zonei, trecând de la câmpurile de orez de dedesubt la numeroasele dealuri, uneori stâncoase sau verzi.

15. Palatul Reunificării

Dinh thong nhat, Ho Chi Minh, Vietnam

Credit foto: Pxhere

Dacă nu știi ce să vizitezi în Ho Chi Minh City, Palatul Reunificării, denumit Dinh Thông Nhât în Vietnam, este o necesitate pentru o vizită reușită în oraș.

Această clădire, construită de coloniștii francezi în secolul al XIX-lea, este o parte importantă a istoriei țării, deoarece este monumentul reunificării naționale după 30 de ani de război. Puteți afla mai multe despre palat și despre istoria din spatele acestuia în cadrul numeroaselor tururi ghidate organizate pe tot parcursul anului.

16. Hội un oraș vechi

Hội An, Vietnam Orașul vechi din Hội An este un fost port comercial care datează din secolul al XV-lea și a fost folosit ca atare până în secolul al XIX-lea. Dacă vizitați centrul Vietnamului, atunci acesta este un loc care trebuie trecut pe lista de vizite și care vă va permite să descoperiți rămășițele unei arhitecturi unice care îmbină cultura vietnameză a vremii cu numeroase influențe străine.

17. Festivalul de Florii din Đà Lạt

Festivalul florilor Đà Lạt, Vietnam

Credit foto: Shutterstock / De xuanhuongho

Festivalul florilor din Đà Lạt, cunoscut și sub numele de Festivalul Hoa Đà Lạt în vietnameză, este un festival plin de culoare care are loc în fiecare an la sfârșitul lunii decembrie în Đà Lạt un oraș situat la aproximativ trei sute de kilometri sud-est de Ho Chi Minh City.

Acest festival are o temă diferită în fiecare an și puteți vedea câmpuri de flori, straturi de flori colorate și diverse sculpturi care însoțesc numeroasele varietăți de plante expuse publicului.

Data festivalului se schimbă în fiecare an, uneori în ultima săptămână din decembrie, alteori între decembrie și ianuarie.

18. Trấn Quốc Pagoda

Pagoda Trấn Quốc, Vietnam

Credit foto: Shutterstock / De Hang Dinh

Situată în Hanoi și construită în secolul al VI-lea, clădirea Pagoda Trấn Quốc este cel mai vechi din oraș. Structura are o înălțime de cincisprezece metri, cu un total de 11 etaje și, deși a suferit multe modificări de-a lungul anilor, încă reflectă o atmosferă specială legată de epoca sa originală.

Dar asta nu este tot, deoarece în jurul său se află, printre altele, o casă de ars tămâie, dar și un muzeu unde se găsesc multe relicve legate de monument și de orașul Hanoi, precum și multe statui, toate cu trăsături faciale unice.

19. Templul Cao Đài

Templul Cao Đài, Vietnam Construit în anii 1930, Templul Cao Đài este unul dintre templele care trebuie vizitate în sudul țării. Acest monument se află la aproape o sută de kilometri de Ho Chi Minh City și este un lăcaș de cult puțin diferit de cele pe care suntem obișnuiți să le vedem: Cao Đàiștii cred că toate religiile, fie că este vorba de creștinism, budism, taoism, islam sau orice altă religie, sunt de fapt una și aceeași credință.

În ceea ce privește templul, acesta este deschis publicului și puteți asista la ceremoniile zilnice, din șase în șase ore, dar și să faceți fotografii cu credincioșii cu frumoasele lor veșminte și să vă bucurați de arhitectura minunată a locului.

20. Parcul tematic Suối Tiên

Parcul tematic Suối Tiên, Vietnam

Fotografie: Shutterstock / De Tropical studio

Pentru pasionații de parcuri tematice care vizitează Vietnamul Parcul tematic Suối Tiên Orașul Ho Chi Minh este, probabil, cel mai frumos de făcut. Într-adevăr, este cel mai mare și cel mai nou parc din zona Saigonului și veți găsi multe atracții, dar și o parte acvatică, precum și multe spectacole și chiar reproduceri excelente ale templelor vietnameze.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro