Cele mai frumoase 20 de locuri de vizitat în Peru

Patrimoniu cultural excepțional, peisaje încântătoare și plaje de vis… Bine ați venit în Peru, pentru a descoperi cele mai frumoase locuri din țară!

În America de Sud, descoperiți o destinație fascinantă care vorbește imaginației călătorilor: Peru! Leagăn al incașilor, țara este plină de situri arheologice pe care ne place să le explorăm, imaginându-ne că le vom descoperi toate secretele. Și cum rămâne cu peisajele sale? Un tărâm al contrastelor, Peru dezvăluie panorame pe cât de încântătoare, pe atât de variate, de la dunele de nisip la munții acoperiți de zăpadă din Anzi, trecând prin jungla luxuriantă a Amazonului.

Iată o prezentare generală cu selecția noastră a celor mai frumoase locuri de vizitat în Peru. Călătorie plăcută…

1. Machu Picchu

Machu Picchu, Peru La întrebarea ce să faci în Peru? Răspunsul este întotdeauna Machu Picchu, una dintre cele șapte noi minuni ale lumii. La acest important sit incaș se poate ajunge cu trenul din Cuzco sau Ollantaytambo, sau printr-o drumeție de câteva zile de-a lungul drumeției.Traseul Inca sau printr-o plimbare ușoară de la Hidroelectrica.

Dimineața foarte devreme, cu ajutorul lanternei frontale, urcați treptele în ceața care se risipește și ajungeți la Poarta Soarelui. Aproape singuri în lume, vă veți bucura de o priveliște uluitoare asupra acestor ruine maiestuoase. Emoția este garantată! Cei mai curajoși vor urca pe muntele Huayna Picchu pentru a descoperi situl dintr-un alt unghi.

2. Muntele colorat Vinikunka

Vinikunka, munte colorat, Peru

Credit foto: Shutterstock / De View Apart

Cei care vin să viziteze Peru pentru a descoperi peisajele sale fantastice vor face o diversiune la Muntele Vinikunka cunoscut și sub numele de “muntele cu șapte culori”. Deși această drumeție necesită o condiție fizică bună și capacitatea de a suporta răul de altitudine, spectacolul de la sosire merită efortul. Călătorii sunt uimiți să descopere un tablou fabulos de colorat, rezultat al acumulării în rocă a numeroase sedimente de diferite culori.

3. Caral

Caral, Peru Cel mai vechi oraș de pe continentul american, acest complex uriaș ar fi fost construită acum mai bine de 5.000 de ani! Acesta include amfiteatre, piramide și alte structuri din adobe și poate fi vizitat într-o zi din Lima. Angajați un ghid pentru a afla mai multe despre civilizația Caral.

4. Parcul Național Huascaran

Parcul Național Huascaran, Peru

Credit foto: Flickr – Felipe Roos

În inima Cordilierei Blanca, la Parcul Național Huascaran a fost clasificată ca rezervație a biosferei de către UNESCO. Este dominat de muntele cu același nume, cel mai înalt din Peru, și are un număr incredibil de ghețari, lagune, canioane și alte vârfuri înalte. Oferă o gamă largă de activități în aer liber pentru toată lumea, de la drumeții și călărie la schi și alpinism.

5. Laguna 69

Lagoon 69, Peru

Credit foto: Shutterstock / De Peto Laszlo

Rămânem în regiunea Cordilierelor pentru a descoperi o altă bijuterie naturală a Peru, Munții Cordilieri.

Cu transportul public sau cu o mașină închiriată de o agenție locală, ajungeți la lacul Llanganuco, situat în inima parcului național Huascaran. Hai să mergem la o plimbare de 3 ore! La început foarte ușor, poteca devine din ce în ce mai abruptă, dar peisajele fermecătoare vor reuși să vă distragă atenția. La sosire, veți descoperi o lagună cu ape turcoaz, mărginită de vârfuri înalte de zăpadă.

6. Cuzco

Orașul Cuzco, Peru

Credit foto: Shutterstock / De sharptoyou

Este imposibil să vizitezi Peru fără să treci prin orașul Cuzco, punctul de plecare pentru o serie de situri incașe din împrejurimi și care merită o vizită în sine. Cocoțat pe un deal la o altitudine de aproape 3.400 de metri Orașul este situat în inima munților verzi și găzduiește numeroase minuni arhitecturale și istorice.

Prima oprire este Plaza de Armas, centrul nevralgic al orașului Cuzco, unde locuitorilor le place să se întâlnească și care este mărginită de superba biserică a Societății lui Isus. Vizitați numeroasele muzee pentru a afla mai multe despre oraș și despre cultura peruană.

7. Lacul Titicaca

Lacul Titicaca, Peru

Credit foto: Shutterstock / De saiko3p

Situat între Peru și Bolivia, Lacul Titicaca, cel mai înalt lac navigabil din lume, are o suprafață de 8.000 de kilometri pătrați. Da, este o atracție turistică și da, merită o vizită dacă vă decideți să vizitați Peru. Călătoria pe această imensă întindere de apă este o călătorie în sine, dar lacul este, de asemenea, plin de mii de minuni: aici, insulele plutitoare Uras, construite din stuf; acolo, satul comunității Paramis, unde timpul pare să se fi oprit.

8. Canionul Colca

Canyon del Colca, Peru

Credit foto: Shutterstock / De saiko3p

La o adâncime de 3.400 de metri, Canionul Colca este un peisaj încântător, cu câmpuri terasate, sate tipice, lagune și puncte de belvedere. Opriți-vă la Crucea Condorilor, care oferă o priveliște uluitoare asupra văii de jos și de unde puteți avea norocul de a vedea păsările de pradă cu același nume.

9. Salina de la Maras

Salina din Maras, Peru Pentru fotografii amatori, salina Maras este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase peisaje din Peru. Situate la aproximativ cincizeci de kilometri de Cuzco, în inima Văii Sacre a incașilor, aceste saline străvechi, construite în terase, formează un camee de galbenuri dintre cele mai fotogenice. Se organizează tururi ghidate, care vă oferă posibilitatea de a schimba câteva cuvinte cu fermierii care recoltează sarea.

10. Plajele din Punta Sal

Plajele din Punta Sal, Peru

Credit foto: Shutterstock / De Elisa Locci

Să vizitezi Peru pentru a lenevi pe plaje este posibil! Tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți la satul Punta Sal în nordul țării, care se cuibărește cu picioarele în nisip la marginea Oceanului Pacific. Ce este pe ordinea de zi? Faceți plajă pe șezlonguri de bambus, înotați în valuri și mâncați pește proaspăt pescuit. Seara, nu uitați să urmăriți apusul soarelui în timp ce savurați apă de cocos.

11. Gocta Cataractă

Catarata Gocta, Peru

Credit foto: Shutterstock / De marktucan

O atmosferă bucolică pentru următoarea destinație din Peru. Căzând de la o înălțime de 771 de metri, a Gocta cataractă în nordul țării, merită o oprire. Vă puteți plimba printr-o junglă luxuriantă, unde înfloresc orhideele, înainte de a ajunge la un punct de belvedere de unde puteți contempla fabuloasa cascadă.

12. Lima

Lima, Peru

Credit foto: Shutterstock / De Christian Vinces

Cei care intenționează să viziteze Peru ajung cel mai adesea în Lima, capitala țării. Fost oraș colonial, are un farmec aparte, iar nouă ne place să ne plimbăm pe străzile sale colorate pentru a-i descoperi patrimoniul cultural.

Priviți în sus, balcoanele din lemn sunt una dintre atracțiile orașului Lima! Bucurați-vă de o pauză de relaxare în grădina interioară a bisericii Santo Domingo, înainte de a vă îndrepta spre piața centrală, unde veți face cunoștință cu comorile gastronomiei peruane.

13. Valea Sacră a incașilor

Valea Sacră a incașilor, Peru

Credit foto: Shutterstock / De la Anton_Ivanov

Înarmat cu un bilet turistic, este timpul să vizitați unul dintre cele mai frumoase locuri din Peru, Peru, la Valea Sacră a Incașilor. Valea este presărată cu vestigii arheologice și oferă o serie de activități în aer liber și drumeții pentru iubitorii de natură și de pietre vechi. Sacsayhuaman (poreclit “femeia sexy” de către ghizi pentru a-i face pe turiști să râdă), cu blocurile sale de piatră perfect întrepătrunse, Moray și terasele sale în cercuri concentrice și Ollantaytambo, cu străzile sale vechi pietruite, merită vizitate.

14. Liniile Nazca

Liniile Nazca, Peru Toți cei care vor să viziteze Peru au în minte misterioasele Liniile Nazca vizibile doar din aer. Urcați-vă la bordul unui avion de mici dimensiuni pentru a survola desenele enigmatice și figurile geometrice trasate în perioada 500 î.Hr. – 500 d.Hr. Distrează-te recunoscând maimuța, păianjenul sau astronautul!

15. Oaza Huacachina

Oaza din Huacachina, Peru Peru are un deșert de dune contrastante în apropierea orașului Ica, la care se ajunge cel mai adesea din Lima. Vă puteți distra în nisip, făcând sandboarding sau plimbându-vă cu un buggy. Dar ce e mai bun urmează să vină! Oprire în satul Huacachina Acesta este un loc de o mare frumusețe, cuibărit lângă o oază cu ape de smarald, un miraj care strălucește sub soarele generos.

16. Insulele Ballestas

Insulele Ballestas, lupi marini, Peru În largul coastei orașului Pisco, în mijlocul Oceanului Pacific se află un arhipelag de insule: Insulele Ballestas. Adevărat sanctuar al păsărilor, ele găzduiesc colonii mari de păsări marine, pinguini și cormorani. De pe barcă, puteți urmări leii de mare care se zbenguie în apă sau lenevesc pe o stâncă, înainte de a ajunge la țărm și de a urca pe stânci pentru a admira priveliștile magnifice.

17. Piața din Pisac

Piața din Pisac, Peru

Credit foto: Shutterstock / De Julieta Gonzalez Checchin

Rivalizând în culori și mirosuri, piețele din America de Sud nu-i lasă niciodată indiferenți pe călători. Una dintre cele mai frumoase dintre ele este, fără îndoială, cea din Pisac A se vizita mai întâi duminica. Nu uitați aparatul foto!

Femeile peruane, purtând pălării bowler și textile colorate, sunt fericite să fie fotografiate. Plimbați-vă printre tarabele cu fructe și legume pentru a vedea varietatea impresionantă de porumb și cartofi peruani.

18. Mausoleele din Revash

Mormintele din Revash, Mausoleele din Revash, Peru

Credit foto: Shutterstock / De Carlos Sala Fotografia

Mai întâi va trebui să ajungi în satul San Bartolo pentru a cumpăra bilete pentru a intra pe site. Apoi, vă așteaptă o scurtă plimbare pe marginea stâncii, înainte de a descoperi, cu uimire, complexul funerar sculptat în stâncă. Acesta ar fi conținut mai multe mumii, care au dispărut cu toții în prezent.

19. Parcul Național Manú

Parcul Național Manú, Peru

Credit foto: Shutterstock / De RPBaiao

Bucurați-vă de o gură de aer proaspăt cu o excursie în Amazonul peruan, pe care îl descoperiți de la Parcul Național Manú.

În compania unui ghid, vă veți plimba prin unul dintre ultimele teritorii sălbatice din lume, populat de lebede, păsări și alte mamifere mici. Și dacă ești norocos, te vei intersecta cu stăpânul conacului, jaguarul! Noaptea, veți merge la vânătoare de furnici și păianjeni colorați, la lumina lanternei.

20. Chan Chan

Chan Chan, Peru

Credit foto: Shutterstock / De la Chris Howey

Dacă v-ați decis să vizitați Peru pentru bogățiile sale arheologice, nu ratați o excursie în vechea capitală a regatului Chimu, Situl se află într-o stare de conservare remarcabilă. Situl se află într-o stare de conservare remarcabilă, iar dumneavoastră veți merge printre rămășițele unor clădiri de pământ care au supraviețuit secolelor.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro