Cele mai frumoase 20 de locuri de vizitat în Norvegia

Sunteți un fan al spațiilor deschise, al ținuturilor sălbatice și misterioase sau doriți să vizitați Europa de Nord? Iată 20 de locuri magice de descoperit în Norvegia, în inima teritoriului vikingilor!

Nu se poate pretinde altfel: când cineva ajunge în Norvegia, în acest colț îndepărtat al Europei, nu este niciodată întâmplător. Norvegia este o țară lungă, renumită pentru fiordurile sale și casele sale colorate, dar și și, mai ales, una dintre cele mai puțin populate țări de pe continentul european, care pune la loc de cinste teritoriile naturale păstrate departe de orice activitate umană. Sunteți gata să vizitați Norvegia și să vă îmbarcați în călătoria vieții dumneavoastră? Am alcătuit o listă cu cele mai frumoase locuri de văzut în această țară minunată. Să începem!

1. Tromsø, Troms

Tromsø Norvegia

Acest oraș este cel mai mare municipiu din nordul țării și este o destinație obligatorie atunci când vizitați Norvegia; Tromsø este renumit pentru casele sale colorate din lemn din secolul al XVIII-lea, care asigură locuitorilor o atmosferă caldă în timpul iernii aspre din nordul îndepărtat! Pentru turiștii care vizitează această țară, este, fără îndoială, cel mai bun loc pentru a observa aurora boreală, ceea ce face din această țară o destinație de primă mână.

2. Trolltunga, Hordaland

Ce să faci în Norvegia dacă îți place să mergi pe jos? Trolltunga – “limba trolului”, o referință la creaturile mitice din legendele scandinave- este o stâncă ce pare să se ridice din munți: domină Lacul RingedalsvatnetAcesta este unul dintre cele mai faimoase locuri din Norvegia și nu este ușor să ajungi la el. Poți ajunge acolo urmând superbul traseu de drumeție Skeggedal, lung de 15 km.

3. Bleik, Nordland

Bleik este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a vedea aurora boreală. O potecă merge de-a lungul coastei până la frumoasele dealuri din jur, iar plimbarea de un kilometru și o oră vă va lăsa cu siguranță epuizați, dar cel puțin recompensa va merita!

4. Insulele Lofoten

Insulele Lofoten, Norvegia

Nu există nicio îndoială că acesta este unul dintre cele mai frumoase arhipelaguri din lume: situat în apropiere de Cercul Polar, acest grup de insule pare să plutească pe o mare de ape cristaline, unde se învârt cetacee și animale marine de toate felurile. În timpul verii, datorită latitudinii, există soare neîntrerupt: perfect pentru a descoperi acest loc magic atunci când vizitați Norvegia.

5. Geiranger, Sunnmøre

Geiranger este unul dintre cele mai frumoase fiorduri din Norvegia. Situat în comitatul Sunnmøre, este un peisaj de carte poștală, imortalizat de mii de vizitatori în fiecare an; de fapt, este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat și vă va încânta, fără îndoială, dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Norvegia.

6. Fredrikstad, Østfold

Fredrikstad, Østfold, Norvegia

Credit foto: Flickr – Denis Simonet

În acest oraș se află un centru istoric fermecător, renumit în toată Scandinavia. Fredrikstad este distractiv de vizitat, iar fortificațiile sale sunt o atracție turistică majoră! Plimbați-vă pe străduțele vechi de secole înainte de a traversa podul de aproape un kilometru care leagă cele două părți ale orașului și apoi savurați o specialitate locală într-unul dintre bistrourile tipice ale orașului.

7. Preikestolen, Rogaland

Preikestolen, Norvegia

Aceasta este o stâncă de 600 de metri perpendiculară pe apele unui fiord imens: priveliștea, după ce ați ajuns în vârf, după ce ați trecut prin potecile abrupte care duc spre vârf, este pur și simplu uluitoare. Pentru amatorii de senzații tari care au venit să viziteze Norvegia, vă puteți testa limitele apropiindu-vă de margine, dar aveți grijă: nu există nicio barieră între voi și vid!

8. Hardangervidda, Hordaland/Buskerud

Hardangervidda, Norvegia

Credit foto: Flickr – westewoud

Acest platou este una dintre cele mai frumoase rezervații naturale din țară și este ușor de înțeles de ce: aici, prietenii renilor lui Moș Crăciun sunt la ei acasă, zburdând printre splendidele cabane cu acoperișuri verzi, simbolul țării! Numeroși ghețari înconjoară Hardangervidda și oferă vizitatorilor care caută ceva de făcut în Norvegia o schimbare completă de peisaj și un sentiment unic de singurătate.

9. Sognefjord, Sogn og Fjordane

Aceasta fiord este cel mai lung fiord din Norvegia, iar în unele locuri apa are o nuanță de smarald care fascinează turiștii din întreaga lume! În plus, în invazii, multe ferme întâmpină turiștii și le permit să învețe despre specialitățile locale… uneori surprinzătoare, dar ar fi păcat să le ratezi atunci când cauți ceva de făcut în Norvegia!

10. Lyngenfjord, Troms

Lyngenfjord, Troms, Norvegia

Credit foto: Flickr – jbdodane

Un alt fiord? Da, dar nu orice fiord, deoarece Lyngenfjord a reușit să obțină eticheta “Turism durabil”. Trebuie spus că norvegienii prețuiesc frumusețea naturii din jurul lor! Bucurați-vă de o drumeție unică, de aurora boreală sau, pentru cei mai aventuroși, de un bungee jumping în defileul acestui monstru natural.

11. Arhipelagul Svalbard

Arhipelagul Svalbard, Norvegia Svalbard este un tărâm special; de fapt, această zonă este unică prin faptul că aici trăiesc mai mulți urși polari decât oameni, iar vizitatorii sunt obligați prin lege să poarte o pușcă atunci când se plimbă în sălbăticie! În plus, această arie protejată, care este aproape inaccesibilă, este o destinație turistică foarte slabă din cauza climatului aspru. Dar va lăsa amintiri de neuitat pentru cei care vin să viziteze Norvegia!

12. Vega, Nordland

Arhipelagul Vega, situat în apropierea Cercului Polar Arctic, găzduiește câteva sute de specii de păsări și reprezintă un punct de interes major pentru observatorii de păsări din întreaga lume. Fie că o vizitați pe jos sau cu barca, nu uitați să surprindeți aceste momente prețioase atunci când căutați ceva de făcut în Norvegia!

13. Vesteralen, Nordland

Vesteralen este un arhipelag situat între Norvegia și Insulele Lofoten; uneori atașate din greșeală la acestea din urmă, cele cinci insule principale ale sale pot fi vizitate atât iarna, cât și vara și oferă turiștilor numeroase locuri unice de descoperit, de preferință cu barca. Există numeroase rute pentru a descoperi aceste peisaje imense, care vor lăsa amintiri de neuitat celor care au avut norocul să viziteze Norvegia!

14. Trollstigen, Møre og Romsdal

Trollstigen este pur și simplu un celebru drum întortocheat, atât de abrupt încât este cunoscut sub numele de “scara de trol”! De când a fost construită, în anii 1930, ea șerpuiește pe un deal mare, iar traseul său spectaculos, de care se bucură pasionații de motociclete care înțeleg ce trebuie să facă în Norvegia, duce la o priveliște spectaculoasă a întregii regiuni.

15. Capul Nord, Magerøya

Atunci când veniți în vizită în Norvegia, la Capul Nord este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai nordice puncte din Europa și unul dintre cele mai dificil de atins. De fapt, este situat la nord de Tromsø și acționează ca o graniță naturală între Marea Norvegiei și Marea Barents, unde curioșii pot experimenta spectaculoasele aurore boreale, în special din septembrie până în martie.

16. Velmunden, Oppland

Velmunden este un lac din estul țării, unde norvegienii se bucură de caiac-canoe printre insulițe, și există multe alte atracții pentru turiștii care vor să știe ce să facă în Norvegia, cum ar fi vizitarea unui spectaculos sat abandonat.

17. Setesdal, Aust-Agder

În sudul țării, Setesdal este o frumoasă vale împădurită, de care vă puteți bucura mergând pe traseele de drumeție marcate care duc la Rjukan aici, la masivul Skuggefjell, înainte de a plonja spre satul pitoresc Skuggefjell.Årksbø Un loc sublim care nu trebuie ratat atunci când vizitați Norvegia!

18. Femundsmarka, Sør-Trøndelag

Femundsmarka este o zonă naturală situată la granița dintre Suedia și Suedia, cu un parc național înființat pentru a proteja uimitoarele specii de plante și animale din acest mediu montan. Aici, marele Carl von Linnaeus a explorat aceste ținuturi virgine și a fost, ca și voi dacă le veți vizita, fascinat de diversitatea florei și faunei locale!

19. Arhipelagul norvegian de sud, Vest-Agder

Marea Baltică este presărată cu mii de insule și este o plăcere să te bucuri de un apus de soare pe ele: majoritatea insulelor sunt adăpostite în mod natural, iar navigația este accesibilă tuturor caiaciștilor!

20. Oslo

Oslo, Norvegia Oslo este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa; capitala Norvegiei, situată în comitatul cu același nume, în adâncul Oslo Fjord. Cunoscută pentru seninătatea sa, pentru spațiile sale verzi și pentru punctele sale de interes cultural, cum ar fi Muzeul navelor vikinge, unde tu și copiii tăi puteți descoperi fabuloasele drakkars vechi de o mie de ani: dacă ai vrut să știi ce să faci în Norvegia, îți recomandăm să vizitezi urgent acest oraș!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro