Cele mai frumoase 20 de locuri de vizitat în Kenya

Atrași de Kenya și de ținuturile înalte din Africa de Est, una dintre cele mai frumoase zone ale continentului african? Pentru a vă convinge să mergeți cât mai repede acolo, am selectat 20 dintre cele mai frumoase locuri de descoperit.

Kenya este un loc încântător, o întruchipare a continentului african. Această țară din Africa de Est are o mare diversitate de peisaje; savana cât vezi cu ochii, Marea Vale a Riftului, munți uriași sau lacuri gigantice împart acest teritoriu, care este aproape la fel de mare ca Franța și care găzduiește lei, elefanți, antilope, rinoceri, girafe sau hipopotami. Aici s-a democratizat safariul, în spații conservate și rezervații care au devenit mai târziu splendide parcuri naționale!

În plus, Kenya oferă vizitatorilor multe alte puncte de interes, cum ar fi stațiunile de pe plajă sau recifele de corali de pe coasta din jurul Malindi, drumețiile istovitoare pe platourile înalte sau opririle culturale pentru a înțelege mai bine istoria acestei țări pline de culoare.

Deci, ce să faci în Kenya? Am alcătuit o listă cu lucrurile noastre preferate de făcut în țara gheparzilor: să mergem!

1. Parcul Național Amboseli, Loitoktok

Această zonă excepțională este situată în apropiere de Kilimanjaro și este unul dintre cele mai faimoase parcuri naționale din țară. Este o rezervație a biosferei UNESCO și oferă vizitatorilor din Kenya un cadru de carte poștală și șansa de a observa o floră și o faună unice.

2. Parcul Național Tsavo East, Taita

Parcul Național Tsavo East, Kenya

Credit foto: Unsplash – A P

Este unul dintre cele mai mari parcuri din Kenya; deschis în 1948, găzduiește turme de bivoli, lei și mulți alți reprezentanți demni de a fi reprezentanți ai vieții sălbatice africane!

Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Kenya, puteți vizita, de asemenea, Cascada Lugard, cascadele râului Galana, care pot fi urmate pe o pistă care duce la multe puncte de interes din această minunată rezervație naturală.

3. Rezervația Națională Masai Mara, Narok

Masai Mara este o zonă de savană situată de-a lungul graniței cu Tanzania, în sud-vestul Kenyei. Aici puteți vedea lei, gheparzi și elefanți, precum și un peisaj uimitor de câmpii și dealuri, unde râurile Mara și Talek se lăfăie. Nu ratați incredibila migrație a antilope sălbatice, care traversează câmpiile cu această ocazie!

4. Lacul Nakuru, Nakuru

Lacul Nakuru, Kenya

Credit foto: Unsplash – Aftab Uzzaman

The Lacul Nakuru este unul dintre lacurile din Valea Marelui Rift. Acest lac sărat găzduiește aproape un milion de flamingo simultan! Pe lângă flamingo, aici pot fi văzute multe alte specii de păsări. Pentru cei care vin în Kenya, Lacul Nakuru este un loc perfect pentru a merge la primul safari: multe agenții turistice le organizează în zonă!

5. Ewaso Ng’iro, Provincia Centrală

Râul Ewaso Ng'iro, Kenya

Credit foto: Flickr – Ninara

Alimentat de apele ghețarului Muntele Kenya, acest râu este popular printre caiaciștii care vizitează Kenya! Alternativ, puteți face o plimbare mai liniștită de-a lungul râului pe traseele amenajate. Oricare ar fi obiectivul tău atunci când cauți ceva de făcut în Kenya, râul Ewaso Ng’iro este unul dintre punctele de interes major ale țării, care nu trebuie ratat.

6. Muntele Kenya, Provincia Centrală

The Muntele Kenya Muntele Kenya este un munte înalt de 5199 de metri: este cel mai înalt punct din Kenya și al doilea cel mai înalt vârf din Africa, după Kilimanjaro. Este posibil să urci până în vârf, iar unele dintre cele mai frumoase priveliști ale țării pot fi găsite pe pantele Muntelui Kenya! În jurul vârfului său se află un parc național clasat pe lista UNESCO, iar în această zonă naturală unică se află o floră și o faună unice. O aventură frumoasă de care trebuie să vă bucurați fără moderație atunci când vizitați Kenya.

7. Rezervația Națională Samburu, Samburu

Aceasta parc național Parcul este situat pe malul râului Ewaso Ng’iro, în centrul Kenyei, în apropiere de rezervațiile Buffalo Springs și Shaba Game Reserves, și poate fi vizitat cu mașina. Oferă celor care au norocul să viziteze Kenya o ocazie unică de a se relaxa și de a se întâlni cu niște animale fabuloase!

8. Diani Beach, Kwale

Plaja Diani este o stațiune de la malul mării, cu fața spre imensitatea Oceanului Indian. Este situat la aproximativ 30 km sud de orașul Mombasa, în comitatul Kwale, și este renumit pentru plaja sa frumoasă, care este un loc minunat pentru relaxare. Mulți turiști vin aici pentru a se relaxa sau pentru a se bucura de vacanță. De asemenea, puteți să vă scufundați aici și să petreceți într-unul dintre numeroasele baruri sau cluburi de noapte din zonă!

9. Parcul Național Aberdare, Nyeri

Parcul Național Aberdare este unul dintre cele mai înalte și mai împădurite parcuri naționale din Kenya – acoperit de păduri și câmpii verzi, atinge o altitudine de 4000 de metri. Aberdare este una dintre cele mai ploioase zone muntoase din Kenya! Deși vegetația densă din pădurea tropicală face dificilă observarea faunei sălbatice, există câteva repere importante, cum ar fi Cascada Gura și Cascada Karuru, cele mai frumoase cascade din Kenya.

10. Lacul Bogoria, Baringo

Lacul Bogoria, Baringo, Kenya

Credit foto: Flickr – thaths

Aceast lac sărat este situat în inima bazinului vulcanic al lacului Baringo. Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Kenya, puteți veni aici pentru a vedea maiestuoasele colonii de flamingo, precum și o serie de activități legate de natură, de la drumeții de mai multe zile la safari organizate cu ghizi locali.

11. Parcul Național Tsavo West, provincia Coast

Tsavo West, Kenya

Credit foto: Flickr – Ninara

Tsavo West este cea mai verde și mai umedă parte a Parcului Național Tsavo, spre deosebire de partea de est, care este mult mai uscată și are peisaje caracteristice savanelor africane. Peisajele sale accidentate și vulcanice sunt deosebit de potrivite pentru observarea elefanților sălbatici, a leoparzilor și a rinocerilor, fiind o destinație obligatorie atunci când vizitați Kenya!

12. Parcul Național Hell’s Gate, Nakuru

Parcul Național Hell's Gate, Kenya

Credit foto: Flickr – Ninara

Poarta Iadului Hell’s Gate este o denumire greșită; de fapt, acest frumos parc natural, situat la sud de lacul Naivasha și la aproximativ 100 km nord-est de capitala Nairobi, este o rezervație excelentă pentru fotografii de animale sălbatice și pentru oamenii de știință care doresc să afle mai multe despre fauna locală. Vizitatorii care caută ceva de făcut în Kenya se pot bucura de trasee de drumeție, dar și de activități care vă permit să vă plimbați prin parc, cum ar fi călăria, ciclismul sau quad biking-ul!

13. Parcul Național Kisite-Mpunguti, Kwale

Parcul Național Kisite-Mpunguti, Kwale, Kenya

Credit foto: Flickr – Brad Knabel

Parcul Național Marin Kisite, situat pe coasta de sud a Kenyei, în apropiere de Insula Wasini, se întinde pe aproape 40 de kilometri pătrați și oferă posibilitatea de a observa numeroase cetacee, pești și recife de corali, de a practica snorkelingul sau de a vă bucura de o plimbare frumoasă cu barca. Dacă vă aflați în zonă și încă mai căutați ceva de făcut în Kenya, nu ezitați să veniți să vă bucurați de farmecul Oceanului Indian în Parcul Național Kisite-Mpunguti!

14. Rezervația Națională Shaba, Isiolo

Rezervația Națională Shaba, Isiolo, Kenya

Credit foto: Flickr – Ninara

Rezervația Shaba este o arie protejată din nordul Kenyei, în apropiere de rezervațiile Samburu și Buffalo Springs. Motivul pentru care îl menționăm este că este unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea girafe și este posibil să vedeți zebra Grevy, pe cale de dispariție, care este încă prezentă în parc, cu ajutorul îngrijitorilor de animale și al fotografilor.

15. Insula Wasini, Kwale

Situat în Oceanul Indian, în apropiere de coasta sudică a Kenyei, acest insulă mică cu o lungime de cinci kilometri și o lățime de numai un kilometru, este o Mecca pentru turismul de plajă din Africa de Est. Înconjurată de o multitudine de parcuri naționale, este, de asemenea, populară printre vizitatorii din întreaga lume pentru hotelurile sale de lux și pentru numeroasele cluburi de noapte renumite, unde puteți petrece toată noaptea!

16. Cascada Thomson’s Falls, Laikipia

Cascada Thomson's Falls, Kenya

Credit foto: Pxhere

Această cascadă înaltă de 74 de metri este situată pe râul Ewaso Narok, la doar doi kilometri de Nyahuru. A fost descoperit în 1883 de către geologul scoțian Josesph Thomson, Cascada Thomson este renumită și pentru piscina cu hipopotami din amonte de cascadă! Atunci când vizitați Kenya, aceasta este o atracție turistică care trebuie neapărat vizitată.

17. Rezervația Națională Kakamega Forest, Kakamega

Pădurea Kakamega, situată în comitatul cu același nume, este una dintre marile proprietăți forestiere ale țării și ultima pădure tropicală primară rămasă în Kenya. Motivul pentru care îl menționăm este că merită o vizită, fie iarnă sau vară, pe jos sau cu bicicleta. De asemenea, puteți dormi aici, deoarece această rezervație națională are câteva campinguri și hoteluri, ceea ce este foarte plăcut atunci când veniți să vizitați Kenya!

18. Pădurea Karura, Nairobi

Pădurea Karura, Kenya

Credit foto: Flickr – Ninara

Pădurea Karura este o pădure foarte specială pentru că este situată… în Nairobi. Da, într-o metropolă!

Prin urmare, această pădure urbană este un loc unic și acționează ca un plămân al capitalei kenyene. Puteți să vă plimbați pe potecile care îl traversează în timp ce savurați o înghețată, iar mulți kenyeni vin aici pentru a lua prânzul sau doar pentru a petrece o după-amiază cu familiile lor în weekend.

19. Parcul Național Sibiloi, Marsabit

Parcul Național Sibiloi, Kenya

Credit foto: Instagram – mistri_webi_mugo

Parcul Național Sibiloi este situat pe malul estic al lacului Turkana, aproape de granița cu Etiopia, în nordul Kenyei. Creat în 1973, se caracterizează prin prezența unui număr impresionant de fosile, ceea ce explică atracția paleontologilor din întreaga lume pentru acest loc, dar și a unei faune alcătuite din specii precum oryx, gazele-girafe sau zebrele lui Grevy.

20. Insula Mombasa, Mombasa

Ce să faci în Kenya dacă ești în căutarea unei destinații originale? Insula Mombasa este un promontoriu de corali, legat de continent printr-o șosea, aproape de coasta kenyană. O parte din orașul Mombasa, inclusiv inima sa istorică, se află pe insulă. Astăzi, oamenii vin aici pentru a descoperi un oraș kenyan autentic, dar și pentru a se bucura de atracțiile turistice locale, cum ar fi faimosul Carnaval din Mombasa, care are loc în luna noiembrie!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro