Cele mai frumoase 20 de locuri de vizitat în Japonia

Visezi la Japonia? Îl fascinează atât de mult pe călător, încât crezi că îl cunoști, fără să fi fost acolo. Cu toate acestea, această țară este mai mult decât templele și megaorașele sale. Vino să descoperi cele mai frumoase 20 de locuri de vizitat în Japonia!

Situată în estul Asiei și separată de continent de mările japoneză și chineză, Japonia atrage oamenii pentru că este deopotrivă liniștitoare și exotică. Îmbinând codurile occidentale și arta japoneză de a trăi, agitația urbană și calmul interior, ultramodernitatea și tradiția, rigoarea aparentă și deschiderea, Japonia este accesibilă pentru călătorii mai puțin experimentați și derutantă pentru ceilalți.

Cunoaștem bogăția culturală a Japoniei, dar ne-o imaginăm mai puțin ca pe o destinație naturală. Și totuși, dacă ieșiți de pe cărările bătătorite, țara are destule motive să vă surprindă. Indiferent de anotimp, veniți să vizitați Japonia, țara celor o mie de atmosfere!

1. Osaka

Al treilea oraș ca mărime din Japonia și o metropolă importantă din Kansai, Osaka este un oraș vibrant și captivant. Este un bun punct de intrare pentru cei care vizitează Japonia pentru prima dată.

Iubitorii de cultură se pot bucura de frumosul Castel Osaka sau pot vizita Sanctuarul Shinto luând un tramvai fermecător.

Pentru a simți atmosfera specială a orașului și pentru a gusta specialitățile locale, vă puteți plimba prin cartierele Shinsekai, Namba și Dontonbori, fără a uita să mergeți la Piața Kuromon Ichiba.

2. Nara

Nara

Credit foto: Unsplash – Timo Volz

Situată la mai puțin de o oră de Osaka și Kyoto, Nara este un loc de vizitat care îi va satisface pe mulți. Vizitați Nara este o oportunitate de a combina cultura și natura.

Veniți la originile Japoniei, pentru a contempla Marele Buddha de bronz al imensului Templul Todai-Ji. Nu fiți surprins dacă veți întâlni căprioare la curba drumului. Trăiesc liber în parc și nu vor ezita să vină să vă salute!

3. Kyoto

Este imposibil să vizitezi Japonia fără să faci o oprire în Kyoto! Fostă capitală imperială și metropolă culturală prin excelență, este dificil să alegi ce templu sau palat să vizitezi, atât de numeroase și de somptuoase sunt! De la Pavilionul de Aur, prin sanctuar Fushimi-Inari sau Castelul Nijo, nu puteți fi dezamăgiți.

Nu părăsiți orașul fără să vă pierdeți în pădurea de bambus din Arashiyama sau fără să vă plimbați pe străzile cartierului tradițional Gion. Dacă aglomerația este o problemă, Kyoto are avantajul de a fi un oraș aerisit, înconjurat de dealuri frumoase, de unde pornesc numeroase trasee de drumeție. Toamna, frunzele roșii ale arțarilor dau un caracter special orașului Kyoto și împrejurimilor sale.

4. Nagoya

Nagoya

Credit foto: De la f11photo / Shutterstock.com

O altă metropolă de pe insula Honshu, Nagoya este totuși diferită de celelalte metropole japoneze. Mai liniștită decât Osaka sau Tokyo, Nagoya merită vizitată și pentru a schimba trenul.

Orașul are o frumusețe unică, pe care trebuie să o apreciezi. Între uriașul său Buddha verde și Oasis 21, un monument în formă de navetă spațială, sau turnul său metalic de televiziune, Nagoya va surprinde mai mult de un călător! Într-un registru mai convențional, puteți vizita superbul Palat Hommaru, grădinile elegante, multiple temple sau pur și simplu vă puteți plimba prin cartierele din Nagoya.

5. Ine-Cho

Ine-Cho

Credit foto: De Nithid Memanee / Shutterstock.com

Vizitarea Japoniei nu înseamnă doar să stai în orașe. Ine-Cho este un exemplu de una dintre acele destinații lăsate deoparte de turiști, unde te poți distra de minune.

Situat ideal între mare și munți, la doar o sută de kilometri de Kyoto, acest mic sat de pescari este un adevărat paradis de pace. Veniți să descoperiți funayasaceste adorabile și improbabile case pe picioroange, care mărginesc portul Ine-Cho.

6. The Nakasendo și satele Magome și Tsumago

Nu, vizitarea Japoniei nu înseamnă doar o simplă plimbare între toate marile metropole. Descoperiți Japonia tradițională, cazându-vă într-un ryokan în centrul insulei Honshu în inima Alpilor japonezi.

Întoarceți-vă în timp, luând Nakasendoo cale istorică din perioada Edo, care făcea legătura între vechiul Tokyo și Kyoto. Drumeție din satul Nagiso până la Magome sau Tsumago perla munților. Vei fi fermecat!

7. Kanazawa

Căutați o versiune mai puțin turistică a orașului Kyoto? Am găsit-o! Kanazawa nu duce lipsă de atracții istorice, cum ar fi templul Ninja-Dera, castelul sau gheișă sau samurai.

De asemenea, orașul are avantajul de a fi situat pe malul Mării Japoniei.

8. Shirakawago

În Japonia există mai mult decât temple! Continuați-vă călătoria spre centrul țării, venind să admirați casele tradiționale din Shirakawag.

Mersul pe jos între aceste locuințe cu acoperișuri abrupte dă uneori senzația de a trăi într-un sat galic!

9. Matsumoto

Cu cea din Osaka, a fost înființată Castelul Matsumoto este unul dintre cele mai frumoase din Japonia. Poreclit “Corbul” din cauza culorii sale negre, clădirea merită o excursie de o zi în zonă.

Dacă alegeți să rămâneți mai mult timp, pierdeți-vă în câmpurile de orez care împânzesc Matsumoto.

1O. Muntele Fuji

Muntele Fuji Să vizitezi Japonia fără să vii să saluți Muntele Fuji ar fi o lipsă de respect pentru japonezi! Este dificil de descris acest vulcan sacru, deoarece frumusețea sa este evidentă. Îl puteți admira din Kawaguchiko și puteți face o plimbare cu bicicleta în jurul lacului cu același nume.

Hakone este mai turistic și mai îndepărtat de Fuji, dar oferă o gamă mai largă de activități. De oriunde ai porni, cei mai curajoși vor reuși să urce pe Muntele Fuji!

11. Tokyo

Ce ar fi Japonia fără Tokyo ? Simbol al ultramodernității și al excesului, templu al jocurilor video și al noilor tehnologii, Tokyo îi va seduce pe iubitorii de experiențe unice.

Cu toate acestea, ceilalți călători nu ar trebui să rateze. Descoperiți un alt fel de viață în Tokyo, departe de agitația din Shibuya sau Akihabara, făcând o plimbare într-unul dintre numeroasele parcuri ale capitalei sau plimbându-vă prin frumoasele cartiere rezidențiale și tradiționale.

12. Kamakura

Kamakura

Credit foto: Unsplash – Yu Kato

Kamakura este o escală plăcută pentru cei care doresc să se relaxeze pe malul Pacificului după o călătorie agitată la Tokyo. Veniți să descoperiți acest orășel fermecător, situat între mare și dealuri, la numai 50 de kilometri sud de capitală.

13. Nikko

Nikko

Credit foto: Unsplash – Sam Lee

Dacă doriți să îmbinați cultura și natura, Nikko este pentru tine! Situat la 150 de mile nord de Tokyo, este locul perfect pentru a vizita frumoasele sanctuare din patrimoniul mondial UNESCO, în timp ce vă plimbați printr-o pădure de cedri străvechi.

Pentru a vă relaxa după o zi lungă de mers pe jos, nu este nimic mai bun decât o baie în onsen în micul oraș balnear Yumoto. Aceste izvoare termale vă vor încânta!

14. Hiroshima

Hiroshima

Credit foto: Unsplash – Fezbot2000

Acesta nu mai este prezentat. Poate părea surprinzător să găsești Hiroshima într-un clasament al celor mai frumoase locuri de vizitat din Japonia, însă acest oraș este frumos în rezistența sa.

Hiroshima, o victimă a bombardamentelor din Al Doilea Război Mondial, a reușit să se reconstruiască și merită vizitată. Frumusețea mesajului din spatele memorialului și a parcului pentru pace nu poate fi ignorată. Când cireșii sunt înfloriți, este și mai impresionant.

15. Hokkaido

Să vizitezi o Japonie sălbatică, crezi că e imposibil? Ei bine, nu este! Insula de Hokkaido situat în nordul țării, vă va surprinde. Între izvoare termale, vulcani activi și păduri conservate, iubitorii de natură autentică vor descoperi o Japonie departe de drumurile bătătorite.

Iarna, zăpada pune în valoare frumusețea peisajului.

16. Insula Shikoku

Insula de Shikoku este cea mai mică dintre cele patru insule care alcătuiesc Japonia. Shikoku este cea mai mică dintre cele patru insule ale Japoniei, dar are mult caracter și merită o vizită de câteva zile.

Destinație naturală, insula găzduiește o viață marină incredibilă, ascunde plaje superbe și este un loc de joacă ideal pentru a încerca să faci surfing. Shikoku este, de asemenea, cunoscută pentru pelerinajul celor optzeci și opt de temple, care leagă mai multe dintre sanctuarele de pe insulă.

17. Templul Itsukushima

Templul Itsukushima este renumit pentru torii Un torii roșu care se află în mijlocul apei.

Situat pe insula Miyajima, în largul coastei orașului Hiroshima, sanctuarul este un loc incredibil de vizitat datorită cadrului său unic.

18. Parcul Național Kirishima-Yaku

Parcul Național Kirishima-Yaku

Credit foto: Instagram – 31ade31

Situat pe insula Kyûshû Parcul național vă oferă ocazia de a vizita o Japonie sălbatică, departe de agitația megaorașelor de pe insula Honshu.

Între peisaje vulcanice și păduri de cedru, între băi în izvoare termale și drumeții spre puncte de belvedere spectaculoase, nu veți regreta că ați ales un popas ieșit din comun!

19. Arhipelagul Okinawa

Okinawa

Credit foto: Unsplash – Romeo A.

Plaje cu nisip alb în Japonia? Nu, nu visezi! Arhipelagul deOkinawa se află la mai puțin de două ore cu avionul de Tokyo și vă transportă într-o lume complet diferită.

Luați-vă timp pentru această escapadă unică, care vă va lăsa amintiri de neuitat despre vizita dumneavoastră în Japonia.

20. Arhipelagul Ogasawara

Minami jima

Credit foto: Instagram – _sos86_

Am găsit pentru dumneavoastră un alt colț de paradis. O perlă a Japoniei care nu are nimic de invidiat insulelor din Polinezia: arhipelagul de Ogasawara.

Veniți să petreceți câteva zile în Galapagos japoneze, unde puteți înota în ape turcoaz, puteți face drumeții pe trasee pierdute în vegetația tropicală sau puteți înota printre peștii de mii de culori. Amintiri de neuitat garantate!

TravelMax.ro