Cele mai frumoase 20 de locuri de vizitat în India

V-ați dorit întotdeauna să explorați India, dar nu ați știut de unde să începeți? De la marile clasice la comorile ascunse, descoperiți selecția noastră a celor mai frumoase locuri de vizitat în India.

Între rădăcini tradiționale și evoluție modernă, India este o țară a contrastelor, pe cât de frumoasă, pe atât de autentică. Cu aproape un miliard trei sute de mii de locuitori răspândiți pe mai mult de trei milioane de kilometri pătrați – de cinci ori suprafața Franței -, există minuni în toate domeniile: cultură, istorie, gastronomie, arhitectură, religie, natură… Orașele sunt vii, fascinante, animate și avem impresia că nu dorm niciodată!

Restul teritoriului este împărțit între parcuri sălbatice, lanțuri muntoase acoperite de zăpadă, peisaje de coastă nesfârșite și câmpii și platouri stâncoase. Oriunde te-ai afla în India, există întotdeauna ceva de explorat, de admirat, de experimentat… Iată, așadar, 20 de locuri pe care trebuie să le vizitezi neapărat în timpul șederii tale în India.

1. Palatul Mysore

Palatul Mysore, India

Credit foto: De la saiko3p / Shutterstock.com

Construită în orașul cu același nume, clădirea Palatul Mysore este al doilea cel mai vizitat palat din India. Datând din secolul al XIV-lea, este atât reședința regală a dinastiei Wodeyar, cât și sediul regatului Mysore. Clădirea, construită din granit, piatră și marmură, adăpostește o duzină de temple hinduse, precum și numeroase încăperi cu un amestec pestriț de arhitectură indo-musulmană și neogotică. Dacă vă întrebați ce să faceți în India, Palatul Mysore este un loc minunat pentru a începe.

2. Pondicherry

Vizitați Pondicherry în India

Credit foto: De la JAS Photo / Shutterstock.com

Fostă colonie franceză, Pondicherry, un oraș de coastă din sud-estul Indiei, este acum un port înfloritor și o fabrică de bumbac și mătase. Peste tot în oraș, veți simți amestecul de culturi franceză și tamilă: modul de viață, obiceiurile locale, scena artistică, tradițiile culinare… Savurați un pain au chocolat în timp ce admirați fațadele colorate ale unui templu hindus? Să jucați o partidă de pétanque cu localnicii? Simțiți mirosul condimentelor indiene în timp ce vă plimbați pe străzile cu nume franțuzești? Numai în Pondicherry poți face toate acestea!

3. Lacul Chilika

Lacul Chilika, India

Credit foto: De la ImagesofIndia / Shutterstock.com

Separat de Golful Bengal de o plajă imensă de nisip lungă de șaizeci de kilometri, țărmul Lacul Chilika Lacul Chilika impresionează atât prin frumusețea sa, cât și prin mărimea sa. Un adevărat paradis lacustru, cu o liniște păstrată, unde puteți vedea flamingo roz, regele marinar și delfinii Irrawaddy. Este un sit foarte bine protejat și este unul dintre siturile recunoscute de Convenția Ramsar: zone umede de importanță internațională pentru conservarea habitatului natural al păsărilor.

4. Templul de Aur

Templul de Aur, India

Credit foto: De Curioso / Shutterstock.com

Situat în Amritsar, în nord-vestul Indiei, muzeul Templul de Aur este cel mai sfânt dintre toate sanctuarele Sikh de pe teritoriu. Este un loc pe care trebuie să-l vizitați dacă doriți să vizitați India. Clădirea este acoperită cu aur fin și se află în mijlocul bazinului Nectar: pe cât de sacru, pe atât de maiestuos, templul este un adevărat simbol al deschiderii către ceilalți, indiferent de originile și credințele lor. Nu uitați să vă spălați pe picioare și să vă acoperiți capul înainte de a intra.

5. Parcul Național Jim Corbett

Parcul Național Jim Corbett, India

Credit foto: De la sunil mavidi / Shutterstock.com

Dacă vreți să vă îndepărtați de agitația urbană a orașelor din India, mergeți la Parcul Național Jim CorbettParcul Național Jim Corbett este situat la câteva ore nord-est de New Delhi. Renumit pentru fauna sălbatică de excepție și pentru proiectul Tiger, a fost construit în 1936 și rămâne cel mai vechi parc național din țară. Puteți întâlni multe specii de animale: tigri, elefanți asiatici, cerbi, șerpi, vulpi zburătoare, păsări…

6. Plajele din Goa

Ape cristaline turcoaz, întinderi lungi de nisip auriu, mărginite de palmieri, mici baruri și restaurante colorate, apusuri de soare deasupra mării, spectacole de jonglerii și cântăreți de tam-tam: asta vă așteaptă pe plajele sublime din Goa. Animate și autentice, acestea se întind pe toată lungimea provinciei din sud-vestul Indiei. În funcție de starea dumneavoastră de spirit, puteți practica yoga sau medita, puteți bea un cocktail și petrece sau pur și simplu vă puteți relaxa și bucura de soare.

7. Taj Mahal

Cu fațadele sale de un alb imaculat, stilul arhitectural Mughal și canalele în formă de cruce, înconjurate de grădini luxuriante, orașul Taj Mahal este unul dintre cele mai încântătoare locuri din întreaga Indie. Acest mausoleu din marmură albă a fost construit de împăratul Shah Jahan pentru a cinsti memoria celei de-a treia soții a sa. Este cel mai faimos și cel mai vizitat monument din țară și este situat în inima orașului Agra, în nordul Indiei. Este, de asemenea, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și una dintre cele șapte noi minuni ale lumii. Pe scurt, este un loc pe care trebuie să-l vizitați în timpul călătoriei dumneavoastră în India.

8. Cascada Dudhsagar

Cascada Dudhsagar, India

Credit foto: De la paha1205 / Shutterstock.com

Cu o înălțime de peste 300 de metri, clădirea Cascada Dudhsagar este una dintre cele mai mari și mai impresionante cascade din India. Situat pe râul Mandovi, în inima Parcului Național Mollem, acesta marchează granița dintre provinciile Goa și Karnataka, în sud-vestul țării. Împărțită în 4 cascade, puteți admira această cascadă magnifică după o scurtă și la fel de uimitoare plimbare în pădurea indiană din jur.

9. New Delhi

Vizitați New Delhi, India

Credit foto: De Kriangkrai Thitimakorn / Shutterstock.com

Capitala Indiei, situată în nordul țării Orașul este plin de comori istorice, culturale și arhitecturale care nu trebuie ratate. Moștenirea sa este un amestec unic de tradiție pură a Imperiului Indian și influențe internaționale moderne. Pentru o vizită autentică în India, o escală în New Delhi este ideală. Descoperiți Fortul Roșu, mormântul lui Humayun, muzeul Poarta către India Templul Lotus și Templul Memorialul Gandhi. Fascinant și eclectic, New Delhi este un oraș care nu vă va lăsa indiferenți!

10. Peșterile Ajanta

Peșterile Ajanta, India

Credit foto: De la Yongyut Kumsri / Shutterstock.com

Inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, clădirea Peșterile Ajanta Peșterile Ajanta sunt un grup de 29 de temple și mănăstiri budiste. Sculptate în stânci de bazalt, ele au fost folosite cândva de călugări ca loc de refugiu și rugăciune. Interiorul este un adevărat omagiu adus lui Buddha, cu sculpturi, fresce și gravuri care îl înfățișează, unele dintre ele datând din anul 200 î.Hr.

11. Fortul Mehrangarh

Fortul Mehrangarh, India Cocoțat la o sută douăzeci și doi de metri deasupra nivelului mării, hotelul Fortul Mehrangarh Fortul Mehrangarh domină orașul Jodhpur din nord-vestul Indiei. Această cetate, construită în 1459, este una dintre cele mai impunătoare din țară. Înconjurat de bastioane, de unde se poate admira o priveliște splendidă și neobstrucționată a orașului Jodhpur, fortul adăpostește mai multe palate, precum și curți, grădini și galerii. Există, de asemenea, un muzeu, unde sunt expuse costume, artă decorativă, picturi, instrumente muzicale și armuri.

12. Gangele

Gange, India

Credit foto: Flickr – 123_456

Ce să faci în India pentru a ieși din orașele aglomerate? Răspunsul este simplu: du-te și reîncarcă-ți bateriile pe malurile râului Gange. Considerat cel mai sfânt dintre cele șapte râuri sacre ale Indiei, acest râu traversează nordul țării și se întinde pe o lungime de peste trei mii de kilometri. Simbol al adevărului suprem pentru hinduși, puteți admira frumusețea și biodiversitatea deosebită a Gangelui fără să vă plictisiți vreodată.

13. Ruinele din Hampi

Lotus Mahal, Hampi, India

Dacă doriți să aflați mai multe despre imperiul și religia hindusă, vizitați satul Hampi este situat în inima Văii Tungabhadra. În jurul orașului se pot admira ruinele Vijayanagara, un ansamblu de monumente remarcabile, jefuite și abandonate în 1565: lotusul regal, baia reginei și templele din Virupaksha Vittala și Achyutaraya. Pentru a vă completa vizita, urcați cele șase sute de trepte ale Muntelui Anjaneya, care vă vor duce la Templul Hanuman un loc de pelerinaj unde s-a născut zeul-maimuță cu același nume.

14. Regiunea Ladakh

Regiunea Ladakh, Leh, India

Situat în nordul îndepărtat al Indiei, orașul Regiunea Ladakh este un tărâm al contrastelor, între platouri înalte și vârfuri înzăpezite. Este una dintre cele mai frumoase regiuni de vizitat din India. În timpul sejurului, nu ratați somptuoasele grădini Shalimar din Srinagar, precum și Parcul Național Hemis Mănăstirea Thiksey din Leh oraș și priveliștile uluitoare ale munților Himalaya. Cunoscută sub numele de Micul Tibet, această parte a Indiei oferă numeroase poteci și trasee montane, perfecte pentru drumeții și drumeții.

15. Canalele din Kerala

Canalele din Kerala, India

Credit foto: Flickr – Paul Varuni

Adesea denumită țara lui Dumnezeu, țara lui Kerala are un sistem de canale unic: nenumărate lagune, poduri, râuri, diguri și lacuri mici se intersectează și se întrepătrund pentru a forma backwaters pe cei nouă sute de kilometri ai teritoriului său. Navigați de-a lungul acestor canale și admirați plantațiile de nuci de cocos, turmele de bivoli, câmpurile de orez și satele pitorești de pe malurile lor.

16. Deșertul Thar

Jaisalmer, Deșertul Thar Ce să faci în India când treci prin regiunea Rajasthan, la granița cu Pakistanul? Oprire în Deșertul Thar Bineînțeles! Cu peste optzeci de locuitori pe kilometru pătrat, este cel mai dens populat deșert din lume. Numit uneori Marele Deșert Indian, este posibil să vedeți antilope, vulpi de deșert și gazele. Lasă-ți privirea să se îndrepte spre orizont și vizitează frumosul oraș auriu din Jaisalmer la marginea vestică a deșertului.

17. Mănăstirea Tawang

Mănăstirea Tawang, India

Credit foto: De la Tapasr / Shutterstock.com

După ce a aparținut cândva Tibetului, orașul Tawang păstrează o mare parte din patrimoniul și tradițiile dobândite până la alipirea sa la India în 1914. Printre acestea se numără și Mănăstirea budistă Tawang cel mai mare din țară. Mai mult de trei sute de călugări trăiesc aici în comunitate și au grijă zilnic de acest loc sacru cu o arhitectură uimitoare. Dacă ar exista o singură mănăstire de vizitat în India, aceasta ar fi cu siguranță aceea.

18. Parcul Național Bandipur

Parcul Național Bandipur, India

Credit foto: De la Vinod Pillai / Shutterstock.com

Această rezervație naturală extinsă din sud-vestul Indiei se află alături de parcurile naționale Mudumalai și Nagarhole. În mijlocul pădurilor rare și al întinderilor verzi, vă veți întâlni față în față cu elefanți, manguste, tigri și alți tauri sălbatici care locuiesc în această zonă protejată. Începând cu 2013, a fost înființat Parcul Național Bandipur este una dintre cele mai importante zone de conservare a păsărilor din India.

19. Darjeeling

Darjeeling, India

Credit foto: De la ImagesofIndia / Shutterstock.com

Cu faimosul său ceai, institutul de formare în medicina tibetană și priveliștile pitorești ale vârfurilor înalte din jur, Darjeeling emană autenticitatea și ospitalitatea budistă a Indiei. Situat în nordul extrem al țării, între Nepal și Bhutan, este un compromis ideal între spiritul urban și peisajele naturale.

20. Insulele Andaman și Nicobar

Insulele Andaman, India

Credit foto: De Roop_Dey / Shutterstock.com

Izolată în largul coastei de est a Indiei, la granița dintre Golful Bengal și Marea Andaman, zona de Insulele Andaman sunt o bijuterie a patrimoniului natural al Indiei. Un arhipelag eclectic, în care veți găsi păduri tropicale dense și mangrove, ape cristaline pentru snorkeling și scufundări, orașe pline de viață și ospitalitate și plaje nesfârșite cu nisip alb. Acestea reprezintă locul ideal dacă doriți să vizitați India în afara traseelor bătute

TravelMax.ro