Cele mai frumoase 20 de locuri de vizitat din SUA

Plănuiți să vizitați Statele Unite? Pregătește-te să trăiești una dintre cele mai frumoase călătorii din viața ta!

Veți fi uimiți de diversitatea peisajelor, de panoramele uluitoare și de o sălbăticie uluitoare. Compus din cincizeci de state și mare cât șaptesprezece ori Franța, teritoriul american este, prin excelență, o țară a road-tripurilor. Cu cele 6 milioane de kilometri de drumuri, veți fi transportați în decoruri din Vestul îndepărtat, canioane de rocă roșie, păduri tropicale luxuriante, mlaștini impresionante, vârfuri muntoase impunătoare și plaje cu nisip fin. Porecla sa “America cea frumoasă” este binemeritată.

Vrei să trăiești visul american și te întrebi ce să faci în SUA? Iată selecția noastră de site-uri pe care trebuie să le vizitați atunci când vă planificați să vizitați Statele Unite.

1. Marele Canion

Situată în nordul Arizonei, localitatea Parcul Național Grand Canyon este unul dintre cele mai renumite parcuri naționale din țară. Este imaginea chintesențială a Vestului american. Fondat în 1919, parcul conține 4.931 de kilometri pătrați de spațiu protejat și minuni geologice sculptate de râul Colorado de-a lungul mai multor milenii. Aici se află masivul Marele Canion, cu straturile sale superbe de rocă roșie, dovadă a unei lungi istorii de dezvoltare geologică.

Cel mai bun mod de a vedea canionul este să parcurgeți Rim Trail, care vă duce la mai multe puncte de vedere deosebite.

2. New York

Denumit în mod obișnuit Marele Măr, New York este unul dintre cele mai atractive orașe din Statele Unite. Acest megalopolis eclectic este plin de situri istorice, turistice și culturale, cum ar fi Statuia Libertății, Empire State Building, Times Square, Central Park, și are o atmosferă unică care nu se găsește în niciun alt oraș american. Pentru a vă cufunda pe deplin în cultura newyorkeză, rezervați-vă bilete la un spectacol de Muzical pe Broadway.

3. Monument Valley

Fanii westernurilor și ai filmelor cu John Wayne, nu puteți rata o oprire la Monument Valley care este unul dintre cele mai emblematice și mai frumoase peisaje din vestul american. Situat la granița dintre Utah și Arizona, puteți să vă plimbați de-a lungul unui traseu de 27 de kilometri între butte de gresie, formațiuni geologice numite mesas și priveliști pitorești.

4. Ruta 66

Numit în 1926 și lung de 3943 de kilometri, vasul Ruta 66 sau Drumul Mamă (Mother Road), traversează Statele Unite de la est la vest și leagă Los Angeles, California, de Chicago, Illinois.

La momentul creării sale, acest drum celebru a fost folosit pentru a încuraja imigrația spre vest. Astăzi, traseul este parcurs de pasionați și se pot vedea sate, benzinării și restaurante care sunt clasificate ca monumente istorice.

5. Yellowstone

O călătorie în Statele Unite nu este completă fără o vizită la Yellowstone. Ce să faci în SUA și ce să vizitezi în acest faimos parc național? Înființat în 1872 și acoperind peste 3500 de kilometri pătrați de sălbăticie, Yellowstone a fost primul parc din lume care a fost numit parc național. Este renumit pentru viața sa sălbatică, cascade, izvoare termale de culoarea curcubeului și gheizere legendare care erup în mod regulat, cum ar fi Old Faithful.

6. Podul Golden Gate

Situat la gura de vărsare a golfului San Francisco, orașul celebrul pod roșu a devenit emblema Californiei. Inaugurat în 1937 pentru a conecta San Francisco și Marin County, podul fascinează și astăzi oamenii pentru modernitatea și eleganța sa. Podul Golden Gate are o lungime de 2,7 kilometri și este construit la 67 de metri deasupra apelor golfului. Puteți parcurge podul cu mașina, cu bicicleta sau pe jos.

7. Everglades

Parcul Național Everglades, Miami

Credit foto: De la Sonja Filitz / Shutterstock.com

Mlaștinile din Everglades este un loc pe care trebuie să-l vizitați neapărat atunci când plănuiți să vizitați Statele Unite. În extremitatea sudică a Floridei, puteți vedea peste 6.000 de kilometri pătrați de o diversitate incredibilă de plante și animale în Parcul Național Everglades, renumit ca fiind cea mai mare zonă sălbatică subtropicală de pe continentul nord-american. Faceți o plimbare cu hidrofoilul și întâlniți specii protejate, precum aligatorii, lamantinii și broaștele țestoase.

8. Capitoliul Statelor Unite ale Americii

Situat în Washington DC, și încoronat de o cupolă aurită, muzeul Capitoliul Statelor Unite ale Americii este un loc simbolic pentru americani. Construită în 1793, clădirea, care servește drept sediu al Congresului, a devenit emblema puterii legislative a Statelor Unite și a democrației timp de peste două secole. Capitoliul și cupola sa pot fi vizitate gratuit și permit vizitatorilor să învețe despre istoria americană.

9. Canionul Antelope

Ce să faci în SUA dacă vrei să schimbi peisajul? Atunci când vă decideți să vizitați SUA, nu ratați Canionul Antelope Cel mai fotogenic loc din țară. Situat în nordul Arizonei, acest sit, care constă din două canioane distincte: Lower Antelope Canyon și Upper Antelope Canyon, aparține indienilor Navajo. Această minune geologică, sculptată de vânt și ploaie, poate fi văzută doar în cadrul unor tururi ghidate.

10. Cartierul Francez din New Orleans

Vieux Carré, Cartierul Francez, New Orleans

Credit foto: De la f11photo / Shutterstock.com

O excursie în Statele Unite nu este completă fără a merge pe străzile atipice și pitorești din Cartierul francez din New Orleans Înființată în 1718. Cunoscut sub numele de Cartierul Vechi, reflectă influența franceză și spaniolă în patrimoniul său arhitectural și culinar. Descoperiți străzile pietruite din Cartierul Francez pentru a găsi case coloniale cu balcoane din fier forjat și terase pline de flori.

11. Parcul Național Yosemite

Amplasat în munții Sierra Nevada din California, în Parcul Yosemite a fost creat în 1890 pentru a proteja o zonă sălbatică ce se întinde pe aproape 3000 km2. Cu 1.200 de kilometri de trasee marcate, puteți admira vârfuri de granit precum Half Dome, cascade uluitoare precum Bridalveil Fall și stânci maiestuoase.

12. Parcul Național Arches

Situat la granița dintre Colorado și Utah, acest site frumos găzduiește cea mai mare concentrație de arcuri naturale din lume. Cele peste 2.000 de arcuri care se ridică în parcul național creează un decor care este atât încântător, cât și misterios. Explorați cel mai mare arc de pe pământ, Landscape Arch, și minunați-vă de frumusețea sa naturală. Este un loc pe care trebuie să-l vizitați atunci când plănuiți să vizitați SUA.

13. Autostrada Pacific Coast

Autostrada Pacific Coast, SUA

Credit foto: De la Doug Meek / Shutterstock.com

Considerat unul dintre cele mai pitorești și mai frumoase drumuri din lume, drumul de Autostrada de coastă a Pacificului se întinde de-a lungul Oceanului Pacific pe o distanță de peste 1000 de kilometri. Din nordul Californiei până în sud, vă puteți bucura de o multitudine de peisaje și puteți naviga prin păduri de sequoia, sate de coastă și prin regiunea viticolă Napa Valley. Pentru a profita la maximum de priveliștile de la ocean, se recomandă să conduceți pe Pacific Coast Highway de la nord la sud.

14. Lacul Tahoe

Ascuns la o altitudine de peste 1867 de metri în munții Sierre Nevada, hotelul Lacul Tahoe numit după cuvântul indian washoe, care înseamnă lac, Lacul Tahoe este o bijuterie naturală cu ape limpezi și plaje mărginite de pini. Această minune naturală, care se întinde pe o suprafață de peste 500 km2 , este cel mai mare lac alpin din America de Nord. Drumul pitoresc care înconjoară lacul trece prin păduri alpine acoperite de zăpadă și are un aer de Marele Nord.

15. Valul

The Wave, SUA

Credit foto: Unsplash – Robert Baker

Situat în Parcul Național Vermilion Cliffs, în apropiere de granița de nord a Arizonei, valul (este o formațiune stâncoasă de gresie modelată de vânt. Valul este considerat una dintre cele mai unice și armonioase formațiuni geologice din vestul american. Pentru a proteja această zonă extrem de fragilă, accesul este restricționat la 20 de persoane pe zi. Norocoșilor li se va elibera un permis special pentru a avea acces la acest loc de neuitat.

16. Zona plajei Venice

Faimoasa zonă Los Angeles este o destinație obligatorie în SUA. Pe faleza de pe malul Oceanului Pacific, nu veți putea rata sportivii și artiștii care îi distrează pe localnici. Venice Beach este cunoscută pentru prietenia și vibrația sa. Plimbați-vă de-a lungul canalelor pentru o atmosferă dolce vita.

17. Cheile

Florida Keys, Miami

Credit foto: De la Stockdonkey / Shutterstock.com

Ce să faci în SUA dacă ești în căutarea unei destinații originale? Insulele Keys, situate în extremitatea sudică a Floridei, sunt o destinație pentru pasionații de scufundări. Acest lanț de insule din Oceanul Atlantic este renumit pentru unele dintre cele mai spectaculoase peisaje subacvatice din lume. Cele cinci insule principale care alcătuiesc arhipelagul sunt conectate printr-o serie de poduri care oferă priveliști excepționale asupra oceanului azuriu.

18. Parcul Național Zion

În sudul statului Utah, pe o suprafață de 593 km2, se află Parcul Național Zion oferă o gamă excepțională de peisaje diverse, caracteristice Vestului american. În cadrul unor drumeții legendare, precum The Narrows și Angel’s Landing, veți pătrunde în măruntaiele parcului și veți vedea canioane mărginite de frasini și arbori cottonwood, cascade frumoase și stânci impunătoare de gresie roșie.

19. Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood: prețuri și rezervări

Credit foto: Unsplash – James Lee

Dacă aveți norocul să vizitați țara Unchiului Sam și căutați ceva de făcut în SUA care să îi distreze pe cei mici și pe cei mari, faceți o diversiune în Los Angeles pentru a descoperi Universal Studios Hollywoodun parc tematic cu tematică cinematografică. Vizitatorii sunt imersați în vechile studiouri de film de la Hollywood și în lumile emblematice ale serialelor The Simpsons și Harry Potter.

20. Parcul Național al Vulcanilor Hawai’i

Parcul Național al Vulcanilor Hawai'i

Credit foto: De la Alexander Demyanenko / Shutterstock.com

Situat pe Insula Mare din arhipelagul Hawaii, acest parc național este unul dintre puținele locuri din lume în care a fost posibilă observarea unuia dintre cei mai activi vulcani din lume, vulcanul Kilauea. Erupțiile frecvente au creat un mediu aproape lunar, format din sălbăticiuni, cratere și deșerturi.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro