Cele mai frumoase 18 sate din Ardèche

Vreți să descoperiți sau să redescoperiți Ardèche? Mergeți în cele mai frumoase sate din Ardèche pentru un sejur tipic!

Atât o rezervație naturală, cât și un centru de interes istoric, Ardèche atrage numeroși vizitatori care caută liniște și pace pentru a se relaxa și a se reconecta cu natura. Discrete, cocoțate și ascunse, multe sate pitorești împânzesc acest teritoriu. Între obiceiuri și peisaje care îți taie respirația, satele din Ardèche te întâmpină pentru un sejur autentic și tradițional.

Citește și :
Ardèche cu autocaravana: sfaturi, zone, itinerarii
În ce sat să vă cazați atunci când vizitați Ardèche?

1. Vallon Pont d’Arc

Sate în Ardèche : Vallon Pont d'Arc

Credit foto : Shutterstock – AJancso

Vallon Pont d’Arc este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase sate din Ardèche! Este o adevărată Mecca a preistoriei. Într-adevăr, în apropiere au fost descoperite multe peșteri. De aici provine faima sa.

Dar situl este cunoscut și pentru arcul Pont d’Arc. Sculptat în calcar de râul Ardèche, canionul Vallon Pont d’Arc este un succes uriaș. Și pe bună dreptate, oferă un spectacol uluitor! Ocazie perfectă pentru a o descoperi în timpul unei sesiuni de canotaj în defileul Ardèche.

2. Vogüé

Vogüé

Credit foto: Shutterstock – JeanLucIchard

Clasificat drept unul dintre cele mai frumoase sate din Franța, Vogüé formează un amfiteatru la marginea defileului. De asemenea, pare a fi o prelungire a muntelui. Renumit pentru panoramele sale excepționale, acest mic sat este plin de farmec.

Pe malul râului, castelul său din secolul al XII-lea oferă o scufundare istorică memorabilă care merită o diversiune. În armonie perfectă cu mediul înconjurător, Vogüé vă invită să vă relaxați, în afara timpului.

3. Balazuc

Sate în Ardèche: Balazuc

Credit foto : Shutterstock – Richard Semik

Balazuc este un sat ardelenesc cocoțat și vertiginos. Într-adevăr, este construită pe o parte a stâncii și, prin urmare, se află deasupra râului. Când ajungeți să vizitați acest sat din Ardèche, veți trece neapărat pe lângă un pod care oferă o priveliște plonjantă asupra plajei satului.

Datând din vremuri preistorice, satul și-a păstrat farmecul de-a lungul secolelor. Veți găsi străzi sinuoase, presărate cu pasaje boltite, arcade și scări. Vizitați acest sat pe jos, în timpul unei plimbări superbe.

4. Labeaume

Labeaume

Credit foto: Shutterstock – Thomas Klee

Admirați casele rustice din pietriș ale lui Labeaume, îmbrăcate cu glicină și liane de Virginia. Traversați apoi micul pod de piatră peste râul Beaume, la poalele acestui sat drăguț din Ardèche.

Labeaume are multe peșteri, case de piatră tipice din Ardèche și o biserică frumoasă. În fiecare vară, decorul încântător și arhitectura satului Labeaume sunt puse în valoare de festivalul de muzică clasică.

5. Saint-Montan

Sate în Ardèche : Saint-Montan

Credit foto : Shutterstock – hermita

Amplasat între două râuri, Saint-Montan se află la granița cu Drôme. Printre satele din Ardèche, Saint-Montan oscilează între farmec și caracter.

De-a lungul străzilor sale pietruite, descoperiți frumoasele case de piatră tipice Evului Mediu. Cunoscut ca un oraș medieval, Saint-Montan este cunoscut și pentru castelul său impunător, cocoțat pe un punct stâncos. Dominând satul, rămășițele sale au vedere spre vale, oferind o panoramă superbă a împrejurimilor verzi.

6. Saint-Laurent-Sous-Coiron

Saint-Laurent-Sous-Coiron

Credit foto: Flickr – Max Audouard

Acest sat din Ardèche este cel mai înalt cocoțat din zonă. Cândva înconjurat de bastioane, Saint-Laurent-Sous-Coiron este un sat care trebuie câștigat: înțelegeți că va trebui să urcați înainte de a ajunge acolo!

Ruinele castelului său promit o priveliște uluitoare! Dacă vă mai rămâne ceva energie, urcați până în piața bisericii. Și acolo, așteptați-vă la o panoramă excepțională…

7. Ailhon

Ailhon

Credit foto: Flickr – pp_carvalho

Cantonul Aubenas, Ailhon este unul dintre cele mai frumoase sate din Ardèche. Satul este compus din 12 cătune, fiecare dintre ele oferind excursii atipice în acest loc unic. Satul vă va face să călătoriți și să descoperiți întreaga istorie a Ardèche care se dezvăluie în Ailhon!

Cea mai frumoasă bijuterie din Ailhon este biserica sa, ale cărei părți mai vechi datează din secolul al XII-lea. Dar, de asemenea, faceți-vă timp să vă plimbați prin sat și prin cătunele cuibărite în pădurea de pin maritim.

8. Boucieu-le-Roi

Boucieu le Roi, sat Ardèche

Credit foto: Wikimedia – Toutaitanous 2

Iată un alt sat din Ardèche etichetat ca fiind un sat de caracter! Cu vedere la un meandru larg al Doux, Boucieu-le-Roi este, fără îndoială, una dintre bijuteriile văii. Este un must-see pentru călătorii curioși!

Boucieu-le-Roi a păstrat multe vestigii ale trecutului său. Astfel, te scufundă în istorie și te poartă într-o călătorie din secolul al XVI-lea până în zilele noastre. Podul Regelui, Drumul Crucii și casele sale tipice din Vivarais vă permit să descoperiți istoria locală. În inima unei văi verzi, Boucieu vă invită la plimbare.

9. Banne

Banne

Credit foto: Shutterstock – Begir

Situat la poalele munților Cevennes, Banne se află în fața câmpiei calcaroase Ardèche. Castelul medieval, cocoțat pe dealul său, și biserica parohială dau tonul unei vizite bogate în patrimoniu. Apoi, continuați descoperirea plimbându-vă prin cele două sate care alcătuiesc satul, înainte de a vă opri la una dintre terasele cultivate din vale.

În plus, se distinge prin prezența atipică a 27 de dolmene. Cu dovezi ale unei istorii locale vechi de o mie de ani, Banne este un sat tipic din Ardèche cu caracter. De asemenea, ascunde bijuterii arhitecturale, cum ar fi rămășițele castelului său medieval sau biserica Saint-Pierre de Banne.

10. Ruoms

Sate în Ardèche : Ruoms

Credit foto: Shutterstock – Thomas Klee

Un sat medieval cu caracter, Ruoms este cunoscut pentru bastioanele sale din secolul al XIV-lea construite în jurul capelei Notre-Dame-des-Pommiers. O adevărată invitație la plimbare, micile sale străduțe umbrite, cu balcoane înflorite, sunt martorele unui trecut istoric bogat. În timpul verii, satul prinde viață cu piețe de vară și divertisment nocturn.

Amplasat într-un cadru verde magnific, Ruoms vă invită să descoperiți. Porniți într-o aventură și explorați route des Défilés de Ruoms. În timpul excursiei, admirați stâncile gigantice de calcar, bolțile impresionante și tunelurile surprinzătoare săpate în stâncă. Panorama care se ivește la orizont este pur și simplu magică!

11. Beaulieu

Beaulieu

Credit foto: Shutterstock – Monique Pouzet

Situat în sudul departamentului, Beaulieu seduce prin amplasarea sa ideală, în inima naturii. Între podgorii, garighete, păduri și munți, acest sat din Ardèche vă oferă o primire călduroasă.

Nimic nu se compară cu un cadru tipic precum Beaulieu pentru a-ți oferi o vacanță relaxantă cu o schimbare de peisaj. Pentru a descoperi natura înconjurătoare, puteți face o plimbare sau o baie răcoritoare într-unul dintre locurile de înot. În ceea ce privește patrimoniul, Beaulieu are o serie de comori, cum ar fi capela și vechea sa mănăstire. În timp ce vă veți plimba pe străzile înguste ale acestui loc unic, îi veți întâlni pe locuitorii săi, care sunt și ei martori ai sufletului său cald.

12. Rochecolombe

Rochecolombe

Credit foto: Shutterstock – haraldmuc

Un vechi sat medieval care se agață de dealul său, Rochecolombe se află ca și cum ar fi în echilibru pe stâncă. În interiorul său, frumoasa capelă St Barthélémy și turnul vechiului castel par să fi înghețat în timp. Vestigiile trecutului ies la iveală din cele mai mici colțuri ale acestui sat din Ardèche. În armonie cu stânca, se integrează cu grație în acest afloriment stâncos.

Rochecolombe nu este singura bijuterie a regiunii, faceți câțiva pași și opriți-vă în cătunul Sauveplantade. În inima satului, descoperiți cea mai mică biserică din creștinătate, biserica romanică St Pierre de Sauveplantade.

13. Alba-la-Romaine

Alba

Credit foto: Shutterstock – Bertl123

Cu o istorie de peste 2000 de ani, Alba-la-Romaine se află la poalele masivului Coiron. Renumit pentru arhitectura sa unică, oamenii vin aici pentru fațadele în formă de tablă de șah din bazalt și calcar, care în sine oferă o imagine autentică a satului.

După ce treceți de fortificațiile satului, rătăciți-vă prin labirintul de străzi înguste, pietruite și boltite, bicolore și luminoase. Aici, inscripțiile, lințoliile de ușă decorate și reliefurile biblice șoptesc propriile povești pentru cei care se plimbă cu atenție.

14. Montreal

Montreal, Ardèche

Credit foto: Shutterstock – haraldmuc

Odinioară fortificat, magnificul sat medieval Montréal domină valea Ligne. Situat la poalele sudice ale masivului Tanargue, oferă o panoramă uluitoare.

Pe lângă frumusețea împrejurimilor, satul are un patrimoniu bogat. Fortăreața castelului, precum și biserica și clopotnița acesteia sunt principalele caracteristici arhitecturale ale orașului Montreal.

15. Navelor

Navelor

Credit foto: Shutterstock – midgardson

Bine ați venit la Naves, un loc cu caracter! Tipic pentru sud, acest sat din Ardèche este situat în faimosul Parc Național Cevennes și în Parcul Regional Monts d’Ardèche. Cu alte cuvinte: în inima verdeață.

În Navres, aleile se întrepătrund și fiecare casă își face partea sa pentru a face decorul magic. În această grădină extraordinară, sunteți invitați la o călătorie minunată într-un mic sat! În program: descoperiri istorice și minuni!

16. Thines

Thines

Credit foto: Shutterstock – LoveMoutains

Situat în inima unei văi sălbatice, unde se amestecă păduri de castani și râuri cristaline, apare cătunul pitoresc Thines.

Acest sat din Ardèche poate fi foarte mic, dar merită o vizită! Lasă-te fermecat de labirintul de străduțe înguste, de acoperișurile de lauze și de biserica romanică.

17. Chalencon

Chalencon

Credit foto: Wikipedia – FredSeiller

Chalencon este situat în Parcul Natural Regional Monts d’Ardèche, la o înălțime de 700 de metri. Acest sat medieval plin de farmec ne duce înapoi în istorie, datorită patrimoniului său și străzilor sale înguste.

De asemenea, satul, etichetat “Village de Caractère”, dar și “Petite Cité de Caractère en France”, vă oferă o panoramă excepțională asupra Alpilor, Vercors, Mont Mezenc sau Gerbier de Jonc.

18. Beauchastel

Beauchastel

Credit foto: Wikipedia – Sequajectrof

Pentru a încheia selecția noastră a celor mai frumoase sate din Ardèche, să ne îndreptăm spre malurile râului Rhône. Beauchastel este situat pe un deal și se bucură de un climat mediteranean. Și mai bine, satul este protejat de Mistral.

În timpul vizitei, admirați moștenirea locală și medievală, în special casele construite din șist și pietriș. Această arhitectură îl face unul dintre cele mai frumoase sate din Ardèche. În cele din urmă, iubitorii de ciclism vor putea merge pe două dintre cele mai renumite piste de biciclete: Dolce Via și ViaRhôna.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro