Cele mai frumoase 18 locuri de vizitat în Croația

Doriți să descoperiți Croația? Nu știți de unde să începeți? Iată care sunt cele mai frumoase 18 locuri de vizitat în Croația.

Atunci când vă decideți să petreceți câteva zile în Croația, cel mai greu lucru este să alegeți dintre numeroasele comori pe care le conține. Regizorii serialului cult Joc de Tronuri au înțeles-o bine! Între coaste superbe, insule paradisiace, orașe și sate cu o istorie bogată în amestecuri culturale și parcuri naturale de o frumusețe incredibilă, vă veți da seama că nu este nevoie să mergeți la capătul lumii pentru a găsi o bucățică de paradis! Situată pe malul Mării Adriatice, vizavi de Italia, țara se bazează atât pe influențele mediteraneene, cât și pe cele slave.

Am selectat câteva dintre bijuteriile pe care trebuie să le descoperiți atunci când vizitați Croația. Ești pregătit pentru călătorie?

1. Dubrovnik

Vizitați Dubrovnik Nu are nevoie de nicio prezentare. “Perla Adriaticii” este una dintre cele mai importante trebuie să vedeți din Croația. Orașul vechi din Dubrovnik este o comoară arhitecturală și istorică, invitându-l pe călător să se piardă pe străzile sale înguste.

De la casele vechi din Placa, la plimbarea de-a lungul zidurilor, la Palatul Rectorilor sau la mănăstirile dominicane și franciscane, veți cădea sub vraja acestui oraș maiestuos, cu zidurile sale de un alb orbitor. Nu ezitați să vă aventurați să vă bucurați de plaje și de natura înconjurătoare. Nu poți vizita Croația fără să te oprești în Dubrovnik!

2. Insula Mljet

Insula Mljet, Croația

Credit foto: De Simun Ascic / Shutterstock.com

La câțiva kilometri nord de Dubrovnik, veniți să descoperiți Insula Mljet este un amestec fericit de golfulețe frumoase, natură sălbatică protejată de un parc național, sate frumoase și porturi mici. Această insulă este încă ferită de turismul de masă și puteți admira mănăstirea dominicană așezată pe insulița Sfânta Maria, situată în mijlocul unui lac sărat.

3. Insula Korčula

Insula Korčula, Croația

Credit foto: De Kite_rin / Shutterstock.com

La fel ca multe dintre locurile de neratat din Croația, insula Korčula îi va satisface pe iubitorii de natură și de cultură. În orașul vechi cu același nume, situat pe o peninsulă din nordul insulei, puteți admira clădirile vechi din piatră, Catedrala Sfântul Marcu și casa lui Marco Polo. Situată la doar 15 minute cu feribotul de peninsula Peljesac, insula Korčula este cunoscută și pentru podgoriile și plajele sale frumoase. Nu vizitați Croația fără să savurați un pahar de vin alb din Korčula sau să înotați în apele sale limpezi!

4. Arhipelagul Kornati

Arhipelagul Kornati, Croația

Credit foto: De la mrljafoto / Shutterstock.com

O vizită în arhipelagul Kornati este o necesitate în cadrul unei excursii în Croația pentru cei care caută liniște și sălbăticie. Accesibil cu barca din Zadar, acest grup de aproape 150 de insule, aproape toate nelocuite, va atrage cu siguranță călătorii în căutare de peisaje unice.

5. Insula Hvar

Insula Hvar, Croația

Credit foto: De Kite_rin / Shutterstock.com

Mai aglomerată, dar la fel de fermecătoare, Saint-Tropez-ul croat nu are nimic de invidiat față de celelalte insule din apele dalmate. Hvar va fi pe placul călătorilor în căutare de divertisment, înot și drumeții, precum și al iubitorilor de istorie și arhitectură. Vizitați satul vechi, cu piața principală elegantă, primul teatru din Europa, care datează din secolul al XVII-lea, și o cetate.

6. Makarska

Makarska, Croația

Credit foto: De la xbrchx / Shutterstock.com

Să ne întoarcem pe coastă pentru a descoperi Makarska, situată la jumătatea distanței dintre Dubrovnik și Split. Mai puțin cunoscută de turiștii care vizitează Croația, Makarska merită totuși o vizită. Cadrul este extraordinar. Munții Biokovo au vedere spre un golf superb, cu ape cristaline și plaje cu pietricele albe. Contrastul este izbitor!

7. Insula Brač

Insula Brač, Croația

Credit foto: De la Pawel Kazmierczak / Shutterstock.com

După cum vedeți, vizitarea Croației înseamnă descoperirea a o mie și una de insule! Fiecare dintre ele are propriile atuuri și secrete. Insula Brač atrage vizitatorii cu vegetația sa densă, cu coasta sa adâncită, cu golfulețele sale minunate și cu celebra plajă Zlatni Rat. Situată la numai 50 de minute cu feribotul de Split, insula Brač este mai puțin aglomerată decât Hvar și este un loc de primă mână pentru pasionații de scufundări.

8. Split

Spit, Croația

Credit foto: De la xbrcx  Shutterstock.com

Bijuteria Dalmației centrale, Split îi cufundă pe vizitatori în istorie, oferind în același timp o baie modernă. Veți găsi cu siguranță ceva care să vă placă: muzee, galerii de artă, magazine, baruri și restaurante, o promenadă de-a lungul mării, plaje, fără a uita de sublimul Palat Dioclețian. Split este, de asemenea, punctul de plecare ideal pentru excursii de o zi sau excursii către insulele Hvar sau Brač.

9. Šibenik

Šibenik, Croația

Credit foto: De slizard / Shutterstock.com

Mai puțin turistică decât Zadar sau Split, Šibenik este locul ideal pentru cei care caută emoție și caracter. Plimbați-vă pe străzile înguste ale orașului vechi și descoperiți piețe frumoase, unde vă puteți relaxa la sfârșitul zilei la o cafenea. Dacă vizitați Croația, nu plecați din Šibenik fără să admirați frumoasa catedrală Sfântul Iacob din secolul al XV-lea, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

10. Arhipelagul Šibenik: insulele Zlarin și Prvić

Arhipelagul Šibenik, Prvić,, Croația

Credit foto: De la xbrchx / Shutterstock.com

Vreți să vizitați Croația, dar să vă îndepărtați de traseul turistic? Nu departe de continent, scăpați de aglomerație aterizând pe insulele Zlarin și Prvić. Vă veți bucura de liniște și pace pe aceste insule, unde traficul auto este interzis. Dacă vă prelungiți excursia de o zi prin a sta o noapte sau două la localnici, autenticitatea și odihna sunt garantate!

11. Parcul Național Krka

Parcul Național Krka

Credit foto: De Ajan Alen / Shutterstock.com

Vizitarea Croației înseamnă, de asemenea, descoperirea a numeroase parcuri în care natura este regină. Cu numeroasele sale cascade, bazine naturale cu ape transparente, reptile și păsări, Parcul Național Krka este un bun exemplu. Căutați cultură? Nu intrați în panică! De asemenea, puteți face o excursie cu barca pe mica insulă Visovac și puteți vizita mănăstirea franciscană, unde încă mai trăiesc călugări.

12. Zadar

Apus de soare în Zadar, Croația

Credit foto: De la xbrchx / Shutterstock.com

La fel ca Dubrovnik, ar fi păcat să vizitați Croația fără să descoperiți Zadar. Între străduțe înguste și ruine romane, între bisericuțe și piațete frumoase, între albul orbitor și țiglele portocalii, veți fi cu siguranță seduși! Zadar este, de asemenea, modernă. Știați că marea cântă muzică? Nu ați mai văzut niciodată un spectacol de lumină naturală? Zadar este cunoscut pentru două bijuterii ale coroanei sale: orga marină și Salutul Soarelui. Dacă doriți să vă îndepărtați de oraș, nimic nu poate fi mai ușor! Zadar este punctul de plecare pentru multe drumeții și excursii pe mare.

13. Lacurile Plitvice

Lacul Plitvice, Croația

Dacă există un parc pe care ar fi păcat să îl ratați, acela este Plitvice. Situat în interiorul țării, la jumătatea distanței dintre Zadar și Zagreb, acest grup de lacuri și cascade face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Vă puteți bucura de o plimbare într-un mediu neatins, în inima unei păduri de conifere și foioase, unde s-ar putea să aveți norocul să întâlniți un lup sau un urs! Culoarea turcoaz nu este doar un privilegiu al apelor Adriaticii. Veți fi fermecat de nuanțele albastre ale lacurilor din parc. Nu trebuie ratat!

14. Insula Krk

Insula Krk, Croația Ușor accesibilă datorită podului care o leagă de continent, zona de Insula Krk este situat în nordul Mării Adriatice. Acesta va satisface atât călătorii în căutare de emoții, cât și iubitorii de natură secretă. Plaje turistice sau golfulețe izolate, specialități culinare sau viață de noapte, sporturi nautice sau drumeții, atracții naturale sau relicve istorice, există ceva pentru toată lumea!

15. Satele mici din Istria

Motovun, Croația

Credit foto: De OPIS Zagreb / Shutterstock.com

Bogăția culturală și gastronomică, frumusețea golfurilor și farmecul dealurilor explică de ce Istria atrage din ce în ce mai mulți călători. Dacă doriți să vizitați Croația fără să suferiți de aglomerația de turiști, orientați-vă spre două sate mici și izolate, precum Motovun sau Oprtalj. Cocoțate pe dealuri, între podgorii și păduri, aceste două destinații vă permit să descoperiți o altă Croație, departe de plaje și de agitația orașelor. Adevărate bijuterii!

16. Pula și Rovinj

Pula, Croația

Credit foto: De OPIS Zagreb / Shutterstock.com

Pula și Rovinj sunt perlele Istriei. Situată pe malul Mării Adriatice, în vestul peninsulei, Pula este plină de vestigii romane, precum amfiteatrul, templul lui Augustus sau forumul, care sunt deosebit de bine conservate. Pentru iubitorii de arhitectură barocă, Rovinj este o destinație obligatorie. Vizitați orașul vechi și catedrala Sfânta Eufemie. După aceea, faceți o baie revigorantă în apele cristaline!

17. Slavonia și Parcul Natural Kopacki Rit

Parcul Național Kopacki Rit, Croația

Credit foto: De iascic / Shutterstock.com

Vreți să ieșiți de pe traseul bătătorit? Vizitarea Croației înseamnă, de asemenea, descoperirea părții continentale a țării. Indiscutabil mai puțin turistică decât coasta sau parcurile dalmate, zona de Slavonia merită o vizită. O regiune cu istorie și caracter, puteți vizita orașul Osijek și aprecia frumusețea arhitecturii sale baroce. Pentru iubitorii de natură, parcul natural Kopacki Rit găzduiește o rezervație uriașă de păsări.

18. Zagreb

Zagreb, Croația

Credit foto: De Dreamer4787 / Shutterstock.com

Cum să vizitezi Croația fără să te oprești în capitală? Mai puțin popular decât omologii săi de pe coasta Adriaticii, Zagreb este totuși un oraș impresionant. Luați-vă timp pentru a aprecia farmecul Zagrebului, plimbându-vă pe străzile mici din orașul de sus, vizitând numeroasele muzee, savurând o cafea într-o piață cu flori sau lăsându-vă purtați de ritmul vieții de noapte.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro