Cele mai frumoase 17 locuri de vizitat în Indonezia

Vrei să fii uimit? Descoperă cele mai frumoase locuri de văzut și de vizitat în Indonezia, arhipelagul cu o mie de fețe!

Indonezia este formată din aproape 17.000 de insule răspândite între Asia de Sud-Est și Australia, în mijlocul Oceanului Indian. Aceasta îl face cel mai mare arhipelag din lume! Vizitarea Indoneziei înseamnă explorarea unor peisaje diverse și variate, întâlnirea cu o faună fascinantă și cunoașterea unei culturi bogate, influențată de diferitele religii ale oamenilor care trăiesc acolo.

Cu această selecție a celor mai frumoase 17 locuri de vizitat în Indonezia, vă ducem într-o călătorie peste vulcani, prin junglă și câmpuri de orez, pe plaje paradisiace cu fundul mării excepționale, dar și la temple maiestuoase.

Urcați la bord cu noi și nu vă mai întrebați niciodată ce să faceți în Indonezia!

1. Flores și Parcul Național Komodo

Flores

Credit foto: De Thrithot / Shutterstock.com

Flores, una dintre cele mai mici insule Sunda, își datorează numele portughezilor, care au redenumit-o în secolul al XVI-lea datorită abundenței de flori de pe insulă.

Vulcanii săi, inclusiv Kelimutu și lacurile sale surprinzător de colorate, golfurile magnifice Maumere și Labuan Bajo și satele sale fermecătoare încă intacte, fac din această destinație o destinație de alegere în timpul unei călătorii în Indonezia.

Dar asta nu e tot, în largul coastei Flores se află o adevărată comoară naturală: Parcul Național Komodo. Acest arhipelag, aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO și rezervație a biosferei, este alcătuit din 29 de insule vulcanice, printre care Komodo, Rinca și Padar, care sunt locuite de mii de șopârle uriașe cunoscute sub numele de “dragoni de Komodo”. Un must-see dacă vă întrebați ce să faceți în Indonezia!

2. Templul Borobudur (Java)

Templul Borobudur

Credit foto: De la Adel Newman / Shutterstock.com

Îndreptați-vă spre inima insulei Java, la câteva zeci de kilometri de importantul oraș Yogyakarta, pentru a admira un monument budist de o frumusețe rară: Biserica Templul Borobudur. Acest templu a fost construit în junglă între sfârșitul secolului al VIII-lea și începutul secolului al IX-lea, în timpul Sailendra înainte de a fi abandonată timp de câteva secole și apoi redescoperită în secolul al XIX-lea.

Aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Borobudur atrage milioane de vizitatori din întreaga lume în fiecare an.

Vă rugăm să rețineți: la răsăritul soarelui, spectacolul este pur și simplu incredibil!

3. Insulele Raja Ampat sau “Cei patru regi”

Arhipelagul de Raja Ampat, alcătuită din aproximativ 1500 de insule, este un adevărat paradis pe pământ, sau mai degrabă pe mare. Situate la marginea Oceanului Pacific, insulele Raja Ampat sunt renumite pentru fundul lor marin sublim, care îi va seduce, fără îndoială, pe pasionații de scufundări sau pe cei mai curioși dintre voi.

Lasă-te fermecat de acest loc încă păstrat și magic!

4. Muntele Bromo și Kawah Ijen (Java)

Ce să faci în Indonezia? Priviți cum apare prima rază de lumină a zilei pe impresionantul Vulcanul Bromo încă activ, fumând în depărtare. Bromo, care se înalță la peste 2.300 de metri în Parcul Național Bromo-Tengger-Semeru de pe insula Java, este uneori considerat cel mai frumos vulcan din Indonezia.

Mai la est se află Vulcanul Ijen care, de asemenea, este încă activă. Kawah Ijen, care înseamnă crater verde în limba javaneză, este cunoscut mai ales pentru lacul său acid de culoare verde smarald și pentru “flăcările albastre”, un fenomen misterios cauzat de vaporii de sulf care se scurg din crater la temperaturi de peste 220°.

Chiar și astăzi, cărăușii muncesc neobosit pentru a colecta sulf din această carieră deschisă.

5. Ubud și câmpurile sale de orez (Bali)

Câmpurile de orez din Bali

Credit foto: De la Sirisak_baokaew / Shutterstock.com

Este imposibil să faci un top al celor mai frumoase locuri de vizitat în Indonezia fără să menționezi frumosul și fascinantul Ubud, de pe insula Bali. Centrul cultural și spiritual al ceea ce este cunoscut sub numele de Insula Zeilor nu se mândrește doar cu un cadru extraordinar, ci și cu o atmosferă propice bunăstării și artei.

Dacă sunteți în trecere, vă sfătuim să vă plimbați prin câmpurile sale magnifice de orez (Tegallalang, Jatiluwih…), să vizitați templele sale fabuloase, să faceți un tur în Pădurea Maimuțelor sau să asistați la un spectacol de dans balinezesc, de exemplu.

6. Lacul Toba (Sumatra)

Lacul Toba

Credit foto: De Mario Pratama Sirait / Shutterstock.com

Planeta noastră este plină de minuni ale naturii, iar Lacul Toba de pe insula Sumatra este unul dintre ele. Acest lac de crater are o lungime de 100 de kilometri și o lățime de 35 de kilometri și este considerat cel mai mare lac din Asia de Sud-Est.

Puteți veni aici să vă relaxați și să vă bucurați de munții care îl înconjoară. Este destinația ideală pentru a scăpa de turiști și de căldura uneori sufocantă, deoarece Lacul Toba este situat la o altitudine de 900 de metri.

7. Parcul Național Lorentz (Papua)

Parcul Național Lorentz

Credit foto: De la Raiyani Muharramah / Shutterstock.com

Plănuiți o vizită în Indonezia, în special în Papua? Adăugați la lista dvs. Parcul Lorentz care este cel mai mare parc național din Asia de sud-est (25.056 km2).

Inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, Lorentz este, de asemenea, o rezervație naturală extrem de bogată, deoarece permite dezvoltarea tuturor ecosistemelor din Asia-Pacific (păduri tropicale, ghețari, mangrove etc.). Frumusețea acestui cadru excepțional nu ar trebui să vă dezamăgească!

8. Parcul Național Gunung Leuser (Sumatra)

Gunung Leuser

Credit foto: De Don Mammoser / Shutterstock.com

În nordul insulei Sumatra, se află Parcul Național Gunung Leuser este denumit după Muntele Leuser, care se ridică la peste 3380 de metri. Parcul se întinde pe o suprafață de 9.500 de kilometri pătrați și adăpostește o bogăție de floră și faună, rămânând unul dintre singurele locuri din lume unde mai este posibil să vezi urangutani și tigri de Sumatra în sălbăticie.

Împreună cu parcurile naționale Bukit Barisan și Kerinci Seblat, este recunoscută ca rezervație a biosferei de către UNESCO.

9. Lombok și Insulele Gili

Gili

Credit foto: De Antoniogut / Shutterstock.com

Dintre lucrurile de făcut în Indonezia, nu poți rata Lombok și frumoasa Insulele Gili (Air, Meno și Trawangan). Insula vulcanică Lombok atrage vizitatori atât pentru activitățile din apă, cum ar fi surfingul și scufundările, cât și pentru cele din afara apei, cum ar fi drumețiile pe Muntele Rinjani.

În insulele Gili, nu veți auzi niciun motor, deoarece acestea sunt interzise. Ideal pentru a vă relaxa, pentru a observa țestoasele de mare și pentru a vă bucura de un cadru idilic.

10. Prambanan (Java)

Prambanan

Credit foto: De Subodh Agnihotri / Shutterstock.com

Prambanan, sau Candi Rara Jonggrang, este un complex de 240 de temple Shiva (hinduiste) construit în secolul al VIII-lea. Măreția și istoria sa fac din el un important sit cultural și spiritual.

Ca și Borobudur, templul budist vecin (50 km), Prambanan este, de asemenea, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Apropierea sa de templul Borobudur este o mărturie a coexistenței pașnice a religiilor de pe insula Java la acea vreme.

11. Insula Nusa Lembongan

Nusa Lembongan

Credit foto: Unsplash – Jeremy Bishop

Vă întrebați ce să faceți în Indonezia? Profitați de o excursie în Bali pentru a evada pentru câteva zile pe insula de Nusa Lembongan. Aflată la doar câțiva kilometri de Bali, această insulă este destinația perfectă pentru a explora fundul mării.

S-ar putea să aveți norocul de a vedea la orizont raze manta, peștișori soare sau delfini!

12. Kalimantan și Parcul Național Tanjung Puting (Borneo)

Kalimantan, care acoperă aproape două treimi din insula Borneo, merită o vizită în timpul unei excursii în Borneo, deoarece are atât de multe de oferit.

Orangutanii și gibonii trăiesc unul lângă altul în vastele păduri primare, unde toți iubitorii de natură se vor bucura de drumeții. O excursie la baldachin este o necesitate dacă intenționați să vizitați Indonezia.

13. Templul Tanah Lot (Bali)

Fotografiat de milioane de ori, templul hindus din Tanah Lot, cocoțată pe insulița sa în mijlocul valurilor, nu încetează să atragă străinii care vin să viziteze Indonezia, și mai ales Bali.

Dar este, mai presus de toate, un loc de pelerinaj pentru toți hindușii din țară. Se spune că faimosul templu a fost construit în secolul al XVI-lea de către un mare înțelept hindus numit Nirartha.

14. Tana Toraja (Sulawesi sau Celebes)

Tana Toraja

Credit foto: De la Elena Odareeva / Shutterstock.com

The kabupaten de la Tana Toraja, în mijlocul munților și al câmpurilor de orez din provincia Sulawesi de Sud, este “țara poporului Toraja”, care se deschide încet către lume. Dar unele dintre credințele și tradițiile lor străvechi sunt încă foarte vii și fascinează din ce în ce mai mulți oameni, cum ar fi ritualurile lor impresionante din timpul ceremoniilor funerare.

Dacă intenționați să vizitați Indonezia și Sulawesi, profitați de ocazie pentru a vedea casele tradiționale. Tongkonans din satele din jur.

15. Valea Baliem (Papua)

Baliem

Credit foto: De Stefano Barzellotti / Shutterstock.com

Schimbare de insulă, schimbare de peisaj! Situat în provincia Papua, la o altitudine de peste 1000 de metri, orașul Valea Baliem se întinde pe 80 de kilometri.

Râul Sungai Baliem curge prin această vale, situată în inima Munților Maoke, și se varsă în Marea Arafura. Valea Baliem este accesibilă doar cu avionul.

16. Parcul Național Ujung Kulon (Java)

Ujung Kulon

Credit foto: De arief permana / Shutterstock.com

Parcul Național Ujung Kulonde pe insula Java, este, de asemenea, o destinație obligatorie în Indonezia!

Acest parc, care include grupul de insule vulcanice Krakatau, găzduiește rinocerul javanez și alte specii pe cale de dispariție. Ujung Kulon găzduiește, de asemenea, cea mai mare pădure tropicală din Kava și a fost declarată sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

17. Valea Harau (Sumatra)

Harau

Credit foto: De la Andi Andi / Shutterstock.com

Câmpurile de orez de un verde strălucitor se întind cât vezi cu ochii între stâncile de la Valea Harau și, astfel, își cufundă vizitatorii într-un cadru edenic.

Dacă vă simțiți confortabil, nu ezitați să închiriați un scuter pentru a pleca în căutarea cascadelor, care sunt ascunse în vale, și a maimuțelor gibon, care cu siguranță vă privesc de la distanță!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro