Cele mai frumoase 17 locuri de vizitat în Columbia

Vizita în Columbia nu vă va lăsa indiferenți. Între diferitele sale coaste, lanțurile muntoase, istoria și cultura sa sulfuroasă, nu veți rămâne insensibili.

Simpla menționare a numelui acestei țări ne aduce automat aminte de trecutul său tumultuos. Din fericire, în Columbia nu este vorba doar de trafic de droguri, carteluri și gherile. De patru ori mai mare decât Franța, Columbia oferă o diversitate de peisaje și culturi tuturor celor care doresc să se aventureze acolo. Cu doar șase milioane de vizitatori pe an, această țară este una dintre cele mai puțin vizitate de pe continent. Cu toate acestea, pentru mulți călători, este cea mai bogată și mai impresionantă țară de pe continentul sud-american. Doriți să rezervați un zbor către această destinație, dar nu știți încă ce să faceți și ce să vedeți în Columbia? Nu intrați în panică! Să aruncăm o privire asupra principalelor puncte de interes pentru vizitarea Columbiei.

1. Parcul Tayrona

colombia beach park tayrona

Credit foto: Shutterstock: Olga Kot Photo

Unul dintre cele mai frumoase parcuri din țară! Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut și de văzut în Columbia, parcul Tayrona este un loc de vizitat. Situat pe coasta caraibiană a țării, veți descoperi plaje somptuoase și paradisiace, mărginite de ape turcoaz. Peisajele sale ca de carte poștală și atmosfera relaxantă nu vă vor lăsa indiferent.

2. Orașul pierdut

colombia oraș pierdut drumeție oraș

Credit foto: Shutterstock / Joerg Steber

Acest loc nu are nimic de invidiat față de miticul Machu Picchu. Cu toate acestea, trebuie să treceți printr-o agenție de turism autorizată care vă va duce la poalele diverselor terase și ruine în timpul unei drumeții de cinci zile. Construit de oameni TaironaAcest sit, care dă numele parcului național, vă va pune în pielea unor exploratori în căutarea unei civilizații pierdute. Lasă-te sedus de acest loc unic atunci când plănuiești să vizitezi Columbia.

3. Punta Gallina

colombia la gallina

Credit foto: Shutterstock, de Sunsinger

Tot pe coasta Caraibelor, la Punta Gallina este cel mai nordic punct al continentului sud-american. Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut și de văzut în Columbia, acest site vă va umple de magia elementelor. Într-adevăr, veți putea admira dune de nisip care se varsă în Marea Caraibelor. Un spectacol de care vă veți aminti mult timp.

4. Cartagena de los Indias

colombia cartagena strada colorată

Credit foto: Shutterstock, de Anselme Arthur

Considerat de mulți ca fiind cel mai frumos oraș din America de Sud, Cartagena are un farmec unic. Între fortificațiile sale și centrul istoric colonial, veți avea parte de câteva zile de neuitat. În plus, în zona înconjurătoare aveți la dispoziție numeroase activități, inclusiv vizite la arhipelagul Rosario și la San Bernardo, cu plajele sale sublime și recifele de corali.

5. Bogota

colombia vizualiza Bogota

Credit foto: Shutterstock / PAYM Photography

Bogota, capitala țării, oferă multe comori. Între centrul său istoric, numeroasele sale picturi murale și un număr impresionant de muzee, veți avea de unde să vă ocupați zilele. Printre obiectivele de neratat se numără Muzeul Aurului, care deține cea mai mare colecție de artefacte din lume, și Muzeul Botero, unde artistul cu același nume își expune picturile și sculpturile voluptoase. Atunci când ești întrebat ce să vezi și să faci în Columbia, Bogota este un must în ceea ce privește cultura.

6. Catedrala de sare din Zipaquira

Columbia catedrala de sare din zipaquira

Credit foto: Shutterstock / Evelyn Dutra

Situat la doar o oră de mers cu mașina la nord de Bogota, acest loc este considerat prima minune a Columbiei, fiind votat chiar de către columbieni. Și nu veți fi dezamăgiți de frumusețea acestui loc. Sute de mineri au ajutat la construirea a ceea ce este acum cea mai mare catedrală subterană din lume. Pe lista ta de lucruri de făcut și de văzut în Columbia, această catedrală ar trebui să fie în fruntea notelor tale!

7. Mongui și paramo de Oceta

colombia mongui paramo oceta

Credit foto: Shutterstock / OSTILL este Franck Camh

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai frumoase sate din Columbia, Mongui este, de asemenea, poarta de acces către una dintre cele mai frumoase priveliști din lume. Situat la o altitudine de trei mii de metri, acest sat colonial este o mică minune în sine. Cu toate acestea, nu diminuează frumusețea unui ecosistem format în proporție de optzeci la sută din apă și situat la o mie de metri mai sus.

8. Deșertul Tatacoa

colombia desert tatacoa

Credit foto: Shutterstock / Jess Kraft

Acesta din urmă are particularitatea de a avea două tipuri de deșert: unul roșu și unul gri. O vizită în Columbia include inevitabil o trecere prin această zonă aridă, unde vă puteți bucura de unul dintre numeroasele observatoare astronomice pe timp de noapte. Într-adevăr, departe de poluarea luminoasă, ochii dumneavoastră vor fi încântați de descoperirea diferitelor stele. Acest loc amintește de Colorado Provençal din Rustrel.

9. Vizitați Medellin și comuna 13

Columbia clădiri Medellin

Credit foto: Shutterstock / Oscar Garces

Atunci când căutați ce să faceți și ce să vedeți în Columbia, este greu să ratați al doilea oraș ca mărime al țării. A fost considerat cândva cel mai periculos oraș din lume. Dar astăzi este unul dintre cele mai izbitoare exemple de transformare socială. În ultimele câteva decenii, Medellin și-a îmbunătățit infrastructura pentru a include suburbiile. Această strategie i-a permis să lase în urmă orele întunecate ale istoriei sale. Nu ratați o vizită la Comuna 13! Odată considerată cea mai sigură zonă a orașului, a devenit cea mai turistică! Veți descoperi multe graffiti pictate de tinerii din cartier pentru a contracara violența. Muzeul Memoriei este, de asemenea, un loc de vizitat. Acesta vă va oferi o perspectivă asupra istoriei tumultoase a acestui oraș, care este imposibil de ignorat. O vizită în Columbia include o vizită la Medellin și la transformarea sa.

10. Guatape

Columbia case colorate în Guatape

Credit foto: Shutterstock / Barna Tanko

Situat la mai puțin de două ore de Medellin, Guatapé este un sat colonial cu un farmec incontestabil. Străzile sale pline de culoare, balcoanele diverse și numeroasele piețe vă vor oferi un moment magic pentru ochi. Cu toate acestea, atracția principală este lacul care mărginește satul. Vă sunt oferite numeroase activități acvatice. Pentru a putea admira lacul în întregime, va trebui să mergeți la Piedra del Penol. Această stâncă, cocoțată la o înălțime de două sute de metri, oferă o priveliște uluitoare de trei sute șaizeci de grade asupra lacului și a diferitelor insule. Dar înainte de a vă bucura de spectacol, va trebui să urcați cele 649 de trepte pentru a ajunge în vârful stâncii.

11. Grădină

Columbia, munți și ceață în Jardín

Credit foto: Shutterstock / RG13

Lasă-te sedus de primul sat colonial al țării! Pierdut în munți, farmecul său este de netăgăduit. Multe drumeții vă permit să vizitați regiunea. Va fi pentru tine un prilej de odihnă departe de orașe.

12. Salento și parcul Los Nevados

Columbia, valea verde Ccocora din Parcul Los Nevados

Credit foto: Shutterstock / Lucie Parizkova

Unul dintre cele mai turistice locuri din țară, după cele trei orașe principale. Aveți la dispoziție numeroase activități, printre care se numără Valea Cocora. Această vale vă va duce la poalele celor mai înalți palmieri din lume, unii dintre ei având o înălțime de aproape șaizeci de metri. Pentru cei care iubesc plimbările și drumețiile, valea este, de asemenea, punctul de intrare în Parcul Los Nevados. Astfel, veți avea acces la o serie de peisaje incredibile, în mijlocul unor vârfuri de peste șase mii de metri.

13. San Augustin

Columbia statui UNESCO San Augustin

Credit foto: Shutterstock / De la Ilyshev Dmitri

Bogăția arheologică a Columbiei nu se limitează doar la Orașul pierdut. În sudul țării se află situl San Augustin, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici veți putea admira diverse sculpturi și morminte care datează de aproape o mie cinci sute de ani. În plus, dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut și de văzut în Columbia și în aceste locuri, există multe activități disponibile. Între siturile arheologice, diversele cascade și plimbările călare, nu duce lipsă de opțiuni.

14. Parcul arheologic din Tierradentro

Columbia Valea verde din Tierradentro

Ocazia de a vă îmbrăca în cel mai bun costum de Indiana Jones! Într-adevăr, acest sit Unesco reunește sute de morminte ale unei civilizații despre care nu știm nimic. Singurele lor rămășițe sunt aceste morminte, uneori săpate la nouă metri sub pământ, care conțin picturi ce au supraviețuit timp de secole. O vizită obligatorie dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut și de văzut în Columbia și dacă sunteți un iubitor de istorie!

15. Amazonul

Copaci amazonieni columbieni

Credit foto: Shutterstock / Sorn340 Images

Accesibilă doar cu avionul, regiunea amazoniană a țării este un loc virgin! Veți putea observa o faună și o floră excepționale. Nu ratați ocazia de a face o excursie în junglă. Dacă sunteți norocoși, s-ar putea să vedeți chiar și câțiva caimani și delfini roz!

16. Caño Cristales

Râul colorat columbian Caño Cristales

Credit foto: Shutterstock / Sunsinger

Cunoscut sub numele de “râul care a fugit din paradis”, Caño Cristales este situat în Parcul Național La Macarena. Este considerat cel mai frumos râu din lume. Ar fi o greșeală să vizitezi Columbia și să nu vezi acest loc magic. Veți fi uimit de amestecul de cinci culori pe care îl aduce.

17. San Andres și Providencia

Columbia Caraibe Marea Turcoazelor Isla Providencia

Credit foto: Shutterstock / Larissa Chilanti

Aceste insule se află în largul coastei Nicaragua, în Marea Caraibelor, într-o lume diferită de cea a Columbiei, fie din punct de vedere geografic, fie din punct de vedere cultural. Providencia are al treilea cel mai mare recif de corali din lume și este, fără îndoială, cel mai bun loc de scufundări din țară. Printre lucrurile de făcut și de văzut în Columbia, aceste insule sunt cu siguranță cele mai frumoase din Caraibe. Între diversele scufundări, nenumăratele plaje de nisip și cultura afro-caribiană, aceste insule sunt o antiteză a restului țării.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro