Cele mai frumoase 16 sate din Noua Aquitania

Descoperiți satele care le șoptesc iubitorilor de istorie, artă și cultură. Iată care sunt cele mai frumoase 16 sate din Noua Aquitania.

Regiunea Nouvelle-Aquitaine cuprinde departamente care rivalizează între ele prin frumusețea și fenomenele naturale excepționale, cum ar fi Gironde, Landes și Pyrénées-Atlantiques. Identitatea lor este multiplă și afișează cu mândrie multe specialități. Cu toate acestea, satele din Noua Aquitania – care sunt împrăștiate de-a lungul drumurilor – au un lucru în comun: sunt pline de farmec.

Lasă-te surprins de bogăția acestor pepite culturale și istorice. Calitatea lor arhitecturală și patrimoniul intact vă vor dezvălui, fără modestie, o adevărată artă de a trăi și o mare autenticitate. Porniți în căutarea celor mai frumoase 16 sate din Noua Aquitania.

1. Collonges-la-Rouge

Collonges-La-Rouge

Credit foto: Shutterstock – Ivonne Wierink

Micul sat medieval Collonges-la-Rouge este o comoară flamboaiantă. Clasat ca fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Noua Aquitania, își datorează locul său paletei incredibile de culori. Gresia roșie acoperă monumentele medievale, la rândul lor acoperite cu acoperișuri de lauze antracit: ce priveliște prodigioasă!

Pierdeți-vă pe străzile înguste și descoperiți armonia acestui loc atipic.

2. Beynac-et-Cazenac

Beynac-et-Cazenac

Credit foto: Shutterstock – Belt944

Beynac-et-Cazenac este de o frumusețe care îți taie răsuflarea, între străzile sale pietruite și panoramele excepționale, fiind chiar o muză pentru mulți artiști. Situat la înălțimea unei văi, satul îmbrățișează castelele. Casele par a fi suspendate în golul de deasupra stâncilor.

În centrul istoric, străzile înguste sunt martorele unui stil arhitectural masiv și elegant în același timp. Castelul din Beynac-et-Cazenac domină acest labirint și se ridică neclintit în fața castelului din Castelnaud.

3. Brantôme

Brantôme

Credit foto: Shutterstock – Sergii Rudiuk

Așezat în inima unui deal și aureolat de râul Dronne, Brantôme este supranumit “Veneția Périgordului”. Pe lângă meandrele strălucitoare ale apelor, traversate de poduri încântătoare, acest sat din Noua Aquitania, care trebuie vizitat neapărat, este martorul tuturor epocilor. Din preistorie până în Renaștere, trecând prin epoca romană, Brantôme are tot felul de vestigii. Cu toate acestea, această arhitectură cosmopolită este înzestrată cu o armonie fascinantă.

4. Domme

Domme

Credit foto: Shutterstock – SpiritProd33

Domme este una dintre cele mai frumoase bastide din Noua Aquitania. “Acropolele din Périgord” domină valea Dordognei. Este, de asemenea, mărturia unui sit excepțional moștenit din Evul Mediu și Renaștere.

Străzile sale pietruite coboară pe versanți și, în fiecare primăvară, degajă un miros delicios de trandafiri. Cochetăria și autenticitatea se regăsesc în fiecare piatră a acestui sat de caracter.

5. La Roque-Gageac

Roque-Gageac

Credit foto: Shutterstock – apgestoso

La sosirea la La Roque-Gageac, priveliștea de ansamblu este spectaculoasă. Aici, soarele inundă grădina exotică și faleza înaltă presărată cu stejari verzi. Casele cu acoperișuri din ardezie antracit sau țiglă sunt așezate sub un adevărat zid de calcar.

În funcție de momentul zilei, acest sat sprijinit de stâncă strălucește în râu. Casele mici din piatră din La Roche-Gageac înfloresc la poalele castelului și ale bastioanelor.

6. Saint-Emilion

Saint Emilion

Credit foto: Shutterstock – FreeProd33

Saint-Emilion este înconjurat de podgorii care dau naștere unor vinuri de renume mondial. Arhitectura medievală din Saint-Emilion poate fi descoperită în timpul unei plimbări contemplative.

De la Palatul Cardinalului la Cloister, trecând prin marile ziduri sau prin biserica monolitică, plimbarea dumneavoastră este punctată de monumente istorice spectaculoase. Așadar, porniți într-un tur de vinuri excepțional în fața caselor mici și albe cu acoperișuri pastelate.

7. Saint-Macaire

Sfântul Macaire

Credit foto: Shutterstock – SpiritProd33

Acest sat frumos de vizitat din Noua Aquitania arată ca o adevărată carte poștală. Fațadele restaurate, frescele în culori calde și șoaptele care scapă din balcoane: în Saint-Macaire vă așteaptă atâtea surprize.

Acest sat antic și inelul său de bastioane oferă, de asemenea, una dintre cele mai frumoase piețe medievale. Cu arcadele sale din piatră în culorile grâului și ornamentele sale renascentiste, este un loc de vizitat.

8. Monflanquin

satele din Noua Aquitania : Montlfanquin

Credit Foto – Wikipedia : MOSSOT

Montflanquin este unul dintre cele mai frumoase sate din Lot-et-Garonne. Lăsați bagajele și opriți-vă în inima bisericii sale gotice, pe străzile sinuoase sau în Casa Prințului Negru.

Monflanquin oferă, de asemenea, o atmosferă rurală fascinantă, în mijlocul unui peisaj rural liniștit. În acest vechi bastiment medieval, casele cu acoperișuri rotunde din țiglă sunt apropiate și vă duc cu câteva secole în urmă.

9. Ainhoa

satele din Noua Aquitania Ainhoa

Credit foto: Shutterstock – Borisb17

Acest sat tipic de bastide, adesea imortalizat de mari pictori, se învecinează cu oceanul și cu granița spaniolă. Se poate lăuda cu eticheta de cel mai frumos loc de vizitat din Noua Aquitania. Ainhoa vă invită să vă așezați la o masă bună și să vă plimbați printre meșteșugari și în centrul orașului.

Drept și mărginit de case cu pereți din lemn viu colorate, orașul Ainhoa te transpune în timp. Însă autenticitatea bască este cea care îi seduce pe vizitatori.

10. La Bastide-Clairence

satele din Noua Aquitania La Bastide Clairence

Credit Foto – Wikipedia: Peter Potrowl

Această bijuterie a Țării Bascilor iese în evidență prin casele sale albe și roșii și prin monumentele medievale. Casele cu frontoane și semicercuri, străjuite de ferestre cu muluri și de lintere sculptate, amintesc chiar de un decor de desene animate.

La Bastide-Clairence farmecă, de asemenea, cu marea sa piață pătrată care urcă până la biserică. Un loc al artiștilor de vizitat în Noua Aquitania pentru toți cei care iubesc și meșteșugurile.

11. Espelette

Espelette

Credit foto: Shutterstock – Laiotz

Papilele gustative vă vor furnica la simpla menționare a numelui acestui sat, care este unul dintre cele mai frumoase și mai gastronomice locuri de vizitat în Noua Aquitania. Espelette este, într-adevăr, locul de naștere al faimosului ardei iute, care vă va îmbunătăți delicios preparatele. Cu toate acestea, nu este doar pentru gurmanzi.

Pasionații de istorie vor fi încântați de o plimbare pe străzile întortocheate. Ele își croiesc drum prin sat într-un labirint sclipitor. Începând din septembrie, admirați ghirlandele de ardei care se usucă pe pereții caselor pitorești cu cornișe.

12. Saint-Jean-Pied-de-Port

Cele mai frumoase sate din Țara Bascilor franceză : Saint-Jean-Pied-de-Port

Credit foto: Shutterstock – peapop

Pelerinii care termină miticul Camino de Santiago aterizează în acest sat și deschid ochii mari de uimire. Și nu e de mirare. Saint-Jean-Pied-de-Port este situat în munți, la poalele portului Roncesvalles.

Acest oraș plăcut și liniștit oferă un cadru splendid, cu casele sale din gresie roz și apele strălucitoare. Nu trebuie să uităm de străzile medievale și de grădinile în cascadă, care îi dau aerul unui sat de basm.

13. Belvès

Belvès

Credit foto: Shutterstock – Oliverouge 3

Belvès, cocoțat pe un promontoriu pe locul unui castru gallo-roman și al unui vechi oraș medieval, este o adevărată călătorie în timp. Aici, văile sunt presărate cu păduri de castani, nuci și stejari care se prăbușesc sub soare.

Astfel, pădurile vaste sunt străbătute de poteci care îi vor încânta pe excursioniști. În inima satului, casele vechiului Belvès se strecoară între câteva case troglodite locuite de mult timp. Plimbați-vă pe străzile comerciale, pline de magazine de artizanat și fabrici de bere.

14. Monpazier

Monpazier

Credit foto: Shutterstock – Gordon Bell

Monpazier, unul dintre cele mai frumoase sate din Noua Aquitania, este un simbol al arhitecturii medievale. Mai mult de treizeci de monumente istorice sunt încă intacte. Apoi, în inima satului, piața este înconjurată de case pitorești. Treceți pe sub arcadele sale magnifice, care găzduiesc, de asemenea, piața locală plină de culoare. Bastidia Monpazier Bastide este cea mai faimoasă și mai bine conservată din Périgord.

Dacă vă uitați în sus, veți vedea că acest oraș formează un cvadrilatru delimitat de porți fortificate.

15. Castelnaud-la-Chapelle

Castelnaud-la-Chapelle

Credit foto: Shutterstock – beboy

Mai doriți să vizitați Noua Aquitania în ritmul trecutului său? Descoperiți Castelnaud-la-Chapelle: o adevărată fortăreață medievală cu fațade din piatră aurită, care se ridică din pământ într-un cadru verde.

Instalațiile sale medievale cu machiaje și castelul care se ridică maiestuos oferă o panoramă splendidă asupra văilor din jur. Aici, istoria și arta războiului sunt prezentate de la fiecare fereastră.

16. Sauveterre-de-Béarn

satele din Noua Aquitania : Sauveterre-de-Béarn

Credit foto: Shutterstock – TatkaZ

Ultimul, dar nu cel din urmă, dintre cele mai frumoase sate pe care le putem vizita în Noua Aquitania: Sauveterre-de-Béarn. Deschis spre poalele Pirinei și spre valea cu ochiuri de apă strălucitoare, este o mărturie a unui mod de viață incredibil de blând.

Cocoțat pe promontoriul său stâncos, orașul medieval este, de asemenea, amețitor cu ansamblurile sale armonioase. Aceste bijuterii pot fi contemplate fără moderație de pe pitorescul Podul Legend. Turnul Monréal, turnul bisericii și bastioanele vă veghează.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro