Cele mai frumoase 16 locuri de vizitat în Republica Dominicană

Visezi să mergi în Caraibe și să vizitezi Republica Dominicană? Acest articol este pentru tine! Frumusețea regiunii este de necontestat. O țară care are multe de oferit!

Republica Dominicană, descoperită de Cristofor Columb în 1492, vă va surprinde. Să vizitezi această țară înseamnă să descoperi o altă lume. Pentru a fi îmbogățit de peisaje care îți taie respirația, dar și de un mod de viață specific dominicanilor.

Republica Dominicană este o țară din Antilele Mari. Ocupă aproximativ două treimi din insula deHispaniolaiar Haiti ocupă treimea vestică a insulei. Spaniola este limba oficială. Sunt mai mult de 10 milioane de locuitori! A fost cândva una dintre primele colonii spaniole. Apoi, devenită americană, Republica Dominicană este cea care a văzut nașterea primului spital sau a primei catedrale din întreaga Americă! Monumentele istorice sunt rare pe insulă, dar peisajele somptuoase vă vor încânta.

Visezi să mergi în Republica Dominicană? Iată o listă cu cele mai frumoase 16 locuri de vizitat în Republica Dominicană!

1. Puerto Plata

Puerto Plata

Credit foto: Flickr – hectorlo

Situat în nordul Republicii Dominicane, San Felipe de Puerto Plata, așa cum este cunoscut, este un oraș și un port de pe Coasta Amber.

Este un loc foarte animat, care reprezintă un punct strategic pentru comerțul țării. Vino să vizitezi Republica Dominicană prin acest oraș frumos, cu case în stil victorian și un fort vechi. Bucurați-vă de plaja din Playa Dorada să vă relaxați și să vă reîncărcați bateriile. Acest oraș vă va oferi numeroase excursii în toată Republica Dominicană.

2. Rio San Juan

Rio San Juan

Credit foto: Instagram – kawenah

Oraș mic și liniștit din Republica Dominicană, Rio San Juan este mărginită de o mangrovă groasă și de faimoasa Playa Grande.

Sunteți un pasionat de scufundări? Acest oraș vă va oferi tot ceea ce visați! Explorarea peșterilor scufundate, a recifurilor de corali… veniți să vizitați Republica Dominicană și să explorați fundul mării! Oraș pescăresc, acesta asigură cea mai mare parte din aprovizionarea cu pește a regiunii. Se află la aproximativ 100 km de Puerto Plata.

3. Cabarete

Tot în zona Puerto Plata, Cabarete este locul unde trebuie să fie pentru fanii de kitesurfing care vin să viziteze Republica Dominicană!

Senzații tari garantate, deoarece orașul se află în epicentrul țării în ceea ce privește vântul. Veți găsi cele două locuri celebre : Kitebeach și Bozo Beach. Vă așteaptă o plajă imensă, mărginită de palmieri de cocos.

Și pentru cei care preferă să privească? Restaurantele vă vor primi cu drag! Mâncați și relaxați-vă cu vedere la apele turcoaz. Frumos program, nu-i așa?

4. Santo Domingo

Santo Domingo

Credit foto: Flickr – Chris 861

Santo Domingo este capitala țării. Nu poți vizita Republica Dominicană fără să vizitezi Santo Domingo!

Reputată a fi cea mai veche capitală a Lumii Noi, vă va plăcea să vă plimbați prin vechiul oraș colonial. Este un sit inclus în patrimoniul mondial UNESCO. El Parque Coló este cel mai turistic colț, dar totuși foarte frumos și plăcut.

De văzut: Catedrala Santa María la Menorconstruit în secolul al XVI-lea. În partea nouă a orașului există numeroase muzee și magazine.

5. Punta Cana

Punta Cana

Credit foto: Unsplash-Joe deSousa

Acest nume emblematic răsună în mintea noastră ca un loc ceresc! Și există un motiv întemeiat pentru asta! Punta Cana este o stațiune balneară situată în estul Republicii Dominicane. Puteți găsi acolo plaje magnifice, printre cele mai frumoase din lume, cum ar fi plajele din Juanitode Bavaro, d’El Cortecito și de Cabo Engaño.

Aveți la dispoziție numeroase activități, cum ar fi navigația, caiac-canoe sau excursii cu catamaranul. Ca să nu mai vorbim, bineînțeles, de scuba diving! Descoperiți orașul pe timp de noapte, cu toate barurile și cluburile de noapte la modă. Bachata și merengue vor fi pe ordinea de zi!

6. Coasta de nucă de cocos

Pâini

Credit foto: Instagram – valeriyamamaeva

Coasta de cocos, sau Costa de CocosCosta de Cocos este o întindere de aproximativ 50 de kilometri de plaje cu nisip alb. Acestea sunt mărginite de frumoși cocotieri. Coasta primește, în medie, peste 70.000 de turiști pe săptămână, aproape tot timpul anului. Dacă sunteți în căutarea unui loc de cazare, aveți la dispoziție peste 60 de hoteluri din care puteți alege!

Apropo, nu ezitați să consultați articolul nostru despre unde să vă cazați în Republica Dominicană. Dacă încercați să mergeți puțin mai la nord, veți găsi unele locuri puțin mai sălbatice (spre Miches de exemplu). Un peisaj care te va uimi!

7. Piața din Higuey

Veniți să vizitați Republica Dominicană și să vă cufundați total vizitând piața locală de Higuey ! O piață foarte tipică, cu o mie de culori și arome.

Plimbați-vă printre tarabe, priviți viața dominicană în toată splendoarea ei. Un singur cuvânt: relaxare! Veți observa că această piață tipică nu este un simplu loc pentru turiști, deoarece locuitorii locali vin să cumpere carne, pește și alte fructe și legume din regiune.

8. Bazilica din Higuey

Să rămânem în orașul Higuey pentru a vorbi despre superba sa bazilică. Numit Bazilica Nuestra Señora De La Altagracia Bazilica se află exact în locul în care a fost construit primul sanctuar dedicat Fecioarei Maria din America.

Loc de pelerinaj, este sărbătorit în fiecare an în ziua de Fecioara din Alagracia la 21 ianuarie. Mii de dominicani merg acolo în această zi sfântă! De asemenea, veți fi surprinși de designul său original, cu arcade pe care se sprijină o cupolă și un turn clopotniță cu 45 de clopote de bronz.

9. La Montana Redonda

Montana Redonda

Credit foto: Instagram – _rme_

Montana Redonda este un deal uriaș care oferă o priveliște magnifică de 360 de grade asupra altor munți și este situat aproape de mare. Dacă veniți să vizitați Republica Dominicană, vă va plăcea priveliștea uluitoare pe care o oferă dealul!

Atenție: intrarea nu este gratuită (150$ aproximativ). Acesta vă va oferi acces la munte și la mijloacele de transport. Dar este totuși o activitate care nu trebuie ratată! Când ajungeți în vârf, vă așteaptă un restaurant. Dar nu numai atât!

Căutați fotografii de neuitat? Un leagăn uriaș vă va oferi cele mai bune fotografii!

10. Boca de Yuma

Căutați o evadare? Apoi, veniți să vizitați Republica Dominicană dintr-un alt unghi, cu frumosul sat de pescari Boca de Yuma situat, de asemenea, în provincia LAltagracia. Un loc de neratat în țară, profitați de această vizită pentru a vă relaxa, departe de agitația din Santo Domingo.

Locul este ideal pentru a veni să gusta pește proaspăt, capturat în timpul zilei, pe care numeroasele restaurante situate pe malul apei vi-l vor frige pe loc. Vă sfătuim să vă închiriați propria mașină pentru a ajunge acolo.

11. Parcul Național Los Haitises

Foarte des propus în cadrul excursiilor, parcul național Los Haitises este un loc frumos și natural pe care trebuie să veniți să îl descoperiți dacă doriți să vizitați Republica Dominicană.

Acoperind o suprafață de peste 208 kilometri pătrați, este un parc vast care vi se oferă pe sine. Descoperiți fauna și flora, foarte bine conservate. Copacii de mahon, cedru și mangrove oferă zone frumoase de umbră. Contemplați peșterile, pelicanii și papagalii.

Această excursie se face cu barca din golful de Samana sau de Sanchez.

12. Rio Dulce

Rio Dulce

Credit foto: Instagram – eyeoz

Vizitați Republica Dominicană și scufundați-vă în populația locală, mergând la Rio Dulce. Acest râu albastru turcoaz atrage localnicii în fiecare weekend pentru a se întâlni și a face grătare uriașe.

Ca să nu mai vorbim de frumusețea locului, vă recomandăm să mergeți acolo pentru a petrece un timp frumos și plăcut în atmosfera festivă pe care v-o oferă dominicanii. Rio Dulce se află la aproximativ 1 km de Playa Ricon.

13. Las Terrenas

O adevărată stațiune balneară în mărime naturală, Las Terrenas este locul ideal dacă doriți să vă bucurați de activități precum scufundări sau excursii frumoase. Există, de asemenea, un număr mare de hoteluri și restaurante.

Las Terrenas este cunoscută și pentru plajele sale imense de nisip, care au rămas destul de intacte. Apele sale sunt renumite pentru că sunt limpezi ca cristalul și atrag în fiecare an numeroși turiști în căutarea unui peisaj paradisiac. Inițial un oraș de pescari, este în prezent un loc foarte la modă și pentru viața de noapte!

14. Laguna Gri-Gri

Laguna Gri-Gri este, după cum sugerează și numele, o lagună. Dacă sunteți un iubitor al naturii și doriți să vizitați Republica Dominicană, nu puteți rata acest loc magic.

O adevărată excursie, îmbarcați-vă pe una dintre bărci și contemplați fauna și flora care vă sunt oferite. Plaje somptuoase (cum ar fi Los Muertos și Los Minos) și uriașa pădure de mangrove care adăpostește Sanctuarul de las Aves (sanctuar de păsări), unde trăiesc mii de păsări. Contează pe aproximativ 30$ pentru opt persoane.

15. Altos de Chavón

Altos de Chavón este un mic sat cu case frumoase din piatră. Veți cădea sub vraja străzilor sale pietruite.

Acest sat este cunoscut pentru viața sa culturală, mulți artiști expunând aici. Veți găsi, de asemenea, evenimente precum festivaluri, concerte și alte spectacole. Satul are un amfiteatru de inspirație romană, care atrage în fiecare an un număr mare de spectatori!

16. Jarabacoa

Dacă vizitați Republica Dominicană, aceasta este o vizită obligatorie! O atmosferă plăcută, asemănătoare primăverii, domnește pe tot parcursul anului în Jarabacoa. Situat în provincia La VegaJarabacoa, în centrul Republicii Dominicane, este un loc cu verdeață tropicală și teren muntos. Cascadele și pârâurile traversează orașul pentru plăcerea dumneavoastră. Aproape de parcul național Armando BurmundezÎn această zonă veți găsi una dintre cele mai mari biodiversități ale insulei.

După cum puteți vedea, vizitarea Republicii Dominicane vă va uimi. Pentru și mai multe informații, nu ezitați să consultați articolul nostru despre circuite și excursii all inclusive în Republica Dominicană!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro