Cele mai frumoase 16 locuri de vizitat din Irlanda

Vă pregătiți să vizitați Irlanda? Atunci iată care sunt cele mai frumoase locuri de descoperit pe insula Irlanda!

Departe de drumurile bătătorite, Irlanda este o destinație oarecum ieșită din comun. Cu toate acestea, Irlanda, așa cum este cunoscută în Irlanda, este o țară magnifică, plină de minuni și orașe frumoase de descoperit în timpul unei călătorii. Aflată de mult timp sub jugul Angliei, Republica Irlanda este acum independentă și acoperă o mare parte din insula cu același nume. Într-adevăr, Irlanda de Nord face încă parte din Regatul Unit, din care este una dintre cele patru părți constitutive.

Dacă clima îi poate descuraja pe unii călători, este greșit: țara are o vegetație luxuriantă, presărată cu castele medievale, în inima unor comitate istorice. Vă întrebați ce să faceți în Irlanda? Nu te vei plictisi niciodată pe această insulă fabuloasă, sunt atât de multe locuri de descoperit! Așa că, pentru a te ajuta să te pregătești pentru aventura ta irlandeză, am alcătuit o listă cu cele mai frumoase 16 locuri de vizitat în Irlanda!

1. Dublin

Dublin Să vizitezi Irlanda înseamnă să-i descoperi capitala! Dublin poate ocupa cu ușurință mai mult de un weekend. Acest oraș istoric este o mărturie a trecutului irlandez. Orașul are numeroase muzee, precum Muzeul Național, Muzeul Scriitorilor, dar și clădiri superbe pe care să le descoperiți în timpul șederii, cum ar fi Catedrala Christ Church și cripta sa, Catedrala Saint Patrick sau Trinity College.

În Dublin, profitați de ocazia de a vă plimba pe străzile înguste și pietruite din centrul orașului, de a vă plimba prin piețe și de a gusta delicioasele beri locale în diversele pub-uri din capitală. Pentru că vizitarea Irlandei înseamnă și degustarea berilor sale! Cunoscută pentru efervescența sa culturală și atmosfera festivă, zona Temple Bar este deosebit de recomandată pentru sejurul dumneavoastră în Dublin. Dacă vă place să vă bucurați de această băutură, puteți vizita Guinness Storehouse!

2. Galway

În vestul Irlandei, Galway este un oraș vibrant și fermecător, un centru cultural al insulei, unde mulți artiști și-au lăsat amprenta cu bucurie.

În oraș puteți vizita Biserica Colegială Sfântul Nicolae de asemenea, puteți vizita miticul Castel Lynch sau puteți descoperi Arcul spaniol, o amintire a Evului Mediu. Vara, în Galway au loc numeroase festivaluri și evenimente artistice!

3. Connemara

Connemara

Credit foto: Flickr – Yannick

Nu departe de Galway se află Parcul Național Connemara este o destinație obligatorie dacă plănuiți să vizitați Irlanda! Acest adevărat paradis al pământului, neîmblânzit de om, se întinde pe mai mult de 2.000 de hectare.

Există trei trasee de dificultate și lungime diferite, care vă vor permite să descoperiți frumoasa faună sălbatică a parcului într-un cadru impresionant. De pe munții impunători, vă puteți bucura de priveliști incredibile ale câmpiilor, pădurilor și lacurilor uriașe, mlaștinilor și mlaștinilor de culoare roșiatică din Connemara!

4. Stâncile din Moher

Moher Ce să faci în Irlanda? Admirați miticul Stâncile din Moher bineînțeles! Situate la sud de Galway, acestea au o lungime de peste 8 kilometri și o înălțime de până la 215 metri.

Puterea, grandoarea și frumusețea acestui mecca turistic irlandez vă vor lăsa fără îndoială cu gura căscată!

5. Calea Uriașilor (Giant’s Causeway)

Giants Causeway Situat în Irlanda de Nord, hotelul Calea Uriașilor (Giant’s Causeway) Clochán na bhFómharach”, în limba gaelică, este o formațiune geologică formidabilă, formată din peste 40.000 de coloane hexagonale de bazalt, unele dintre ele având o înălțime de până la 12 metri!

Legenda spune că a fost construită pentru ca doi giganți, unul irlandez și unul scoțian, să se poată lupta între ei. Există mai multe locuri de vizitat, așa că nu ezitați să întrebați un ghid pentru a afla mai multe despre acest loc emblematic irlandez!

6. Belfast

În drum spre Giant’s Causeway, Belfast este o oprire obligatorie. Acest oraș istoric de pe insulă a fost scena războiului dintre unioniști și naționaliști, ale cărui urme sunt încă vizibile pe zidurile din Belfast.

În ciuda trecutului său tragic nu foarte îndepărtat, orașul merită o vizită. În timp ce vă plimbați prin oraș, puteți admira frumoasa arhitectură victoriană și Marea Operă Universitatea Queens și, de asemenea, Universitatea Grădina Botanică !

7. Comitatul Kerry

Nu poți vizita Irlanda fără să vezi Comitatul Kerry ! L’Inelul de Kerry este unul dintre cele mai frumoase drumuri din Irlanda. Conducerea vă va permite să admirați munții, litoralul irlandez și, mai ales, sublimele stânci din Kerry.

De-a lungul acestui traseu de 180 km vă așteaptă priveliști uluitoare! Fie că vă deplasați cu mașina, cu bicicleta sau pe jos, veți găsi cu siguranță ceva care să vi se potrivească între drumuri, poteci de munte sau plimbări în natură. Fie că este sau nu punctul dumneavoastră de plecare pentru a vizita Kerry, nu ezitați să zăboviți în Killarney pentru a admira superbele sale monumente istorice, cum ar fi Castelul Ross.

8. Peninsula Dingle

Peninsula Dingle În partea de nord a comitatului Kerry, în Peninsula Dingle este un must see! Denumită după orașul Dingle, peninsula există datorită prezenței unui lanț muntos, Dingle Sliabh Mish care se mută în mare!

Muntele Brandon, unul dintre cele mai înalte din Irlanda, la 951 de metri, oferă o priveliște sublimă asupra regiunii. Sălbatică și cu o climă blândă, între ocean și munte, peninsula Dingle este un loc unic de descoperit atunci când vizitați Irlanda! Iar dacă vreți să vedeți un oraș tipic irlandez, ar trebui să rămâneți în Dingle. Făcând parte din regiunea Gaeltach, unde încă se vorbește irlandeză, aici se găsesc pub-uri și restaurante mici și pitorești, unde puteți asculta muzică irlandeză.

9. Skellig Michael

Skellig Michael În largul coastei Kerry, Insulele Skellig se ridică abrupt la 218 metri deasupra Oceanului Atlantic. Izolată, clădirea Skellig Michael a găzduit o mică mănăstire creștină în Evul Mediu.

Protejat și cunoscut pentru siturile sale arheologice, a căpătat o nouă faimă în ultima vreme datorită episoadelor VII și VIII din Star Wars. Într-adevăr, insula a fost folosită ca locație de filmare pentru cele două filme ale saga!

10. Plută

Plută Ce să faci în Irlanda? Vizitați orașul dinamic al studenților din Cork! Al treilea cel mai populat oraș de pe insulă, se confruntă în prezent cu un boom cultural și economic excepțional. În timpul zilei, puteți descoperi un patrimoniu arhitectural fabulos, care a străbătut toate timpurile, din Evul Mediu până în zilele noastre, cu străzi tipice precum Strada Sfântul Patrick Orașul are multe atracții, cum ar fi faimoasa stradă St. Patrick, catedrale frumoase și muzee frumoase.

Noaptea, restaurantele și pub-urile vor prelua controlul și vă puteți bucura de mese delicioase, halbe răcoritoare și concerte plăcute!

11. Kinsale

Kinsale La sud de Cork, Kinsale este un orășel fermecător pe care trebuie să-l descoperiți atunci când vizitați Irlanda!

Cunoscut pentru casele sale colorate și galeriile de artă, orașul găzduiește, de asemenea, un minunat patrimoniu istoric, cum ar fi Charles Fort, care domină și protejează golful.

12. Stânca din Cashel

Stânca din Cashel Vizitarea Irlandei înseamnă, de asemenea, admirarea unor castele formidabile, vechi de câteva sute de ani. The Stânca din Cashel este unul dintre cele mai emblematice. Ridicându-se la aproape 60 de metri de la vârful unei stânci impunătoare, este un complex de vestigii medievale fantastice.

Cu vedere spre oraș, este o Mecca a turismului irlandez. Oricine este interesat să afle mai multe despre istoria medievală a țării ar trebui să viziteze Stânca!

13. Coumshingaun Lough

Înconjurat de munți, în inima unui adevărat circ de rocă, hotelul Coumshingaun Lough este unul dintre cele mai frumoase lacuri din toată Irlanda. Nu vei regreta că ai făcut această minunată plimbare în Munții Comeragh când vei descoperi priveliștea sublimă a acestui lac!

O priveliște care îți taie respirația și îți taie respirația îi va răsplăti pe cei mai aventuroși.

14. Kilkenny

Încă te întrebi ce să faci în Irlanda? Cunoscută pentru arhitectura sa medievală sublimă și pentru patrimoniul său unic, Kilkenny este o destinație turistică irlandeză majoră, cu castelele și catedralele sale magnifice!

De asemenea, aici se fabrică berea cu același nume. Așadar, dacă doriți să savurați o halbă delicioasă și să vă plimbați pe străduțele fermecătoare, Kilkenny ar trebui să fie pe itinerariul dumneavoastră!

15. Liga Slieve

Liga Slieve Situat în comitatul Donegal, cel mai nordic comitat din țară, Liga Slieve este a doua cea mai înaltă stâncă din Europa! Din vârful stâncii de 606 metri veți avea în față una dintre cele mai frumoase priveliști din Irlanda.

Cu toate că este foarte vânt, drumeția merită cu prisosință, așa că asigurați-vă că aveți timp să descoperiți acest loc de neratat!

16. Parcul Național Glenveagh

Comitatul Donegal este plin de surprize… Se află la aproximativ 20 km de Letterkenny Parcul de 16.000 de hectare, castelul și grădinile pot fi explorate.

Între munții Derryveagh și văile Lough Veagh și Poisoned Glen, se află Parcul Național Glenveagh Parcul Național Glenveagh oferă priveliști uluitoare și o plimbare minunată. Cei mai atletici (și mai curajoși) vor fi tentați de o sesiune de surfing. Surfingul este un sport popular în zonă, iar valurile sunt de obicei acolo!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro