Cele mai frumoase 16 locuri de vizitat din Chile

Descoperă cea mai lungă țară din lume, am selectat pentru tine 16 dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Chile!

Cu o lungime de 4.300 km, Chile se pretează la o călătorie lungă pe șosea, care vă duce de la întinderile deșertice din Atacama până la aisbergurile de la Capul Horn. A vizita Chile înseamnă să traversezi peisaje cu multiple fațete și să descoperi noi civilizații, încă necunoscute europenilor în urmă cu patru sute de ani. Vă invităm să descoperiți cele mai frumoase locuri din această fâșie subțire de pământ, așezată între Anzi și Oceanul Pacific. Pentru călătoriile dumneavoastră, vă recomandăm autobuze – foarte confortabile – zboruri interne și, ocazional, o mașină de închiriat.

Este dificil de stabilit un clasament între aceste situri atât de spectaculoase, așa că vom urma pur și simplu traseul de la nord la sud.

1. Parcul Național Lauca

Parcul Național Lauca, Chile

Credit foto: De la JeremyRichards / Shutterstock.com

În extremitatea nord-estică a statului Chile, acest parc natural, situat în regiunea administrativă Arina și Parinacota a fost declarată rezervație a biosferei în 1981.

Aici veți găsi natura în stare brută, cu vârfuri înalte, vulcani, lacuri de mare altitudine și o mare varietate de animale sălbatice. Pentru a o aprecia pe deplin, cel mai bine este să vă obișnuiți treptat cu altitudinea, deoarece veți urca la peste 3.200 de metri. Puteți, de exemplu, să închiriați o mașină în Arica și să conduceți încet până la Putre pentru a urca treptat.

2. Iquique – Humberstone

Iquique, Chile

Credit foto: De lucas nishimoto / Shutterstock.com

Fanii plajei și ai surfului? Mergeți în cel mai mare port de pescuit din Chile: Iquique. Întoarcerea bărcilor colorate este o priveliște frumoasă, la fel ca și baletul leilor de mare, pelicanilor și focilor, care așteaptă nerăbdători resturile de pește aruncate de pescari. Există multe plaje aici, unele dintre cele mai frumoase din țară. Acestea sunt excelente pentru surfing, la fel ca și dunele înalte de deasupra orașului, de data aceasta pentru sandboarding.

La aproximativ 50 de kilometri distanță, nu ratați satul fantomă din Huberstone. Acest sat vechi, creat în 1872 pentru a găzdui muncitorii care veneau să extragă nitrat, a fost abandonat în 1960, dar infrastructura sa a fost păstrată. Descoperiți casele, școala, piscina, teatrul… care sunt martori ai vieții de la începutul secolului trecut.

3. San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama, Valea Lunii, Chile

Credit foto: De Helder Geraldo Ribeiro / Shutterstock.com

Nu poți vizita Chile fără să mergi la San Pedro de Atacama !

Acest fost sat agricol, situat într-o oază în deșertul Atacama, la o altitudine de 2 438 m, a devenit o destinație obligatorie pentru călătorii care doresc să exploreze împrejurimile. Gheizerele din El Tatio, Salar Atacama, lagunele din Cejar și Ojos del Salar, pietrele roșii, băile termale, toate aceste locuri vă vor uimi. Cu toate acestea, punctul culminant al spectacolului este, fără îndoială, Valea Lunii (Valea Lunii). Dacă visați să mergeți pe Lună, veniți mai întâi aici, vă veți simți cu adevărat ca pe o altă planetă. Alături, și nu mai puțin interesantă, se află Valea lui Marte (Valle de Marte) adesea tradus în mod eronat în franceză ca Vallée de la Mort.

4. Cerro Paranal

Cerro Paranal, observarea stelelor, Chile

Credit foto: Flickr – Observatorul European Sudic

Dacă ați ratat observarea cerului din San Pedro de Atacama, sau dacă v-a lăsat cu gura căscată, mergeți la sud de Antofagasta, la Cerro Paranal. Acest munte, situat în inima deșertului, a fost ales de Organizația Europeană pentru Cercetare Astronomică (ESO) pentru calitățile sale excepționale pentru observarea stelelor. Aici veți avea cele mai bune priveliști ale universului stelar, datorită VLT (Very Large Telescope).

5. Valea Elqui și La Serena

Valea Elqui, Chile

Credit foto: De la Jess Kraft / Shutterstock.com

Un salt mare spre sud și vă continuați turul în Chile în Valea Elqui. Verdele este din ce în ce mai prezent, aici începe traseul vinului chilian. Faceți o oprire în La Serena este un frumos oraș colonial. Centrul este ușor de vizitat pe jos. Din Plaza de Armas, puteți alege între 29 de biserici, o catedrală, piața de artizanat Recova și muzeul arheologic. În vale, vizitați o podgorie sau o pisquera și gustați faimosul pisco – cu moderație! Valea este, de asemenea, un loc minunat pentru observarea stelelor.

6. Valparaiso

Valparaiso, Chile

Credit foto: De la streetflash / Shutterstock.com

Dacă aterizați în Santiago, faceți un tur rapid al capitalei și apoi mergeți la Valparaiso se află la aproximativ o oră și jumătate de mers cu mașina. Al doilea oraș ca mărime și cel mai mare port din Chile își datorează farmecul artei sale stradale.

Plimbați-vă pe străzile sale pline de culoare și admirați lucrările artiștilor stradali. Urcați pe scări sau pe unul dintre funiculare pentru o priveliște uluitoare de pe dealurile pe care este construit. Luați o pauză? Extindeți-vă descoperirea vieții culturale din Viña del Mar și bucurați-vă fără moderație de frumoasele sale plaje cu nisip alb.

7. Parcul celor 7 cupe (radal siete tazas)

Parcul Național Radal Siete Tazas, Chile

Credit foto: De la Alexis Gonzalez T / Shutterstock.com

Peisajul, până atunci mai degrabă deșertic, începe să se înverzească la periferia orașului Curico. Un drum de două ore de la acest oraș, pe un drum de ripio (pietriș), vă va duce la Parcul Radal Siete Tazas Parcul celor șapte cupe. Acestea sunt cascade care se varsă una în alta. Înainte de a ajunge la ele, puteți admira o cascadă impresionantă: voalul miresei. Cupele au fost oarecum deteriorate de cutremurul din 2010, dar patru sau cinci dintre ele sunt încă vizibile. Parcul este situat în pădure, flori roz sau portocalii mărginesc drumul până la o ultimă cascadă: Leona saltos, unde se poate face o baie.

8. Districtul Lacurilor

Districtul Lacurilor, Chile

Credit foto: Shutterstock / De Dariia_K

Cu regiunea lacurilor începe Patagonia. Anzii se rotunjesc și își arată vulcanii cei mai emblematici: Calbuco, Osorno și Villarrica pe care te poți cățăra, atunci când nu sunt în erupție!

Un întreg lanț de lacuri străjuiește zona, până la Puerto Montt. Vă puteți caza în Pucon sau Villarica, pe malul lacului cu același nume, dacă nu preferați malurile râului Lacul Calafquen un lac mai confidențial și mai autentic. În Frutillar, în apropiere de Lacul Llanquihue Vă veți simți ca și cum ați fi într-un frumos sat german. Mergeți de-a lungul lacului, treceți de Puerto Varas și ajungeți la Cascada Petrohué. Veți fi impresionați de culoarea lor albastră/verde intensă.

9. Chiloé

Insula Chiloé, Chile

Credit foto: De la Przemyslaw Skibinski / Shutterstock.com

Insula Mare Chiloé este renumit pentru bisericile sale de lemn. A doua insulă ca mărime din America de Sud, după Tierra del Fuego, oferă o natură luxuriantă, sate fermecătoare de pescari, case și biserici colorate.

Faceți o plimbare cu bicicleta sau cu caiacul pentru a descoperi misterele sale sau luați o barcă pentru a explora una dintre numeroasele insule mici ale arhipelagului. Mergeți la Quellon unde se termină faimoasa Autostradă Panamericană, care pleacă din Alaska. În Chiloé, totul vă invită la o plimbare.

10. Parcul Chaitén și Pumalin

Chaitén, Chile

Credit foto: De Dudarev Mikhail / Shutterstock.com

Drumul național 7, sau Drumul Sudului, leagă Puerto Montt de Villa O’Higgins în aproximativ 1.200 de kilometri. Uneori asfaltat, alteori un simplu drum de pământ, traversează peisaje încântătoare care nu vă vor lăsa indiferenți. Vă aflați în regiunea fiordurilor și, uneori, va trebui să luați feribotul pentru a ajunge la următorul sat.

Dacă ați trecut prin Chiloé, puteți ajunge direct pe acest drum la Chaitén Poarta de intrare în Parcul Pumalin. Păduri dense, vârfuri înzăpezite, vulcani, ghețari, cascade, lacuri, o faună și o floră bogată, nu suntem departe de paradis!

11. Lacul General Carrera și capelele de marmură

Lacul General Carrera, Chile

Credit foto: De Alberto Loyo / Shutterstock.com

Tot pe Carretera Austral, un alt loc frumos din Chile: la Lacul General Carrera și capelele sale de marmură (capillas de marmol). Acest lac, împărțit între Argentina (unde este cunoscut sub numele de Lacul Buenos Aires) și Chile, este dificil de accesat, dar merită călătoria. Formațiunile naturale de carbonat de calciu, cu culori de la albastru la negru, desenează peșteri pe care ai putea crede că sunt făcute din marmură. La catedrală și la capelă se poate ajunge cu barca sau cu canoea.

12. Parcul Bernardo O’Higgins

Parcul Bernardo O'Higgins, Chile

Credit foto: De la SL-Photography / Shutterstock.com

Patagonia are mai mult decât suficient pentru a vă surprinde. Situat în jurul paralelei a cincisprezecea, orașul Parcul Național Bernardo O’Higgins acoperă partea chiliană a Câmpului de gheață din Patagonia sudică (Campo de Hielo Patagónico Sur), a treia cea mai mare calotă de gheață din lume. O excursie cu barca din Puerto Natales, Punta Arenas sau Puerro Montt este o oportunitate de a admira fiordurile și unii dintre cei mai frumoși ghețari: Balmaceda, Serrano, Pio XI și O’Higgins. Planificați un popas în acest parc pentru a vă bucura de natura în stare brută, departe de zgomotul civilizației.

13. Parcul Național Torres del Paine

  Parcul Național Torres del Paine, Chile

Credit foto: De la Idan Ben Haim / Shutterstock.com

Să vizitezi Chile fără să traversezi Parcul Torres del Paine este de neconceput. Dacă sunteți un bun drumeț, veți încerca faimoasele drumeții O sau W, dar parcul nu se limitează la asta. Chiar dacă sunteți un amărât de plimbăreț, nu veți rămâne insensibil la frumusețea sa.

Închiriați o mașină în Puerto Natales Intrați pe poarta de sud și mergeți până la marginea Lago Grey, de unde puteți vedea ghețarul cu același nume. Continuați-vă drumul (sau mai degrabă pista), opriți-vă în fața unor lagune frumoase, faceți scurte plimbări pentru a admira vârfurile zimțate ale Los Cuernos (coarnele) și cele ale faimoaselor Torres. Este un pic cam scump, dar nu ezitați să vă spargeți pușculița pentru a sta în parc și a admira răsăritul soarelui peste aceste turnuri de neuitat.

14. Punta Arenas și Insula Magdalena

Punta Arenas, Chile

Credit foto: Flickr – ylesram

Punta Arenas, situat în Strâmtoarea Magellan, este cel mai mare port din regiune și punctul de plecare pentru excursii către Ushuaïa și Capul Horn. Orașul este foarte mare, dar centrul orașului și frumoasa Plaza de Armas nu trebuie ratate. La un kilometru distanță se află cimitirul, o minunată invitație la plimbare printre chirpici și cele mai extravagante monumente funerare. Opriți-vă la mormântul indianului necunoscut (Indiecito), care este întotdeauna plin de flori.

Din Punta Arenas, ajungem la Insula Magdalena Insula este un sanctuar pentru o colonie de pinguini Magellanic, care numără peste o sută de mii de exemplare.

15. Puerto Williams și Insula Navarino

Cel mai sudic sat din lume, Puerto Williams se deschide treptat pentru călători. Situat pe insula Navarino, este accesibil din Ushuaïa cu o zodiac (foarte aleatorie) sau din Punta Arenas cu avionul sau cu o navă de croazieră. La fața locului, veți descoperi acest sat fermecător și pe locuitorii săi primitori. Planificați să rămâneți mai multe zile pentru a explora insula în profunzime, în special ” Dientes de Navarino “și faimoșii săi dinți, inclusiv Pico Navarino, cel mai înalt punct al insulei.

16. Insula Paștelui

Insula Paștelui, Chile Pierdută în mijlocul Pacificului, la egală distanță de Polinezia Franceză și Santiago de Chile, insula Insula Paștelui este totuși o posesiune chiliană. Te duci acolo pentru Moais (statui mari), desigur, dar și pentru peisajele sale: vulcani, plaje, trasee de drumeție… și pentru fermecătorul sat Hanga Roa.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro