Cele mai frumoase 15 sate din jurul Nisei

Doriți să descoperiți coasta Nisei și litoralul său magnific într-un cadru pitoresc? Vizitați selecția noastră a celor mai frumoase sate din jurul Nisei!

Cunoscută în întreaga lume ca fiind capitala economică și culturală a Rivierei Franceze, Nisa este un focar de tradiție și patrimoniu. Între Promenade des Anglais, carnavalul de care alegorice și bucătăria din Nisa, nu este de mirare că orașul atrage 4,5 milioane de călători în fiecare an. Dar frumusețea Coastei de Azur nu se limitează la capitala sa. În jurul Nisei, există numeroase sate care împânzesc dealurile din Alpes-Maritimes. Dacă sunteți în căutare de descoperiri și căutați o pepită mediteraneană rară, iată un catalog al celor mai frumoase sate din jurul Nisei, pentru a vă conduce într-un tur al colțurilor puțin cunoscute ale “Râului Genova”.

1. Cagnes-sur-Mer

Cele mai frumoase sate din jurul Nisa : Cagnes-sur-Mer

Credit foto : Shutterstock – Arthur R.

La doar 30 de minute cu TER de Nisa, Cagnes-sur-Mer este o stațiune balneară prietenoasă, situată la jumătatea distanței dintre comunele Saint-Laurent-du-Var și Villeneuve-Loubet. Cu 3,5 km de plaje de pietriș cu vedere la Marea Mediterană, temperatura apei din “Baie des Anges” este atât de blândă încât se poate înota acolo tot timpul anului!

Fost sat de pescari, orașul are, de asemenea, propria sa “Promenade de la Plage” și este cadrul ideal pentru numeroase evenimente și sărbători, cum ar fi “Fête de la Saint-Pierre et de la Mer” sau “Dimanches Malins” în primăvară.

2. Chin

Cele mai frumoase sate din jurul Nisa : Menton

Credit foto: Shutterstock – Boris Stroujko

Situat la granița cu Italia și principatul Monaco, acest frumos sat din jurul Nisei se bucură de un microclimat subtropical perfect pentru o vacanță însorită atât vara, cât și iarna.

Cu clădirile sale multicolore, străzile ocru încălzite de soare, plajele cu nisip fin și viața locală liniștită, Menton este un refugiu pe Riviera Franceză care nu trebuie ratat.

3. Beuil

Cele mai frumoase sate din jurul Nisa : Beuil

Credit foto: Shutterstock – RudiErnst

Dar Alpes-Maritimes este, de asemenea, un paradis pentru pasionații de sporturi alpine.

La ieșirea din defileurile Cians, satul Beuil, cu aspectul său de fortăreață, este un punct de reper care nu trebuie ratat de pasionații de schi și de drumeții. Dominat de cei 2817 m ai Mont Mounier, satul atrage vizitatori și datorită faunei sale sălbatice bogate și diverse. Lavanda sa de vară amintește de căldura blândă a coastei mediteraneene.

4. Peille

Cele mai frumoase sate din jurul Nisa : Peille

Credit foto : Shutterstock – Laborant

Pentru pasionații de istorie, Peille este unul dintre cele mai frumoase sate din jurul Nisei. Această mică comună este un oraș medieval autentic, construit pe marginea stâncilor abrupte ale muntelui Baudon. Oferă o vedere panoramică de la golful Nisa până la Esterel.

Ferit de ravagiile timpului, acest sat vă permite să vă întoarceți în Evul Mediu cu monumentele sale conservate, cum ar fi biserica Sainte-Marie, clasificată ca monument istoric, capela Saint Sébastien sau piața Mont Agel.

5. Mouans-Sartoux

Cele mai frumoase sate din jurul Nisei : Cele mai frumoase sate din jurul Nisei : Mouans-Sartoux

Credit foto : Shutterstock – Marius_Comanescu

Acest sat frumos din jurul Nisei este locul perfect pentru o vacanță liniștită și relaxată. Inițial două comune separate, satele Mouans și Sartoux au fost reunite la 28 martie 1858 de către Napoleon al III-lea.

Mouans-Sartoux ține să-și păstreze identitatea rurală prin muzeul său etnografic “Reflecții ale lumii rurale”, situat în inima grajdurilor castelului său din secolul al XVI-lea.

6. Sospel

Cele mai frumoase sate din jurul Nisei : Cele mai frumoase sate din jurul Nisei : Sospel

Credit foto: Shutterstock – Rolf E. Staerk

În inima văii verzi Bévéra, Sospel se află în mijlocul unui peisaj muntos. Situată la 20 km de Menton, această comună este o răscruce a marilor trasee de drumeție din Alpii Maritimi.

Într-adevăr, satul Sospel trăiește din diversitatea sa culturală, din farmecul său liniștit și din numeroasele sale activități sportive. Cei mai curioși dintre voi vor putea vizita Pont Vieux, forturile Barbonnet, Agaisen și Saint Roch și picturile sale în trompe l’oeil.

7. Èze

Cele mai frumoase sate din jurul Nisei : Cele mai frumoase sate din jurul Nisei : Èze

Credit foto : Shutterstock – travelpeter

Situat după Nisa, acest sat frumos se întinde de-a lungul coastei de la Cap Roux până la vârful Cabuel. Clima foarte plăcută care predomină în regiune în cea mai mare parte a anului face loc unei vegetații luxuriante de bananieri, curmalii, caruciori, portocali și lămâi.

Dar și mai departe de mare veți găsi satul Èze Village, cu numeroasele sale mici magazine de artizanat, grădinile Château de la Chèvre d’Or și biserica Notre-Dame de l’Assomption d’Èze.

8. Peillon

Cele mai frumoase sate din jurul Nisei: Cele mai frumoase sate din jurul Nisei: Peillon

Credit foto : Shutterstock – Lamax

De pe vârful pintenului său stâncos, Peillon este un oraș medieval cocoțat la 376 m deasupra nivelului mării.

Acest sat și-a păstrat un suflet aparte, cu străzile sale înguste, mărginite de scări și poduri boltite. Într-adevăr, stilul baroc este omniprezent în sat. Dar călătorii pot vizita și vechile mori de ulei și de făină, care s-au păstrat.

9. Saint-Paul de Vence

Cele mai frumoase sate din jurul Nisei: Cele mai frumoase sate din jurul Nisei: Saint-Paul de Vence

Credit foto: Shutterstock – lukaszimilena

Protejat de bastioane construite la ordinul lui François I, satul Saint-Paul de Vence și-a lăsat amprenta asupra multor artiști, precum Yves Montand, Simone Signoret și Jacques Prévert. Multe dintre lucrările lor pot fi admirate la Fundația Maeght.

Fântânile sale antice, micile sale străduțe pitorești, de la Porte Royale până la Porte Sud, trecând prin Rue Grande, îi captează pe vizitatori într-o atmosferă unică, o bijuterie a Rivierei Franceze.

10. Grasse

Grasse

Credit foto: Shutterstock – Filip Fuxa

Nu vă lăsați păcăliți de numele său, Grasse este o comună renumită de pe Riviera Franceză. Într-adevăr, este capitala mondială a parfumurilor!

Cu cele trei flori care au participat la concursul “Villes et Villages fleuris”, acest frumos sat din jurul Nisei vă va face să călătoriți cu simțul mirosului. Ape de toaletă, săpunuri, pudre, Grasse își datorează paleta de parfumuri variate parfumeriei Fragonard, Molinard și fabricii și muzeului Galimard.

Dar dacă doriți o gură de aer proaspăt, Grasse este, de asemenea, al patrulea oraș ca mărime din Alpes-Maritimes, cu împrejurimile sale verzi, cu munți, păduri și peșteri.

11. Tende

Tende

Credit foto: Shutterstock – Rolf E. Staerk

Cândva o provincie a Italiei, Tende a fost anexată de Franța în septembrie 1947, în conformitate cu prevederile Tratatului de la Paris.

Situat la graniță, acest sat are particularitatea de a fi construit în mai multe etaje pe versantul muntelui. Turnul său cu ceas și rămășițele castelului Lascaris domină satul. Străzile înguste, cu fațadele lor din piatră cenușie, dau o notă pitorească celei mai mari comune din Alpes-Maritimes.

12. Sainte-Agnès

Sfânta Agnes

Credit foto: Shutterstock – Margarita Hintukainen

În trecut, acest sat situat la mare altitudine a fost un post militar care apăra frontiera franco-italiană pe linia Maginot. Astăzi, Sainte-Agnès este unul dintre cele mai frumoase sate din jurul Nisei. De asemenea, este clasificat ca fiind unul dintre “Cele mai frumoase sate din Franța”. Dar se mândrește și cu faptul că este “cel mai înalt sat de coastă din Europa”.

Culminând la o altitudine de 800 m, oferă o panoramă excepțională a Mării Mediterane. De asemenea, orașul atrage turiștii pasionați de istorie pentru rămășițele castelului său fortificat și pentru bastionul sudic al liniei Maginot.

13. Tourrettes-sur-Loup

Tourrettes-sur-Loup

Credit foto: Shutterstock – Fishman64

Între Nisa și Cannes, acest oraș fermecător este un vechi sat medieval. La răscrucea dintre mare și munte, își contemplă, cocoțată pe un pinten stâncos, vegetația generoasă de aloezi și smochini.

De asemenea, este cunoscut ca “Orașul violetelor” pentru recolta anuală a florii omonime de aproape un secol. Aceasta este ocazia de a vizita orașul pentru sărbătoarea violetei, care este organizată în cinstea sa în luna martie.

14. Gourdon

Gourdon

Credit foto: Shutterstock – Christian Mueller

Cu străzile sale înguste, casele cu pereți cu colț de lemn și moștenirea medievală, Gourdon este satul perfect pentru o vacanță într-un cadru pitoresc.

Catalogat ca fiind unul dintre “Cele mai frumoase ocoluri din Franța”, Gourdon este suspendat în timp, în vârful stâncii sale care domină Gorges du Loup. Plimbați-vă pe străzile sale înguste, admirați capelele și bisericile și bucurați-vă de panorama superbă a Rivierei din Place Victoria. În micile magazine, descoperiți faimoasele meșteșuguri locale: miere, turtă dulce, săpun, parfumuri și condimente, sticlărie… Există ceva pentru toate simțurile!

În cele din urmă, nu părăsiți acest cuib de vulturi fără să vizitați castelul său. Ca mărturie a unei moșteniri nobile, multe familii mari și-au stabilit reședința aici. Astăzi, castelul – foarte bine conservat – este deschis publicului: puteți descoperi arhitectura sa incredibilă (în special poarta renascentistă, curtea interioară și garguile), precum și grădinile sale superbe.

15. Falicon

Falicon

Credit foto: Wikipedia – Jpchevreau

Să ne interesăm în cele din urmă de satul medieval Falicon. Într-adevăr, farmecul acestui oraș vechi, așezat între Saint-André-de-la-Roche și Tourrette-Levens, constă în frumoasele sale case de piatră sau în fațadele sale pastelate restaurate.

Pentru cei cărora le place să meargă pe jos, accesul în sat se face pe jos. Dar vizita merită efortul. Frescele superbe în trompe-l’oeil împodobesc pereții satului. De asemenea, veți fi impresionați de priveliștea panoramică asupra coastei Nisei, la umbra stejarului său centenar.

Lasă-te ghidat de vântul mediteranean de-a lungul călătoriei și bucură-te de perlele rare pe care Riviera Franceză le are de oferit!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro