Cele mai frumoase 15 plaje din Franța

Vrei să te relaxezi la soare și să înoți în ape cristaline? Urmează ghidul și descoperă cele mai frumoase 15 plaje din Franța, unde îți poți întinde prosopul într-un cadru idilic!

Cu mai mult de 10.000 de kilometri de coastă, Franța este plină de comori maritime. Pe coastele sale nisipoase și stâncoase, există o multitudine de plaje care îi încântă pe iubitorii de mare și de ocean. Chiar dacă nu sunt la fel de paradisiace sau celebre ca cele din Caraibe, Oceania sau Asia, cele mai frumoase plaje din Franța oferă totuși peisaje variate și magnifice care merită vizitate.

Fie că este vorba de o întindere de nisip alb sau de o plajă cu pietriș, aglomerată de turiști sau ascunsă într-un golfuleț, de dune aurii sau de stânci aurii, de peisaje sălbatice sau de case de coastă elegante, potrivită pentru înot sau pentru sporturi nautice: veți găsi cu siguranță ceva care să vi se potrivească, deoarece plajele Franței sunt unice și diferite unele de altele. Dacă nu sunteți sigur pe care să o alegeți pentru următoarea vacanță, urmați recomandările noastre și descoperiți cele mai frumoase 15 plaje din Franța.

1. Plaja Little Sperone, Bonifacio (Corsica de Sud)

Micul Sperone, Corsica

Credit foto: Shutterstock / Pawel Kazmierczak

Un adevărat refugiu de liniște foarte apreciat de către bonifacieni, la Plaja mică Sperone oferă o panoramă unică asupra insulelor Lavezzi. Accesibilă după o scurtă plimbare printre dune mici și tufișuri, este una dintre cele mai frumoase plaje din sudul Corsicii: mare turcoaz, nisip fin, golfuleț cu ape limpezi etc.

Alegeți dimineața devreme sau după-amiaza foarte târziu, mai degrabă în afara sezonului, pentru a avea o locație bună, deoarece plaja nu este foarte mare și se poate umple rapid.

2. Plaja Pampelonne, Saint-Tropez (Var)

Pampelonne, St-Tropez

Credit foto: Shutterstock / lukaszimilena

Făcut celebru de Brigitte Bardot în filmul Și Dumnezeu a creat femeiaPlaja din Pampelonne este un loc care nu trebuie ratat dacă vizitați Saint-Tropez. Această lungă porțiune de 4 kilometri de nisip alb este una dintre cele mai frumoase plaje din Franța și vă invită să înotați și să vă relaxați.

Împărțită între un zonă naturistăa spațiu privat cu șezlonguri și un plajă publicăAcesta este situat într-un golf splendid, unde albastrul azuriu al apei și verdele pădurii se îmbină într-o armonie perfectă.

3. Plaja de pe Coasta Bascilor, Biarritz (Pyrénées-Atlantiques)

Coasta Bascilor, Biarritz

Credit foto : Shutterstock / Nel727

Printre numeroasele farmecuri și atracții ale orașului Biarritz, plaja sa este una dintre cele mai importante. Un paradis al surferilor, în Côte des Basques este una dintre cele mai frumoase plaje din Franța. Înconjurată de stânci, oferă o priveliște magnifică asupra munților de pe coasta spaniolă și a stâncii Fecioarei. Această întindere imensă de nisip fin are particularitatea de a dispărea complet la mareea mare.

4. Plaja Virgin Island, Crozon (Finistère)

Plaja din Insula Virgin, Crozon

Credit foto: Shutterstock /andre quinou

Insula virgină Crozon adăpostește o plajă sălbatică, puțin vizitată de turiști. Într-adevăr, accesul la plaja île Vierge este destul de dificil și, prin urmare, este un loc care trebuie câștigat. Dar odată ce ajungeți în acest golfuleț minunat, nu veți regreta.

Apele sale translucide și pinii marini din jur îi conferă un aer mediteranean, iar plaja cu pietriș o face și mai autentică. Dacă nu vă este frică de frig, bucurați-vă de o mică baie în acest cadru unic, care a fost bine conservat de locuitorii peninsulei.

5. Paloma Beach, Saint-Jean-Cap-Ferrat (Alpes-Maritimes)

Paloma Beach, Saint-Jean-Cap-Ferrat

Credit foto: Shutterstock /Anthony Caretto

Plaja Paloma este cunoscută de toți localnicii și vizitatorii din Saint-Jean-Cap-Ferrat și este una dintre cele mai frumoase plaje din Franța.

Este alcătuită din mai multe golfulețe mici și este încadrată de numeroși pini și de natură sălbatică. Priveliștea apelor turcoaz ale Anse de la Scaletta, cu satele Èze și Beaulieu în fundal, este un adevărat decor de carte poștală, tipic pentru sudul Franței.

6. Plaja din Le Touquet (Pas-de-Calais)

Plaja din Le Touquet, Pas-de-Calais

Credit foto: Shutterstock / Pack-Shot

Supranumit Arcachon al nordului, Le Touquet este o stațiune balneară foarte populară pentru parizieni. Dacă apusurile de soare pe mare și yachtingul pe nisip sunt pasiunile dumneavoastră, atunci plaja Le Touquet este pentru dumneavoastră.

Lung de 12 kilometriPlaja este înconjurată de dune și de păduri de pini și puteți merge cu ușurință pe jos, cu bicicleta sau cu bicicleta de-a lungul cornișei, în timp ce vă bucurați de o priveliște splendidă a golfului Canche. În nordul plajei, Parcul Estuarului vă permite să descoperiți viața sălbatică locală.

7. Plaja Saleccia, deșertul Agriates (Haute-Corse)

Plaja din Saleccia, Corsica

Credit foto: Shutterstock / Matteo Gabrieli

Considerată una dintre cele mai frumoase din Corsica, plaja din Saleccia vă întâmpină într-un cadru conservat și bucolic. Înconjurată de pini și ienuperi, această mică întindere de nisip alb oferă o panoramă unică asupra munților Cap Corse.

Apele sale turcoaz, mediul său sălbatic și aromele florale amețitoare aproape că te vor face să crezi că te afli pe o insulă din inima Oceanului Indian sau din Caraibe. Un loc paradisiac care își merită locul în lista noastră cu cele mai frumoase plaje din Franța.

8. Plaja Notre Dame, insula Porquerolles (Var)

Plaja Notre Dame, Porquerolles

Credit foto: Shutterstock / Eleonora Scordo

Pini umbrelă, apă cristalină, nisip fin, briză blândă: totul pe plajă. Notre-Dame vă invită să vă relaxați și să evadați. Situată în partea de nord a insulei, este mai puțin frecventată decât celelalte plaje mai apropiate de port. Liniștită și relaxantă, se poate ajunge la ea prin mai multe poteci înconjurate de arbuști și tufișuri de urzică și apoi pe scări. În prezent, este în curs de desfășurare un program de refacere a vegetației pentru a conserva mediul de pe plajă și pentru a sensibiliza vizitatorii.

9. Plaja Deauville (Calvados)

Deauville

Credit foto: Shutterstock / Dmitry Elanchuk

Cum putem vorbi despre cele mai frumoase plaje din Franța fără să menționăm celebra și romantica plajă din Deauville ? Pe această întindere mare de nisip alb, vă puteți plimba pe faimoasele sale plaje, vă puteți relaxa la umbra uneia dintre numeroasele sale umbrele colorate, puteți închiria o mică cabană din lemn sau puteți bea o băutură în timp ce priviți cum se aventurează curajoșii scăldători în apele reci ale Canalului Mânecii.

De asemenea, puteți face yachting pe nisip atunci când mareea este afară sau puteți încerca să zăriți celebrități la Festivalul Filmului American (în fiecare septembrie).

10. Plaja lacului Navarrosse, Biscarrosse (Landes)

Lacul Navarosse, Biscarosse

Credit foto: Shutterstock / reignoux vincent

Situată pe malul lacului, plaja din Navarrosse este deosebit de apreciat de familii. Înconjurată de pini, este ușor accesibilă, iar temperatura apei variază între 24 și 28 de grade. Adâncimea mică a apei, vegetația verde-aurie din jur și atmosfera prietenoasă fac din acest loc un mic paradis pentru cei cărora le place să înoate și să se relaxeze.

11. Plage du Sillon, Saint-Malo (Ille-et-Vilaine)

Plage du Sillon, Saint-Malo

Credit foto: Shutterstock / Pack-Shot

Plaja, numită și Grande Plage, este situată între fortul național Saint-Malo și Pointe de Rochebonne. Poate fi descoperită la maree joasă și sunt mulți windsurferi, kite flyeri, alergători și iahturi de nisip.

Din această întindere de nisip alb de 3 kilometri Printre cele mai frumoase plaje din Franța, puteți admira digul Paramé și magnificele sale vile Malouin. Celebrele sale diguri protejează scăldătorii și plimbăreții atunci când marea este puțin prea agitată.

12. Plaja Palombaggia, Porto-Vecchio (Corsica de Sud)

Palombaggia, Corsica

Credit foto: Shutterstock / Eva Bocek

Pe insula Frumoasa, toată lumea – de la nord la sud, de la est la vest – cunoaște plaja din Palombaggia situat în Porto-Vecchio. Împărțită în mai multe zone de stânci, această întindere de nisip foarte fin cu ape turcoaz este preferată atât de localnici, cât și de turiști.

La nord, se găsesc cabane de paie, zone private și locuri pentru sporturi nautice. În centru, plaja este publică și este mărginită de dune mici și pini maritimi înalți.

13. Plaja din Etretat (Seine-Maritime)

Etretat

Credit foto: Shutterstock / HUANG Zheng

O stațiune balneară de neratat în Normandia, Etretat are una dintre cele mai frumoase plaje din Franța. Această întindere de pietricele înconjurată de stânci de calcar este renumită pentru arcurile sale naturale.

Luminozitatea blândă a împrejurimilor și natura sălbatică a plajei fac din acest loc un loc foarte popular pentru pictori. Se poate practica cu ușurință navigația, scufundările, surfingul și pescuitul. Promenada de la malul mării oferă, de asemenea, priveliști frumoase la mare.

14. Plaja Hendaye (Pyrénées-Atlantiques)

Plaja din Hendaye

Credit foto: Shutterstock / Elena Dijour

Când vizitați Hendaye, nu ratați plaja sa superbă, care oferă o priveliște splendidă asupra Pirineilor. Cea mai mare plajă de nisip de pe coasta bască (3 kilometri), plaja Plaja Hendaye este foarte populara printre surferi și familii. Înconjurată de dealuri mici și case tipice, este una dintre cele mai liniștite și mai plăcute plaje din regiune.

De remarcat Vă rugăm să rețineți că partea cea mai nordică este rezervată pentru naturiști.

15. Plaja Saint-Clair, Le Lavandou (Var)

Saint-Clair, Lavandou

Credit foto : Shutterstock / 7Horses

Poreclit La Perle de către locuitorii din Le Lavandou, acest Plaja Saint-Clair este o mică bijuterie de nisip fin cu ape turcoaz. Situată la est de centrul orașului, este foarte populară printre pasionații de scufundări și snorkelling, în special în jurul punctului stâncos “la Baleine”. Urmați poteca de coastă pentru a ajunge la acest refugiu de pace înconjurat de palmieri înalți și bucurați-vă de o priveliște uluitoare asupra insulelor Hyères de pe una dintre cele mai frumoase plaje din Franța.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro