Cele mai frumoase 15 locuri de vizitat în Taiwan

Descoperiți cele mai frumoase locuri de vizitat în Taiwan, comoara ascunsă a Asiei. Orașele sale pline de viață, templele și piețele de noapte sunt de văzut!

Gama de peisaje locale este atât de copleșitoare încât este nevoie de aproximativ o lună pentru a vizita Taiwanul. Dacă însă călătoria ta durează ceva mai puțin, alege-ți locurile preferate și adaugă-le la odiseea ta.

Îndreptați-vă spre străzile agitate și piețele de noapte din Taipei, capitala Taiwanului. Apoi zburați spre cele mai frumoase 15 locuri de vizitat din Taiwan. Orașele sale vibrante sunt pline de temple antice frumoase, muzee fabuloase și locuri sălbatice și minunate.

1. Wulai

În vizită în Taiwan: Wulai

Credit foto: Shutterstock – Atosan

Situat la sud de New Taipei, Wulai este casa tribului de aborigeni din Atayals. Dacă doriți să aflați mai multe despre această cultură și despre diferitele grupuri etnice indigene, vizitați Muzeul Wulai Atayal.

În plus, micul sat Wulai este renumit în Taiwan pentru izvoarele sale termale. Turiștii și localnicii deopotrivă se adună aici și stau ore întregi admirând priveliștile muntoase din jur. În timp ce vă plimbați prin zonă, veți întâlni cu siguranță o cascadă. De asemenea, puteți încerca să pescuiți pe râu, să faceți camping în sălbăticie sau să vă dați cu tiroliana.

2. Kaohsiung

În vizită în Taiwan: Kaoshiung

Credit foto: Shutterstock – asiastock

Din Taipei, urcați-vă la bordul unui tren de mare viteză și puneți-vă centurile de siguranță! Viteza acestei linii de cale ferată poate ajunge la 300 km/h! În doar 90 de minute veți ajunge în Kaohsiung: al treilea cel mai populat oraș din țară. Aici se află mulți zgârie-nori, parcuri și alei de promenadă.

Faceți o plimbare pe îndelete pe malul râului Love River pe timp de noapte, pentru a vă bucura de luminile sale strălucitoare. Devine rapid un loc foarte romantic de împărțit în doi. În cele din urmă, vizitați Pagodele Dragonului și Tigrului, Iazul Lotusului și Muzeul budist Fo Guang Shan. Locuri inspirate, care nu trebuie ratate dacă vizitați Taiwanul.

3. Lukang

În vizită în Taiwan: Lukang

Credit foto: Shutterstock – weniliou

Lukang este bine cunoscut pentru bucătăria locală delicioasă și arhitectura autentică. Situată în nord-vestul țării, a fost cândva un centru pentru comerțul maritim.

Din fericire, clădirile sale istorice au rămas intacte de-a lungul anilor. Farmecul străzilor sale pitorești vă va uimi! Nu ratați templele Mazu și Longshan, Galeria de sticlă și Muzeul de artă populară Lukang. Aceste locuri încântătoare vă vor permite să experimentați farmecul orașului Lukang.

4. Tainan

Tainan

Credit foto: Shutterstock – Keitma

Cândva capitala Imperiului taiwanez, Tainan merită o vizită. Una dintre cele mai interesante părți ale orașului care trebuie vizitate este cartierul Anping, inima istorică a orașului Tainan. În această zonă sunt împrăștiate multe temple antice, precum și Fortul Zeelandia, construit în secolul al XVII-lea.

Urmați turul pietonal și apoi opriți-vă la restaurantul pe care îl alegeți pentru o omletă cu stridii, mâncarea emblematică a regiunii. În cele din urmă, vizitați frumosul Muzeu Chimei, numit după numele creatorului său. În primul rând pentru decorul său neoclasic, dar și pentru vasta sa colecție de picturi, sculpturi, arme antice etc.

5. Pădurea Națională Alishan

Pădurea Națională Alishan

Credit foto: Shutterstock – weniliou

Pădurea a fost conservată în întregime timp de 70 de ani, iar această pădure emană o atmosferă de o forță și o seninătate incredibile. Nu în ultimul rând, datorită sutelor de arbori milenari și cireșilor japonezi. Parcurgeți pădurea Alishan de pe versantul muntelui și explorați peisajul său accidentat, uneori cețos. O zi și jumătate ar fi ideală pentru a vă bucura pe deplin de Parcul Natural Alishan.

Așadar, nu uitați să includeți acest cadru natural în lista de lucruri de făcut în Taiwan.

6. Ruinele podului Longteng

Ruinele podului Longteng

Credit foto: Shutterstock – Richie Chan

Ruinele podului Longteng sunt cunoscute oficial sub numele de podul Yuteng Ping. În 1935, un cutremur devastator a lovit zona. Sublimul pod Long-Teng a fost distrus aproape în totalitate, cu excepția pilonilor săi arcuiți.

În 1999, Sanyi a fost lovită de un al doilea cutremur, cel de la Jiji. Al cincilea pilon al podului s-a prăbușit. Numit acum “Longteng”, podul este, pe lângă farmecul său de odinioară, martor al puterii acestor două cutremure.

7. Parcul Național Taroko

Parcul Național Taroko

Credit foto: Shutterstock – FenlioQ

Gorjele sale sunt alcătuite din cascade superbe, tuneluri și poduri suspendate. Per total, veți vedea frumusețe cât vezi cu ochii! Faceți drumeții pe traseele care șerpuiesc prin Munții Stâncoși.

Odată ce temperatura corpului a crescut, coborâți câțiva metri și bucurați-vă de o varietate de activități în aer liber. Rafting, canotaj, înot în cascadele Baiyang: există multe surse de plăcere. La fel și cascadele care se scurg din crăpăturile stâncoase. Priviți-le cum se prăbușesc pe pereții abrupți ai munților de marmură și granit. Este o ocazie excelentă de a face fotografii!

8. Memorialul Chiang Kai-shek

Visit Taiwan : Memorialul Chiang Kai-shek

Credit foto: Flickr – TitiFaitSonTour

Memorialul Chiang Kai-shek este un loc de vizitat în Taiwan, mai ales pentru cei cărora le place o surpriză bună. Acest impresionant monument de marmură albă de inspirație chineză este o atracție agitată, accesibilă cu metroul.

În interior, veți găsi un memorial cu trei etaje construit la o înălțime de 70 de metri. Puteți afla mai multe despre viața lui Chiang Kai-shek și puteți admira teatrul și sala de spectacole cu o arhitectură tipic chineză. Intrigat? Și noi am fi!

9. Beitou Hot Spring

Beitou Hot Spring

Credit foto: Shutterstock – topimages

Îmbrăcați-vă costumele de baie și îndreptați-vă spre cele patru piscine cu apă clocotită și două cu apă rece de la Beitou Hot Springs! După ce v-ați îmbrăcat, înmuiați-vă picioarele și întregul corp în băi cu temperaturi cuprinse între 35 și 45 de grade. Vă veți bucura de un moment de relaxare intensă și de imersiune în viața localnicilor. De fapt, aceste băi sunt foarte populare printre localnici. Aceștia vin cu prietenii sau cu familia și rămân pentru câteva ore.

Locuitorii din Taiwan sunt foarte amabili. Aceștia nu vor ezita să vă dea sfaturi de specialitate sau să râdă cu dumneavoastră.

10. Lacul Sun Moon

Lacul Sun Moon

Credit foto: Shutterstock – Richie Chan

Lacul “Soare și Lună” este cel mai mare corp de apă din țară. Acest loc mitic își trage numele de la partea de est asemănătoare cu soarele și de la partea de vest asemănătoare cu luna. Nu mai așteptați să vorbiți cu comercianții locali: restaurantele, magazinele și barurile vă vor satisface toate dorințele.

Pe aceste ape liniștite sunt disponibile numeroase activități în aer liber: navigație, drumeții, ciclism, plimbări cu barca… Pe lângă natura care îți taie respirația, lasă-te surprins de vizitarea templelor mitice ale istoriei taiwaneze. În cele din urmă, nu uitați să luați telecabina peste lac și pe insula Lalu.

11. Peștera Shimen

Peștera Shimen

Credit foto: Shutterstock – beibaoke

Peștera Shimen nu este deloc o peșteră! Este un arc de piatră format de eroziunea mării. În partea de sus a peșterii, există locuri pentru dumneavoastră. De acolo puteți urmări apusul de soare sau vă puteți bucura de priveliștea norilor deasupra oceanului.

Este, de asemenea, un loc minunat pentru a vă relaxa și a privi peștii, crabii și scoicile. O atmosferă care se pretează la dorințele atât ale copiilor, cât și ale părinților.

12. Geoparcul Yehliu

Geoparcul Yehliu

Credit foto: Shutterstock – Nguyen Xuan Vu

Geoparcul Yehliu este una dintre destinațiile nordice de top care trebuie vizitate în Taiwan. Este alcătuit din formațiuni stâncoase, fiecare mai surprinzătoare decât cealaltă. Acest sit geologic colorat și frumos a fost creat de natură de-a lungul anilor. De aici, priveliștea stâncilor și a oceanului învolburat este la fel de impresionantă.

În plus, este nevoie de doar o oră și jumătate cu autobuzul din Taipei pentru a vedea aceste peisaje de neratat din Taiwan.

13. Jiufen

Jiunfen

Credit foto: Shutterstock – f11photo

Acest oraș de modă veche, care se pronunță “Jioufen”, este un oraș situat în vârful munților de pe coasta de nord-est a Taiwanului. Trezește-ți papilele gustative pe strada Jishan: încearcă rulada cu înghețată de arahide numită A-Zhuși apoi savurați un ceai local făcut manual în Casa A-Mei.

Dar, mai presus de toate, încercați delicioșii cârnați taiwanezi. Doamna Floare de Wu Di. Această bucătărie tradițională apetisantă vă va duce în inima faimoasei Călătoria lui Chihiro. Savurați faimoasele bile de pește tradiționale Zhang Ji însoțită de gustoasa prăjitură de orez glutinous.Ah Lan. După cum probabil ați ghicit, orașul “felinarelor roșii” este o destinație de pelerinaj culinar.

14. Cascada Baiyang

Cascada Baiyang

Credit foto: Shutterstock – weniliou

Cascadele Baiyang sunt caracterizate de o abundență de tuneluri. În timp ce unele dintre ele sunt luminate de soare, altele vă pot lăsa în întuneric timp de câteva minute lungi. Prin urmare, poate fi foarte util să aveți la dumneavoastră o lanternă pentru a le parcurge fără dificultate.

Din interiorul tunelurilor, veți avea priveliști magnifice ale Muntelui Verde Baiyang. Traseele oferite aici sunt potrivite atât pentru începători, cât și pentru drumeții avansați. Pornind de la terminalul autobuzului de transfer, începeți cu un traseu destul de lung, pe o pantă ușoară. Apoi, continuați plimbarea pe un traseu larg, foarte bine marcat. Aceasta vă va duce la un punct de belvedere unic, unde puteți admira o cascadă dublă, care este un spectacol de neuitat.

15. Podul Donghe

Podul Donghe

Credit foto: Shutterstock – yuanj

Să încheiem selecția noastră a celor mai frumoase locuri de vizitat în Taiwan cu Podul Donghe. Acest pod este compus dintr-un pod nou și unul vechi. Ambele traversează râul Donghe și fac legătura între Chenggong Township și râul Mawuku. Cu toate acestea, fiecare are propriile caracteristici și arhitectură.

Lăsați-vă fermecați de cerul albastru și de valea Taiyuan reflectată în râu sub vechiul pod Donghe. Un loc liniștitor, unde turiștii din întreaga lume vin să-și reîncarce bateriile.

Acum știți ce nu trebuie să ratați când vizitați Taiwanul. Călătorie plăcută!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro