Cele mai frumoase 14 sate din Pays de la Loire

Între istorie și natură, haideți să descoperim regiunea Pays de la Loire și să explorăm împreună cele mai frumoase sate din Pays de la Loire!

La sud de Bretania și Normandia, Pays de la Loire este un ținut cu o mie de secrete. Adesea renumit pentru podgoriile sale, este un loc preferat de iubitorii de vinuri fine. Cu toate acestea, principala atracție a regiunii este, evident, castelele sale impresionante. De la fortărețele medievale la clădirile renascentiste impunătoare, aici se află cele mai emblematice fortărețe ale țării. Prin urmare, am selectat cele mai frumoase sate din Pays de la Loire pentru o vizită neobișnuită. Așa că de ce să nu facem împreună un mic tur al acestor locuri incredibile pe care să le vizităm fără întârziere? Să mergem!

1. Montsoreau

Château de Montsoreau este un castel în stil renascentist din Valea Loarei, Franța, construit direct în albia râului Loire.

Credit foto: Shutterstock – Viktor Goloborodko

Pasionații de literatură cunosc inevitabil acest sat din Pays de la Loire. Este locul emblematic al romanului cu același nume al lui Alexandre Dumas. Dar nu degeaba celebrul scriitor s-a inspirat din acest sat.

Într-adevăr, castelul și fortificațiile sale somptuoase datează din secolul al XV-lea. Iar acest loc este un loc care trebuie neapărat vizitat, pentru arhitectura sa incredibilă. Dar și pentru atmosfera sa unică. De câțiva ani încoace, a fost chiar inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. O necesitate pentru iubitorii de istorie.

2. Vouvant

Vouvant

Credit foto: Shutterstock – JAS Photo

Singurul sat complet fortificat din Franța care a fost păstrat, acest sat din Pays de la Loire vă va seduce imediat. În plus, este considerat unul dintre cele mai frumoase din țară încă din 1988. Acesta s-a născut din faimoasa legendă a lui Mélusine și este emblematic pentru miturile regionale.

De asemenea, a inspirat mulți pictori de-a lungul secolelor cu peisajele sale somptuoase.

3. Lassay-les-Châteaux

Chateau du Moulin în Lassay-sur-Croisne, Valea Loarei, Franța

Credit foto: Shutterstock – Rolf E. Staerk

Situat în inima parcului regional Normandie-Maine, acest sat din regiunea Pays de la Loire are un bogat patrimoniu natural. Pe lângă împrejurimile sale fabuloase, este caracterizat de splendide grădini formale. De asemenea, la poalele fortăreței sale, puteți explora chiar și magnifica și emblematica sa grădină de trandafiri.

Este o adevărată bijuterie de verdeață și un loc de vizitat pentru iubitorii de istorie!

4. Béhuard

Béhuard

Credit foto: Wikipedia – Chbo91

Particularitatea acestui sat din Pays de la Loire constă în faptul că este singura insulă din regiune. De fapt, este situat în mijlocul a două brațe ale râului cu același nume. Prin urmare, această comună poate fi vizitată într-un cadru atipic. Are doar câteva sute de locuitori, dar este bogată în caracterul său excepțional.

Capela sa atrage sute de turiști în fiecare an, iar fortificațiile sale sunt un loc extraordinar de descoperit.

5. Sainte-Suzanne

Sainte-Suzanne

Credit foto: Wikipedia – Jp.morteveille

Acest sat din Pays de la Loire, cu vedere la superba vale a Erve, este unul dintre cele mai frumoase din Franța. Este renumit pentru că este orașul medieval care a sfidat William Cuceritorul. De asemenea, cetatea sa din secolul al XI-lea este una dintre cele mai emblematice din Evul Mediu.

Cu toate acestea, comuna nu este renumită doar pentru castelul său omonim. Aici se află unul dintre cele mai vechi monumente megalitice din regiune: Dolmen des Erves. Satul este, prin urmare, o destinație obligatorie pentru iubitorii de cultură!

6. Fresnay-sur-Sarthe

Fresnay

Credit foto: Shutterstock – Imladris

Fost oraș fortificat, acest sat din regiunea Pays de la Loire are rămășițe excepționale ale istoriei sale. Încă mai are un număr mare de bastioane, precum și câteva dintre turnurile castelului care a dominat cândva comuna.

Totuși, aceasta nu este singura particularitate a orașului Fresnay-sur-Sarthe. Acest mic cătun se caracterizează, de asemenea, prin panorama incredibilă pe care o oferă asupra râului cu același nume. Între natură și istorie, își va seduce rapid numeroșii călători!

7. Saulges

Saulges

Credit foto: Wikipedia – Chatsam

Amplasat în inima stâncilor, acest mic sat din Pays de la Loire găzduiește doar trei sute de locuitori în orice moment. Râul care îl însoțește are, de asemenea, multe peșteri excepționale. Pe lângă farmecul său, Saulges are un puternic patrimoniu arheologic și natural.

Atrage specialiști din întreaga lume și se pare că nu și-a dezvăluit încă toate secretele. De asemenea, decorul său foarte sălbatic îl face un loc preferat de drumeții și de pasionații de descoperiri.

8. Vivoin

Vivoin

Credit foto: Wikipedia – Christophe Bazile

Cu o puternică tradiție agricolă, acest sat din Pays de la Loire este situat pe malul râului Sarthe. Este foarte rurală și se caracterizează prin clădiri tradiționale și arhitectură atipică. Biserica și pridvorul său, care datează din secolul al XI-lea, au rezistat în timp. Bogat în obiceiuri locale, acest sat este un adevărat loc de descoperire pentru călători.

Este deosebit de reprezentativă pentru tradițiile regionale și istoria bogată a zonei. Vivoin vă promite o vizită cât se poate de captivantă în Pays de la Loire!

9. Piriac-sur-Mer

Piriac-sur-Mer

Credit foto : Shutterstock – Christian Musat

Pe coasta atlantică, acest sat din Pays de la Loire este o stațiune balneară renumită. Un mic port de pescuit tradițional, care îi încântă pe călători cu plajele sale splendide de nisip fin. Cu toate acestea, satul nu se limitează doar la malul mării. Într-adevăr, străzile sale pietruite și mereu înflorite îi conferă un farmec incontestabil.

Între hortensii somptuoase, clădiri istorice și hollyhocks, vă veți simți ca și cum ați fi făcut un pas înapoi în timp.

10. Montmirail

Montmirail

Credit foto: Wikipedia – Gentil Hibou

Pasionații de istorie vor fi inevitabil familiarizați cu acest celebru sat din Pays de la Loire. Castelul său medieval a fost emblema unei serii de filme foarte populare. Dar ficțiunea se întâlnește adesea cu realitatea, întrucât fortăreața omonimă este una dintre cele mai faimoase din Franța.

Construit în secolul al XI-lea, a fost scena a numeroase conflicte teritoriale și religioase. În plus, comuna Sarthe din jur are un bogat patrimoniu cultural. În fiecare an, găzduiește numeroase festivități medievale.

11. Asnières-sur-Vègre

Asnières-sur-Vègre

Credit foto: Shutterstock – Elena Dijour

Acest sat din Pays de la Loire este caracterizat în principal de orașul său medieval. Este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din regiune. Situat pe malul râului Sarthe, are un farmec excepțional și oferă un cadru natural magnific. Dar, fără îndoială, arhitectura sa atipică este cea care îi conferă un cachet incontestabil. Într-adevăr, este împărțit între casele sale în stil renascentist și fortificațiile medievale.

Marcat de diferite secole, are un patrimoniu cultural unic. Este, de asemenea, renumit pentru că este un oraș al florilor. De asemenea, picturile murale din biserică sunt foarte impresionante. Inutil să mai spunem că vă va seduce imediat cu atmosfera sa specială!

12. Fontaine-Daniel

Fontaine-Daniel

Credit foto: Wikipedia – Tsaag Valren

În timp ce majoritatea satelor din Pays de la Loire sunt caracterizate de istorie, unele au un cadru extraordinar. Acesta este cazul orașului Fontaine-Daniel, care dispune de un mediu natural excepțional. Un oraș cu adevărat înfloritor, care vă va cufunda în inima tradițiilor regionale.

Între grădinile sale magnifice și malurile sale umbroase, această comună vă invită la relaxare și destindere.

13. Le Croisic

Le Croisic

Credit foto: Shutterstock – Rolf E. Staerk

Situat la poarta de acces spre coasta bretonă, acest sat din Pays de la Loire este un mic port de pescuit fermecător. Acesta este situat la granița regiunii, pe malurile sălbatice ale Atlanticului. Adesea considerată ca fiind bretonă, face totuși parte din magnifica peninsulă Guérande.

Cu toate acestea, malul splendid al mării și arhitectura sa atipică vă vor seduce. Veți putea să vă plimbați printre conacele sale istorice și casele sale vechi. Pe chei, vă puteți lăsa amețiți de atmosfera specială a litoralului și a pieței de pește.

14. Batz-sur-Mer

Batz-sur-Mer

Credit foto: Shutterstock – Pack-Shot

La capătul peninsulei Guérande, acest mic sat din Pays de la Loire este un refugiu de pace. Călătorii sunt de obicei fermecați de plajele sale fabuloase de nisip și de stâncile impresionante. Aflat la poarta de acces spre Atlantic, vă invită în mod evident să vă relaxați și să vă destindeți. Pe malul mării, vă puteți bucura de climatul excepțional al litoralului.

Bineînțeles, puteți gusta specialitățile locale și puteți descoperi cultura extraordinară a regiunii.

TravelMax.ro