Cele mai frumoase 14 sate din Andaluzia

Doriți să descoperiți Andaluzia autentică? Iată care sunt cele mai frumoase sate din Andaluzia, pentru a surprinde toată magia acestei regiuni unice!

Satele albe ale Andaluziei au populat imaginația umană timp de secole. Casele albe strivite de soare, curțile înflorite cu accente arabe, flamenco-ul care se aprinde uneori în duende… Toate acestea contribuie la atmosfera specială care poate fi găsită doar în Spania andaluză. Descoperiți străzile albite și castelele Mudejar din epoca Al-Andalus. Iată care sunt cele mai frumoase 14 sate din Andaluzia!

1. Mojácar

Satele din Andaluzia: Mojácar

Credit foto: Shutterstock – Munteanu Valentin

Situat în inima Parcului Natural Cabo de Gata, Mojácar se bucură de un mediu excepțional. Plajele sale de 17 kilometri lungime sunt renumite în întreaga lume pentru frumusețea lor. Dar Mojácar este, de asemenea, unul dintre celebrele sate albe din Andaluzia.

Străzile sale drăguțe, vopsite în alb, au un farmec de modă veche, tipic regiunii. Mii de ani de istorie marchează aceste străzi. Mojácar a fost străbătut de multe civilizații: argați, celți, romani, fenicieni, vizigoți, arabi… Veți întâlni multe vestigii care stau mărturie a acestui trecut și a acestei diversități culturale.

2. El Rocío

El Rocío

Credit foto: Shutterstock – flequilu

Printre cele mai frumoase sate din Andaluzia, El Rocío vă oferă un moment din afara timpului. Asta pentru că acest mic sat nu este ca celelalte. Străzile sale de pământ, căruțele trase de cai, clădirile sale golașe, biserica albă… Cadrul pare desprins dintr-un western. Dar Sergio Leone îi lasă locul lui Paco de Lucía după lăsarea întunericului, când casele prind viață și muzica flamenco iese pe ușile deschise.

Nu ezitați să vă pierdeți pe străzile ciudate din El Rocío pentru a vă absorbi atmosfera sa unică!

3. Zahara de la Sierra

Zahara de la Sierra

Credit foto: Shutterstock – Marques

Din momentul în care ajungeți în Zahara de la Sierra, veți fi încântați. Acest sat alb andaluz se ridică la 500 de metri deasupra Monte del Jaral. Acesta este dominat de o fortăreață maură, care oferă o priveliște incredibilă asupra Sierra de Cádiz. Puteți ajunge la ea mergând pe jos pe străzile înguste, albe și înflorite ale satului.

Așa cum se întâmplă adesea în Andaluzia, străzile sunt pline de detalii și influențe culturale, în special musulmane și catolice. O adevărată plăcere de descoperit!

4. Cazorla

Cazorla

Credit foto: Shutterstock – RudiErnst

Situat în Parcul Natural Sierras de Cazorla, acest sat fermecător oferă priveliști magnifice asupra împrejurimilor sale, între plantații de măslini și reliefuri stâncoase. Este încoronat de castelul La Yedra, o fortăreață cu origini romane și arabe. În prezent, găzduiește Muzeul de Arte și Tradiții Populare din Guadalquivirul Superior.

În inima orașului Cazorla, vă așteaptă case tipice și piețe pitorești, în tradiția satelor andaluze.

5. Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas

Credit foto: Shutterstock – Kite_rin

Dintre toate satele din Andaluzia, Setenil de las Bodegas este singurul cu case troglodite. Într-adevăr, este construit pe o stâncă uriașă.

Locuitorii au folosit-o pentru a-și construi o parte din case. Ele formează un peisaj neobișnuit, pe care îl puteți admira pe străzile Peșterilor Soarelui și ale Umbrelor.

6. Iznájar

Iznájar

Credit foto: Shutterstock – Rudi Vandeputte

Dacă Iznájar este unul dintre cele mai frumoase sate din Andaluzia, acest lucru se datorează în primul rând locației sale geografice excepționale. Într-adevăr, satul este situat pe un deal care domină apele barajului omonim.

Veți avea ocazia să admirați priveliști frumoase în timp ce vă plimbați prin Iznájar. Veți găsi, de asemenea, monumente interesante, cum ar fi biserica sau castelul său arab din secolul al VIII-lea. Priveliștea de la punctul de belvedere Cruz de San Pedro este uluitoare.

7. Montefrío

Satele din Andaluzia: Montefrío

Credit foto: Shutterstock – Lucy Left

Situat în provincia Granada, Montefrío este unul dintre cele mai frumoase sate din Andaluzia. Traversată de un pinten stâncos auriu, este formată din case albe tradiționale. A fost un punct strategic în Reconquista și nu a capitulat în fața regilor catolici până în 1486.

Vă puteți bucura de una dintre cele mai frumoase priveliști din regiune. De fapt, măslinii din Sierra de Parapanda se întind cu miile la poalele Montefrío.

8. Segura de la Sierra

Segura de la Sierra

Credit foto: Shutterstock – Mayoristas

Mergeți în Parcul Natural Cazorla pentru a descoperi unul dintre cele mai frumoase sate din Andaluzia, Segura de la Sierra. Situat la o altitudine de peste 1.200 de metri, este plin de mici comori.

În primul rând, se remarcă castelul Mudejar din Segura, care domină satul. Acesta oferă o priveliște uluitoare asupra munților Sierra. De asemenea, veți avea ocazia să descoperiți biserica parohială, băile arabe și arena de tauri. Dar străzile frumoase din Segura de la Sierra formează un ansamblu armonios care merită o vizită.

9. Pampaneira

Satele din Andaluzia: Pampaneira

Credit foto: Shutterstock – Stanislava Karagyozova

În timp ce, sub dominația arabă, regiunea montană Alpujarra s-a specializat în producția de mătase, Pampaneira a dezvoltat o cultură proprie datorită izolării sale geografice. Deși satul este acum o atracție turistică, și-a păstrat o mare parte din farmecul și autenticitatea sa.

De-a lungul străzilor sale albe veți găsi numeroase ateliere și magazine care vând meșteșuguri tradiționale. De neratat dacă vreți să descoperiți cele mai frumoase sate din Andaluzia!

10. Olvera

Satele din Andaluzia: Olvera

Credit foto: Shutterstock – Stanislava Karagyozova

Siluetele impunătoare ale bisericii și castelului său conferă Olvera o atmosferă unică. Aceste două monumente domină satul, care este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase sate din Andaluzia.

În timp ce vă plimbați pe străzile sale albe și abrupte, veți putea vedea curțile tipice andaluze. Un moment frumos de evadare!

11. Zuheros

Zuheros

Credit foto: Shutterstock – joserpizarro

Un moment poetic vă așteaptă în Zuheros, un sat situat în provincia Cordoba. Străzile vopsite în alb oferă priveliști frumoase asupra zonei înconjurătoare. Zuheros este situat în inima unui parc natural. Dealurile presărate cu măslini și canioanele se profilează la orizont.

Micile piețe ale satului sunt pline de miros de flori și de o agitație ușoară. Balansat pe o stâncă, veți găsi o biserică și ruinele încă vii ale unui castel arab.

12. Băi de la Encina

Băi de la Encina

Credit foto: Shutterstock – Noradoa

Baños de la Encina este cel mai bine vizitat pentru castelul său, Castelul Burgalimar sau Burch Al-Hamma. Este o fortăreață Umayyad construită în secolul al X-lea și este una dintre cele mai bine conservate clădiri arabe din Andaluzia. Este gigantică, cu un zid mare, cincisprezece turnuri, fundațiile unor clădiri vechi, un cimitir etc.

O vizită la această comoară arhitecturală este o călătorie în timp. O oportunitate de a experimenta la prima mână splendoarea trecută a Al-Andalusului!

13. Grazalema

Grazalema

Credit foto: Shutterstock – Marc Venema

Case albe, străzi pietruite, clădiri religioase vechi de secole, o atmosferă blândă și plină de viață… Fără îndoială, vă aflați în Andaluzia! Acest mic sat alb este situat la o altitudine de peste 800 de metri. În jur, peisajele muntoase se întind.

Vă aflați în inima parcului natural Sierra de Grazalema. Numeroase drumeții vă oferă posibilitatea de a descoperi patrimoniul natural din jur: panorame spectaculoase, biodiversitate, tradiții pastorale etc. Un loc ideal pentru a combina iubitorii de istorie și natură!

14. Bolonia

Bolonia

Credit foto: Shutterstock – Juanamari Gonzalez

Bolonia este un pic mai ciudat în acest top al celor mai frumoase sate din Andaluzia. Interesul său rezidă în mediul său excepțional: Parcul Natural Estrecho. Plaja sa, un banc de nisip magnific de patru kilometri lungime, se termină într-o dună care acoperă o pădure de pini.

În Bolonia se află, de asemenea, ruinele de la Baelo Claudia. Acest oraș antic este un exemplu extraordinar de bine conservat de urbanism roman. Faptul că se află în apă nu strică nimic… Veți găsi câteva curiozități, cum ar fi un templu dedicat zeiței egiptene Isis. Bolonia se află la poarta de intrare în Africa! Cu fața la mare, într-o zi senină, puteți vedea Marocul.

TravelMax.ro