Cele mai frumoase 14 safari din lume

Visezi să vezi animale sălbatice în habitatul lor natural? Descoperă cele mai frumoase 14 parcuri naționale din lume unde poți merge în safari!

Un safari în unul dintre cele mai frumoase parcuri naționale din lume este o aventură de neuitat. Aceste zone protejate de mari dimensiuni adăpostesc o floră și o faună excepționale. Exploratori înrăiți, vă întrebați unde să admirați natura în stare brută și să vă întâlniți cu animale sălbatice? Pregătiți-vă binoclul și aparatul foto, plecăm să descoperim cele mai bune safari de pe planetă, în Africa, Asia și America de Sud!

1. Parcul Național Kruger (Africa de Sud)

cel mai frumos safari din lume parcul național kruger apus de soare apus de soare

Credit foto: Shutterstock / Jane Rix

Africa nu este singurul continent pe care se pot vedea animale sălbatice, dar are unele dintre cele mai importante rezervații naturale din lume. Parcul Național Kruger din Africa de Sud este unul dintre acestea. Kruger este una dintre cele mai mari zone protejate din Africa și găzduiește aproape 150 de specii de mamifere.

Cel mai bun moment pentru a merge

Pentru a vă maximiza șansele de a vedea animale și pentru a profita de vremea bună, preferați lunile mai-octombrie.

Plusul parcului

Kruger este locul ideal pentru a vedea cei cinci mari: leul, elefantul, leopardul, rinocerul negru și bivolul.

2. Parcul Național Etosha (Namibia)

parc național etosha girafe

Credit foto: Shutterstock / Bryan Hall

Să rămânem în sudul Africii pentru a descoperi Parcul Național Etosha din Namibia. Experimentați un safari unic în acest imens deșert de sare cu câteva oaze. Puteți vedea elefanți, zebre, impala, lei, girafe, flamingo și chiar leoparzi. Cei mai norocoși vor vedea rinoceri negri.

Cel mai bun moment pentru a merge

În timpul sezonului secetos, din mai până în octombrie, animalele sunt concentrate în jurul fântânilor de apă și, prin urmare, sunt mai ușor de observat.

Cea mai mare parte a parcului

Imensa sa mlaștină sărată uscată este uluitoare. Poate fi văzut din spațiu!

3. Pădurea Impenetrabilă Bwindi (Uganda)

safari world bwindi uganda gorile

Credit foto: Shuttertsock / GUDKOV ANDREY

Sunteți fascinat de primate? Încercați un safari în mijlocul junglei africane, în Pădurea Impenetrabilă Bwindi din Uganda. În spatele acestui nume misterios se ascunde un sanctuar în care cimpanzei și gorile maiestuoase domină jungla. Sute de specii de mamifere, păsări și fluturi trăiesc aici.

Cel mai bun moment pentru a merge

Cele mai bune luni pentru a explora acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO sunt decembrie-februarie și iunie-august.

Plusul parcului

Pădurea Bwindi este unul dintre puținele locuri în care este posibil să vezi ultimele gorile de munte în habitatul lor natural.
Important: este recomandabil să consultați site-ul France Diplomatie înainte de orice ședere în Uganda pentru a cunoaște riscurile la care se expuneți în această țară.

4. NGorongoro Crater (Tanzania)

craterul ngorongo animale safari africa

Credit foto: Shutterstock / Travel Stock

Tot în Africa, de data aceasta intrați în adâncul unei caldere din craterul Ngorongoro din Tanzania. Un safari în acest parc vă oferă ocazia de a descoperi cea mai mare concentrație de animale sălbatice din lume. Ești pregătit să întâlnești elefanți, rinoceri negri, lei, zebre, antilope sălbatice, hipopotami și flamingo?

Cel mai bun moment pentru a merge

Vă recomandăm să mergeți în timpul sezonului uscat, din iunie până în septembrie.

Plusul parcului

Între savană, vegetație și roci vulcanice, craterul Ngorongoro oferă un cadru spectaculos.

5. Parcul Național Serengeti (Tanzania)

Imaginați-vă întinderi nesfârșite de câmpii locuite de mii de turme de zebre, antilope și antilope sălbatice, pe lângă cele cinci mari animale. Bine ați venit în Parcul Serengeti din Tanzania! Această rezervație africană este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO,

Cel mai bun moment pentru a merge

Cele mai bune luni pentru a pleca pot varia în funcție de zona pe care doriți să o explorați, dar este recomandat să evitați sezonul ploios (martie-mai).

Plusul parcului

Acest parc găzduiește cea mai mare migrație anuală de erbivore de pe planetă. Acest spectacol al naturii este uluitor!

6. Rezervația Masai Mara (Kenya)

safari la apus în rezervația masai mara

Credit foto: Shutterstock / Ivan Mateev

Cei cinci mari, gheparzi, hiene, zebre, girafe sau hipopotami… Iată ce vă așteaptă, printre altele, în savana Masai Mara din Kenya. Această rezervație, care este o extensie a parcului Serengeti din Tanzania, este o destinație obligatorie și, prin urmare, este foarte populară.

Cel mai bun moment pentru a merge

Lunile octombrie și noiembrie sunt recomandate pentru a evita lumea (iulie-august) și pentru a admira migrația animalelor care se încheie. Februarie-martie este, de asemenea, o perioadă bună.

Cea mai mare parte a parcului

Masai Mara este un compendiu al naturii africane, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru un safari.

7. Rezervația Națională Samburu (Kenya)

samburu lion safari world

Credit foto: Shutterstock / Robcartorres

Pentru o experiență unică, departe de aglomerație, optați pentru un safari în rezervația Samburu Game Reserve din Kenya. Este situat de-a lungul râului Ewaso Ngiro. Aici puteți vedea specii rare, cum ar fi gerenuk, zebra lui Grevy și oryx beïsa, precum și leoparzi.

Cel mai bun moment pentru a merge

Vă recomandăm lunile cele mai uscate, din iulie până în octombrie și din ianuarie până în martie.

Plusul parcului

Pe lângă faptul că este cel mai bun loc din Kenya pentru a vedea leoparzi, Samburu este și mult mai puțin aglomerat decât alte parcuri din țară.

8. Parcul Național South Luangwa (Zambia)

hipopotami în libertate

Credit foto: Shutterstock / Radek Borovka

Concentrația de animale din Parcul Național South Luangwa este una dintre cele mai mari din Africa. Elefanți, hipopotami, girafe, zebre, bivoli, antilope și incontestabilul leu sunt doar câteva dintre animalele pe care le veți putea vedea. Acest sanctuar este un must-see!

Cel mai bun moment pentru a merge

Pentru a vă bucura pe deplin de această experiență, mergeți în timpul sezonului uscat, între aprilie și noiembrie.

Plusul parcului

Parcul Național South Luangwa oferă posibilitatea de a face un safari pe jos, pentru o imersiune totală în sălbăticie.

9. Parcul Național Ranthambore (India)

ranthambore park india safari vezi tigri

Credit foto: Shutterstock / Terry Granger

Vă întrebați care sunt cele mai frumoase safari din lume? Mergeți în Rajasthan, India! Parcul Național Ranthambore vă permite să observați unul dintre cele mai mai maiestuoase mamifere de pe planeta noastră, tigrul. Herbivorele, cum ar fi maimuțele, cerbii și mistreții, sunt, de asemenea, numeroase în acest peisaj variat.

Cel mai bun moment pentru a merge

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Parcul Național Ranthambore este între ianuarie și aprilie și între octombrie și decembrie.

Plusul parcului

Ranthambore este cea mai bună rezervație din lume pentru a vedea tigri sălbatici, deși nimic nu este garantat. Parcul este aproape de alte locuri de interes din Triunghiul de Aur.

10. Parcul Național Yala (Sri Lanka)

yara sri lanka elefanți asia

Credit foto: Shutterstock / krivinis

Parcul Național Yala din Sri Lanka, în Asia de Sud, ocupă un loc de drept pe lista celor mai frumoase safari din lume. Insula găzduiește o faună extrem de bogată și diversă. În Yala, este posibil să vedeți mulți elefanți, macaci, bivoli, reptile și păsări. Dar marile vedete ale parcului sunt leoparzii!

Cel mai bun moment pentru a merge

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Yala este între decembrie și martie, urmată de august și septembrie. Rețineți, totuși, că parcul este foarte aglomerat pe tot parcursul anului.

Avantajele parcului

Yala este parcul în care aveți cele mai mari șanse de a vedea un leopard în Sri Lanka.

11. Parcul Național Wilpattu (Sri Lanka)

safari wilpattu sri lanka

Credit foto: Shutterstock / SamanWeeratunga

Deși este mai mare, Parcul Național Wilpattu din Sri Lanka este mai puțin popular decât Yala. Dacă doriți să explorați într-un mediu mai liniștit, Wilpattu este locul potrivit. Veți vedea elefanți, bivoli, macaci, crocodili, căprioare și poate chiar leoparzi și urși.

Cel mai bun moment pentru a merge

Animalele pot fi văzute pe tot parcursul anului, dar climatul este cel mai bun din ianuarie până în martie și din mai până în septembrie.

Cea mai mare parte a parcului

Liniștea acestui parc imens și neatins este un adevărat avantaj. Ideal pentru un safari mai confidențial!

12. Parcul Național Torres del Paine (Patagonia)

torres del paine cai torres del paine ghețari și lacuri

Credit foto: Shutterstock / kavram

Mergeți în sălbăticia din Patagonia, Chile, pentru unul dintre cele mai frumoase safari din lume. Parcul Torres del Paine oferă un loc de joacă de neegalat pentru aventurieri și iubitorii de natură. Mergi pe urmele celei mai mitice și discrete feline din America, puma! Sau ați prefera să vedeți cai sălbatici, ungulate, căprioare, vulpi sau lame?

Cel mai bun moment pentru a merge

Puteți merge tot timpul anului, dar clima este mai blândă între ianuarie și martie și între octombrie și decembrie.

Avantajele parcului

Cu peisajele sale aproape suprarealiste, Torres del Paine este, de asemenea, ideal pentru drumeții.

13. Parcul Național Lauca (Chile)

alpaca laica parc național riviere munții riviere

Credit foto: Shutterstock / JeremyRichards

Ești gata să fii uimit? Parcul Național Lauca din Chile este una dintre minunile naturale ale Americii de Sud. Aici se pot vedea lame, vicuane, rațe, vulpi, pume și condorii andini. Parcul este clasificat ca rezervație a biosferei de către UNESCO.

Cel mai bun moment pentru a merge

Cea mai bună perioadă pentru a merge în safari în Lauca este din martie până în noiembrie.

Plusul parcului

Vârfurile înalte, vulcanii înzăpeziți și lacurile din Altiplano chilian fac din această zonă un loc excepțional.

14. Pantanal (Brazilia)

jaguar în pantanal bresil pentru un safari

Credit foto: Shutterstock / Pedro Helder Pinheiro

Vă invităm acum în Brazilia, în ecoregiunea și rezervația naturală Pantanal. Această câmpie vastă este ideală pentru a observa faimoșii papagali colorați (macaws), anacondele, caimani, dar și tucani sau jabirus. Fiți cu ochii în patru pentru un jaguar pe unul dintre râurile care traversează rezervația!

Cel mai bun moment pentru a merge

Pentru a evita sezonul ploios, alegeți să plecați în safari între aprilie și octombrie.

Plusul parcului

În acest paradis terestru există nu mai puțin de 665 de specii de păsări.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro