Cele mai frumoase 14 locuri de scufundări din Cuba

Sunteți în vacanță în Caraibe? Descoperiți comorile marine cu selecția noastră a celor mai frumoase locuri de scufundări din Cuba.

Cu cei 5.700 de kilometri de coastă, parțial protejată de un recif de corali, și cele aproximativ 1.600 de insulițe, insula Cuba este o destinație ideală pentru explorarea fundului mării. Acest lucru este cu atât mai adevărat cu cât țara are mai mult de cinci sute de locuri de scufundări, dintre care unele sunt considerate de către pasionații de scufundări ca fiind cele mai frumoase din lume.

Apele din Cuba sunt cristaline, iar reciful de corali este deosebit de bine conservat. Puneți-vă masca și trageți cu snorkel! Ar trebui să întâlnești o abundență și o diversitate de faună acvatică, toate în ape a căror temperatură nu scade niciodată sub 24 de grade. Este paradisul!

Pentru cei cărora le place să facă scufundări, fundul mării cubaneze este plin de epave ale unor galere din secolele XVII și XVIII, scufundate de pirații din Caraibe. Începătorii pot învăța cu ușurință să facă snorkeling în Cuba și să se bucure de cele șapte sute de specii de pești și de cinci specii de broaște țestoase de mare care se găsesc în apele insulei. Chirurgi albaștri, școli de sergenți majori și chiar îngeri din Caraibe, spectacolul ar trebui să fie uluitor.

Ți-ai pregătit masca și tubulatura? Iată lista celor mai frumoase 14 locuri de scufundări din Cuba.

1. Maria la Gorda

Plaja din Maria la Gorda, Cuba

Credit foto: Shutterstock – Rolf G Wackenberg

În partea de vest a insulei principale a Cubei, Maria Gorda este bine cunoscută printre amatori ca fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de scufundări din Cuba. Aproximativ 50 de locuri vă așteaptă! Pentru a ajunge la acest mic colț de paradis, situat în partea de jos a peninsulei Guanahacabibes, vă va lua aproximativ patru ore cu mașina din Havana. În recifurile de corali se pot observa bureți tubulari, dar și bancuri de snappere sau pești înger. Zona este bună pentru snorkelling, deși adâncimea merită să faci diversiune.

Printre numeroasele situri din zonă, locul Yemaya este deosebit de popular. Pentru a ajunge acolo, trebuie să coborâți un perete vertical și să intrați într-o peșteră, unde veți întâlni cu siguranță niște gorgonii și corali negri de o frumusețe remarcabilă.

2. Punta Perdiz

Plaja Punta Perdiz din Cuba

Credit foto: Shutterstock – Nancy van den Ende

Iată care este locul perfect pentru a face snorkeling în Cuba. În sudul insulei, la doar zece kilometri nord de Playa Girón, Punta Perdiz oferă un recif la mai mult de o sută de metri în larg și ape calme cu curenți slabi. Aici puteți admira pești multicolori, corali și numeroase gorgone asemănătoare unor copaci.

3. Playa Girón

Plaja Playa Girón, Cuba

Credit foto: Shutterstock – Christo Georgiev

Situată în faimosul Golf al Porcilor, pe coasta sudică a insulei Cuba, Playa Girón are unele dintre cele mai accesibile locuri de scufundări din țară. Prezența a numeroase cenotes explică popularitatea acestui loc, considerat unul dintre cele mai frumoase locuri de scufundări din Cuba. În total, 24 de locuri sunt accesibile de pe plajă. Veți avea de unde alege.

4. Jibacoa

Plaja din Jibacoa, Cuba

Credit foto: Shutterstock – Moehring

Mergeți la o oră în afara Havanei pentru a descoperi unul dintre cele mai frumoase locuri de scufundări din Cuba. Pentru a ajunge acolo, puteți lua drumul cu patru benzi, Via Blanca, sau faimosul tren Hershey. Reciful este ușor accesibil de pe plajă și este ideal pentru începători.

5. Punta Francés pe insula La Juventud

Plaja din Punta Francés, Isla de la Juventud, Cuba

Credit foto: Flickr – Alex Graves

Bine ați venit pe insula piraților! Aici, pe insula La Juventud, a doua ca mărime din Cuba, au venit să își ascundă prada și comorile. Pe cele 56 de situri de scufundări de pe insula La Juventud pot fi văzute numeroase epave. Printre acestea, plaja Punta Francès, numită după un pirat normand, este ideală pentru cei care încep să facă scufundări sau care vor doar să facă snorkeling. Mai departe, fundul paradisiac al mării va face ca experiența dumneavoastră să fie memorabilă.

6. Cueva Azul

De asemenea, pe insula La Juventud, Cueva Azul este un loc de scufundări de neratat. Situată într-o peșteră, la o adâncime de 40 de metri, peștera de culoare azurie este acoperită de pești curățători irizați și tarponi cu solzi mari de argint. Veți observa corali uriași, “bucăți de zahăr” uriașe și multe specii de pești. O scufundare spectaculoasă, rezervată celor inițiați.

7. Jardines de la Reina

Rechini în timpul unei sesiuni de scufundări în Grădinile Reginei

Credit foto: Shutterstock – wildestanimal

Nelocuit, acest mic arhipelag este un adevărat sanctuar marin. Cu recifele sale de corali perfect conservate, situl Jardines de la Reina este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune locuri de scufundări din Cuba. Măriuțe uriașe, baracude, raze și rechini de recif, le veți putea vedea pe toate. Micul plus: este posibil să vă cazați într-un hotel plutitor!

Pentru iubitorii de rechini, situl Avalon este perfect. La o adâncime de numai 25 de metri, veți putea observa peste 20 de rechini de recif. Impresionant!

8. Isla Media Luna

Nu întâmplător Hemingway însuși a căzut sub vraja acestei mici insule din nordul Cubei. Reciful său de corali este un adevărat acvariu natural. Un loc de scufundări care nu trebuie ratat în timpul călătoriei dumneavoastră în Cuba.

9. Playa Santa Lucia

În drum spre Playa Santa Lucia, puteți admira unul dintre cele mai mari recife de corali din lume. Pasionații de scufundări de adâncime se adună în cele 34 de situri de scufundări de pe insulă pentru a înota cu timizii rechini taur și bulldog. De asemenea, se bucură de posibilitatea de a explora epava vasului Mortera, care s-a scufundat în largul insulei.

Iar dacă vezi câțiva flamingo roz, să nu crezi că ești victima unei intoxicații de mare adâncime! Aceste păsări roz uimitoare pot fi găsite pe plajele insulei pe tot parcursul anului.

10. Ojo del Megano în Varadero

Plaja Varadero din Cuba

Credit foto: Shutterstock – Bengt Jacobsson

Varadero este situat în nordul insulei principale a Cubei. Locurile sale de scufundări sunt foarte populare, în special datorită numeroaselor epave care au eșuat pe fundul său nisipos. Nu ratați Neptuno, scufundat în 1943. Aici și-au stabilit reședința multe morigene gigantice care vin să mănânce din mâna ta.

Printre numeroasele locuri, Ojo del Megano este considerat unul dintre cele mai frumoase din Cuba. La o adâncime de numai zece metri, în acest spațiu incredibil trăiesc multe baracude, cernere și snappere. Priviți bine pereții peșterii. Acestea sunt acoperite de homari și alți pești de corali.

11. Boca de Calderas în Havana

Dacă nu doriți să părăsiți Havana pentru a face scufundări, situl Boca de Calderas ar trebui să vă încânte. Este unul dintre locurile de scufundări pe care trebuie să le vedeți în Cuba. Situat la o adâncime de numai 12 metri, locul Boca vă oferă o adevărată grădină de corali, bureți și gorgoni. Mii de pești tropicali și-au stabilit reședința aici, spre încântarea scafandrilor.

12. El Colón

Mergeți spre La Mula, la 100 de kilometri de Santiago de Cuba. Vă veți scufunda în inima unor epave coloniale surprinzător de bine conservate. La numai șase metri de țărm, veți găsi gloanțe, scoici și multe alte relicve. O scufundare extraordinară în Cuba.

13. Tiburones Toro

Scufundări în Tiburones Toro, Cuba

Credit foto: Instagram – naw.mx

Visezi să înoți cu un rechin balenă? Nu căutați mai departe! Locul Tiburones Toro vă va satisface. La o adâncime de 28 de metri, scafandri profesioniști hrănesc aceste bestii marine impresionante. Un spectacol care nu trebuie ratat!

14. Banco de Jagua

Acest loc are avantajul de a oferi mai multe niveluri de dificultate. Puteți coborî între 18 și 40 de metri pentru a observa corali, bureți, baracude, bibani, chernas și alți pești papagal. De asemenea, în acest loc se găsesc raze otrăvitoare, broaște țestoase, gatas, rechini de recif, rechini ciocan și, în anumite perioade ale anului, rechini balenă.

Un ultim sfat înainte de a vă bucura de unul dintre cele mai frumoase locuri de scufundări din Cuba: nu uitați să vă luați echipamentul cu dumneavoastră. Desigur, este posibil să închiriați unele la fața locului, dar este totuși dificil să obțineți echipamente de calitate.

Să aveți o scufundare bună!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro