Cele mai frumoase 14 apusuri de soare pe care să le vezi în lume

Descoperă topul nostru cu cele mai frumoase 14 apusuri de soare de văzut în lume!

A călători înseamnă și a te minuna de natură! Împreună cu aurorele boreale, apusurile de soare se numără printre cele mai spectaculoase fenomene naturale. Căci, așa cum scria Jean Gastaldi în Mica carte a fericirii, “Există raze de fericire în răsăritul și apusul soarelui”. Nu se putea să-l contrazică! Pentru o scurtă clipă, razele soarelui muribund sublimează peisajul, pictându-l cu ocru, roz sau mov. Fie că călătoriți în cealaltă parte a lumii sau stați acasă, apusurile de soare sunt întotdeauna momente magice. Doriți să descoperiți cele mai frumoase apusuri de soare din lume? Din Statele Unite ale Americii până în Africa, din Franța până în Grecia, în acest articol vei găsi lista noastră cu 14 locuri unde poți vedea cele mai frumoase apusuri de soare!

Franța (Gironde) – Duna lui Pilat

Există un moment mai magic decât să privești apusul soarelui peste oceanul nesfârșit din confortul nisipului tău cald? Dacă sunteți de acord cu noi, atunci vă recomandăm cu căldură să admirați apusul de soare de pe Dune du Pilat. Instalat confortabil în vârful său, vă veți bucura de o panoramă incredibilă asupra Banc d’Arguin și a Atlanticului!

Grecia (Santorini) – Oia

Apus de soare în Santorini

Credit foto: Pol Rom via Flickr

Santorini este, fără îndoială, cea mai faimoasă insulă din Grecia și, cu siguranță, una dintre cele mai frumoase! Pe insulă, micul oraș Oia și-a câștigat o reputație solidă. Cu casele și aleile sale albe, cu bisericile sale cu cupole colorate în albastru, oferă peisaje incredibile care au făcut celebră Santorini. Dar, mai presus de toate, puteți admira unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din lume. Din Oia, puteți urmări cum steaua cerească se pierde în Marea Egee. Pe măsură ce soarele se stinge, frumoasele case albe devin roz, aurii și mov. De asemenea, călătorii se pot bucura de o priveliște incredibilă a calderei din apropiere.

Statele Unite ale Americii (Los Angeles) – Observatorul Griffith

observatorul griffith apus de soare ploios

Credit foto: Flickr / Manny Moss

Cu vedere spre Los Angeles, Observatorul Griffith oferă o priveliște uluitoare asupra orașului. Acest observator este situat în inima celui mai mare parc urban din Statele Unite. De acolo de sus vă puteți bucura de unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din lume! Întregul Los Angeles se desfășoară în fața dumneavoastră. Puteți privi cum soarele strălucește pe clădirile și zgârie-norii săi înainte ca luminile artificiale să preia controlul. Acest loc este atât de frumos încât a fost folosit ca fundal pentru multe filme, cum ar fi La La Land!

Brazilia (Rio de Janeiro) – Plaja Ipanema

ipanema bresil apus de soare

Credit foto: Flickr / Daniel Amariles

Ipanema este cunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje de pe Pământ. Dar este, de asemenea, casa unuia dintre cele mai frumoase apusuri de soare care pot fi văzute în lume! Situată într-o zonă de lux din Rio de Janeiro, această frumoasă plajă cu nisip alb se întinde pe 2,6 km. De pe plajă, vă puteți bucura de o panoramă incredibilă, cu acest munte frumos și împădurit în prim-plan. Așezat pe nisipul cald, puteți admira acest peisaj magnific, pus în valoare de razele soarelui la apus!

Franța (Bretania) – Peninsula Crozon

Nu trebuie să mergi prea departe pentru a vedea totul! În Bretania, vă puteți bucura de unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din lume, în Peninsula Crozon. Situat în Finistère, acest teritoriu sălbatic oferă peisaje incredibile. Acestea sunt puse în valoare de o mare de un albastru aproape permanent. De pe stâncile abrupte, puteți urmări apusul soarelui în depărtare, în Oceanul Atlantic.

Statele Unite ale Americii (Arizona) – Horseshoe Bend

Horseshoe Bend, Statele Unite ale Americii

Credit foto: Shutterstock / Susan Warren Photography

Horseshoe Bend este unul dintre cele mai faimoase peisaje din sud-vestul american! Situat chiar în afara orașului Page, Horseshoe Bend este un meandru în formă de potcoavă sculptat de râul Colorado. Este o plimbare de 20 de minute până în vârf, unde veți descoperi un peisaj incredibil: stânci ocru, terenuri pustii și apele de smarald ale râului. La apus, spectacolul este și mai incredibil. Călătorii vor putea admira culorile extraordinare ale peisajului! Ocrul stâncilor este pus în valoare de căldura razelor soarelui, la fel ca și terenurile deșertice din depărtare.

India (Agra) – Taj Mahal

Considerată a șaptea minune a lumii moderne, Taj Mahal nu încetează să impresioneze milioane de vizitatori în fiecare an! Acest formidabil mausoleu din marmură albă este o bijuterie a arhitecturii Mogul. Acest stil combină arhitectura islamică, iraniană, otomană și indiană. A fost construit de împăratul musulman Mogul Shah Jahan în memoria soției sale Arjumand Bânu Begam. Magnific pe timp de zi, Taj Mahal devine absolut magic atunci când soarele apune. Luminile stelei muribunde sublimează mausoleul, colorându-l în roz, mov și auriu. Veți pleca, fără îndoială, copleșit și plin de amintiri.

(Brazilia – Amazon) – Alter do Chao

Pădurea amazoniană

Credit foto: Shutterstock / Gustavo Frazao

Amplasat în inima Amazonului, satul Alter do Chão este un loc unic în lume! Înconjurat de frumoase plaje cu nisip alb și ape turcoaz, satul este foarte popular printre turiști. Și veți înțelege în curând de ce! Pentru că, pe lângă peisajele de vis, Alter do Chão găzduiește unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din lume. De pe plajele sale, veți vedea laguna aprinsă pe măsură ce soarele apune. Priveliștea apusului de soare deasupra junglei dese îi va lăsa cu siguranță pe privitori înmărmuriți!

Egipt (Giza) – Piramidele din Giza

Istoria Piramidelor din Giza

Credit foto: Shutterstock / Andre Klaassen

Printre locurile unde se pot vedea cele mai frumoase apusuri de soare din lume, nu putem să nu menționăm legendarele Piramide din Giza, în Egipt. Considerate una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, piramidele sunt absolut uimitoare pe timp de zi. Dar atunci când soarele strălucește în spatele celor trei giganți, priveliștea devine cu atât mai incredibilă și mai uluitoare. Atum, zeul apusului în Egiptul antic, ilumina apoi piramidele cu o mie de lumini în timpul crepusculului. Acesta este un spectacol pe care trebuie să îl vedeți cel puțin o dată în viață!

Statele Unite ale Americii (Key West) – Mallory Square

Întinzându-se în largul coastei Floridei, arhipelagul Key West este cunoscut ca fiind casa unora dintre cele mai frumoase apusuri de soare din lume! Pentru a trăi unul dintre aceste momente senzaționale, vă recomandăm să mergeți în Mallory Square. În fiecare amurg, mulți localnici și călători se adună acolo cu bucurie. La urma urmei, nu este doar cea mai bună priveliște la amurg. Apusul este absolut fantastic. Spectatorii pot admira culorile magnifice ale mării și ale cerului. Dar, mai presus de toate, Mallory Square are o atmosferă blândă și festivă, cu multe tarabe de mâncare stradală. Vă puteți bucura de un prânz pe îndelete în timp ce urmăriți unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din viața dumneavoastră!

Madagascar (Antsiranana) – Tsingy de Bemaraha

tsinghy madagascar roci ciudate

Credit foto: Flickr / Tee La Rosa

Situat în partea de centru-vest a Madagascarului, la aproximativ 300 de kilometri de capitală, Parcul Național Tsingy de Bemaraha este unul dintre cele mai unice situri naturale din lume! Veți putea admira faimoasele Tsingy, niște vârfuri imense de calcar cu un aspect impresionant. Acest loc, deja incredibil în timpul zilei, devine cu adevărat magic atunci când soarele apune. Tsingy capătă apoi o culoare foarte intensă. Copacii se îmbrățișează între ei cu mii de lumini colorate, la fel ca și cerul.

Argentina (Patagonia) – Lacul Argentino

argentina patagonia patagonia munți înzăpeziți

Credit foto: Flickr / Cyrus Smith NW

Lacul Argentino este renumit în întreaga lume pentru ghețarii săi impresionanți care se scufundă direct în apele sale! Cu o suprafață de aproape 1500 de kilometri pătrați, este cel mai mare și cel mai sudic dintre lacurile mari din Patagonia argentiniană. Înconjurat de munți înalți, prezintă un cadru splendid, sublimat de culorile apusului de soare. Pentru o scurtă clipă, peisajul rece și albăstrui, care este punctul său forte, se încălzește delicios. Gheața sa milenară și apele sale adânci sunt colorate în violet, roz și stacojiu. Spectacolul este pur și simplu incredibil!

Insula Skye (Scoția) – Tarskavaig

Cunoscută pentru peisajele sale sălbatice, satele de pescari pitorești și frumoasele castele medievale, Insula Skye este o bijuterie ascunsă a Scoției. Situată pe coasta de nord-vest, oferă priveliști incredibile de lacuri înguste, munți abrupți, peninsule și coaste accidentate. De pe stâncile sale sau de pe dealurile înalte se pot vedea unele dintre cele mai frumoase apusuri de soare din lume! Unul dintre cele mai bune locuri este, fără îndoială, dealul Tarskavaig. Se află în fața a trei lacuri uriașe și a impresionantului lanț muntos Cuillin. De pe înălțimile sale, vă veți bucura de o priveliște extraordinară asupra coastei accidentate a insulei Skye. Apusul nu face decât să pună în valoare priveliștea, luminând peisajul cu razele sale aurii!

Flores (Indonezia) – Insula Kanawa

Ascunsă și necunoscută, insula Kanawa este un mic paradis de numai 26 de hectare. Este locul perfect pentru o vacanță relaxantă. Dar, mai presus de toate, puteți admira unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din lume! De pe dealurile sale mici sau de pe plajele de nisip, vă puteți bucura de o priveliște uluitoare asupra insulelor din jur și a mării. Când soarele apune în vest, călătorii prezenți nu pot să nu fie impresionați de frumusețea tabloului care se zugrăvește în fața lor!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro