Cele mai frumoase 13 sate din Verdon

Vă aflați în Gorges du Verdon și doriți să explorați regiunea? Descoperiți selecția noastră a celor mai frumoase sate din Verdon!

Verdon este un râu din Provence care își datorează faima defileului cu același nume. Acestea din urmă formează un canion săpat de râu și separă Prealpi de Castellane de cei de Digne. Descris cu precizie la sfârșitul secolului al XIX-lea, acest sit natural magnific a devenit o destinație turistică la acea vreme. Inițial foarte complex, accesul a fost facilitat câteva decenii mai târziu, iar barajele hidraulice au fost construite pentru a permite navigația pe râu și crearea de rezervoare. Dezvoltarea turismului în Verdon a permis, de asemenea, satelor mici din apropiere să se facă un nume. Doriți să descoperiți câteva dintre ele? Iată selecția noastră a celor mai frumoase 13 sate din Verdon!

1. Moustiers-Sainte-Marie

Moustiers Sainte Marie

Credit foto: Shutterstock – Samot

Moustiers-Sainte-Marie este situat pe malul lacului Sainte-Croix și al plajelor sale. De îndată ce ajungem, priveliștea satului, construit pe un abrupt stâncos, este absolut sublimă, atât ziua, cât și noaptea. Cu steaua sa atârnând în aer, unii oameni chiar compară Moustiers cu un pătuț de Crăciun!

La fața locului, descoperim cu plăcere un loc unde timpul s-a oprit. Cu acoperișurile de țiglă, străzile pietruite, impunătorul apeduct și vechiul pod, plimbarea într-unul dintre cele mai frumoase sate din Verdon se face într-o atmosferă relaxantă, în afară de zilele de piață zgomotoase! Urcând scările spre biserică, priveliștea asupra lacului este impresionantă.

2. Valensole

Satele din Verdon: Valensole

Credit foto: Shutterstock – Anton Gvozdikov

Dacă vă place lavanda, atunci Valensole va fi locul vostru de vis! Acest sat din Verdon este într-adevăr cunoscut pentru festivalul și muzeul său de lavandă. În iulie, platourile din jur sunt în floare, iar movul este cât vezi cu ochii. Bineînțeles, parfumul florii este mai pronunțat vara decât iarna.

Dar Valensole nu este doar despre lavandă. Este, de asemenea, un sat frumos cocoțat pe un deal tipic provensal, la adăpost de căldura puternică a verii. Restul este un clasic al regiunii, cu străzile sale pavate, fântâna din centrul pieței principale, casele vechi, terasele nesfârșite… Ne place la nebunie! Nu uitați să aruncați o privire la frumosul castel du Grand Jardin, din secolul al XVII-lea.

3. Castellane

Castellane

Credit foto: Shutterstock – Marina VN

Ca fapt divers, satul, situat în departamentul Alpes-de-Haute-Provence, este, cu 1.600 de locuitori, cea mai puțin populată subprefectură din Franța. Un alt sat cocoțat, Castellane, apare vizitatorilor atunci când trec podul Roc. De aici, puteți vedea un oraș fortificat cu un turn cu clopotniță, care se găsește de obicei în nordul Franței.

Acest sat din Verdon este remarcabil de bine conservat, majoritatea clădirilor datând din secolele XII-XIV. Tipic provensal, locul prinde viață vara, cu terase de restaurant care pot bloca trecerea! Castellane beneficiază, de asemenea, de trecerea râului Verdon și este posibil să se facă canyoning sau drumeții din sat.

4. Esparron-de-Verdon

Esparron-de-Verdon

Credit foto: Shutterstock – Marina VN

Acest sat minunat din regiunea Verdon își datorează faima lacului său, care oferă plaje sublime, cu o apă de culoare verde-albastră. Din oraș se poate naviga pe lac pentru o escapadă frumoasă, admirând frumusețile regiunii.

Deși satul a fuzionat cu Albiosc în 1973, are mai puțin de patru sute de locuitori, iar vizitarea lui este destul de rapidă. Castelul din secolul al XIII-lea, biserica mică și cartierul vechi frumos restaurat merită vizitate.

5. Sainte-Croix-du-Verdon

Satele din Verdon : Sainte-Croix-du-Verdon

Credit foto: Shutterstock – Lukasz Janyst

Pe malurile râului Sainte-Croix-du-Verdon, vizavi de Moustiers, profită de toate activitățile oferite de lac: plaje, sporturi nautice… Sunt multe de făcut și aveți timp să vă bucurați de splendidele peisaje din jur.

Situat la o altitudine de 513 metri, acest sat din Verdon oferă o plimbare frumoasă, pornind de la lac, printre casele de piatră, străzile care urcă și coboară. Unele clădiri merită o diversiune, cum ar fi biserica, casa de lavandă și expoziția care reconstituie istoria satului în fotografii. Punctul culminant al spectacolului este panorama lacului cât vezi cu ochii.

6. La Verdière

La Verdière

Credit foto: Instagram – etpartousleschemins

Situat la marginea parcului natural, în inima regiunii Provence Verte, La Verdière este un sat fermecător din Verdon, cu străzi abrupte și case colorate cu obloane din lemn. Locul este liniștit și odihnitor, chiar dacă vara căldura poate lovi puternic.

La Verdière este cunoscută pentru castelul său, construit de familia Castellane în anul 980, în același timp cu fortăreața. Castelul, care a căzut treptat în ruine, a fost restaurat la începutul anilor 2000 și este acum locuit. Este deschis pentru vizitatori și oferă cel mai frumos patrimoniu dintre castelele din Provence.

7. Artignosc-sur-Verdon

Artignosc-sur-Verdon

Credit foto: Instagram – outdoorsemily

Artignosc-sur-Verdon, un sat drăguț din Verdon, este situat pe un deal la o altitudine de 515 metri. Străzile sale pietruite recent restaurate și casele vechi bine conservate oferă vizitatorilor o plimbare frumoasă.

Clădirile remarcabile ale locului sunt castelul Thoron, care datează din secolul al XIV-lea, și biserica din secolul al XI-lea. Există, de asemenea, o spălătorie acoperită care ne amintește de modul în care se spălau hainele în trecut și fântâna din sat, unde curge apa pentru băut. În cele din urmă, dacă vă aflați acolo de Rusalii, nu ratați Festivalul Pâinii, care are loc în vechiul cuptor de pâine.

8. Comps-sur-Artuby

Comps-sur-Artuby

Credit foto: Shutterstock – Dmytro Surkov

Cu biserica sa situată pe un deal care poate fi văzut în depărtare, Comps-sur-Artuby este unul dintre cele mai fermecătoare sate din Verdon, cunoscut pentru numeroasele sale cătune și capele. Și pe bună dreptate, cu farmecul său tipic provensal, te lași purtat de casele de piatră și de străzile înguste.

Pe vremea templierilor, în secolul al XII-lea, orașul era fortificat și era un important punct de trecere. Majoritatea capelelor datează din această perioadă. Există, de asemenea, un tur al capelei pentru cei cărora le plac aceste frumoase clădiri de epocă.

9. Entrevaux

Entrevaux

Credit foto: Shutterstock – Allard One

Când începi să vezi Entrevaux, imaginea este impresionantă. În prim-plan se află satul și cele două turnuri impunătoare ale sale. În fundal se vede cărarea care taie prin stâncă pentru a ajunge la cetatea din vârful dealului. Înconjurat de râul Var, Entrevaux este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase sate din Verdon.

Cadrul său maiestuos ne transpune și suntem plini de admirație pentru acest oraș fortificat formidabil conservat. Pe lângă locația sa, satul are anumite caracteristici originale, cum ar fi cele două turnuri de fortificație și podul său mic. Mai jos, vă puteți bucura să vă pierdeți pe străzile înguste. În vârf, priveliștea este cea care ne împiedică să ne întoarcem cu picioarele pe pământ. O descoperire magnifică!

10. Saint-Martin de Brômes

Saint-Martin de Brômes

Credit foto: Instagram – frenchprovenceguide

Dacă Saint-Martin nu este la fel de expresiv ca Entrevaux, acest fermecător sat din Verdon nu are mai puține calități, iar descoperirea locului este mai mult decât plăcută. Bineînțeles, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te îndrepți spre Turnul cu Ceas, emblema locului.

Pe măsură ce te plimbi pe străzile înguste, apreciezi calmul satului, simplitatea și surprizele pe ici pe colo, cum ar fi o mică fântână. Arhitectura locului, bazată aproape în întregime pe piatră, este superbă și merită o vizită dacă vă aflați în zonă.

11. Rougon

Rougon

Credit foto: Shutterstock – PhotoBarmaley

Rougon este un sat tipic al regiunii, cu străzi înguste și case din piatră. Foarte fermecător, ca și celelalte sate din Verdon, Rougon găzduiește reședințe frumoase, iar ruinele castelului oferă o plimbare plăcută.

Dar Rougon este cunoscut mai ales pentru numeroasele sale locuri remarcabile, cum ar fi punctul de belvedere Point Sublime, poate cea mai frumoasă panoramă a defileului Verdon. Pentru iubitorii de drumeții, satul oferă, de asemenea, drumeții frumoase.

12. Bauduen

Bauduen

Credit foto: Shutterstock – Marisa Estivill

Situată vizavi de Sainte-Croix-du-Verdon, pe malul lacului, străzile din Banduen se suprapun, oferind un cadru idilic (și sportiv!) pentru o plimbare. Există, de asemenea, plaje frumoase și o priveliște uluitoare a lacului.

Acest sat din Verdon are un observator astronomic și un muzeu dedicat jucăriilor, două vizite care nu pot fi făcute decât aici și care sunt foarte recomandate.

13. Beynes

Încheiem selecția noastră cu acest mic sat din Verdon, situat în partea de nord a parcului natural. Locul oferă o panoramă frumoasă de pe munte și se adresează în principal persoanelor care doresc să se odihnească puțin departe de tumultul urban.

În cele din urmă, trebuie să știți că Beynes este punctul de plecare pentru scurte drumeții care duc la muntele Beynes.

TravelMax.ro