Cele mai frumoase 13 sate din Hauts-de-France

De la malul Mării Nordului până la granițele belgiene, haideți să descoperim satele magnifice din Hauts-de-France!

Hauts-de-France este rezultatul fuziunii dintre Picardie și Nord-Pas-de-Calais. Prin urmare, se întinde de la Île-de-France până la țărmurile Mării Nordului și ale Canalului Mânecii. Regiunea a fost puternic influențată de istoria secolului XX și are un patrimoniu cultural extraordinar. Cu toate acestea, acest teritoriu nu se caracterizează doar prin trecutul său neobișnuit. Într-adevăr, are un patrimoniu natural foarte interesant. Acest lucru se reflectă, de exemplu, în numeroasele rezervații naturale și parcuri naționale. Prin urmare, este un loc ideal pentru cei care iubesc natura și descoperirile. Așadar, pentru șederea dumneavoastră în regiune, iată care sunt cele mai frumoase sate din Hauts-de-France!

1. Gerberoy

În vizită în Hauts-de-France: Satul Gerberoy

Credit foto : Shutterstock – André Quinou

Acest sat din Hauts-de-France este situat în departamentul Oise. În interior, este considerată una dintre cele mai frumoase comune din țară. Cu casele sale colorate, cu pereți din lemn și străzile pietruite, orașul pare suspendat în timp. În plus, numeroasele sale grădini fac din acest oraș unul dintre cele mai înflorite din Franța.

Între istorie și natură, acest mic cătun cu mai puțin de o sută de locuitori vă va fermeca imediat!

2. Le Crotoy

Le Crotoy

Credit foto: Shutterstock – Ivonne Wiernick

Acest mic sat din regiunea Hauts-de-France și-a câștigat reputația datorită pictorilor și parfumierilor. Este un port de pescuit pe Somme. Situată pe malul Canalului Mânecii, expunerea sa sudică a inspirat mulți artiști de-a lungul deceniilor. Prin urmare, în cadrul său natural excepțional, puteți descoperi străzile sale magnifice.

Iar seara, puteți face o plimbare pe plaja cu nisip fin, care arată ca un paradis!

3. Pierrefonds

Pierrefonds

Credit foto : Shutterstock – Arnaud BEAUVOIS

În regiunea Oise, acest sat din Hauts-de-France este unul dintre cele mai caracteristice pentru istoria regională. Într-adevăr, are o cetate din secolul al XIV-lea și vestigii excepționale din acea perioadă.

De asemenea, comuna se învecinează cu magnificul pădure de Compiègne. Un loc preferat de pasionații de drumeții, vă va seduce și pe dumneavoastră. Este una dintre cele mai mari zone forestiere din Franța. Flora și fauna sa verde fac din această zonă una foarte populară pentru vizitatori.

4. Wimereux

Wimereux

Credit foto: Shutterstock -Yuriy Chertok

La gura de vărsare a râului cu același nume, acest mic sat din regiunea Hauts-de-France este o stațiune balneară renumită. Arhitectura sa este caracteristică istoriei sale, cu case magnifice cu pereți cu colț de lemn. Foarte colorat, Wimereux atrage numeroși vizitatori și artiști pe tot parcursul anului.

În climatul blând de pe Coasta de Opal, artiștii își găsesc inspirația pentru lucrările lor. Cu toate acestea, municipalitatea îi încântă în mod deosebit pe călători cu plajele sale de nisip fin și pietriș.

5. Audresselles

Audresselles

Credit foto : Shutterstock – Nicolas ELIE

Situat pe Coasta de Opale, acest sat din regiunea Hauts-de-France se remarcă printr-o faună excepțională. Pe lângă peisajele sale de coastă magnifice, atrage mulți iubitori de natură. Pe plajele sale fermecătoare cu pietriș, puteți întâlni multe specii endemice. Pe măsură ce vă plimbați, s-ar putea să întâlniți maiestuoși heroni cenușii, splendizi cormorani sau frumoase rândunele de mare.

Iubitorii de cultură vor aprecia, de asemenea, arhitectura uimitoare a centrului orașului.

6. Hesdin

Hesdin

Credit foto: Shutterstock – raymondvassieux

Acest mic sat din Hauts-de-France este situat în departamentul Pas-de-Calais. Hesdin este o comună cu un bogat patrimoniu istoric.

Într-adevăr, a fost mult timp sub suveranitate spaniolă și apoi franceză. De asemenea, a fost scena multor conflicte în secolul al XIX-lea. Prin urmare, străzile sale sunt caracterizate de numeroase monumente excepționale. O vizită în oraș va fi foarte satisfăcătoare pentru pasionații de istorie.

7. Liessies

Liessies

Credit foto: Facebook – Paysages Avesnois

Situat în inima parcului regional Avesnois, acest sat din regiunea Hauts-de-France este renumit pentru cadrul său natural. Acesta găzduiește una dintre cele mai bogate biodiversități din departamentul Nord.

La doar câțiva kilometri de granița cu Belgia, această comună este un paradis pentru iubitorii de natură. Flora sa verde și fauna excepțională fac din el unul dintre cele mai uimitoare cătune din Franța!

8. Maroilles

Maroilles

Credit foto: Shutterstock – MisterStock

Originea geografică a brânzei cu același nume, acest sat din Hauts-de-France este o destinație obligatorie în regiune. De-a lungul râului Helpe, nu se caracterizează doar prin patrimoniul său gastronomic.

Într-adevăr, are câteva monumente istorice și religioase magnifice. Iubitorii de cultură vor putea descoperi faimoasa abație a orașului, precum și somptuoasa biserică Saint-Humbert.

9. Saint-Valéry-sur-Somme

Saint-Valéry-sur-Somme

Credit foto: Shutterstock – Chokela

Acest sat din Hauts-de-France face parte, de asemenea, dintr-un magnific parc regional. În inima naturii înfloritoare din parcul Baie de Somme, arhitectura sa atipică vă va fermeca.

Este plin de vestigii medievale somptuoase, cum ar fi turnul în care se spune că a fost ținută Ioana d’Arc. De asemenea, călătorii pot vizita fabuloasa biserică Saint Martin din secolul al XIII-lea. Dar vor putea descoperi și abația Saint-Valéry-sur-Somme, cea mai veche din dieceza de Amiens! Prin urmare, este un loc ideal pentru iubitorii de istorie și cultură.

10. Wissant

Wissant

Credit foto: Shutterstock – ID-VIDEO

Renumită stațiune balneară, acest sat din Hauts-de-France este o destinație obligatorie. Golful său magnific se deschide spre Canalul Mânecii, iar linia sa de coastă atipică. Este o comună deosebit de liniștită, care a suferit totuși de pe urma timpului. În timpul Primului Război Mondial, a suferit mai multe incendii. Cu toate acestea, și-a păstrat patrimoniul cultural bogat și monumentele magnifice.

Este, de asemenea, un loc preferat de iubitorii de mâncare. Într-adevăr, este unul dintre ultimele porturi cu plajă din regiune, unde marinarii își vând peștele și fructele de mare. Miercurea dimineața, trebuie să mergeți direct la malul mării pentru a cumpăra cele mai recente apariții. Nimic nu se compară cu a învăța cum să gătești singur specialitățile locale și să descoperi tradițiile regiunii!

11. Cassel

Cassel

Credit foto: Shutterstock – MisterStock

Cassel este un mic sat din Hauts-de-France, cu un bogat patrimoniu arhitectural. Într-adevăr, clădirile sale sunt caracterizate de structura lor tradițională. Foarte influentă în timpul Renașterii, are încă multe vile private din acea perioadă. Aceste structuri impunătoare și magnifice amintesc în mod evident de cele din capitală. Construite în secolul al XVII-lea, acestea nu și-au pierdut nimic din frumusețea lor.

Acest lucru face ca municipalitatea să fie o destinație obligatorie pentru iubitorii de istorie și cultură.

12. Ambleteuse

Ambleteuse

Credit foto: Shutterstock – Christophe Cappelli

Aproape de faimosul Cap Gris-Nez, acest sat din Hauts-de-France este o stațiune balneară renumită. Având în față coasta britanică, care poate fi văzută într-o zi senină, a avut întotdeauna o poziție militară strategică. A fost folosit de conducători puternici și de personalități istorice precum Napoleon în timpul unor conflicte franco-britanice.

Prin urmare, păstrează multe vestigii ale acestor perioade. De exemplu, se poate vizita faimosul fort Ambleteuse, care datează din secolul al XVII-lea. A fost construit în timpul lui Ludovic al XIV-lea și este unul dintre cele mai emblematice monumente ale Renașterii. Astfel, comuna este ideală pentru a descoperi istoria regiunii, în inima unui loc magnific.

13. Montreuil-sur-Mer

Montreuil-sur-Mer

Credit foto: Shutterstock – Iris Hanking

Iubitorii de tradiții vor iubi cu siguranță acest sat din Hauts-de-France. Într-adevăr, Montreuil-sur-Mer este una dintre cele mai influente comune din departamentul său. Acesta este situat în Pas-de-Calais și se caracterizează prin arhitectura sa regională tipică. Puteți admira fabuloasele sale case cu pereți din lemn.

Cu toate acestea, are, de asemenea, o biodiversitate impresionantă și o floră excepțională. Pe malurile râului Canche se află numeroase specii endemice. De asemenea, vă puteți bucura de uimitoarele sale grădini verzi atunci când vizitați faimoasa sa cetate din secolul al XVI-lea. Un loc magnific de descoperit fără întârziere!

TravelMax.ro