Cele mai frumoase 13 piețe de Crăciun din lume

Ce se întâmplă dacă te lași copleșit de magia sărbătorilor? Descoperiți selecția noastră a celor mai frumoase piețe de Crăciun din lume pentru o călătorie magică.

În întreaga lume, luna noiembrie anunță un pic de magie. Pe măsură ce se lasă noaptea și se instalează moralul verii, piețele de Crăciun își deschid porțile, invitându-i pe oameni să-și încălzească inimile. O tradiție ancestrală care are loc în cele patru colțuri ale lumii până în luna ianuarie, spre deliciul celor mici și mari deopotrivă. Căsuțele din lemn, pătuțurile de Crăciun, vinul fiert și turta dulce dau tonul acestei atmosfere foarte speciale.

Foarte populare în cele patru colțuri ale lumii, piețele de Crăciun întâmpină anual milioane de vizitatori din întreaga lume. Vă invităm să descoperiți acest succes cald și fără limite prin intermediul selecției noastre a celor mai frumoase piețe de Crăciun din lume.

1. Strasbourg, Franța

Piața de Crăciun din Strasbourg

Credit foto: Shutterstock / Hadrian

Unde? Place de la Cathédrale, Strasbourg
Când? De la 23 noiembrie la 30 decembrie

Aceasta este probabil cea mai faimoasă piață de Crăciun din Franța și din Europa. Piața din Strasbourg și cele trei sute de căsuțe ale sale atrag peste două milioane de vizitatori în fiecare an! Trebuie spus că, cu bradul său uriaș, patinoarul și catedrala sa iluminată, piața de Crăciun din Strasbourg este cu adevărat impresionantă. Numeroase spectacole, concerte și activități pentru întreaga familie adaugă un plus de magie evenimentului. Un eveniment care nu trebuie ratat!

2. Viena, Austria

Piața de Crăciun din Viena

Credit foto: Shutterstock / S.Borisov

Unde? Piața Primăriei (Rathausplatz) pentru piața principală
Când? De la 16 noiembrie la 5 ianuarie 2020

Aceasta este una dintre cele mai vechi și mai frumoase piețe de Crăciun din lume! Este unic prin faptul că are loc în tot orașul și în majoritatea piețelor din Viena. Peste 150 de cabane oferă cadouri de Crăciun, decorațiuni pentru brad, obiecte de artizanat, dulciuri și băuturi calde. De asemenea, în tot orașul sunt amenajate patinoare, atracții și distracții pentru tineri și vârstnici.

3. Köln, Germania

Piața de Crăciun din Köln

Credit foto: Shutterstock / Mapics

Unde? Piața Catedralei
Când? De la 25 noiembrie la 23 decembrie

Aceasta este una dintre cele mai renumite piețe de Crăciun din Germania! La poalele catedralei, sute de spectacole au loc sub ochii uimiți ai vizitatorilor. În cele o sută cincizeci de cabane, puteți cumpăra obiecte de artizanat, cadouri frumoase de Crăciun și, bineînțeles, specialități culinare locale. Să nu uităm de extraordinarul brad de Crăciun înalt de 25 de metri!

4. Petzen, Austria

Unde? În vârful pantelor Petzen
Când? 7, 14 și 21 decembrie

Sunteți în căutarea unei piețe de Crăciun care iese din comun? Piața de Crăciun Petzen din Austria este cea mai înaltă piață de Crăciun din Europa. Situată în vârful pârtiilor de schi, la o altitudine de peste 1.700 de metri, piața este găzduită într-un fost grajd și cuprinde aproximativ 20 de cabane frumos decorate. Pentru a ajunge acolo, luați o telecabină și bucurați-vă de o priveliște magnifică a văii.

5. Bruges, Belgia

Unde? Piața Simon Stevin
Când? De la 25 decembrie la 2 ianuarie 2020

La una dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun din lume se pot savura napolitane, vin fiert și specialități locale. În centrul istoric al Veneției belgiene are loc în fiecare iarnă un târg de Crăciun magic, unde puteți găsi decorațiuni realizate manual și cadouri de Crăciun originale pentru cei dragi.

6. Sapporo, Japonia

Piața de Crăciun din Sapporo

Credit foto: Flickr – yoppy

Unde? Parcul Ōdōri
Când? De la 24 noiembrie la 25 decembrie

Bine ați venit la una dintre cele mai luminate piețe de Crăciun din lume! În 2002, cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a înfrățirii dintre oraș și Munchen, Sapporo a organizat primul său târg de Crăciun. De atunci, piața de Crăciun din Sapporo a avut un mare succes și în fiecare an primește mulți curioși în căutare de arome europene.

7. Nuremberg, Germania

Piața de Crăciun din Nürnberg

Credit foto: Shutterstock / Mapics

Unde? HauptMarkt, (Piața Catedralei)
Când? De la 29 noiembrie la 24 decembrie

Piața din Nürnberg este unul dintre pionierii Germaniei. Și pe bună dreptate: nu mai puțin de două milioane de oameni trec prin ușile sale în fiecare an! Ziua deschiderii este în continuare cea mai populară: clopotele sună, se cântă cântece și are loc un spectacol frumos în piața din fața Catedralei gotice a Maicii Domnului.

Decorul este aproape ca unul real! O uriașă scenă a nașterilor ocupă centrul pieței, cu jucării din lemn, pucuri de turtă dulce și alte simboluri de Crăciun peste tot. Nürnberg este, înainte de toate, promisiunea unei tradiții pline de magie.

8. New York, SUA

Piața de Crăciun din New York

Credit foto: Shutterstock / elena_prosvirova

Unde? Piața Unirii
Când? De la 21 noiembrie la 24 decembrie (închis pentru Ziua Recunoștinței)

Crăciunul în New York este întotdeauna ceva special. Piața sa de Crăciun, situată în inima orașului, nu face excepție de la regulă. Atmosfera este festivă și totul este făcut pentru a impresiona vizitatorii! Patinoare, decorațiuni, luminițe, colinde de Crăciun, obiecte de artizanat și lucrări de artă unice… Municipalitatea nu se zgârcește la mijloace pentru ca festivalul să fie un succes. Un lucru este sigur, dacă picioarele tale încă ating pământul, capul tău este în stele.

9. Millstatt, Austria

Piața de Crăciun Millstat

Credit foto: Facebook – Kap 4613

Unde? Bar Kap 4613
Când? De la 21 noiembrie la 6 ianuarie 2020 (închis luni și 24 decembrie)

Într-un loc mitic al orașului, în fața lacului Millstatt, târgul de Crăciun vă invită la sărbătorile de sfârșit de an. Aici, aproximativ douăzeci de tarabe oferă obiecte de artizanat, decorațiuni și specialități culinare din Carintia: vin fiert, cârnați și castane prăjite. Pomul de Crăciun și pădurea plutitoare sunt două atracții care nu trebuie ratate. Piața Millstatt este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun din lume.

10. Trier, Germania

Piața de Crăciun din Trier

Credit foto: Shutterstock / Igor Link

Unde? Hauptmarkt (Catedrala din Trier)
Când? De la 22 noiembrie la 22 decembrie (închis pe 24 noiembrie)

În fața catedralei magnifice din Trier, cele 95 de cabane oferă jucării din lemn, decorațiuni, lumânări, dar și faimoasele prăjituri calde de cartofi și cârnați locali la grătar.

11. Breitnau, Germania

Târg de Crăciun, Defileul Ravena

Credit foto: Shutterstock / Olga Niekrasova

Unde? Sub viaductul Ravenna al Höllentalbahn
Când? De la 29 noiembrie la 24 decembrie

Dacă sunteți în căutarea unei piețe originale, nu ezitați să o vizitați pe cea din Breitnau, Germania. Într-o vale dominată de viaductul de cale ferată Höllentalbahn se află unicul târg de Crăciun Breitnau din Gura Ravenei. Viaductul este iluminat, iar muzica tradițională creează o atmosferă magică. Aproximativ 40 de expozanți vă oferă posibilitatea de a descoperi produsele din regiune. Cei mai mici se pot urca în sania lui Moș Crăciun, trasă de capre.

12. Rovaniemi, Finlanda

Piața de Crăciun din Rovaniemi

Credit foto: Shutterstock / Aleksei Verhovski

Unde? Satul lui Moș Crăciun
Când? 10 noiembrie – 23 decembrie, dar este deschis tot timpul anului

Ce poate fi mai magic decât să petreci Crăciunul în casa lui Moș Crăciun însuși? În orașul Rovaniemi, capitala Laponiei din nordul Finlandei, veți găsi una dintre cele mai autentice și mai frumoase piețe de Crăciun din lume.

Ce o face specială? Este deschis tot timpul anului! Dar de la jumătatea lunii noiembrie începe să prindă cu adevărat viață. De la plimbări cu sania trasă de câini și plimbări cu renii la excursii cu snowmobile, construcții de gheață și, bineînțeles, cumpărături, nu ducem lipsă de lucruri de făcut la târgul de Crăciun din Rovaniemi.

13. Tallinn, Estonia

Piața de Crăciun din Tallinn

Credit foto: Shutterstock / Grisha Bruev

Unde? Piața Primăriei
Când? De la 15 noiembrie la 7 ianuarie 2020

Din 1441, Tallinn găzduiește în fiecare an una dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun din lume. În micile cabane din piața principală a orașului, puteți gusta specialități estoniene și puteți descoperi meșteșugurile locale. Nu ratați meniul zoo al pieței și numeroasele spectacole oferite. Tallinn este un loc magic de Crăciun.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro