Cele mai frumoase 13 locuri de vizitat în Camargue

Doriți să explorați frumoasa noastră Franță? Mergeți spre sud cu cele mai frumoase locuri de vizitat în Camargue!

Camargue este o Mecca culturală a regiunii Provence și este în general cunoscută și apreciată pentru spațiile sale deschise și sălbatice, care se întind pe mai mult de 100.000 de hectare. Între cele două brațe ale Rhonei și ale Mării Mediterane, se află un ținut cu o floră și o faună excepționale și fragile, unde oamenii, caii, taurii și păsările trăiesc aproape în armonie. Fie că vizitați zona pentru mai multe zile, fie că sunteți doar în trecere, există întotdeauna un motiv bun pentru a vizita Camargue.

Plănuiți să adăugați această frumoasă regiune pe lista lucrurilor pe care trebuie să le descoperiți în timpul șederii dumneavoastră? Am alcătuit o listă cu cele mai frumoase locuri de vizitat în Camargue. Să începem!

1. Arles

Amfiteatrul roman din Arles Celebru pentru că a inspirat picturile lui Van Gogh, Arles este un oraș fermecător clasificat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Este deosebit de apreciată pentru bogăția sa culturală și arhitecturală și are cel mai mare număr de monumente romane după Roma!

Prin urmare, dacă vizitați Arles, este de neconceput să uitați să vizitați amfiteatrul roman sau catedrala Saint-Trophime. În plus, dacă părăsiți orașul și vă îndreptați spre malurile râului Rhône, veți găsi mlaștini moi și stufărișuri, un peisaj tipic pentru partea superioară a Camargue.

2. Les Saintes-Maries-de-la-Mer

Muzeul Baroncelli Dacă vizitați Camargue și căutați autenticitate, este în satul Saintes-Maries-de-la-Mer că trebuie să pleci! Acest mic sat este o Mecca a tradițiilor din Camargue, la 37 de kilometri de Arles și este, de asemenea, capitala Camargue.

Oamenii vin aici pentru a vizita biserica sa fortificată, dar și pentru a se bucura de folclorul și a descoperi tradițiile sale. Este un adevărat loc de pelerinaj pentru țigani, care vin din toată Europa pentru a-și cinsti sfântul lor protector, Sara, Fecioara Neagră.

3. Rezervația națională Camargue

Camargue După cum probabil știți deja, Camargue este o regiune excepțională și o comoară a naturii. Pe lângă varietatea peisajelor, este și un refugiu de liniște pentru cele 277 de specii de păsări înregistrate, inclusiv flamingo roz – emblema acestui ținut al contrastelor – pe care le puteți observa dacă veniți să explorați cele 13.000 de hectare ale Rezervației Naționale Camargue.

Apropo, știați că la sfârșitul verii pot exista până la 34.000 de flamingo roz?

4. Parcul Ornitologic Pont De Gau

Fie că sunteți un iubitor de păsări sau doar curios, la Parcul ornitologic din Pont De Gau este locul ideal pentru a observa și fotografia multe specii de păsări în habitatul lor natural.

Așadar, aduceți-vă un picnic și parcurgeți cei șapte kilometri de trasee de descoperire pentru a auzi doar cântecul păsărilor.

5. Rezervația naturală Marais du Vigueirat

Recunoscută la nivel național și internațional, bogăția și patrimoniul natural al Marais du Vigueirat nu mai este de demonstrat: peste 2.000 de specii de animale și plante au fost identificate în această rezervație naturală de 1.200 de hectare.

Pentru ca excursia să fie mai distractivă, trebuie să știți că există mai multe modalități de a vizita Rezervația naturală Marais du Vigueirat. Puteți veni să descoperiți situl pe jos, făcând o drumeție de 5 km, dar și cu căruța și calul!

6. Plaja Piemanson

Plaja din Piemanson

Credit foto: De la Jacques Vanni / Shutterstock.com

Plaja Piemanson este un adevărat loc al schimbării. Situată într-o zonă protejată și în inima Parcului Natural Regional Camargue, înotătorii se pot bucura de soarele mediteranean, în timp ce cei mai sportivi se pot plimba de-a lungul acestei frumoase plaje de 7 km de nisip fin.

7. Domaine de la Palissade

Domaine de la Palissade

Credit foto: De la Richard Semik / Shutterstock.com

Un sit natural de excepție, situl Domaine de la Palissade este un loc magic, ca și cum ar fi izolat de lume.

Protejat, situl face parte din familia zonelor umede mediteraneene, care în prezent sunt rare și amenințate. În plus, proprietatea de 702 hectare a fost pusă deoparte pentru protecție și poate fi vizitată pe jos și chiar călare, permițând vizitatorilor să descopere peisajele sălbatice, precum și activitățile tradiționale, cum ar fi apicultura.

În apropiere se află comuna Port-Saint-Louis-du-Rhône considerată, alături de Saintes-Maries-de-la-Mer și Arles, ca fiind una dintre cele trei porți de acces în Camargue.

8. Farurile din La Gacholle, Beauduc și Faraman

Dacă veniți să vizitați Camargue, nu uitați să mergeți să vedeți de aproape unul dintre farurile care dau impresia că plutesc în mijlocul iazurilor.

La Generation Voyage, avem favoriții noștri! În primul rând, este vorba de Farul Gacholle situat la aproximativ zece kilometri de Saintes-Maries-de-la-Mer, la Farul Beauduc în apropiere de Port-Saint-Louis-du-Rhône, și de Farul Faraman.

9. Iazul Fangassier

Iazul de Fangassier

Credit foto: Instagram – nw_rye

Un loc de reproducere pentru flamingo, în Iazul Fangassier este un sit unic, cu o colonie de aproape 10.000 de perechi!

10. Avignon

Ei bine, este adevărat că mergem un pic mai departe de Camargue. Dar Orașul Papilor se află la doar câteva clicuri de Camargue, așa că de ce să vă privați? Apreciat pentru Festivalul de la Avignon, orașul atrage mulți turiști pentru arhitectura sa incredibilă și pentru patrimoniul cultural.

Dacă vă aflați în Camargue și vă decideți să veniți la Avignon, veți putea descoperi Palatul Papei, dar și celebrul pod Avignon, devenit celebru cu acest cântec pe care îl știm cu toții!

11. Aigues-Mortes

Aigues-Mortes

Aigues-Mortes este un oraș istoric cunoscut pentru turnurile și bastioanele sale, precum și pentru mlaștinile sale sărate. Ar trebui să fie pe lista de lucruri de făcut dacă veniți să vizitați Camargue.

Orașul are, de asemenea, multe de oferit, cu festivalurile sale medievale… Nu vă veți plictisi!

12. Mlaștinile sărate din Salin-de-Giraud

Salin-de-Giraud

Credit foto: De Francois BOIZOT / Shutterstock.com

Ți-a plăcut să vizitezi mlaștinile sărate din Aigues-Mortes? Ei bine, vă va plăcea să le descoperiți și pe cele din Salin-de-Giraud, situate la aproximativ 40 de kilometri de Arles. Sarea a fost exploatată aici încă din Antichitate!

Pentru o priveliște care îți taie respirația, mergi la Salt Pan Monument de observare unde le puteți observa de sus!

13. Plaja Beauduc

După ce ați vizitat mlaștinile sărate de la Salin-de-Giraud, de ce nu vă îndreptați către Plaja Beauduc ?

În inima sălbatică și izolată a Camargue, veți descoperi această plajă frumoasă, unde puteți înota, face plajă și chiar kite-surf!

Cu toate că mai sunt cu siguranță mai mult de 13 locuri frumoase de descoperit în Camargue, aici se încheie călătoria noastră literară în jurul acestei regiuni magnifice.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro