Cele mai frumoase 13 locuri de vizitat din Ungaria

Doriți să descoperiți o țară bogată în atracții turistice, care combină natura, istoria, relaxarea și gastronomia? Vino să vizitezi cele mai frumoase 13 locuri din Ungaria!

Ungaria se află la doar 1.500 km de Paris, dar promite o schimbare totală de peisaj. Această țară din Europa Centrală este plină de comori și activități de toate felurile. Frumusețea sa arhitecturală, peisajele care îți taie respirația, bucătăria locală pe bază de ardei, vinurile și băile termale de renume mondial fac din acest oraș o destinație unică.

Dacă ați ales să vizitați Ungaria, veți avea șansa de a descoperi multe situri din Patrimoniul Mondial UNESCO. Capitala Budapesta este, fără îndoială, un oraș plin de farmec, care vă va seduce cu siguranță. Perla Dunării, așa cum este cunoscută, atrage din ce în ce mai mulți vizitatori în fiecare an.

Ungaria este împărțită în patru regiuni distincte și complet diferite, motiv pentru care este o idee bună să faceți un tur. Pe de o parte, marele oraș Budapesta, pe de altă parte, regiunea lacului Balaton, iar pe de altă parte, Marea Câmpie și nord-estul, cu ruta vinului și satele sale pitorești.
Francezii apreciază faptul că este ușor de ajuns acolo cu mașina sau cu rulota, dar și călătoriile cu avionul sunt populare. Vizitarea Ungariei este o necesitate pentru o călătorie cu buget redus.

Pentru a vă pregăti sejurul, iată lista celor mai frumoase 13 locuri de vizitat din Ungaria!

1. Parlamentul de la Budapesta

Parlamentul de la Budapesta Situat pe malul estic al Dunării, Parlamentul este cea mai impunătoare clădire din Budapesta și cea mai mare din Europa. Scara sa grandioasă, cupola și Sala Adunării Naționale fac din ea o clădire excepțională. Ca să nu mai vorbim de cele 40 kg de aur. Priviți în sus și admirați decorațiunile somptuoase de pe tavan.

La căderea nopții, Parlamentul se luminează într-o frumoasă culoare aurie, reflectându-se pe Dunăre. De asemenea, veți descoperi Coroana Sfântului Ștefan, ultraprotejată de gărzile maghiare. Ești curios de ce este înclinată crucea de pe coroană? Veți afla răspunsul atunci când veți vizita Ungaria și parlamentul său.

2. Palatul Castelului Buda

Palatul Buda

Cunoscut și sub numele de Palatul Regal sau Palatul Budavàr Este una dintre cele mai reprezentative imagini ale Ungariei.

Pentru a vizita acest monument istoric – inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO – trebuie să urcați în vârful dealului Buda, pe malul vestic al Dunării. În interior, există două muzee: Muzeul Galeria Națională Maghiară și Muzeul de Istorie din Budapesta. De asemenea, vă puteți pierde în labirintul castelului, care este săpat de apa fierbinte a izvorului. O experiență unică care ascunde multe comori.

3. Băile termale

Cum poți vizita Ungaria fără să faci o pauză de relaxare în băile orașului? Un loc obligatoriu în timpul sejurului dumneavoastră, țara nu duce lipsă de băi termale, cu aproape 300 de izvoare termale care pot atinge o temperatură de 80°C. În fiecare zi, turiștii și localnicii deopotrivă profită de ocazia de a-și calma afecțiunile sau de a se relaxa în aceste uriașe Rudas, Gellért și Széchenyi. Așa că nu uitați costumul de baie, șlapii și prosopul.

4. Bastionul Pescarilor

Bastionul Pescarilor Dacă doriți să vizitați Ungaria și capitala sa, o oprire la Bastionul Pescarilor este o necesitate. Ca fapt divers, construcția acestui monument neoromânesc a fost finalizată în 1902 și a fost ridicat în onoarea pescarilor care au protejat districtul. Cele șapte turnuri reprezintă cele șapte șefi fondatori ai Ungariei. Pentru cele mai bune fotografii din Budapesta, acesta este locul unde trebuie să mergi.

5. Podul cu lanțuri

Podul cu lanțuri Nu se poate vorbi despre Ungaria fără a menționa celebrul Podul cu lanțuri. Peste Dunăre, acesta leagă cele două părți ale orașului, numite odinioară Buda și Pesta.

La acea vreme, cei care doreau să traverseze râul o făceau cu barca sau pe jos, când râul era înghețat. Acum vă puteți bucura de o priveliște minunată, mai ales când strălucește noaptea. Dacă vizitați Ungaria cu copii, aceasta este una dintre atracțiile lor preferate.

6. Sinagoga Mare din Budapesta

Sinagoga Mare din Budapesta

Credit foto: Flickr – Migdala

Marea Sinagogă din Budapesta este un obiectiv obligatoriu de vizitat în Budapesta, deoarece este a treia sinagogă ca mărime din lume, după New York și Ierusalim. Arhitectura în stil maur este la fel de sublimă în interior ca și în exterior, cu decoruri bogate și detalii perfect executate.

7. Lacul Balaton

Lacul Balaton

Credit foto: Shutterstock / andras_csontos

Vizitarea Ungariei înseamnă, de asemenea, explorarea diferitelor regiuni ale țării, începând cu Lacul Balaton la vest. Este cel mai mare lac din Ungaria, supranumit Mica Mare Ungară, și se află la numai o oră de Budapesta.

Între plaje, discoteci și nenumărate activități de petrecere a timpului liber, distracția și lenea promit să fie la ordinea zilei. Pentru mai multă liniște și pace, vă puteți bucura de plimbări, de sate autentice pe malul lacului și de o vizită la Palatul Festetics și muzeul său de marțipan.

8. Szeged

Szeged Pentru a descoperi Szeged este situat în sudul Ungariei, în regiunea Marii Câmpii. Se află la 170 km de Budapesta și se bucură de o climă însorită, aproape de granița cu Serbia și România.

Orașul este cunoscut pentru bogăția sa culturală, pentru catedrala sa, pentru Grôf Palator, pentru noua sa sinagogă și pentru gastronomia sa. Pentru a vizita Ungaria în toate formele sale, încercați supa Goulash sau supa de pește cu salam.

9. Parcul Național Hortobágy

Parcul Național Hortobágy

Credit foto: Shutterstock / Tom Kolossa

În vestul țării, la doar două ore de capitala Ungariei, veți ajunge într-o regiune agricolă cu câmpuri cât vezi cu ochii. Un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, veți fi plăcut surprinși de demonstrațiile cu animale, precum și de degustarea de mâncăruri tipice de paprika.

10. Drumul vinului

Tokaj Dacă sunteți iubitori de vinuri bune, Ungaria este o destinație de neratat în Europa. Deși podgoriile pot fi găsite în toată țara, cea mai renumită regiune viticolă este Tokaj în nord-estul Ungariei. De aici provine celebrul vin dulce Tokaj, sau vinul regilor. Există, de asemenea, și Eger Celebrul vin roșu Egri Bikavér (sânge de taur) poate fi degustat în orașul din apropiere.

11. Hollókó

Hollókó Hollókó este un sat mic și tipic, care și-a păstrat autenticitatea și farmecul incredibil. Nu degeaba este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Pentru a vă plimba prin partea veche a satului și pentru a descoperi folclorul maghiar, cu costume tradiționale, trebuie să călătoriți 100 km deasupra Budapestei. Veți vedea, veți simți o senzație ciudată, ca și cum v-ați fi întors în timp.

12. Cetatea Visegrad

Cu vedere la Dunăre, hotelul Cetatea Visegrad se află la numai 30 km nord de Budapesta. Din vârful dealului se are o priveliște minunată asupra cotului Dunării, care are forma unui zigzag.

Cu cetatea sa, acest loc turistic este numit și Castelul Norilor, datorită înălțimii sale de 350 de metri deasupra râului. Exponatele din interior sunt dedicate istoriei Ungariei în timpul regalității. Profitați de șederea dumneavoastră în regiune pentru a vizita Esztergom și bazilica sa, precum și Szentendre satul artiștilor.

13. Pécs

Pécs Îndreptându-vă spre sud-vest, faceți o scurtă diversiune către orașul Pécs este renumit pentru bogăția sa culturală. Muzeele, moscheile și o necropolă creștină timpurie, aflată pe lista UNESCO, fac ca drumul de două ore să merite. Fiind un oraș universitar, vă puteți bucura de o viață de noapte plină de viață, cu baruri și cluburi.

Lasă un comentariu