Cele mai frumoase 13 locuri de vizitat din Germania

În vizită în Germania: o țară de neratat din Europa, iată care sunt cele 13 lucruri de făcut în Germania!

Situată în centrul Europei, între Danemarca, Polonia, Republica Cehă, Austria, Elveția, Franța, Luxemburg, Belgia și Țările de Jos, Germania este o republică federală cu 83 de milioane de locuitori, care se întinde pe o suprafață de 357 340 km². În calitate de principală putere europeană, cea mai mare economie din zona euro și a patra economie din lume, Germania are un patrimoniu istoric și cultural care se află în fruntea Europei, atrăgând peste 37 de milioane de vizitatori în fiecare an.

Dacă veniți să vizitați Germania, există atât de multe lucruri pe care trebuie să le faceți și să le vizitați încât ar trebui să scrieți un blog întreg pe această temă: ce să faceți în Germania? Între orașele și viața lor de noapte – Berlin, Hamburg, Köln, München -, parcurile naturale – Bavaria, Alpii, Valea Rinului etc. -Nu ducem lipsă de lucruri de făcut în Germania. Iată selecția noastră (departe de a fi exhaustivă) de lucruri de făcut atunci când vizitați Germania!

1. Berlin

Berlin Berlinul este un oraș cultural și artistic plin de viață și de viață, cu 166 de muzee și 60 de teatre în estul țării. Nu ratați Reichstag, Poarta Brandenburg, Berliner Dom, Memorialul Evreilor Uciși din Europa, Checkpoint Charlie, Fernsehturm sau Insula Muzeelor.

Plimbați-vă prin numeroasele parcuri și spații verzi ale orașului, în Alexanderplatz și Potsdamer Platz, și vizitați Muzeul Pergamon, Gedenkstätte Berliner Mauer – Memorialul Zidului Berlinului.

2. Hamburg

Hamburg Hamburg, al doilea oraș ca mărime din țară, are 1,8 milioane de locuitori. Fost membru fondator al Ligii Hanseatice, Hamburg este un oraș nordic foarte activ, cultural și festiv. Fiind capitala rock a Germaniei, vă veți bucura de o plimbare pe promenada Jungfernstieg din jurul lacului Alster. Mergeți la faimoasa Reeeperbahn pentru a petrece până în zori și pe Mönckebergstrasse pentru cumpărături.

Cartierul depozitelor – Speicherstadt – este inclus în patrimoniul mondial UNESCO și găzduiește câteva muzee minunate. Treceți pe lângă Biserica Sfântul Mihail, cea mai mare din oraș. 453 de trepte urcă până la clopotniță pentru o vedere de sus a orașului. Turul orașului nu s-a încheiat: vizitați München, Dresda, Köln, Nürnberg. Biserica Fecioarei Maria și terasa Brühl din Dresda, Muzeul Proceselor și Centrul de Documentare din Nürnberg, dacă sunteți pasionați de istorie, Catedrala din Köln, Catedrala din München și berăriile sale sunt o necesitate.

3. Oktoberfest

Oktoberfest

Ce să faci în Germania? Beți bere, bineînțeles! Cunoști Paulaner? Dacă veniți în Bavaria în octombrie, nu ratați Oktoberfest. Oh, nu-ți place berea? Mergeți oricum pentru atmosferă! Cel mai mare festival tradițional și popular din lume, Oktoberfest atrage peste 6 milioane de vizitatori care beau în fiecare an.

Paisprezece corturi gigantice și grădini de bere vă așteaptă să beți halbe de un litru de bere locală în timp ce ascultați muzică tradițională bavareză și, bineînțeles, discutați și râdeți cu colegii de masă.

4. Pădurea Neagră

Pădurea Neagră este un paradis al excursioniștilor, cu nu mai puțin de 20 de drumeții, dintre care trei sunt populare: Westweg, Mittelweg și Ostweg. Există, de asemenea, 14 trasee GR. Situată în sud-vestul țării, la granița cu Alsacia, Pădurea Neagră este un masiv muntos cunoscut pentru vegetația sa densă și veșnic verde, presărată cu sate pitorești.

Masivul atinge o altitudine de 1.493 de metri și se întinde pe o suprafață de 6.000 km². Traseul Schluchtensteig, de exemplu, are o lungime de 118 kilometri, șerpuiește prin șapte canioane și oferă o vedere panoramică asupra întregii Păduri Negre.

5. Parcul Național Elveția Săsească

Parcul Național Elveția Săsească

Parcul Național Elveția săsească este situat la est de Dresda, la granița cu Cehia, și se întinde pe o suprafață de 9.350 de hectare în masivul de gresie Elbe. Cel mai înalt punct al său este simbolul parcului, Lilienstein, care se află la o înălțime de 405 metri. Parcul are monumente naturale, unele dintre ele datând de acum 100 de milioane de ani.

Parcul național este, de asemenea, un leagăn al cățărării libere: cele 1.106 formațiuni de gresie din parc fac din acesta cel mai mare perete de cățărare în aer liber din Germania. Drumeții se pot bucura, de asemenea, de o panoramă unică pe Malerweg (“poteca pictorilor”), lungă de 112 kilometri.

6. Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber Doriți să vizitați Germania și să explorați istoria? Satul Rothenburg ob der Tauber este renumit în întreaga lume ca simbol al romantismului german. Este un oraș medieval din sudul și centrul Germaniei, la vest de Nürnberg, în Bavaria. Orașul de 11.085 de locuitori a reușit să rămână intact încă din perioada Renașterii și nu a suferit modificări de la Războiul de Treizeci de Ani (1618-1648).

Zidul fortificat al orașului datează din secolele XIV și XV, ceea ce îl face o destinație turistică populară în Germania. Merită vizitate: Muzeul crimei, Muzeul de drept și Muzeul orașului imperial.

7. Orașul vechi din Augsburg

Augsburg Situat pe “Drumul romantic”, orașul istoric Augsburg este unul dintre cele mai vechi orașe din Germania. Augsburg este o destinație obligatorie pentru oricine este interesat de istoria europeană. În Evul Mediu, a fost punctul de intersecție al rutelor comerciale continentale: în secolele XV și XVI, a fost unul dintre cele mai influente orașe din Europa.

Orașul de astăzi are 286.000 de locuitori, iar orașul vechi găzduiește mai multe monumente și muzee de neratat: Palatul Schaezler – fântânile de pe Maximilianstrasse, Catedrala din Augsburg și Muzeul Augsburger Puppenkiste (Casa păpușilor).

8. Insula Rügen

Rügen

Vizitați nordul Germaniei? Nu ratați insula Rügen. Cea mai mare insulă germană din nord, situată pe coasta Mecklenburg-Vorpommern, insula Rügen este o destinație de vacanță preferată de turiștii germani înstăriți.

Insula măsoară 926 km² și este populată de 73.000 de locuitori. Nu ratați drumețiile în Parcul Național Jasmund, urmărind stâncile de cretă – cele mai frumoase din lume – și cele mai frumoase din lume. Kreidefelsen -, care se ridică la 118 metri deasupra mării, golfuri și peninsule.

9. Castelul Heidelberg

Castelul Heidelberg

Situat între Frankfurt și Karlsruhe, la câțiva kilometri de granița alsaciană, Castelul Heidelberg este un castel în ruină din secolul al XIII-lea, construit între 1294 și 1303.

Construit cândva pentru a controla valea Neckar, este acum înconjurat de orașul Heidelberg. Dacă vizitați Castelul Heidelberg, veți vedea “turnul spart”, la sud de sit, Marele butoi din secolul al XVIII-lea, care era folosit pentru a trage vinul în sala regală.

10. Castelul Neuschwanstein

Castelul Neuschwanstein

Iată un alt monument pe care trebuie să-l vizitați în Germania: castelul Neuschwanstein. Situat la câțiva kilometri de granița cu Austria, la poalele Alpilor, este cocoțat pe un pinten stâncos la 200 de metri deasupra nivelului mării și a fost construit de regele Ludovic al II-lea al Bavariei în secolul al XIX-lea. Este un castel relativ nou, dar a devenit cel mai faimos din Germania, fiind vizitat de peste 1,4 milioane de oameni pe an.

Pentru a vizita castelul trebuie să plătiți un tur ghidat, care durează 35 de minute. Este numit castelul “de basm”, deoarece este atât de imersat într-o lume neobișnuită. Podul Marienbücke va oferi o priveliște superbă a castelului și a promontoriului său stâncos și plin de vegetație.

11. Lacul Constanța

Lacul Constanța Ne-am cazat lângă lac, spre Bregenz, în 2017: Lacul Constance este un corp de apă situat între Germania, Elveția și Austria, la poalele Alpilor.

Alimentat de Rin, are o lungime de 63 de kilometri și o lățime de 14 kilometri: o suprafață vastă – 536 km² – care le permite localnicilor să vină să-și reîncarce bateriile ca la mare, în numeroasele zone de sporturi nautice din orașele lacului: Lindau, Friedrichshafen, Meersburg, Constance, Bregenz, Rorschach etc. Bregenz, în partea austriacă, are o frumoasă plajă verde pe lac, unde puteți înota în zilele însorite.

12. Lacul Königssee

Lacul Königssee Plecăm de cealaltă parte a graniței germane: căutați ceva de făcut în Germania? În drum spre Balcani? Nu ratați lacul Königssee, un lac situat în munții Alpi. Este, de asemenea, o stațiune pentru germani și austrieci, nu departe de Salzburg.

Asemănător unui fiord, acesta oferă oportunități foto deosebite și o varietate de activități sportive în aer liber. Merită văzut: Biserica St. Bartholomä, muntele Watzmann și Obersee.

13. Podul Rakotz

Podul Rakotz

Podul Rakotz, cunoscut și sub numele de Rakotzbrücke, este situat în inima Saxoniei și este adesea numit Podul Diavolului din cauza efectului său iluzoriu. Arcul este atât de perfect, încât locuitorii din acea vreme susțineau că este imposibil ca podul să fie opera omului, de unde și legenda care alimentează locul: diavolul însuși l-a construit!

Lasă un comentariu